اسلام و مسلمانان
-
انتشار کتاب جامعه مسلمانان تفلیس
در این اثر، برای اولین بار در تاریخ نگاری گرجستان، جنبه های مختلف زندگی سیاسی، اجتماعی-اقتصادی و فرهنگی جامعه مسلمانان تفلیس در سال های 1801-1917 به صورت تک نگاری بررسی و تحلیل می شود.
-
جایگاه دین در ترکیه
نگاهی به جایگاه دین در ترکیه با تاکید بر : طریقت ها و مذاهب اسلامی، اقلیت های دینی، سازمان امور دیانت ، جریان های آموزشی دینی و نویسندگان آثار دین
دین چراغ درخشان راه رشد و هدایت بشریت است.چه تمدن هایی که پیشرفت و عظمت خود را وامدار دین می دانند ؛ به ویژه دین اسلام که نقش بی بدیلی در توسعه علوم و تمدن های ملل مسلمان ؛ حتی غیر آنها داشته است.دراین میان ، سلجوقیان روم و امپراتوری عثمانی با اشتیاق فراوانی که نسبت به اسلام داشتند در گسترش…
-
برگزاری همایش
برگزاری نخستین همایش « علمای آفریقا» توسط رابطه العالم
روز شنبه 19 آذر نخستین همایش « جهان اسلام در آفریقا» با هدف تقویت همبستگی جمعی،بررسی چالشهای امنیت و توسعه بویژه مقابله با خشونت و تروریسم» در بانجول پایتخت گامیبیا و با حضور رئیس جمهور این کشور افتتاح شد
-
زبان چینی به گروه ترجمه حرمین شریفین اضافه شد
در پی سفر رئیس جمهور چین به عربستان رئیس اداره کل امور مسجد الحرام و مسحد النبی اعلام کرد زبان چینی به گروه ترجمه حرمین شریفین اضافه شد
-
برای نخستین بار در صربستان
یادبود مبارزان و جانباختگان مسلمان صرب در جنگ جهانی اول
برای اولین بار مراسم یادبودی برای مبارزان کشته شده مسلمان که در سال 1915 جان خود را برای دفاع از بلگراد فدا کردند، در گورستان جدید بلگراد، در مقابل بنای یادبود مدافعان، برگزار شد. در این مراسم امیرپورپزشک رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران و جمعی از نمایندگان سفارتخانه های اسلامی حضور…
-
ششمین دوره اهدای جوایز
بهمناسبت یاد بود «استاد محمد محی الدین » در بلغارستان
شورای عالی اسلامی بلغارستان در سالهای اخیر اقدام به برگزاری مراسم یادبودی به مناسبت انتخاب استاد محمد محی الدین در هشتم دسامبر سال1910 به عنوان اولین مفتی اعظم و بنیانگذار مفتیگری مسلمانان بلغارستان نمود.
-
سخنرانی پروفسور علیباشیچ با موضوع "حکمرانی خوب در سنت اسلامی" در مؤسسه فلسفه و نظریه اجتماعی بلگراد
وز دوشنبه 7 آذر 1401 برابر 28 نوامبر2022 دکتر احمد علیباشیچ، معاون دانشکده علوم اسلامی در سارایوو، در مؤسسه فلسفه و نظریه اجتماعی،Institute for Philosophy and Social Theory سخنرانی تحت عنوان "حکمرانی خوب در سنت اسلامی" ایراد کرد. او به مسائل اسلام در اروپا، اندیشه سیاسی اجتماعی اسلامی، رابطه…
-
آمادگی ایران برای انتقال تجربیات حج و زیارت به بوسنی و هرزه گوین
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت اعلام کرد: بعثه مقام معظم رهبری آمادگی دارد که تجربیات خود در حوزه حج و زیارت را به بوسنی و هرزه گوین منتقل کند. حج گذشته نزدیک به یک هزار تن از بوسنی به حج مشرف شده اند
-
پروژه تحقیقاتی میراث فرهنگی مسلمانان بلغارستان
پروژه تحقیقاتی میراث فرهنگی مسلمانان بلغارستان
آکادمی علوم بلغارستان(IEFSEM) با همکاری دفتر مفتی اعظم بلغارستان یک پروژه تحقیقاتی با هدف کشف میراث فرهنگی مسلمانان در بلغارستان بین سالهای ۱۹۲۰ تا ۱۹۵۰ میلادی را انجام داد.
-
هماهنگی در راستای برنامه پویش سبک زندگی اسلامی
دیدار با مدیرمرکز "زنان فعال" جامعه اسلامی صربستان
خانم مونا یوسف سپاهیچ Muna Jusufspahicمدیرمرکززنان فعال(Activ žena ) جامعه اسلامی صربستان وخواهرمفتی مسلمانان بلگراد، روز پنجشنبه 10آذر 1401 برابر اول دسامبر 2022 با حضور در رایزنی فرهنگی کشورمان با امیرپورپزشک دیدار و گفتگو کرد. دراین جلسه خانم دکتر بنت الهدی هاشمی از بانوان فعال ایرانی…
-
مسجد ژومایا در شهر پلوودیو بلغارستان
مسجد ژومایا در شهر پلوودیو بلغارستان
مسجد ژومایا زیارتگاه اصلی مسلمانان در پلوودیو است. این مسجد در ابعاد ۴۰ در ۳۰ متر و در مرکز پیادهروی امروزی در غرب شهر قدیمی واقع شده است.
-
افتتاح مسجد علویان در شمال یونان
با برگزاری جشنی با ماهیت مذهبی ، برنامه موسیقی و حرکات موزون سنتی توسط ساکنین روستای "قالو دریو" (دریو بزرگ) واقع در منطقه "اورو" نزدیک مرز ترکیه مراسم افتتاح اولین مسجد علویان برگزار شد.
-
در گفتوگو با عضو هیات مدیره شورای اسلامی هامبورگ مطرح شد؛
بررسی شرایط کار شورای اسلامی و دانشجویان مسلمان در هامبورگ
هامبورگ پس از برلین، دومین شهر بزرگ آلمان و سومین بندر اروپا به شمار میرود. این شهر که به عنوان دروازه اروپا هم شناخته میشود، مهاجران بسیاری را از اقصینقاط جهان در خود جای داده است. در میان مهاجرانی که در طی سالیان اخیر به هامبورگ کوچ کردهاند، مسلمانان زیادی وجود دارند و سازمانهای اسلامی…
-
پس از ۱۰ سال؛
همکاری میان دولت ایالتی هامبورگ و انجمنهای اسلامی
دولت هامبورگ، اولین دولت ایالتی آلمان بود که همکاری خود با انجمنهای اسلامی در حوزههای مختلف را آغاز کرد. مقامات هامبورگ در سال ۲۰۱۲، معاهدهای را با انجمنهای اسلامی برای آموزشهای دینی، به رسمیت شناختن اعیاد اسلامی، ساخت مساجد و حمایت از مراکز مراقبت روزانه امضا کردند. بعدها، ایالتهای دیگر…
-
شبیهسازی مناسک حج در آلمان برای یک بیمار سرطانی
یک نوجوان آلمانی که به بیماری پیشرفته سرطان مبتلا شده و در بیمارستان بستری است، آرزو دارد که به سفر حج برود. این در حالی است که شرایط سخت بیماری، اجازه سفر را به او نمیدهد. در این شرایط، ابتکار مسیحی- اسلامی در ایالت نوردراین-وستفالن آلمان تلاش کرده است تا با شبیهسازی مناسک حج، این پسر نوجوان…
-
نسلکشی مسلمانان در سربرنیتسا
نسلکشی در سربرنیتسا، بزرگترین جنایت جنگی در اروپا پس از پایان جنگ جهانی دوم به شمار میرود. حال در بیستوهفتمین سالگرد این کشتار و در شرایطی که حملات لفظی و فیزیکی علیه مسلمانان در آلمان افزایش یافته است، معاون رئیس بوندستاگ(پارلمان مرکزی آلمان فدرال) و جمعی از مسئولان سازمانهای اسلامی در…
-
تصویرسازی بد از مسلمانان
در کتاب تصویرسازی بد از مسلمانان ، مسلمانان در جامعه آلمان غریب هستند. آنها مجبورند که در هر شرایطی وفاداری خود را به جامعه ثابت کنند، با ارزشهای آلمانی به خوبی سازگار شوند و به حاکمیت قانون و دموکراسی موجود در آلمان احترام بگذارند.
-
تبلیغ حجاب اسلامی توسط نوکیشان مسلمان در اینستاگرام
زنان جوان آلمانی که در دو دهه گذشته به اسلام گرویدهاند در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام، از حجاب اسلامی در برابر کلیشههای مربوط به آن، دفاع میکنند. آنها به دنبالکنندگان خود در اینستاگرام نشان میدهند که حجاب اسلامی هیچ محدودیتی برای زنان ایجاد نمیکند اما در مقابل، زنان مسلمان تنها…
-
برای جوانان مسلمان
زندگی پر از چالش هایی است که دائماً مجبوریم با آنها روبرو شویم. برای مقابله با این چالشها، نیاز به کمک یکدیگر داریم. کتاب “ برای جوانان مسلمان” انجام داده است. این کتاب که به همت گروهی از دانشجویان مسلمان در آلمان نوشته شده، تلاش کرده تا مشکلات جوانان و تجربیات آنها از زندگی در آلمان را برای…
-
برگزاری دوره شیعه شناسی در دانشگاه پالرمو
بر مبنای تفاهم نامه همکاری های آموزشی- پژوهشی دانشگاه پالرمو ایتالیا و جامعه المصطفی؛ هفتمین دوره فشرده شیعه شناسی و آموزش زبان فارسی؛ به میزبانی گروه اسلام شناسی دانشکده علوم انسانی، در دانشگاه پالرمو ایتالیا برگزارگردید.
-
اسلام؛ ۴۸ پاسخ
چرا زنان مسلمان حجاب دارند؟ چرا مسلمانان ذبح میکنند؟ در قرآن بر چه مسائلی تاکید شده است؟ علی اقلیمز، نویسنده در آلمان در کتاب “ اسلام؛ ۴۸ پاسخ” به سوالات مرسومی که از سوی غیرمسلمانان مطرح میشود، پاسخ داده است. این کتاب میتواند اطلاعات مفیدی درباره زندگی مسلمانان و باورهای آنان به مخاطبان…
-
نژادپرستی علیه مسلمانان
«سرنوشت مروه الشربینی، نشان میدهد که نژادپرستی علیه مسلمانان، باعث کشتهشدن افراد بیگناه میشود.» این بخشی از صحبتهای آیمان مازیک، رئیس شورای مرکزی مسلمانان آلمان در مراسم یادبود مروه الشربینی در درسدن بود.
-
چالش مسلمانان آلمان برای سفر به حج
هر ساله، میلیونها مسلمان از سراسر جهان برای برگزاری مراسم حج، گرد هم میآیند و یک سفر معنوی را آغاز میکنند. از سال ۲۰۲۰، به دلیل کرونا، سفر زیارتی به مکه به حالت تعلیق درآمد. اما حالا، بعد از چند سال وقفه، زائران میتوانند برای حج تمتع به مکه بروند. این در حالی است که عربستان شرایط جدیدی…
-
مناسبسازی فضای مساجد برای معلولان در آلمان
همانطور که میدانید، اکثر ساختمانهای مساجد در اروپا، بهویژه در آلمان، در واقع بخشی از ساختمانهای مسکونی و یا کارخانههای قدیمی هستند. هر چند این مساجد برای برگزاری مراسم مذهبی و نماز جماعت درنظر گرفته شدهاند، اما فضای مناسبی برای حضور معلولان و افراد مسن ندارند. بررسی تاریخ آلمان نشان…
-
نقد کتاب جدید نوید کرمانی از نگاه شبکه خبری آلمان؛
ایمان به خدا باعث سعادت انسانها میشود
نوید کرمانی روزنامهنگار و نویسنده آلمانی ایرانیتبار، به تازگی کتابی با عنوان “ سوالاتی درباره خدا” منتشر کرده است. او در این کتاب به دختر ۱۲ سالهاش، آموزههایی از قرآن و اسلام میدهد. کرمانی معتقد است که قرآن منبع خوبی برای زندگی مسلمانان است. او در کتاب “ سوالاتی درباره خدا” تلاش کرده تا…
-
کتاب تازه تالیف در مورد اسلام در آلمان
حضرت محمد(ص) که بود؟ چرا مسلمانان در ماه رمضان روزه میگیرند؟ اسلام امروزه چگونه اجرا میشود؟ و...
-
برنامه جدید وزیر کشور آلمان؛
تغییراتی در کنفرانس اسلامی آلمان ایجاد میشود
نانسی فیزر، وزیر کشور آلمان به تازگی اعلام کرده است که میخواهد در کنفرانس اسلامی آلمان تغییراتی ایجاد و از آن به عنوان مجمع مرکزی برای گفتوگو میان دولت فدرال و مسلمانان آلمان استفاده کند.
-
مقابله با نژادپرستی علیه مسلمانان
سالها است که هفته آخر ماه ژوئن به عنوان “هفته مقابله با نژادپرستی علیه مسلمانان” نامگذاری شده است. همه میدانیم که تعصبات علیه مسلمانان در آلمان رو به گسترش است. از اینرو، مسلمانان هر ساله در این زمان، تلاش میکنند تا توجه عمومی را به رفتارهای نژادپرستانه و تبعیض نسبت به مسلمانان در جامعه…
-
حقوق اسلامی: گذشته و حال
شهروندان کشورهای غربی، اطلاعات بسیار کمی درباره حقوق اسلامی دارند. از اینرو، ماتیاس روهه، محقق و اسلامشناس آلمانی در کتاب “حقوق اسلامی: گذشته و حال“ برای اولینبار به تشریح حقوق اسلامی و تاریخچه آن پرداخته است. ماتیاس روهه در این کتاب، مهمترین منابع حقوقی اسلامی و روشهای حقوقی را تشریح کرده…
-
هندو-مسلمان: حقایق در مقابل ترس
روزنامه انگلیسی تایمز آف ایندیا، دهلی، مورخ ۱۰ ژوئن ۲۰۲۲م؛ مقاله ای از روهیت سارن با فوق تیتر فوق چاپ کرده است. برخی از فراز های مهم آن بدین قرارست: