اسلام و مسلمانان
-
تاریخچه ظهور اسلام در آفریقای جنوبی
اسلام یکی از ادیانی است که با سرعت زیادی در آفریقای جنوبی گسترش یافت. مسلمانان آفریقای جنوبی بسیار مدیون فداکاری و مسئولیت شناسی اولین مسلمانان هستند که به ایمان خود پایبند بودند و علی رغم شرایط بسیار دشوار همچنان به خداوند باریتعالی ایمان داشتند.
-
خانم سیبیله ونتکر - اسلام شناس و ایران شناس
دکتر ونتکر اسلام شناس و ایران شناس مؤسسه ی مطالعات ایران شناسی آکادمی علوم اتریش می باشد.
-
مسجد نظامیه در آفریقای جنوبی
مسجد نظامیه در شهر میدراند[۱] ، در نزدیکی کلانشهر ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی واقع شده است. گفته می شود که این مسجد بزرگترین مسجد در نیمکره جنوبی است که کمتر از دو سوم هکتار در ۱۰ هکتار زمین را به خود اختصاص داده است. نقشه های ساخت این مسجد در ابتدا در ترکیه طراحی شده بود، اما یک معمار اهل آفریقای…
-
گورستان های مسلمانان در اتریش
حضور بیش از ۷۰۰ هزار نفر مسلمان در اتریش، مسائل و پدیدارهای گوناگونی را با خود برای جامعه ای نسبتاً بسته با خط و مشی پیش تعریف شده ی کلیسای کاتولیک به همراه داشته است.
-
مرکز اسلامی وین
مرکز اسلامی وین در منطقه ۲۱ این شهر به نام فلوریسدورف در شهرک بروک هاوفن واقع شده است و اولین مسجد ساخته شده در اتریش است.
-
عمر الراوی - مسئول بررسی امور پناهجویان از سوی جامعه مسلمانان وین
عمر الراوی یکی از اعضای حزب SPÖ و مسئول بررسی و پیگیری مسائل مربوط به پناهجویان و مهاجرین از سوی جامعه مسلمانان وین می باشد.
-
مُهَنَد خورشید - جامعه شناس و اسلام شناس
مهند خورشید؛ یک جامعه شناس و اسلام شناس اتریشی است که در ۶ سپتامبر ۱۹۷۲ در بیروت به دنیا آمد. وی استاد مرکز تحقیقات ادیان در دانشگاه مونستر است.
-
مستندی درباره زندگی زنان محجبه در آلمان
“سر من، روسری من” عنوان فیلم مستندی درباره نحوه زندگی زنان مسلمان در آلمان است که به تازگی از شبکه تلویزیونی غرب آلمان پخش شده است. در این فیلم، زندگی پنج زن مسلمان در آلمان نمایش داده شده است که به صورت داوطلیانه و با خواست خود، حجاب را انتخاب کردهاند. آنها در این مستند، تلاش کردهاند تا…
-
روسای شورای مرکزی مسلمانان و یهودیان در آلمان اعلام کردهاند:
تعداد نامههای توهینآمیز علیه مسلمانان و یهودیان افزایش یافته است
روسای شورای مرکزی مسلمانان و یهودیان در آلمان اعلام کردهاند که مسلمانان و یهودیان در یکسال اخیر، نامههای تهدیدآمیز زیادی از سوی گروههای راست افراطی دریافت کردهاند. به گفته آنها از زمان شیوع کرونا در آلمان، فشارها برجوامع مسلمانان و یهودیان در آلمان افزایش یافته است.
-
مسلمانان چگونه زندگی میکنند: سنتها، جشنوارهها، زندگی روزمره
هرمان یوزف فریش، نویسنده کتاب “مسلمانان چگونه زندگی میکنند: سنتها، جشنوارهها، زندگی روزمره” تلاش کرده تا در این اثر، اطلاعاتی را درباره سنتها و باورهای اسلامی در اختیار مخاطبان قرار دهد.
-
در موزه هنرهای اسلامی برلین برگزار شد:
نمایشگاهی درباره فرهنگ و سنتهای اسلامی
موزه اسلامی برلین این روزها میزبان نمایشگاهی درباره فرهنگ و سنتهای اسلامی است. این نمایشگاه با عنوان “ درخشش الحمرا” تلاش میکند تا چگونگی توسعه فرهنگ و سنتهای اسلامی در فاصله قرون پانزدهم تا بیستم میلادی در اروپا را به علاقمندان نشان دهد.
-
اعتراض جوامع اسلامی آلمان به رای دیوان دادگستری اتحادیه اروپا درباره حجاب
رای دیوان دادگستری اتحادیه اروپا درباره ممنوعیت حجاب اسلامی در محل کار در آلمان، باعث اعتراض گسترده جوامع اسلامی در آلمان شده است. این دیوان چندی پیش اعلام کرد که حکم ممنوعیت حجاب اسلامی در محل کار که از سوی دادگاههای کار آلمان صادر شده، با قوانین اتحادیه اروپا سازگار است.
-
مرکز مطالعات پیشرفته در دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ برگزار میکند:
بررسی نقش رنگ در هنر و فرهنگ اسلامی
مرکز مطالعات پیشرفته در دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ یک کارگاه آموزشی درباره نقش رنگها در تاریخ هنر و فرهنگ اسلامی برگزار میکند. این کارگاه آموزشی در روزهای بیستودوم تا بیستوسوم اکتبر سال جاری برگزار خواهد شد.
-
نتایج مطالعات جدید در نورنبرگ نشان میدهد:
باورهای اسلامی به مسلمانان کمک میکند تا سریعتر در جامعه آلمان ادغام شوند
نتایج مطالعات مانفرد پیرنر، پژوهشگر شناختهشده حوزه دین در نورنبرگ نشان میدهد که برای مهاجران مسلمان، اسلام نهتنها نشاندهنده هویت دینی است، بلکه به آنها کمک میکند تا سریعتر در جامعه اکثریت ادغام شوند.
-
فلسفهپردازی در اسلام
سلیمان بشیر دیانه، فیلسوف سنگالی در اثر جدید خود با عنوان “فلسفهپردازی در اسلام” به این واقعیت اشاره کرده است که فلسفه اسلامی از ابتدا شرایط مساعدی را برای تبادلات فرهنگی و گفتوگوی بینمذهبی میان فیلسوفان مسلمان و غیرمسلمان ایجاد کرده و این امر حتی با سپری شدن دوران فیلسوفان بزرگی مانند ابنسینا،…
-
جامعه مسلمانان آلمان
هشدار درباره تعطیلی دائمی مساجد
رئیس شورای مسلمانان آلمان درباره تعطیلی دائمی مساجد در دوران پساکرونا هشدار داد. به گفته او، بحران کرونا، تاثیر زیادی بر زندگی مسلمانان آلمان داشته و موجب تعطیلی موقت گروهی از مساجد در آلمان شده است. آیمان مازیک معتقد است که این بحران میتواند بسیاری از مساجد را برای همیشه به تعطیلی بکشاند.
-
افزایش روز افزون بناهای اسلامی در صربستان
در حیاط مسجد «ابوحنیفه» در منطقه سینیتسا واقع در جنوب صربستان سنگ بنا برای احداث مرکز اسلامی - مدرسه قرآن کریم در روز شنبه ۱۵ اوت سال ۲۰۲۰ ( ۲۵ مرداد ۱۳۹۹) با حضور نمایندگان عالیرتبه مذهبی و سیاسی این منطقه گذاشته شد. این اقدام با شکوه برای مسلمانان صربستان با برگزاری برنامه ای از طرف دانش…
-
حمایت جامعه اسلامی صربستان از اعلام همبستگی
«سعاد نسفوویچ»Said Nasofovich رئیس العلمای جامعه اسلامی صربستان در ملاقات با « زوران جورجویچ»Zoran Jorjevich وزیر کار و امور اجتماعی این کشور از تصمیم دولت بلگراد مبنی بر اعلام سال ۲۰۲۰ به عنوان سال همبستگی و همکاری که از طرف وزارت خانه کار و امور اجتماعی پیشنهاد شده بود، حمایت کرد.
-
محکومیت کاریکاتور اهانت به پیامبر (ص)
مشیخت جامعه اسلامی صربستان طی بیانیهای به شدت سوء استفاده از آزادی بیان و آزادی زبان هنر را با هدف تحقیر دیگر ملتها و مقدسات آنها محکوم ساخت.
-
ملاقات رئیس مشیخیت اسلامی نووی پازار با رئیس دفتر سازمان بهداشت جهانی
دکتر «مولود دودیچ» رئیس مشیخیت اسلامی نوو پازار در جنوب صربستان و دکتر «ماریانا ایوانوش» رئیس دفتر سازمان بهداشت جهانی در صربستان در باره شیوع بیماری همه گیر کووید ۱۹ و مواضع جامعه اسلامی در این خصوص گفت و گو و تبادل نظر کردند.
-
مسئولان انجمنهای مساجد خطاب به دولت فدرال:
بهانهای برای تعطیلی نمازهای جمعه وجود ندارد
مسئولان انجمنهای مساجد در آلمان اعلام کردهاند که تمهیدات بهداشتی برای جلوگیری از گسترش بیماری کرونا در مساجد آلمان درنظر گرفته میشود و از اینرو، بهانهای برای تعطیلی نمازهای جمعه در آلمان وجود ندارد. این اظهارات در شرایطی بیان میشود که دولت فدرال چندی پیش تصمیم به تشدید محدودیتها برای…
-
کنفرانس علمی بین المللی "موقعیت جوامع اسلامی در بالکان"
مفتی دکتر مولود-افندی دودیچ رئیس مشیخیت جامعه اسلامی در صربستان اخیرا کنفرانس علمی بین المللی تحت عنوان "موقعیت جوامع اسلامی در بالکان" را که به همت مجلس جامعه اسلامی «پری پولیه» و مرکز گفت و گو "وساتی" برگزار شد، افتتاح کرد.
-
زن مسلمان در جامعه صربستان
خانم میسالا پرامنکوویچ اولین زن مسلمان محجّبه در مجلس ملی جمهوری صربستان طی مصاحبه با مجله صدای اسلام چاپ «جامعه اسلامی در صربستان» توضیحاتی در باره وضعیت زنان مسلمان در منطقه ارائه داد.
-
کمبودهای آموزش دانشآموزان مسلمان
دورنمای سیاسی و اجتماعی در اکثر دموکراسی های لیبرال در حال تغییر است و یکی از موضوعات مورد توجه هدف و مشروعیت مدارس مبتنی بر مذهب است. قانون مدارس آفریقای جنوبی تأسیس مدارس مستقل را شامل می شود که شامل مدارس خصوصی و مذهبی است.
-
مسلمانان صربستان روز «سنجاک» را جشن می گیرند
مسلمانان صربستان روز ۲۰ نوامبر ( ۳۰ آبان) را بعنوان روز سنجاک یعنی اتحاد مسلمانان، صرب ها و مونته نگرویی ها در مبارزه با فاشیسم که برای تمامی مسلمانان صربستان مهم و اهمیت خاص دارد با برپایی همایش و سخنرانی های مختلف به ویژه در شهر نووی پازار مرکز این منطقه جشن می گیرند.
-
اروپا در مقام خدای جدید
مقاله پروفسور دکتر میرولیوب یفتیچ استاد دانشکده علوم سیاسی دانشگاه بلگراد و کارشناس اسلام در مورد عملکرد کشورهای اروپایی و تلاش آنها برای ارائه تصویر جدید از اسلام.
-
ماه رمضان در صربستان در وضعیت ناشی از کرونا
مسلمانان صربستان با احترام به تدابیر اتخاذ شده از طرف نهادهای دولتی و توصیه های متخصصین امور بهداشتی و درمانی عبادات و نیایش های خود را در خانه و یا بصورت محدود در مساجد به جا می آورند.
-
با همکاری عکاس هانوفری و مدیر آکادمی اسلامی در حوزه علم و جامعه صورت گرفت:
وبلاگ تصاویر مربوط به تاریخ اسلام و زندگی مسلمانان
آیا اسلام به آلمان تعلق دارد؟ اسلام از چه زمانی وارد آلمان شده است؟
-
بخش هنرهای اسلامی موزه بناکی
موزه ی بناکی در سال ۱۹۳۰ توسط فردی به نام آنتونیس بناکیس تاسیس شد. این موزه، آثار هنری حوزه تمدنی اسلامی و مناطق آسیایی شاهکارهایی از هند ، ایران ، بین النهرین ، خاورمیانه ، عربستان ، مصر ، شمال آفریقا ، سیسیل ، اسپانیا و آسیای صغیر را در بر می گیرد و در قالب دوره های تاریخی تقسیم می شوند.…
-
روش زندگی مسلمانان
کتاب روش زندگی مسلمانان توسط کوسوگی یاسوشی (Kosugi Yasushi)، کوسوگی ماریا (Kosugi Maria) نوشته شده و توسط NHK series در سال ۲۰۱۷ منتشر شده است .