پاکستان
-
موسیقی محلی و سازهای موسیقی پاکستان
موسیقی پاکستان شامل عناصر متنوعی از موسیقی سایر مناطق جنوب آسیا و همچنین موسیقی محلی آسیای مرکزی، موسیقی ایرانی، موسیقی ترکی، موسیقی عربی و همچنین تأثیرات موسیقی مدرن آمریکایی است. با تأثیرات متعدد، موسیقی پاکستانی به عنوان "تلفیقی" از بسیاری از انواع دیگر صداها با هم ظاهر شده است تا صدایی…
-
میراث فرهنگی پاکستان
جمهوری اسلامی پاکستان سرزمینی با تاریخ غنی و متنوع است که بهعنوان مهد برخی از تأثیرگذارترین تمدنهای جهان شناخته میشود. از قدیمیترین فسیلها مانند آروارههای ۱۴ میلیون ساله "Sivapithecus Pakininsis" تا برنامهریزی پیشرفته شهری در موهنجودارو، پاکستان میراث فرهنگی و تاریخی بینظیری دارد.…
-
شرکتهای چینی به مهندسان پاکستانی در توسعه مهارتهای حرفهای کمک میکنند
تجربه کاری با شرکتهای چینی در پاکستان به مهندسان حرفهای محلی این امکان را میدهد که فرصتهای شغلی بهتری را در خارج از کشور، چه با شرکتهای چینی و چه با شرکتهای دیگر، به دست آورند.
-
بازتاب های پرواز هواپیمای تمام زنانه ایران بانو در رسانه های پاکستان
پرواز «ایران بانو» با ۱۱۰ زن نخبه ایرانی و به خلبانی خانم «شهرزاد شمس» بازتاب وسیعی در شبکه های تلویزیونی و روزنامه ها و خبرگزاری های پاکستانی داشت. پاکستان دارای چندین خلبان زن است که شامل اولین زن با گواهینامه خلبانی تجاری، اولین خلبان زن هواپیمای جنگنده و جوانترین خلبان زن میشود.
-
جامعه مسیحی در راولپندی
راولپندی، یکی از شهرهای بزرگ استان پنجاب پاکستان، میزبان جامعه مسیحی قابل توجهی است که به تنوع فرهنگی و مذهبی شهر غنا میبخشد. این جامعه شامل کاتولیکهای رومی، پروتستانها و فرقههای کوچکتر مسیحی است. با تاریخی عمیق و مشارکتی فعال در زمینههای آموزش، بهداشت و خدمات اجتماعی، جامعه مسیحی بخشی…
-
آثار تاریخی مکلی، تهته، پاکستان
شهر تهته، که زمانی پایتخت سه سلسله پیاپی بود و بعدها تحت حکومت امپراتوران مغول قرار گرفت، یکی از برجستهترین سایتهای تاریخی پاکستان را در خود جای داده است: گورستان مکلی. این سایت که از قرن چهاردهم تا هجدهم گسترش یافته است، به شکل خارقالعادهای بازتابدهنده تاریخ فرهنگی، اجتماعی و سیاسی سند…
-
جواهر میراث فرهنگی پاکستان
تخت بهائی، که اغلب به عنوان جواهر میراث فرهنگی پاکستان شناخته میشود، شاهدی بر عظمت تمدن گندهارا است. این مجموعه مذهبی و آیینی فرصتی را فراهم میکند تا سفری عمیق به گذشتهای داشته باشیم که در آن بودیسم در این منطقه رونق داشت. بازدید از تخت بهائی نه تنها تجربهای از آرامش معنوی گذشته است، بلکه…
-
تماشای تلویزیون پاکستانی در هند: یک ارتباط فرهنگی فراتر از مرزها
هند و پاکستان پیوند فرهنگی منحصر به فردی دارند که فراتر از مرزهای سیاسی است. در حالی که پاکستانیها شیفتهی فیلمهای بالیوود هستند، مخاطبان هندی علاقه عمیقی به سریالهای پاکستانی پیدا کردهاند و یک فضای فرهنگی مشترک ایجاد کردهاند، علیرغم اختلافات سیاسی. این پدیده قدرت روایت داستان را نشان…
-
ردپای فرهنگ ایرانی در زبان و منطقه سرائیکی پاکستان
مردم سرائیکی که به نام مردم ملتان نیز شناخته میشوند، یک گروه قومی هستند که عمدتاً در مناطق جنوب شرقی پاکستان، بهویژه در بهاولپور، ملتان، حیدرآباد و کراچی زندگی میکنند. فرهنگ سرائیکی غنی و متنوع است و تحت تأثیر قرنها تاریخ و تعامل با تمدنهای مختلف، بهویژه فرهنگهای ایرانی و اسلامی قرار…
-
تأثیر ایرانی در کاشی کاری آبی ملتان
سفالگری آبی ملتان یا کاشیکاری یکی از هنرهای ارزشمند و نماینده میراث فرهنگی غنی ملتان، یکی از قدیمیترین شهرهای پاکستان است. این هنر که بهخاطر مهارت بینظیر و رنگهای خیرهکننده آبی خود مشهور است، تاریخی جذاب دارد که ریشه و تأثیرات ایرانی و اسلامی دارد.
-
سه جشنواره رنگارنگ مردم کالاش
مردم کالاش، جامعهای بومی که در درههای دورافتاده پاکستان سکونت دارند، به دلیل فرهنگ پرجنبوجوش و سنتهای منحصربهفردشان شناخته میشوند. در میان آداب و رسوم آنها، سه جشنواره رنگارنگ به عنوان محور هویت فرهنگیشان برجسته هستند: چِلام جوشی، اوچال و چوموس. این جشنوارهها ریشه عمیقی در ارتباط آنها…
-
جشن شب یلدا در پاکستان پژوهشی در تاریخچه جشن «مِی پَهنگ، تالینی، تهموشلنگ، چویموس»
اهالی شمال پاکستان هر سال در عصر روز 20 سپتامبر(30 آذر)، یک بسته چوب مخصوص خشک تهیه می کنند و آن را آتش می زنند که به آن «دَندَر» یا «رَندَر» می گویند. جوانان در حالی که این مشعل ها را در دست دارند به بلندی ها، کوه ها و تپه ها می روند و با تکان دادن آنها در هوا پایین می آیند. در شب یلدا، همه…
-
اکرام فیلم "BATIE Girl"، اثر مشترک پاکستان و چین در سینماهای پکن
"Batie Girl"، یک تولید مشترک مهم بین پاکستان و چین، آماده است تا تماشاگران را در سینماهای سراسر چین مجذوب کند. این فیلم روز پنجشنبه 29 آذرماه در پکن به نمایش درآمد و فصل جدیدی از تبادلات فرهنگی میان دو کشور را آغاز کرد.
-
کریدور اقتصادی چین-پاکستان (CPEC) با سرمایهگذاری ۲۵.۴ میلیارد دلاری و ایجاد ۲۳۶ هزار شغل در پاکستان
سفیر چین در پاکستان، جیانگ ژیادونگ در مراسم تجلیل و تقدیر از تلاشها و نقش کارکنان و کارگران در طرح کریدور اقتصادی چین-پاکستان (CPEC) اعلام کرد که این پروژه عظیم ۲۵.۴ میلیارد دلار سرمایهگذاری مستقیم به پاکستان آورده، ۲۳۶ هزار شغل ایجاد کرده، ۵۱۰ کیلومتر بزرگراه ساخته، بیش از ۸۰۰۰ مگاوات برق…
-
سبک های ارتباطی در پاکستان
ارتباطات در پاکستان منعکس کننده ارزش های عمیق فرهنگی است که حول محور احترام، غیرمستقیم و هماهنگی جمعی متمرکز شده است. سبک های ارتباطی پاکستانی، چه کلامی و چه غیرکلامی، بر اساس سنت هایی شکل می گیرد که فروتنی، ادب و حساسیت را در تعاملات در اولویت قرار می دهند. این سبک ها ممکن است به طور قابل…
-
فولکلوریستان: حفظ میراث از طریق داستانسرایی
فولکلوریستان، یک پلتفرم دیجیتال داستانسرایی که توسط "کومل سلمان" تأسیس شده است، در حال تحول بخشیدن به شیوه حفظ و اشتراکگذاری فولکلور پاکستانی است. با گردآوری، رونویسی و ترجمه داستانهای شاهزادگان افسانهای، قهرمانان مردمی، و موجودات اسرارآمیز، کومل جوهره فرهنگ غنی پاکستان را به عرصه دیجیتال…
-
داستان های عاشقانه عامیانه پاکستان
اگر یک موضوع ثابت در تمام داستانهای عامیانه پاکستان وجود داشته باشد، آن عشق است. این برجستهترین و شناختهشدهترین موضوعی است که حول آن بسیاری از داستانهای عامیانه معروف پنجاب و سند میچرخند. این داستانهای عاشقانه مسیرهای متفاوتی را طی میکنند، اما همگی به یک پایان مشابه ختم میشوند—جان…
-
شش ورزش ماجراجویانه در پاکستان
پاکستان با کوههای سر به فلک کشیده، رودخانههای خروشان، بیابانهای وسیع و مناظر متنوع خود به یکی از بهترین مقاصد برای گردشگری ماجراجویانه تبدیل شده است. از کوهستانهای جذاب گیلگیت و هنزه گرفته تا دشتهای ناهموار بلوچستان، گزینههای متعددی برای عاشقان هیجان و ماجراجویی وجود دارد.
-
نتایج یک مطالعه علمی درباره تأثیر برنامه های نمایشی تلویزیون دولتی پاکستان بر جوانان
نظریه پردازان رسانه معتقدند که فرهنگ جهانی جدید که از طریق تلویزیون در حال ظهور و گسترش است، تأثیر زیادی بر هنجارها و ارزشها از جمله مد، لباس، دکوراسیون، غذا، زبان و غیره داشته است. این فرایند همچنان که در کشورهای دیگر جهان در سطح گسترده ای دیده می شود، در پاکستان نیز به بخشی از زندگی روزمره…
-
پخش بیشتر درامهای ترکیهای: توافق پاکستان و ترکیه برای پخش مشترک برنامهها
پاکستان و ترکیه گامی دیگر در جهت تقویت روابط خود برداشتند و بر سر پخش مشترک برنامهها بین تلویزیون پاکستان (PTV) و شبکه تلویزیونی دولتی ترکیه، TRT، توافق کردند. این همکاری شامل پخش درامهای محبوب ترکیهای در پاکستان خواهد بود که تبادل فرهنگی میان دو کشور را افزایش میدهد.
-
معبدی درون مسجدی در راولپندی
راولپندی، که غالباً به عنوان مقر قدرت نظامی پاکستان و کانون فعالیتهای سیاسی کشور شناخته میشود، شهری است که تاریخ پیچیدهای از همزیستی مسالمتآمیز و تنشهای فرقهای دارد. در میان دههها چالش، این شهر نمادی خارقالعاده از صلح و مدارا را در خود جای داده است: یک معبد جین که در قلب جامعه تعلیم…
-
سال چالشهای حل نشده
این سال بسیاری از چالشهای حلنشده را برای ۲۰۲۵ برجای گذاشت که شامل تقابل بیپایان دولت و اپوزیسیون، افزایش مجدد خشونتهای شبهنظامی و اقتصادی شکننده است که هنوز نتوانسته از مرحله تثبیت شکننده به سوی بهبود پایدار و رشد حرکت کند.
-
چرا اعداد مهم هستند
هیچکس تعداد دقیق مدارس دینی در پاکستان را نمیداند — نه دولت، نه رهبری مدارس دینی و نه نهادهای مستقل. هر کدام از این نهادها برآوردهای خود را ارائه میدهند و مدعی هستند که آمار آنها دقیقترین است. این اعداد برای درک گستره، کیفیت، اقتصاد سیاسی، پایگاه حمایت، و تأثیر کلی این مدارس ضروری هستند.…
-
آیا زخمهای سال ۱۹۷۱ قابل التیام هستند؟
در ۵۳ سال گذشته، مطالب زیادی درباره چگونگی تجزیه پاکستان نوشته شده، اما تحقیقات قابلتوجهی درباره اینکه چرا دومین کشور بزرگ مسلمان جهان نتوانست وحدت خود را حفظ کند، انجام نشده است. در حالیکه روز ۱۶ دسامبر در بنگلادش به عنوان *روز پیروزی* جشن گرفته میشود، این روز در پاکستان روزی برای یادآوری…
-
جزیره "مانورا کراچی" نماد همزیستی ادیان
جزیره مانورا در جنوب پاکستان در سال 1769 شروع مورد توجه و سکونت قرار گرفت. ابتدا قلعه ای برای اقامت طولانی ساخته شد که دارای دو دروازه بود: خارو دروازه و میتو دروازه، یعنی مانورا و کراچی از اینجا سرچشمه می گیرند. معمار عارف حسن در مقاله ای می نویسد: گرفتاری تاجران خارک بندر زمانی زیاد شد که…
-
باغ ابن قاسم در کراچی
پارک ابن قاسم در 130 هکتار (53 هکتار) در نزدیکی ساحل دریای عرب گسترده شده و دارای حوضچه لاک پشت ها، نقاشی های دیواری دایناسورها، 24 سرویس بهداشتی، یک مسجد، 20 سایبان سنگی و یک باغ گل رز بزرگ و مشرف به فواره بندر کراچی با ارتفاع 90 متر (300 فوت) است. بسیاری از گردهماییها و رویدادهای عمومی بزرگ…
-
سهم و نقش برجسته زنان معاصر پاکستان در زبان و ادبیات فارسی
یکی از شاعران و شخصیتهای برجسته معاصرپاکستان که ارتباطی عمیق و پایدار با ادب فارسی دارند دکتر رشیده حسن است. ایشان نه تنها در زمینه تدریس و ارتقای علمی زبان و ادب فارسی فعالیتهای قابل توجهی دارند، بلکه در عرصهی شعر نیز آثار مهمی از خود به جا گذاشتهاند.
-
پس از هفت دهه: آیا آرمانهای جناح برای پاکستان محقق شدهاند؟
هفت دهه پس از درگذشت جناح، پاکستان همچنان با بسیاری از چالشهایی که او برای حل آنها تلاش کرد، دستوپنجه نرم میکند. فساد، نابرابری اقتصادی و بیعدالتیهای اجتماعی همچنان پابرجاست. در حالی که در برخی حوزهها پیشرفتهایی صورت گرفته، کشور همچنین شاهد افزایش خشونتهای مذهبی، بیثباتی سیاسی و تروریسم…
-
آلبوم «زنجیر نور» نصرت فتحعلی خان در صدر بهترین آلبومهای سال ۲۰۲۴ از نگاه گاردین
حتی دههها پس از درگذشتش، تأثیر نصرت فتحعلی خان بر موسیقی همچنان بینظیر باقی مانده است. آلبوم پس از مرگ او، زنجیر نور، مجموعهای ارزشمند از چهار ضبط منتشرنشده از سال ۱۹۹۰ است؛ دورهای که خان در آستانه شهرت جهانی قرار داشت.
-
نتایج یک پژوهش علمی درباره تأثیرگذاری رسانه های اجتماعی در پاکستان
تأثیرگذاری رسانه های اجتماعی در پاکستان
پیامدهای فناوری های اینترنتی و رسانه های اجتماعی که به شدت بر جوامع معاصر بشری تأثیر می گذارد، هم مثبت و هم منفی است. فیس بوک، توییتر، اینستاگرام و تیک تاک به عنوان پلتفرم های رسانه های اجتماعی موثر جهانی در حال گسترش هستند که افراد و گروه ها را قادر می سازند تا فراسوی مرزها ارتباط برقرار کنند،…