رئیس جمهور زیمبابوه خواستار عذرخواهی بریتانیا شد

پرزیدنت منانگاگوا از دولت بریتانیا خواسته است بابت حکومت استعماری وحشیانه بیش از یک قرن، که بومیان زیمبابوه را از سرزمین‌هایشان بیرون کرد و آنان را در معرض انواع سوءاستفاده‌ها قرار داد، عذرخواهی کند.

وی این اظهارات را در آغاز مطالعه‌ای از سوی مجمع ملی بزرگان زیمبابوه (ZNEF) با عنوان "جابجایی زمینی: داستان‌های ناگفته جنایات، بی‌عدالتی‌ها، آسیب‌های روانی و خساراتی که بومیان زیمبابوه در دوران استعمار (1890-1980) تجربه کردند: زمینه‌ای برای جبران خسارت" بیان کرد. ZNEF گروهی از زیمبابوه‌ای‌های برجسته از بخش‌های مختلف جامعه، از جمله روحانیون، دانشگاهیان، و بازرگانان است. رئیس‌جمهور منانگاگوا ضمن قدردانی از اراده جمعی ZNEF برای بازگرداندن حیثیت کشور پس از انقیاد بومیان زیمبابوه، ابراز امیدواری کرد که این مطالعه بتواند توصیه‌هایی برای بهبود بلندمدت جوامع آسیب‌دیده و تقویت حسن نیت میان زیمبابوه و قدرت استعماری سابق ارائه دهد. وی افزود: «اخیراً شاهد عذرخواهی بریتانیا از مائو مائو کنیا و آلمان از مردم امباندرو، هررو و نامای نامیبیا بوده‌ایم. پس، ما هم می‌پرسیم، سایر کشورهای مستعمره سابق کی عذرخواهی مشابهی دریافت خواهیم کرد؟ این نیازی است که باید برآورده شود؛ آنها باید عذرخواهی کنند. خشونت استعماری وحشیانه و سیستماتیک بود، و ما که به اندازه کافی بزرگ هستیم تا آن را روایت کنیم، هنوز زخم‌ها و آسیب‌های آن را با خود داریم.»

رئیس‌جمهور منانگاگوا همچنین به مبارزات مردم زیمبابوه برای آزادی و تعیین سرنوشت در دوره‌های اول و دوم اشاره کرد و گفت که این تلاش‌های جنایتکارانه منجر به اعدام بسیاری از مبارزان و حبس سایرین در اردوگاه‌های کار اجباری شد. وی تأکید کرد که اکنون زمان آن است که زیمبابوه به‌طور جدی به دنبال غرامت، ترمیم، عذرخواهی و آشتی با قدرت استعماری سابق خود باشد. در حالی که دولت او پرداخت غرامت به کشاورزان سفیدپوست سابق را در ارتباط با بازتوزیع مزارع اعلام کرده است، منانگاگوا تأکید کرد که نمی‌تواند فریادهای مردم بومی زیمبابوه برای عدالت را نادیده بگیرد. او از ZNEF حمایت کامل دولت را اطمینان داد و از همه زیمبابوه‌ای‌ها، چه در داخل و چه خارج از کشور، خواست که از این ابتکار حمایت کنند و آن را ادای احترام به پیشینیان و نسل‌های آینده بدانند.

رئیس ZNEF، کشیش فلیکس موکونوونگوه، بیان کرد که اگرچه تاریخ استعمار زیمبابوه مستند شده، اما آسیب‌های وارده به بومیان به طور کامل ثبت نشده است؛ موضوعی که این مطالعه به دنبال پرداختن به آن است. او همچنین یادآوری کرد که بقایای برخی از جنگجویان شجاع زیمبابوه همچنان در موزه‌های بریتانیا نگهداری می‌شود. پروفسور مندیوامبا روکونی، یکی از کارشناسان این مطالعه، بیان کرد که تکمیل پروژه حداقل به ۵ میلیون دلار نیاز دارد تا هزینه‌های سفرهای داخلی و خارجی، استخدام کارشناسان و سایر هزینه‌ها را پوشش دهد. روکونی افزود که این تیم از تجربیات کشورهایی مانند نامیبیا و کنیا که برای درخواست غرامت اقدام کرده‌اند، استفاده خواهد کرد. در همین حال، استلا مونی، سفیر کنیا در زیمبابوه، از این کشور خواست تا در مبارزه برای غرامت و عذرخواهی بریتانیا، استوار باشد.

https://www.chronicle.co.zw/president-demands-uk-apology-for-colonial-brutality/

کد خبر 21623

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =