-
حسین عاریف شاعر معاصر آذربایجان
حسین عارف در ۱۵ ژوئن ۱۹۲۴ در روستای یئنیگون در منطقه قازاخ متولد شد. وی تحصیلات خود را در مدرسه آموزشی باکو (۱۹۳۷-۱۹۴۰) و سپس در دانشکده زبانهای شرقی دانشگاه دولتی آذربایجان (۱۹۴۶-۱۹۵۱) ادامه داد. وی همچنین، تحصیلات تکمیلی خود را در مقطع کارشناسی ارشد در موسسه ادبیات ماکسیم گورکی مسکو (۱۹۵۱-۱۹۵۲)…
-
سریلانکا و چالش های حقوق بشری
علیرغم وعده های اصلاحات، سریلانکا با چالش های ریشه ای حقوق بشر دست و پنجه نرم می کند
-
سیاست حمایت از سفر، تجربه و اجتماعی شدن جوانان دراروپا
گذری بر برنامه اروپایی اراسموس
برنامه اراسموس " طرح عملی اتحادیه اروپا برای توانمندسازی جوانان خصوصا دانشگاهی "یک برنامه سفر و تحرک اجتماعی(به معنای جامعه شناسانه)بر محور تبادل دانشجوی اتحادیه اروپا ( EU ) است که در سال 1987 تأسیس شد . اراسموس + ، یا Erasmus Plus، برنامه جدیدی است که تمام طرح های فعلی اتحادیه اروپا برای…
-
تأثیر سنتهای قزاقی بر اقتصاد از نظر تحلیلگران
نمیتوانیم به سادگی تجربه فعلی کشورهای توسعه یافته، به ویژه در سیاستهای اجتماعی، را اتخاذ کنیم. جامعه قزاقستان هنوز کاملاً متفاوت است. پیش از این، تحلیلگران نقشهای از شباهت مناطق و شهرهای قزاقستان را بر اساس تخصص آنها در صنایع مختلف ارائه کرده بودند.
-
مجسمه بودا کشف شده در ایالت خیبرپختونخوا
یکی از بزرگترین و برجستهترین مجموعههای موزه پیشاور، مجسمههای بودایی متعلق به تمدن گنداره است. این مجسمهها نمایانگر تأثیرات هنر یونانی-رومی بر هنر بودایی هستند و به ویژه در نمایش حالات مختلف بودا و حکاکیهای مرتبط با زندگی او شهرت دارند. این مجسمه ای از گوتاما بودا بزرگترین مجسمه کشف شده…
-
قدرت نرم ایران در افغانستان و پاکستان
این کتاب به بررسی قدرت نرم ایران در دو همسایه شرقی خود - یعنی افغانستان و پاکستان - در حوزههای کلیدی از جمله حوزههای فرهنگی، مذهبی، اجتماعی، رسانهای، ایدئولوژیک و آموزشی میپردازد.
-
خوشحال خان ختک شاعر حماسه سرا و فردوسی پشتون ها
در کنار دیگر اشتراکات فرهنگی ایران و پاکستان، ادبیات زبان فارسی و پشتو، بهعنوان دو زبان مهم و تاریخی در منطقه، تأثیرات گستردهای بر یکدیگر داشتهاند. در این میان، دو شاعر بزرگ، خوشحال خان ختک از ایالت خیبرپختونخوا پاکستان و حکیم ابوالقاسم فردوسی از ایران، جایگاه ویژهای در تاریخ ادبیات دارند.
-
اکوسیستم دیجیتال در مراکز آموزش عالی قزاقستان
وضعیت فعلی آموزش و پرورش در کنار روند توسعه جامعه نیازمند رویکردهای جدید برای توسعه محیط آموزشی است. یکی از وظایف اولویتدار مدرنسازی آموزش، اطلاعرسانی آموزش است. شرط اصلی آن ایجاد یک محیط آموزشی دیجیتال واحد است.
-
هزار افسان ایرانی در هزار و یک شب جهانی؛ بررسی تاثیرپذیری هزار و یک شب از هزار افسان ایرانی
هزار افسان ایرانی در هزار و یک شب جهانی بررسی تاثیرپذیری هزار و یک شب از هزار افسان ایرانی
مجموعه داستانی «هزار و یک شب» یکی از آثار برجسته ادبیات جهانی است که تأثیرات زیادی از فرهنگها و ادبیات مختلف از جمله ایران باستان پذیرفته است. یکی از مهمترین منابع الهام این اثر، مجموعه کهن «هزار افسان» است. «هزار افسان» بهعنوان یکی از مجموعههای داستانی پیش از اسلام در ایران، شامل داستانهای…
-
”بریانی و تهچین “رمان سفر بیوه پاکستانی به ایران
عنوان رمان که به غذاهای بریانی و معادل ایرانی آن تهچین اشاره دارد، نمادی از تعامل فرهنگی است که در مرکز روایت قرار دارد.
-
حضور و نفوذ عربستان سعودی دراندونزی
اندونزی بهعنوان پرجمعیت ترین کشور مسلمان جهان و کشوری با موقعیت ژئوپلیتیکی استراتژیک درجنوب شرق آسیا، همواره مورد توجه قدرت های منطقهای وجهانی بوده است.دراین میان عربستان سعودی با...
-
موسیقی سنتی بلغارستان پلی به گذشته و آینده
موسیقی سنتی بلغارستان پلی به گذشته و آینده
موسیقی سنتی بلغارستان با تاریخچهای غنی و تنوع بینظیر، نقش مهمی در هویت ملی این کشور ایفا میکند. این مقاله به بررسی تاریخچه موسیقی سنتی بلغارستان، انواع مختلف آن و تأثیرات مدرن بر آن میپردازد و نقش آن در هویت ملی بلغارستان را تحلیل میکند. موسیقی سنتی بلغارستان یکی از غنیترین و متنوعترین…
-
شناخت مبانی و ارکان سیاست در بلغارستان رکن اساسی برای صادرات فرهنگی موثر
شناخت مبانی و ارکان سیاست در بلغارستان رکن اساسی برای صادرات فرهنگی موثر
برای صادرات فرهنگی موثر و مفید باید ابتدا ارکان سیاست و حکومت هر کشور را شناخت . در روایط بین الملل شناخت فرهنگ بدون سیاست بی معناست و متولیان حوزه فرهنگی نیز خود غالبا از سردمداران سیست هستند بنابراین باید حوزه های فرهنگی و ساسی را توامان شناخت تا بتوان به کار فرهنگی موثر و صادرات مکمل فرهنگی…
-
نگاهی تحلیلی به فرهنگ بلغارستان و صادرات فرهنگی
نگاهی تحلیلی به فرهنگ بلغارستان و صادرات فرهنگی
این گزارش با هدف تحلیل صادرات فرهنگی موثر و شناخت فرهنگی منطقه به بررسی فرهنگ بلغارستان در منطقه بالکان میپردازد. هدف از این مطالعه، تحلیل فرهنگی بلغارستان و ارزیابی تبادلات فرهنگی بین بلغارستان و سایر کشورهای بالکان است. روش تحقیق شامل بررسی تاریخی، اجتماعی و فرهنگی است که از منابع کتابخانهای…
-
چین-پاکستان-ایران: روابط سه جانبه در جهان در حال تغییر
روابط سه جانبه چین، پاکستان و ایران موضوعی جذاب در سیاست جهانی است که شایسته بررسی کامل است. رضاعلی خان، نویسنده، در کتاب خود در سال 2023 با عنوان چین-پاکستان-ایران: روابط سه جانبه در جهان در حال تغییر عمیقاً به پویایی پیچیده این مشارکت استراتژیک می پردازد.
-
معرفی یک مرکز قرانی :
مرکز حفظ کل قرآن کریم فجر نیجریه
مرکز حفظ کل قرآن کریم فجر ، یک موسسه دینی در قلب منطقه ایکورودو در ایالت لاگوس است که نسل جدیدی از حافظان قرآن کریم در نیجریه را تربیت می کند .
-
موزه ملی افغانستان
موزه ملی افغانستان، مجموعهای از گنجینه ی آثار تاریخی و میراث فرهنگیِ افغانستان است. این موزه در ساختمانی دو طبقه در منطقه ی دارالامان، در جنوبغربی شهر تاریخی کابل قرار دارد. موزه ی ملی افغانستان در سال ۱۲۹۷ برای نخستین بار، در منطقه ی باغ بالای کابل، برای نگهداری آثار تاریخی تأسیس شد. در…
-
آیا ائتلاف رهبران مخالف طالبان پایدار خواهد بود؟
شکل گیری ائتلافها براساس منافع و اهداف مشترک، یک اصل و یکی از استراتژیهای میانمدت در سیاست خارجی کشورهاست. کشورها و گروهها زمانی که بهتنهایی نتوانند به اهداف خویش نائل شوند، دست به ایجاد ائتلافها میزنند. در سطح نظام بینالملل، حتی کشورهای بزرگ نیز با کشورهای جهان سوم، ائتلاف و اتحادهایی…
-
انتخابات ریاست جمهوری غنا
اصلاحات اقتصادی و اجتماعی غنا در راه است ؟
18 آذرماه 1403 نتیجه انتخابات ریاست جمهوری کشور غنا مشخص شد. در این انتخابات، جان درامانی ماهاما ، کاندیدای حزب "کنگره دموکراتیک ملی " موفق شد کاندیدای حزب حاکم یعنی محمدو باومیا ، را شکست دهد. ماهاما همچنین موفق شد که اکثریت پارلمان را نیز به دست آورد.
-
وضعیت حقوق بشر در قزاقستان
حقوق بشر یکی از ارکان اساسی توسعه اجتماعی، سیاسی و اقتصادی هر جامعهای است. در قزاقستان، اقدامات گستردهای برای تقویت این حقوق و تطبیق قوانین ملی با استانداردهای بینالمللی انجام شده است. تحلیل وضعیت حقوق بشر در این کشور نشاندهنده پیشرفتها، چالشها و نقش جامعه مدنی و دولت در ارتقای این حقوق…
-
فساد؛ میراثی تلخ از گذشته
ریشههای فساد در افغانستان، همچون درختی که ریشههایش در اعماق زمین فرو رفته باشد، عمیق و پیچیده است.
-
نبی خزری شاعر معاصر آذربایجان
خزری تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته ادبیات در دانشگاههای مختلف پشت سر گذاشت و در حوزههای مختلف ادبی و فرهنگی فعالیت کرد. از جمله این فعالیتها میتوان به دبیری اتحادیه نویسندگان آذربایجان و ریاست کمیته رادیو و تلویزیون اشاره کرد.
-
" آرچیل کیکودزه " نویسنده معاصر گرجی
آرچیل کیکودزه (۱۹۷۲ تفلیس)، نویسنده، عکاس و جهانگرد گرجی است. او فارغ التحصیل دانشکده شرق شناسی دانشگاه دولتی تفلیس (سال 1992) و کاردانی فیلمنامه نویسی دانشگاه دولتی تئاتر و سینما تفلیس (سال 1999) است. در سال های ۱۹۹۱-۱۹۹۴ عضو سازمان امداد و نجات "سانتِلی" بود و در عملیات های امداد و نجات…
-
برنامه وزیرجدید آموزش، علوم و جوانان گرجستان
در 27 نوامبر، الکساندر تسولادزه، نامزد وزارت آموزش، علوم و جوانان گرجستان، گزارشی را در قالب رای اعتماد به دولت ارائه کرد. وی طی سخنانی به بیان دستاوردها و نوآوری های برنامه ریزی شده در تمامی مقاطع تحصیلی پرداخت
-
ساختار و سیستم آموزش در زیمبابوه
قانون اساسی زیمبابوه آموزش را به عنوان یک حق اساسی بشر به رسمیت شناخته و دولت متعهد است که تمام تلاش خود را برای حمایت از آموزش ابتدایی رایگان و اجباری برای کودکان و آموزش عالی و دانشگاهی انجام دهد. جمعیت دانشآموزی زیمبابوه در بازه سنی 4 تا 18 سال برابر با 5,742,515 نفر است که 49.90 درصد آن…
-
صنعت پویانمایی در قزاقستان
قزاقستان به عنوان کشوری که به سرعت در حال توسعه فرهنگی و اقتصادی است، در سالهای اخیر توجه ویژهای به صنعت پویانمایی و هنرهای دیجیتال نشان داده است. پویانمایی به عنوان یکی از ابزارهای موثر در انتقال فرهنگ و هویت ملی، نقشی کلیدی در ارتقای فرهنگ عامه و آموزش نسلهای جوان ایفا میکند.
-
روز بزرگداشت گیورگی مقدس در گرجستان
23 نوامبر روز گیورگی مقدس نامیده می شود. در این روز در تمام کلیساهای گرجستان مراسم مذهبی برای گرامیداشت این روز برگزار می گردد. در این روز که جزء تعطیلات رسمی کشور است، مردم ضمن برپایی جشن به کلیساها میروند و به برگزاری مراسم مذهبی پرداخته و یاد گیورگی مقدس را گرامی می دارند.
-
اندر چیستی «فرهنگ پاکستانی»
تعریف فرهنگ پاکستانی مستلزم استفاده از یک لنز تاریخی است که فراتر از تقسیمبندی 1947 نگاه کند و تأثیرات بیشماری را که این سرزمین و مردم آن را مدتها قبل از ایجاد دولت شکل دادهاند، به رسمیت بشناسد. این شامل پذیرش زبانهای متنوع، فرمهای هنری و سنتهایی است که به چارچوبهای سخت مذهبی محدود…
-
ستارگان پاکستانی که بدون بالیوود در هند محبوب شدند
در طول سالها، تعدادی از هنرمندان پاکستانی با مهارتهای بازیگری استثنایی، شخصیتهای جذاب و اجراهای چشمگیر، دل میلیونها نفر را به دست آوردهاند. در حالی که بسیاری از ستارگان پاکستانی با همکاری در پروژههای بالیوودی استعداد خود را در سطحی گستردهتر به نمایش گذاشتهاند، برخی دیگر تنها از طریق…
-
قومیت ها و مذاهب در قانون و جامعه سریلانکا
اختلافات قومی و مذهبی ازجمله موضوعات ریشه دار در جامعه سنتی سریلانکاست که در برهه های مختلف بستگی به نگاه دولت ها فراز و فرود داشته اما حل نشده است.