پاکستان

  • اقدام پاکستان برای رونق تجارت و گردشگری

    اقدام پاکستان برای رونق تجارت و گردشگری

    کراچی : شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان، گفت که پاکستان تغییرات مثبتی در سیاست ویزا برای سهولت انجام تجارت ایجاد کرده است، زیرا این کشور تلاش می کند اقتصاد خود را با جذب سرمایه گذاری خارجی و بررسی فرصت های تجاری بیشتر تقویت کند.

  • ده  جشنواره معروف پاکستان( بخش دوم اعیاد ملی و سنتی)

    ده جشنواره معروف پاکستان( بخش دوم اعیاد ملی و سنتی)

    هر سال، پاکستان اعیاد مذهبی و ملی خود را با تهیه غذا، پایکوبی، آتش بازی، و موسیقی جشن می گیرد و آنها را به یک جزء حیاتی از فرهنگ این کشور تبدیل کرده است. این جشن ها مناسبت های شادی برای مردم می باشند و از اهمیت فوق العاده ای برخوردار هستند. اینها شامل رویدادهای فرهنگی و اسلامی می شود که هر…

  • ده  جشنواره معروف پاکستان ( بخش اول اعیاد مذهبی)

    ده  جشنواره معروف پاکستان ( بخش اول اعیاد مذهبی)

    کراچی: هر سال، پاکستان اعیاد مذهبی و روزهای ملی خود را با تهیه غذا، پایکوبی، آتش بازی، و موسیقی جشن می گیرد و آنها را به یک جزء حیاتی از فرهنگ این کشور تبدیل می کند. این جشن ها مناسبت های شادی برای مردم است و از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. اینها شامل رویدادهای فرهنگی و اسلامی می شود که…

  • معرفی دکتر رمضان بامری

    معرفی دکتر رمضان بامری

    دکتر رمضان بامری فرزند لال بخش -. تاریخ تولد:2 دسامبر 1966 - مدرک تحصیلی: دکتری PHD رشته زبان و ادبیانت فارسی از دانشگاه کراچی

  • شش کتابخانه در کراچی که باید یک بار از آنها بازدید کنید!

    شش کتابخانه در کراچی که باید یک بار از آنها بازدید کنید!

    یکی از جذابیت های شهر کراچی وجود کتابخانه های قدیمی و جدید می باشد که شش مورد از برترین ها به صورت اجمالی معرفی می شود . کتابخانه مرکزی دفاع کتابخانه دکتر محمود حسین کتابخانه شورای بریتانیا کتابخانه حسرت مهانی کتابخانه فری هال کتابخانه ابراهیم علی بهایی

  • دلایل مخالفت شدید مردم پاکستان با فیلم "برزخ"

    دلایل مخالفت شدید مردم پاکستان با فیلم "برزخ"

    کراچی : از زمان پخش اولین قسمت، این سریال واکنش شدید مردم پاکستانی به همراه داشت و آنها مضامین این سریال را ناپسند، تحریک آمیز وخلاف موازین اسلامی توصیف کردند.در این سریال زندگی پس ازمرگ یعنی دنیای«برزخ» در قالب نمایشی تمسخرآمیز مطرح شده است. برخی معتقدند این حواشی رسانه ای ترفند تبلیغاتی…

  • آموزش عالی درپاکستان

    آموزش عالی درپاکستان

    آموزش عالی در پاکستان در سه سطح تلاش می‌کند. در ابتدا کالج هایی وجود دارند که برای اعطای مدرک به دانشگاه ها وابسته هستند،ثانیاً، مؤسسات آموزشی با شرایط اعطای مدرک و در نهایت، دانشگاه‌ها در دو بخش دولتی و خصوصی وجود دارند

  • یادداشت های ادبی: 100 کتاب برتر اردو

    یادداشت های ادبی: 100 کتاب برتر اردو

    کراچی: این فهرست بر اساس اهمیت ادبی، فرهنگی و تاریخی برخی از برجسته ترین آثار را به زبان اردو معرفی می کند.  البته  به ادبیات محدود نمی شود و شامل کتاب های تاریخ، فرهنگ، فلسفه و دین نیز می شود. لیست به ترتیب اولویت نیست.

  • اسطوره های موسیقی در پاکستان

    اسطوره های موسیقی در پاکستان

    کراچی :موسیقی بخشی جدایی ناپذیر از فرهنگ و هویت پاکستان است. این قدرت را دارد که مردم را متحد کند، بیان هنری را ترویج کند، به اقتصاد کمک کند، و فرهنگ و میراث پاکستان را در جهان به نمایش بگذارد. بنابراین، برای پاکستانی‌ها ضروری است که اهمیت موسیقی را در زندگی خود بدانند و به حمایت و ترویج سنت‌های…

  • خط فارسی: حلقه اتصال ایران و پاکستان

    خط فارسی که به الفبای عربی-فارسی نوشته می‌شود، در دوره‌های مختلف تاریخی به شبه‌ قاره هند وارد شده و در پاکستان کنونی به کار رفته است. این خط به ویژه در دوره مغول‌ها و پس از آن در دوره‌های مختلف اسلامی در این منطقه به عنوان خط رسمی و اداری استفاده می‌شد.

  • زندگی در شبهای کراچی

    زندگی در شبهای کراچی

    کراچی، شهری که هرگز نمی خوابد و پس از غروب در نوری متفاوت زنده می شود. زندگی شبانه اینجا در مرکز شلوغ پاکستان مانند آهنربایی است که هرکسی را که به دنبال اوقات خوشی می‌گردند، جذب می‌کند. بنابراین، بیایید با هم برخی از سوژه های جالب زندگی شبانه کراچی را کشف کنیم. پس از تاریک شدن هوا برای سفر…

  • بازتاب شهادت اسماعیل هنیه در رسانه های پاکستان

    بازتاب شهادت اسماعیل هنیه در رسانه های پاکستان

    کراچی : پرچم سرخ نماد انتقام در مسجد جمکران قم، شهری با اهمیت مذهبی در ایران، بر اساس سنت‌های ایرانیان برافراشته شد. بنا به گزارش رسانه ها، هدف از برافراشتن پرچم سرخ در مسجد جمکران قم این است که انتقام خون به خون گرفته شود

  • مشتاق احمد یوسفی شاعر فقید و طنز پرداز پاکستان

    مشتاق احمد یوسفی شاعر فقید و طنز پرداز پاکستان

    کراچی : نام یوسفی می آید لبخند و خنده روی لب ها شناور است. یوسفی یکی از افرادی است که محبوب ترین و بهترین طنز را به زبان اردو نوشته است.

  • سیاست آموزش عالی در پاکستان

    سیاست آموزش عالی در پاکستان

    کراچی: کمیسیون آموزش عالی در پاکستان، مانند بسیاری از کشورهای دیگر، با چالش‌ها و فرصت‌های متعددی مواجه است که تأثیر قابل‌توجهی بر پیشرفت آن دارد. آموزش عالی یک مؤلفه اساسی از پیشرفت یک کشور است که تأثیر قابل توجهی بر ابعاد فکری، اجتماعی و اقتصادی جامعه پاکستان دارد (ناز، 2016). این کشور دارای…

  • دانشگاه فدرال هنر، علوم و فناوری اردو- کراچی

    دانشگاه فدرال هنر، علوم و فناوری اردو- کراچی

    کراچی: دانشگاه فدرال هنر، علوم و فناوری اردو یکی از دانشگاه های بزرگ و معتبر دولتی در پاکستان است که در اغلب رشته های آموزشی وتحقیقاتی رایج از جمله از هنر، علوم انسانی و علوم تجربی گرفته تا فناوری مدرن فعالیت دارد. این دانشگاه دارای سه پردیس در سراسر پاکستان است. پردیس مرکزی در اسلام آباد و…

  • اداره فرهنگ ،گردشگری ، آثار باستانی و آرشیو ایالت سند پاکستان

    اداره فرهنگ ،گردشگری ، آثار باستانی و آرشیو ایالت سند پاکستان

    کراچی : در اوایل سال 2010،   126 مکان و بنای باستانی از جمله چند موزه توسط دولت فدرال (وزارت باستان شناسی و موزه ها) به اداره فرهنگ دولت سند، منتقل شد. در آوریل 2011، مهم‌ترین مکان‌های باستان‌شناسی، بناهای تاریخی و موزه‌های باقی‌مانده در نتیجه لغو «فهرست همزمان»[1] از قانون اساسی 1973 پاکستان،…

  • موزه ملی کراچی، بزرگترین گنجینه آثار باستانی پاکستان

    موزه ملی کراچی، بزرگترین گنجینه آثار باستانی پاکستان

    کراچی: موزه ملی کراچی ، برجسته‌ترین و بزرگ‌ترین مؤسسه باستان‌شناسی در این کشور است که ازجایگاه برجسته ای از ارزش ملی برخوردار می باشد. این موزه شامل مجموعه ای غنی ازآثار باستانی است که فرهنگ رنگارنگ از مناطق مختلف پاکستان را به تصویرمی کشد. این موزه در سال1951در سالن "فریر" تأسیس گردید وجایگزین…

  • سنت ازدواج در قوم پشتون

    ازدواج؛ سنت نیکویی است که باعث تکمیل شدن دین و آرامش زن و مرد در کنار هم ‌دیگر می ‌شود. عفت، پاکدامنی، دوری از انحرافات و تداوم نسل را درپی دارد؛ از این رو در دین مقدس اسلام ازدواج اهمیت به سزایی دارد.

  • تاریخ پر جنب و جوش تئاتر در پاکستان

    تاریخ پر جنب و جوش تئاتر در پاکستان

    کراچی: تئاتر در پاکستان دارای تاریخ طولانی و متنوعی است که از سنت های مختلف فرهنگی و منطقه ای تأثیر می پذیرد. ریشه‌های تئاتر مدرن پاکستان را می‌توان به اوایل قرن بیستم، زمانی که گروه‌های تئاتر آماتور و هنرمندان شروع به تجربه نمایش‌های دراماتیک کردند، جستجو کرد. اردو و پنجابی زبان‌های برجسته‌ای…

  • مقبره های چوکندی در ایالت سند پاکستان

    مقبره های چوکندی در ایالت سند پاکستان

    کراچی: قبرهای این گورستان به سبک اسلامی، در جهت جنوب به شمال و با سنگ های ماسه ای ساخته شده اند. تزئینات حکاکی شده روی قبرها هنر نفیس معماری را ارائه می دهد. اینجا قبرها یا به صورت تک قبر یا گروهی ساخته شده اند و برخی از قبرهای گروهی به تعداد هشت قبر روی یک سکوی مشترک برافراشته شده، دیده می…

  • شایعه الزامی بودن ازدواج دوم در پاکستان

    شایعه الزامی بودن ازدواج دوم در پاکستان

    کراچی: کلیپی دروغین توسط تک تاک TikTok و یوتیوب(YouTube) با جمع آوری بیش از یک میلیون بازدید در مورد الزامی بودن ازدواج دوم  برای مردان در پاکستان پخش شده است. طبق ادعای این ویدیو، دولت پاکستان جدیدا قانونی وضع کرده است که مردان را مجبور می کند حداقل دو بار ازدواج کنند، و در عدم پیروی از این…

  • اداره مهاجرت و اشتغال خارج از کشور  دولت پاکستان

    اداره مهاجرت و اشتغال خارج از کشور دولت پاکستان

    کراچی: از زمان تأسیس این دفتر در سال 1971، بیش از 10 میلیون مهاجر به طور دقیق در اداره مهاجرت و اشتغال خارج از کشور ثبت نام کرده اند.در طول سال 2015، بیشترین تعداد پاکستانی ها (946571 نفر) به منظور اشتغال به خارج از کشور مهاجرت کردند.در طول سال 2024 (مه)، 281367 نفر به منظور اشتغال به خارج…

  • پاکستان پنجمین کشور پرجمعیت جهان

    پاکستان پنجمین کشور پرجمعیت جهان

    کراچی: نرخ رشد جمعیت 2.55 درصد شامل ایالت‌های خیبر پختونخوا 2.38 درصد، بلوچستان 3.2 درصد، پنجاب 2.53 درصد و سند 2.57 درصد است. 51.48 درصد جمعیت پاکستان مرد و 48.51 درصد زن هستند. رشد جمعیت پاکستان اکنون بالاترین نرخ رشد در منطقه و همچنین در میان 30 کشور برتر جهان است که نرخ رشد بالایی دارد.…

  • انتشار فصلنامه «دانش»

    انتشار فصلنامه «دانش»

    به کوشش رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسلام آباد و با نظارت مرکز تحقیقات فارسی ایران و پاکستان، شماره‌های 152 و 153 فصلنامه علمی - پژوهشی «دانش» در 215 صفحه منتشر شد.

  • ماه محرم سال 1446 در پاکستان

    ماه محرم سال 1446 در پاکستان

    ماه محرم یکی از مهم‌ترین و مقدس‌ترین ماه‌های قمری در تقویم اسلامی است که در بسیاری از کشورها به ویژه در پاکستان با مراسم و آیین‌های ویژه‌ای برگزار می‌شود.

  • معرفی شورای هنر پاکستان کراچی

    معرفی شورای هنر پاکستان کراچی

    کراچی: شورای هنر پاکستان، کراچی در سال 1948 توسط گروهی از شخصیت‌های ادبی، که در اصل به عنوان «انجمن هنرهای زیبای کراچی» شناخته می‌شد، تأسیس شد. در سال 1954 به دلیل کمک هایش به هنرهای زیبا و نمایشی در کشور به «شورای هنر پاکستان، کراچی» تغییر نام داد. این سازمان به طور رسمی در 10 مه 1955 تحت…

  • پاکستان به 4500 دانشجوی افغانستانی بورسیه می‌دهد

    کشور پاکستان همه ساله تعدادی بورسیه تحصیلی برای دانشجویان افغانستانی در نظر می‌گیرد. با وجود نزدیک به سه سال روابط تیره و سرد بین پاکستان و امارت اسلامی، آصف درانی نماینده ویژه پاکستان از اعطای 4500 بورسیه تحصیلی به دانشجویان افغانستانی خبر داد. پاکستان نمی خواهد به طور کامل روابط خود با طالبان…

  • "قادیانیسم" در پاکستان

    "قادیانیسم" در پاکستان

    فرقه احمدیه پاکستان که به نام های میرزا غلام احمد قادیانی (رهبر دینی این فرقه)، فرقه احمدیه، فرقه قادیانی و فرقه میرزایی نیز شناخته می شود، یکی از اقلیت های غیر مسلمان پاکستان است که خود را مسلمان معرفی می کنند. به دلیل ادعای نبوت، بعد از پیامبر اسلام (ص) از سوی میرزا غلام احمد قادیانی، رهبر…

  • مراسم عزاداری در ایالت سند و مناطق دیگر شبه قاره

    مراسم عزاداری در ایالت سند و مناطق دیگر شبه قاره

    کراچی: حیدرآباد مرکز مهم عزاداری در سند است که ۹۰درصد متولیان، برگزارکنندگان و بنیانگذاران مراسم عزا در آنجا از مذهب اهل سنت هستند. علاوه بر مسلمانان، بسیاری از هندوها نیز در اینجا با ارادت و احترام فراوان عزاداری برپا می کنند. در حیدرآباد حسینیه ای به نام علی گات در مقابل قلعه قدیمی وجود…

  • میراث فرهنگی ناملموس پیشاور

    میراث فرهنگی ناملموس پیشاور

    در یک تقسیم بندی، میراث فرهنگی به دو دسته ملموس و ناملموس تقسیم می شود. میراث ملموس شامل بناهای تاریخی، مکان‌های تاریخی، آثار باستانی، مناظر فرهنگی، صنایع دستی در روستا و حفاری های باستانشناسی و غیره است که شایسته حفاظت برای نسل آینده است.