ایران و ایرانیان
-
معرفی طاهر صباحی
طاهر صباحی(متولد ۳۰ تیر ۱۳۱۹ ) به قصد ادامه تحصیل در رشته پزشکی رهسپار ایتالیا شد؛ در دانشکده پزشکی تورین و سپس دانشکده دارو سازی دانشگاه بولونیا تحصیل نمود؛ و در رشته داروسازی از دانشگاه بولونیا فارغ التحصیل شد.
-
معرفی بیژن بصیری
بیژن بصیری هنرمند ایرانی مقیم ایتالیا است. وی فعالیت هنری خود را از سن ۱۳ – ۱۲ سالگی آغاز نمود. بصیری سال ۱۳۵۴ به ایتالیا سفر کرد و در رشته طراحی صحنه در شهر رم به ادامه تحصیل پرداخت.
-
بابک کریمی
بابک کریمی ۲۲ مارس ۱۹۶۰(۳ فروردین ۱۳۳۹) در خانواده ای اهل سینما در شهر پراگ متولد گردید. زمانی که وی ۹ ماه سن داشت، خانواده اش جهت کار دوبلاژ به شهر رم آمدند.
-
پروفسور آدریانو والریو رسی
آدریانـو والریـو رسـی زبانشـناس، واژه شـناس و ایران شـناس ایتالیایـی در سـال ۱۹۴۷ در رم بـه دنیا آمد. وی از سـال ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۷ اسـتاد زبانشناسـی و سـپس لغتشناسـی ایران در دانشـگاه »اورینتـال« ناپـل بـود و در حال حاضر اسـتاد بازنشسـته و عضـو برنامههای دکتـری در دپارتمان ایرانشناسـی همـان دانشـگاه…
-
معرفی دکتر هانیه ترکیان
دکتر هانیه ترکیان از پدری ایرانی و مادری ایتالیایی در ج.ا.ایران متولد شد. وی از سن ۵ ساگی در ایتالیا اقامت گزید، و پس از اخذ دیپلم علوم طبیعی در ایتالیا، برای ادامه تحصیل در رشته علوم اسلامی عازم ج.ا.ایران شد.
-
بازتاب رسانه ای دومین سالگرد شهادت سپهبد قاسم سلیمانی در ایتالیا
اخبار برگزاری مراسم؛ سخنرانی ها؛ و صدور بیانیه ها به مناسبت دومین سالگرد شهادت سپهبد قاسم سلیمانی در رسانه های ایتالیایی زبان بازتاب داشت،
-
تفاهم نامه همکاری پژوهشگاه علوم انسانی ایران و فرهنگستان "ویواریوم" ایتالیا
تفاهم نامه همکاری های علمی و آموزشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ج.ا.ایران و فرهنگستان"ویواریوم" (Vivarium Nuovum) شهر"فراسکاتی" (Frascati) ایتالیا به امضاء رسید.
-
اکتشافات هیأت باستان شناسی ایرانی _ ایتالیایی در پارسه
هیأت باستان شناسی ایرانی _ ایتالیایی در جریان کاوش ها در محوطه باستانی دروازه پارسه تخت جمشید، آجرهای لعابدار برجسته با نقوش گاو نر و مار اژدهای "موشخوشو"؛ نماد ایزد "مَردوک" از بینالنهرین باستان را کشف نمود
-
برپایی نمایشگاه گروهی ۷۰ هنرمند ایرانی در شهر تورین ایتالیا
با همکاری گالری های ویستای تهران و "فورنارِزیو" تورین، از تاریخ ۴ لغایت ۱۶ آبان ماه ۱۴۰۰ تعداد ۱۲۹ اثر از ۷۰ هنرمند ایرانی، در نمایشگاهی با عنوان "میکرو _ماکرو" به نمایش گذاشته شد.
-
انعقاد تفاهم نامه همکاری دانشگاه فردوسی مشهد و شورای ملی تحقیقات ایتالیا
دانشگاه فردوسی مشهد و مرکز تحقیقات "ژئوهیدرولوژی" شورای ملی تحقیقات ایتالیا، تفاهم نامه ای با هدف همکاری در حوزه مدیریت مخاطرات فرونشست منعقد نمودند.
-
تاسیس و گشایش بنیاد بصیری در ایتالیا
مهرماه ۱۴۰۰ بنیاد بصیری گشایش یافت؛ و برنامهها و اهداف این بنیاد معرفی گردید.
-
شهردار ایرانی تبار ریمینی ایتالیا
انتخابات شهرداری ها در سراسر ایتالیا برگزار شد و در شهر ساحلی "ریمینی" جمیل صادق الوعد با کسب ۵۱.۳۲% کل آراء به سمت شهردار برگزیده شد.
-
اهداء جوایز تدوین، فیلمبرداری، و بازیگری 3 جشنواره ایتالیایی به سینماگران ایرانی
نمایندگان سینمای ایران طی چند دهه گذشته، حضور مستمر و موفقی در جشنواره های سینمایی ایتالیا داشته اند و هنر سینما در ایران و سبک روایت تصویری سینماگران برجسته آن، در ایتالیا ناشناخته نیست.
-
تفاهم نامه همکاری دانشگاه های خلیج فارس و "سانیو"
برنامه اجرایی همکاری های فرهنگی، آموزشی و تحقیقاتی دو کشور در زمینه تحقیقات و برپایی کارگاههای آموزشی و همایشهای مشترک؛ تبادل استاد و دانشجو و برگزاری دورههای آموزشی دایمی و موقت؛ اعطاء کمک هزینههای تحصیلی و فرصتهای مطالعاتی متقابل و... در جریان است. مطابق آمارهای ارایه شده در بانک اطلاعات…
-
استمرار حضور موفق سینمای ایران در جشنواره های ایتالیا
سینما در ایتالیا، رسانه ای پرمخاطب و مؤثر است و جشنواره های سینمایی پرشمار این کشور نیز، غالبا پرمخاطب و برخوردار از اعتبار بین المللی می باشند و سینماگران ایرانی نیز حضور مستمر و موفقی در این جشنواره ها داشته و آثار برگزیده سینمایی ایران همواره در نمایش های عمومی و سراسری در سالن های سینمای…
-
همکاری های سینمایی ایران و ایتالیا
سینماگران ایتالیایی در تاریخ هنر و صنعت سینما جایگاه ویژه ای داشته و فعالیت های سینمایی در حوزه های ساخت فیلم؛ آموزش و برگزاری جشنواره همچنان در این کشور پر رونق است. اهالی و مخاطبان سینما در ایتالیا با سینمای ایران بیگانه نیستند و همکاری های سینمایی بین دو کشور نیز مسبوق به سابقه است.
-
دومین دوره جشنواره فیلم های ایرانی شهر میلان
دبیرخانه جشنواره فیلم های ایرانی شهر میلان(نوستالژیا)؛ از میان ۱۴۷۲ فیلمنامه؛ و فیلم کوتاه و بلند داستانی ارسالی؛ ۳ فیلمنامه؛ ۷ فیلم سینمایی؛ و ۴۵ فیلم کوتاه را جهت نمایش در دومین دوره این جشنواره برگزید.
-
گزارشی از کتاب جدیدالانتشار
فارس: سرزمین افسانه ها و بهشت ها
بورگیلد دلوندال ، نویسنده کتاب «فارس: سرزمین افسانههای و بهشتها» در سال ۱۹۴۱ در شهر دوسلدورف به دنیا آمد. وی تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته هنرهای زیبا و تاریخ هنر در دانشگاه اشتوتگارت به پایان رسانده است.
-
فیلم ایرانی “خورشید” برنده جایزه جشنواره بینالمللی فیلم اشلینگل شد
بیست و ششمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم کودکان و نوجوان اشلینگل در آلمان در حالی به پایان رسید که فیلم خورشید به کارگردانی مجید مجیدی توانست جایزه شهر کمنیتس را به خود اختصاص دهد.
-
فیلمی از شیرین نشاط در جشنواره ویناله ۲۰۲۱
"شیرین نشاط" هنرمند و کارگردان شناخته شده ایرانی با فیلم سرزمین رویاها Land of Dreams در پنجاه و نهمین جشنواره فیلم ویناله Viennaleاتریش شرکت می کند
-
دکتر اونگلوس ونتیس ایرانشناس یونانی
صبح روز دوشنبه ۲۳ فروردین ماه ۱۴۰۰، آقای دکتر اونگلوس ونتیس با حضور در رایزنی فرهنگی کشورمان در آتن با مهدی نیک خواه قمی دیدار و گفت و گو کرد. در این نشست دکتر ونتیس که به زبان فارسی مسلط است، ضمن ابراز خشنودی از دیدار با رایزنی فرهنگی کشورمان ابتدا از سوابق علمی و پژوهشی خود گفت
-
ویدئوی مفتی فقید یونان در سالگرد ارتحال امام (ره)
به مناسبت سی و دومین سالگرد ارتحال حضرت امام (ره) ویدئوی اظهار ارادت مرحوم مچوجمالی مفتی فقید مسلمانان یونان نسبت به حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری که یکسال قبل از فوتش ضبط شده است، برای اولین بار منتشر شد. وی در این ویدئو به بیان رویایی از حضرت امام پرداخته و بخشی از خاطراتش در سفر…
-
نشست رسانه ای در یونان پیرامون مسائل ایران و منطقه غرب آسیا
نشست اصحاب رسانه های مطرح یونان با دکتر مرندی استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل ایران و منطقه غرب آسیا عصر روز سه شنبه ۲۵ خرداد ماه برگزار شد. در این نشست رسانه ای دکتر مرندی به سوالات خبرنگاران خبرگزاری اسپوتنیک یونان، خبرگزاری و روزنامه in.gr، روزنامه ریزوسپاستی، روزنامه سینداکتون، هفته نامه…
-
ترجمه مقاله روزنامه دی پرسه: منازعه بر سر میراث امام حسین(ع)
نویسنده آورده است: ایران پیوسته در حال گسترش نفوذ خود در زیارتگاه امام حسین[(ع)] در کربلا است. اما رهبران مذهبی عراق مشکوک هستند که هدف ایران، در اصل تمایل این کشور برای گسترش (نظام سیاسی) جمهوری اسلامی به این کشور باشد.
-
پسری که متجاوز به خود را کشته بود، در ایران اعدام شد.
به گزارش سازمان حقوق بشری عفو بین الملل، قوه قضائیه در ایران، جوانی را که در نوجوانی مرتکب جنایت شده بود، روز چهارشنبه اعدام کرد.
-
یاکوب ادوارد پولاک- ایرانشناس
پولاک از اولین پزشکان خارجی بود که به دعوت میرزا تقی خان امیرکبیر وارد ایران شد تا به تدریس پزشکی و جراحی در دارالفنون بپردازد.
-
ساسان مؤیدی برنده ی اصلی جایزه ی «جشنواره جهانی عکس صلح»
ساسان مؤیدی، عکاس ایرانی، برنده ی جایزه ی اصلی «جشنواره ی جهانی عکس صلح» سال ۲۰۲۰ شد و عکس وی به عنوان عکس سال این جشنواره انتخاب شد.
-
یک ایرانی در دامنه های تولدو
کشف یک مدال ستاره ای شکل به قطر ۱۰ سانتیمتر که به احتمال زیاد مربوط به امپراطوری ساسانی است در میان اشیاء کشف شده در این قلعه به ما کمک می کند پاسخ های جدیدی بیابیم. این قطعه فلزی (نقره ای) به یک شئ احتمالا چوبی یا چرمی متصل بوده اما از آن جدا شده است. نوع کنده کاری و طراحی آن باعث می شود تقریبا…
-
گزارشی از جمعیت ایرانیان مقیم اسپانیا
سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا تعداد ایرانیان مقیم را حدود ۱۴ هزار نفر اعلام کرده است. این آمار بر اساس مدارک ارائه شده از سوی ایرانیان به سفارت و پر کردن فرم های مربوطه به دست آمده است.
-
گزارشی از جمعیت ایرانیان مقیم اسپانیا
تعداد دقیق ایرانیان مقیم در اسپانیا به راحتی قابل استخراج نیست. یک دلیل آن در دست نبودن تعداد افرادی است که توانسته اند اقامت دائم اسپانیا را کسب کنند و به این ترتیب با تغییر ملیت از آمار «ایرانیان» بیرون آمده اند. دلیل دیگر در دسترس نبودن آمار افرادی است که به اشکال دیگری وارد خاک اسپانیا…