ترکیه
-
بازتاب منفی تبدیل شدن یک کلیسا در ترکیه به مسجد در یونان
بر اساس گزارش روزنامه «ینی سافاک» ترکیه پس از تبدیل ایاصوفیه به مسجد، بزودی کلیسای «چورا» در استانبول نیز به مسجد تبدیل خواهد کرد.
-
به زنان حمله کن ، چون ابزار جنسی هستند، به مردان حمله کن چون شکارچی ابزار جنسی هستند
بحث «اتوبوس صورتی» بحث تازه ای نیست. هر از چند گاه در صدر اخبار روز ترکیه قرار می گیرند. طرح های «متروبوس صورتی» و «واگن صورتی» پیش از این در استانبول و آنکارا در دستور کار قرار گرفته بود، اما بخش قابل توجهی از جامعه با آن مخالفت کردند. آن موقع در مورد غیر قابل اجرا بودن "طرح : یادداشتی نوشته…
-
رمضان، غزه، وحدت اسلامی و تفرقه مسلمانان
ماه رمضان، ماه نزول قرآن فرارسید. ماه رمضان ماهی است که مسلمانان در سراسر دنیا به خاطر اعمال آن اعم از روزه، سحری، افطاری، تراویح و نماز شب، تلاوت قرآن و البته فطریه، صدقه و زکات بیش از پیش احساس می کنند که متعلق به یک جامعه و یک جهان هستند.
-
راز بطری راکی در ماه رمضان
جم یلماز (بازیگر معروف ترکیه ) در اولین روز ماه رمضان عکسی از یک بطری و یک لیوان راکی را در حساب کاربری شخصی خود در رسانه های اجتماعی به اشتراک گذاشت که با واکنش های زیادی مواجه شد. این واکنش ها به راکی نبود بلکه به حرکت صورت گرفته بود. در واقع، همه کسانی که واکنش تند نشان دادند، مذهبی و محافظه…
-
چرا ترکیه در قبال مسئله غزه درمانده است؟
انتشار پیام های مکرر در مورد یک بحران معنی جز ناامیدی یا بن بست ندارد و این موضوع در مورد سیاست ترکیه در قبال غزه صدق می کند. صد البته موضوع فلسطین بسیار مهم است... مسئله فلسطین بحرانی است که دولت سال هاست روی آن تمرکز کرده و خود را به نوعی ضامن آن نشان داده است... مهمتر از همه، فلسطین آرمانی…
-
پیام ماه مبارک رمضان از سوی علی ارباش رئیس سازمان دیانت ترکیه
پروفسور دکتر علی ارباش در پیام ماه مبارک رمضان خود گفت: با بهره گیری از رحمت ماه مبارک رمضان ، از خداوند خواستار پایان دادن به رنج، کشتار سیستماتیک، خشونت و شکنجه در اقصی نقاط مختلف جهان به ویژه در فلسطین و ترکستان شرق می باشیم.
-
چشم انداز علویان در ترکیه قدیم-7
10 مارس 1971 اتفاقات حتای/کریک خان کریک خان در زمره شهرهایی قرار دارد که علویان و سنی ها در مسالمت در کنار هم زندگی می کنند، در این شهر تا 50 سال بعد از تاسیس جمهوری هیچ حادثه ای رخ نداده و افراد جامعه به تدریج یاد گرفته اند که به عقاید یکدیگر احترام بگذارند.
-
حماس دنیا را به صف کرد
عملیات طوفان الاقصی که از 7 اکتبر 2023 به رهبری حماس فلسطین آغاز شد، عملکردی دارد که نه تنها در غرب آسیا بلکه در سراسر جهان موازنه ها را تغییر داد. فلسطین و اسرائیل امروز فلسطین و اسرائیل پنج ماه پیش نیستند. جو ترکیه نسبت به پنج ماه قبل تغییراتی کرده است که این موضوع برای غرب آسیا، اروپا، آمریکا…
-
پیمان لوزان: نقطه عطفی در تاریخ یونان و ترکیه
پیمان لوزان که در 24 ژوئیه 1923 به امضا رسید، نقطه عطفی در تاریخ یونان و ترکیه محسوب میشود. این پیمان که به دنبال جنگ جهانی اول و فروپاشی امپراطوری عثمانی منعقد شد، مرزهای ملی جدیدی در شرق مدیترانه و خاورمیانه ترسیم کرد و به منظور برقراری صلح و ثبات در منطقه، پایههای جدیدی را بنا نهاد.
-
رابطه دین و دولت
چند وقت پیش ، مقاله ای تحت عنوان "دولت سکولار برای جامعه دینی ..." به قلم عبدالله احمد النعیم، محقق مسلمان سودانی الاصل خواندم. او در سال 1985 به دلیل اعتقاد مذهبی مجبور به ترک کشورش شده و در حال حاضر استاد حقوق در دانشگاه اموری (آتلانتا) آمریکا است.
-
تحولات حوزه حقوق خانواده و زنان در ترکیه
قانون گذار در جمهوری ترکیه در سال 1926 ، در قانون مدنی جدید (بر مبنای قانون مدنی سوئیس) به زنان وضعیت “شخص” اعطاء کرد ، بنابراین حقوق برابر با مردان در برخی جنبه ها (از جمله ازدواج ، طلاق ، وراث و غیره) به تصویب رسید. تحت این تغییرات جدید بود که ازدواج های مذهبی و چند همسری در جمهوری نوپای…
-
اتحاد صلیبی - صهیونیستی!
بررسی اتفاقات از منظر الگوی اتحاد صلیبی-صهیونیستی در جنبشهای اسلامگرای سیاسی یکی از الگوهای رایج است. روابط امروز مجارستان و اسرائیل از این نظر قابل توجه است. حمایت بی قید و شرط اوربان ، نخست وزیر پوپولیست راست افراطی مستبد مجارستان که خود را مدافع تمدن اروپایی مسیحی در برابر مهاجران مسلمان…
-
وظیفه"اضطراری" ترکیه در قبال غزه
اقدامات ترکیه در قتل عام غزه و به طور کلی مسئله فلسطین نباید به محکوم کردن و به زعم وزیر امور خارجه آمریکا قرار گرفتن در زمره کشورهایی که می توانند در فعالیت های سازندگی پس از جنگ در منطقه مشارکت داشته باشند، محدود شود.
-
چشم انداز علویان در ترکیه قدیم-5
حزب جمهوری خلق ترکیه مهره های شانس را میان علویانی که در غارهای خفه می شدند پخش می کرد.
-
بیش از این نمی توانیم تماشاگر باشیم....
در برابر نسل کشی رژیم اسرائیل در غزه که از 7 اکتبرآغاز شده هیچ کاری جز تحریم محصولات و دعا و نوشتن نمی توانم انجام دهیم. من در تمام سلول هایم احساس گناه می کنم و این احساس گناه را در تمامی بخش های زندگیم، خندیدن، نوشیدن، خوردن و حتی خوابیدن تجربه می کنم.
-
چشم انداز علویان در ترکیه قدیم-4
سالهای جدایی ملت و دولت حزب دموکرات دقیقاً به مدت ده سال از 14 می 1950 تا 27 مه 1960 در قدرت باقی ماند. ترکیه در این دهه کمی آرام شده بود.
-
متاسفانه در مورد ایران نادان و کم اطلاع می باشیم
متاسفانه در مورد ایران نادان و کم اطلاع می باشیم
پس از گرانی بنزین در ایران ، اعتراضات روزها ادامه داشته و مقام های آمریکایی در مقابل دوربین ها و به صورت آشکارا از این آشوب حمایت کردند . این اعتراضات که در صدر اخبار کشورهای غربی بود ، به پایان رسید.
-
اهمیت کریدور زنگه زور در 3 سؤال
با اجرای کریدور زنگه زور، روابط تجاری، لجستیکی و سیاسی جهان ترک تقویت خواهد شد. مهمترین طرف های این معادله بسیار پیچیده عبارتند از: ایران، ارمنستان، آذربایجان، روسیه و ترکیه.
-
چشم انداز علویان در ترکیه قدیم-3
اولین انتخابات ترکیه که می توانیم آن را دموکراتیک نامید، 14 می 1950 برگزار شد و در آن سه حزب سیاسی و سه نامزد مستقل شرکت کردند
-
مرکز هوشمند شهری باشاکشهیر استانبول» LIVING LAB
« مرکز هوشمند شهری» مفهومی نوین در عرصه مدیریت و برنامه ریزی شهری است. یک مرکز هوشمند شهری شامل فضایی واقعی یا مجازی است که در آن چالشهای زندگی اجتماعی به ویژه در شهرها مورد واکاوی و تحلیل قرار میگیرد، راه حلهای مختلف در آن آزموده میشود، راهکارهای اثربخش پیاده سازی میشود و سیاستهای مناسب…
-
غزه را فراموش نکنید
27 هزار و 365 نفر در 122 روز در نوار غزه به شهادت رسیدند. بیش از 11500 نفر از آنها کودک بودند. 8 هزار فلسطینی مفقود شده اند و خبری از آنها در دست نیست. 66 هزار و 630 مجروح از جمله 8 هزار و 663 کودک در میان قربانیان جود دارد. بنا به اعلام سازمان ملل، تعداد کودکان بی خانمان از 7 اکتبر به 17…
-
تمدید برنامه همکاریهای فرهنگی دولتهای گرجستان و ترکیه برای سال های 2028-2024"
تئآ تسولوکیانی وزیر فرهنگ و ورزش گرجستان در سفر کاری خود به ترکیه با محمد نوری ارسوی وزیر فرهنگ و گردشگری جمهوری ترکیه دیدار کرد.
-
به زودی مرکز فرهنگی ترکیه در تانزانیا افتتاح می شود.
آقای گرسون مسیگوا، دبیر دائمی وزارت هنر، فرهنگ و ورزش، پس از گفتگو با محمد گولو اوغلو سفیر ترکیه در تانزانیا، اعلام کرد هر دو طرف تانزانیایی و ترکیه ای معتقدند که توسعه ی روابط دیپلماتیک در بخش هنر، فرهنگ و ورزش به نفع هر دو کشور است.
-
فهرست توصیفی دستنویس های نفیس فارسی در کتابخانهها و موزههای استانبول
فهرست توصیفی دستنویس های نفیس فارسی در کتابخانهها و موزههای استانبول؛ با نگاهی به مکاتب هنرهای کتابآرایی ایران در سدۀ 9ق» آماده چاپ گردید .
-
آخرین سخنان استاد اربکان پیش از مرگش چه بود؟
یک سخن معروف است که می گوید یک کتاب خواندم و زندگی ام تغییر کرد، سخنی که منظور آن کتاب های موثر و متحول کننده است. می خواهم در مورد یک کتاب جدید صحبت کنم. آخرین مصاحبه ام با استاد اربکان که در قالب کتاب منتشر شده است. مصاحبه های زیادی با مرحوم اربکان انجام شد. اما این مصاحبه ارزش زیادی دارد.…
-
چشم انداز علویان در ترکیه قدیم
در این نوشتار بر آن خواهیم شد تا نگاه اجمالی بر تاریخ معاصر را با تمرکز بر جامعه علوی ساکن ترکیه داشته باشیم. هدف ما این است که در پرتو این اطلاعات کاربردی و خلاصه، «غلط های مصطلحی» که به ویژه در ذهن جوانان علوی وجود دارد، را اصلاح کنیم.
-
سازمان امور دینی در مساجد به کودکان چه خواهد آموخت؟
سازمان امور دینی ترکیه در حال راه اندازی اپلیکیشن جدیدی تحت عنوان "دیدار قلوب جوان با قلب های کودکان" برای دانش آموزان مقطع ابتدایی است.
-
رونمایی از مجسمه یادبود مصطفی کمال آتاتورک در آلماتی
مراسم افتتاحیه با حضور آیدا بالاوا وزیر فرهنگ و اطلاعرسانی، مصطفی کاپوچو سفیر جمهوری ترکیه در قزاقستان، سلطان رایف دبیرکل سازمان تورکسوی TURKSOY، اربولات دوسایف شهردار آلماتی، نمایندگان اقوام ترک و روشنفکران قزاقستان برگزار شد.
-
طی ۵ سال قریب به دو میلیون دانشجو در ترکیه ترک تحصیل کردند
به نوشته پایگاه خبری آنالیز اسلامی به نقل از یورونیوز، یک میلیون و ۹۵۷ هزار دانشجو در طی پنج سال گذشته (سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲) در ترکیه ترک تحصیل کرده اند
-
آغاز چهارمین اجلاس نمونه دبیرستان های سازمان بین المللی همکاری اسلامی در استانبول
آیین افتتاحیه چهارمین اجلاس نمونه دبیرستان های سازمان بین المللی همکاری اسلامی در استانبول که با همکاری انجمن جوانان همکاری اسلامی (ICYF)، دبیرستان امام خطیب بی اوغلو و بنیاد آموزش و فرهنگ بی اوغلو برگزار شد، با قرائت آیاتی از کلام الله مجید و سپس نواختن سرود ملی آغاز گردید.