اسلام و مسلمانان
-
در فراخوان دانشگاه هامبورگ اعلام شد؛
فرصت مطالعاتی درباره تکامل جوامع اسلامی
دانشگاه هامبورگ در فراخوانی از پژوهشگران حوزه مطالعات اسلامی و خاورمیانه خواست که برای مشارکت در تحقیقی با عنوان ‘تکامل جوامع اسلامی؛ رویکرد الگوریتمی به تاریخ اجتماعی” اقدام کنند. این فرصت پژوهشی برای مدت دو سال است.
-
آموزش مددکار؛ نیاز امروز جامعه مسلمانان آلمان
بسیاری از کارشناسان مسائل اجتماعی در آلمان معتقدند که جمعیت مسلمانان در بحرانها و شرایط اضطراری نیاز به حضور امامان جماعت و یا مددکاران اجتماعی دارند که به باورهای اسلامی واقف باشند؛ این در حالی است که این کشور با کمبود نیروی مسلمان در حوزه مددکاری مواجه است.
-
دانشگاه مونستر بررسی میکند؛
بهرهگیری از آموزههای اسلام و قرآن در حوزه خدمات اجتماعی
دانشگاه «مونستر» آلمان دوره جدیدی با عنوان “ اسلام در خدمات اجتماعی” راهاندازی کرده است. در این دوره، دانشجویان قرار است درباره بهرهگیری از آموزههای اسلام و قرآن در حوزه خدمات اجتماعی به بحث و گفتوگو بپردازند.
-
آیا وعدههای دولت جدید در قبال مسلمانان و مهاجران عملی است؟
دوران حکومت ۱۶ ساله حزب دموکرات مسیحی به پایان رسیده است و حالا احزاب سوسیال دموکرات، دموکراتهای آزاد و سبزها با عنوان دولت ائتلاف چراغ راهنمایی، اداره آلمان را به دست گرفتهاند. در توافقنامه این گروه ائتلافی، رویکردهای جدید مهمی در قبال مسلمانان و مهاجران وجود دارد. سایت اسلامیک گزارش مفصلی…
-
تناسب مسلمانان در جمعیت هندوستان
به گزارش روزنامه ایندین اکپسرس مورخه ۱۱ مئی ۲۰۲۲م؛ هرم سنی نشان میدهد که جمعیت هند جوان است، که، طبق دوره ۵ بررسی ملی سلامت خانواده، نمونهای از کشورهای در حال توسعه با امید به زندگی پایین است. این هرم همچنین نشان می دهد که باروری در ۵ سال گذشته به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
-
به میزبانی دانشگاه بن صورت گرفت؛
صدمین سالگرد آنهماری شیمل
دانشگاه بن آلمان چندی پیش میزبان بزرگداشت صدمین سالگرد آنهماری شیمل، محقق مطالعات اسلامی بود. در این مراسم، آنه ماری شیمل به عنوان مهمترین محقق غیرمسلمان حوزه اسلامی در آلمان معرفی شد. همچنین مسئولان مرکز بینالمللی الهیات تطبیقی و مسائل اجتماعی دانشگاه بن اعلام کردند که از سال آینده، کمک…
-
شورای اسلامی آلمان؛ پل ارتباطی میان دولت فدرال و انجمنهای اسلامی
براساس آخرین برآوردهای صورت گرفته در آلمان، بیش از ۵ میلیون مسلمان در این کشور زندگی میکنند که ۶.۴ تا ۶.۷ درصد مجموع جمعیت این کشور را تشکیل میدهند. علاوه بر این، در چند دهه اخیر، سازمانهای اسلامی و مساجد زیادی نیز در کشور ژرمنها شکل گرفته است. شورای اسلامی آلمان از جمله سازمانهای مهم…
-
افزایش تقاضا برای درس تعلیمات اسلامی در مدارس بایرن
درس تعلیمات اسلامی از سال تحصیلی جاری در ۴۰۵ مدرسه در ایالت بایرن ارائه میشود. به گفته مسئولان مدارس این ایالت، درخواست برای حضور در کلاسهای تعلیمات اسلامی در بایرن به طرز قابل توجهی، افزایش یافته است.
-
توسط موسسه الهیات اسلامی اسنابروک صورت گرفت؛
برگزاری نمایشگاه نسخههای تاریخی قرآن کریم به زبان آلمانی
موسسه الهیات اسلامی اسنابروک به تازگی میزبان نمایشگاهی از نسخههای تاریخی و ارزشمند قرآن کریم به زبان آلمانی شده است. در این نمایشگاه که تا پایان ژوئن ادامه دارد، نسخههایی از قرآن کریم که قدمت آنها به قرن شانزدهم میرسد، به نمایش عمومی گذاشته شدهاند.
-
در راستای تعلیم معلمان مدارس در آلمان صورت گرفت؛
راهاندازی رشته “ آموزش تعلیمات اسلامی” در دانشگاه پادربورن
مسئولان دانشگاه پادربورن، رشتهای به عنوان “ آموزش تعلیمات اسلامی” را در مقطع کارشناسی راهاندازی کردهاند. دانشجویانی که در این رشته به تحصیل میپردازند، در آینده میتوانند در مدارس ابتدایی، متوسطه و همچنین هنرستانها به تدریس تعلیمات اسلامی بپردازند.
-
برگزاری پرشور مراسم ماه مبارک رمضان در آلمان پس از دو سال انتظار
امسال، سازمانهای اسلامی آلمان مراسم افطار ماه مبارک رمضان را با حضور پرشمار مسلمانان و همچنین غیرمسلمانان برگزار کردند. این در حالی است که در دو سال گذشته به دلیل شیوع کرونا، حضور در مساجد و برگزاری مراسم افطار به صورت دستجمعی ممنوع شده بود.
-
برنامه های فرهنگی ماه رمضان ۲۰۲۲ در اسپانیا
با آغاز ماه مبارک رمضان در کشور اسپانیا، خبر آغاز این ماه و روزهایی که در آن مسلمانان این کشور با جمعیتی حدود ۲.۲ میلیون نفر، یک ماه را روزه می گیرند در مطبوعات و رسانه های این کشور به شکل گسترده ای بازتاب یافت.
-
رئیسجمهور دولت فدرال در پیامی به مناسبت عید فطر بیان کرد:
عید فطر و همزیستی در جامعه آلمان
فرانک والتر اشتاین مایر، رئیسجمهور دولت فدرال آلمان در پیامی ضمن تبریک به مناسبت عید سعید فطر، این مراسم را بخشی از همزیستی در کشورش توصیف کرد. او در پیام تبریک خود به مناسبت ماه مبارک رمضان نوشت:« عید فطر باعث وحدت در میان مسلمانان میشود و در عینحال، مسلمانان را با پیروان سایر ادیان و حتی…
-
بوسنیاییها باید با صدای رسا به دنیا بگویند که اسلامهراسها چه کسانی هستند
رئیس شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین: بوسنیاییها باید با صدای رسا به دنیا بگویند که اسلامهراسها چه کسانی هستند.
-
نقش آفرینی افراطیون راستگرا در اروپا
ماجرای هتک حرمت به قرآن کریم در سوئد
با رشد افراط گرایی راست در اروپا و ترویج نگرشهای مخالف با مهاجران مسلمان در سالهای اخیر، جریانهای رادیکال و اسلام ستیز در صدد بهره برداری از این شرایط برای تقویت موقعیت خود برآمده اند. راسموس پالودان یکی از چهره های این جریان در دانمارک و سوئد است که با تمسک به رفتارهای موهن در پی کسب رای افراطیون…
-
مطالعات اسلامی در چین
دین اسلام یکی از ادیان الهی بزرگ جهان و یکی از سه دین مهم و تاثیرگذار در سرزمین پهناور چین است. برپایۀ اسناد تاریخی موجود، دین اسلام در دوران حکومت سلسله تانگ در سال ۶۵۱ میلادی به این سرزمین وارد شد. با این که از زمان ورود آئین محمدی به این سرزمین بیش از سیزده قرن می گذرد و مسلمانان در برخی…
-
نتایج تحقیقات موسسه اتحاد علیه اسلام هراسی و خصومت با مسلمانان در آلمان نشان می دهد
مسلمانان آسیبدیده از جرائم نژادپرستانه
نتایج تحقیقات موسسه اتحاد علیه اسلام هراسی و خصومت با مسلمانان(CLAIM) در آلمان نشان می دهد که بسیاری از مسلمانان آسیبدیده از جرائم نژادپرستانه تحت حمایت هیچ موسسهای قرار نمیگیرند
-
نماینده عالی جامعه بینالمللی در بوسنی و هرزگوین
اسلام در بوسنی و هرزگوین به طور سنتی به وضوح به سمت اروپا گرایش دارد
بنیادگرایان اسلامی در بوسنی و هرزگوین نفوذی ندارند.
-
رئیس شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین:
بوسنیاییها باید با صدای رسا به دنیا بگویند که اسلامهراسها چه کسانی هستند
وضعیت در بوسنی و هرزگوین دشوار و آبستن حوادث است و بوسنیاییها در ماه رمضان باید با مشکلات روزمره مربوط به بوسنی و هرزگوین دست و پنجه نرم کنند. البته این کشور با شرایط بسیار دشوارتری دست و پنجه نرم کرده است و با این وضعیت نیز کنار خواهد آمد. او گفت که با اسلام هراسی که دشمنانش دائماً میخواهند…
-
باقر عزت بگوویچ: تا زمانی که مساجد ما پر از جوانان است، من نگران این کشور نیستم
باقر عزت بگوویچ، رهبر حزب اقدام دموکراتیک (SDA) و برادر علی عزت بگوویچ رهبر فقید بوسنی که در ویژه برنامه تلویزیونی «سبک زندگی در اسلام» تلویزیون حیات شرکت کرده بود گفت: «ما مؤمن هستیم و ایمان، ما را نجات داده است.
-
درس تعلیمات اسلامی
احمد الشهاوی از اعضای اصلی سمینار الهیات اسلامی در دانشگاه پادربورن در اثر جدید خود “ درس تعلیمات اسلامی” نشان میدهد که تعالیم دین اسلام میتواند سهم زیادی در ایجاد همزیستی مسالمتآمیز در جامعه داشته باشد.
-
برگزاری مراسم نماز و دعا پس از دو سال در آلمان
برگزاری نماز و مراسم دعا در مساجد آلمان
براساس اطلاعیه جدید شورای هماهنگی مسلمانان آلمان؛ از این پس تجمع در مساجد و برگزاری مراسم دعا و نماز بدون رعایت فاصله اجتماعی و محدودیتهای مربوط به کرونا امکانپذیر است. این در حالی است که از سال ۲۰۲۰، به دلیل بحران کرونا، مسلمانان نتوانستند بدون رعایت فاصله اجتماعی و سایر قوانین کرونایی،…
-
برگزاری هفته مقابله با نژادپرستی علیه مسلمانان در آلمان
شورای مرکزی مسلمانان آلمان طی فراخوانی از اعضایی مساجد در سراسر کشور خواسته است تا برای برگزاری هفته مقابله با نژادپرستی آماده شوند. این برنامه به همت شورای مرکزی مسلمانان آلمان، بنیاد مقابله با نژادپرستی و سایر سازمانها و نهادهای ضد تبعیض از چهاردهم تا بیستوهفتم ماه مارس سال جاری در سراسر…
-
اسلام بخشی از فرهنگ روسیه می شود
آلفرد بوستانوف پژوهشگر جوان روسی در سخنرانی با عنوان «زبان روسی اسلام» در دانشگاه اروپایی سنت پترزبورگ درباره ویژگیهای شکلگیری جامعه اسلامی روسیه گفت اسلام در حال تبدیل شدن به بخشی از فرهنگ روسیه است.
-
انتصاب دبیرکل جدید امور مسلمانان فیلیپین
دبیرکل جدید امور مسلمانان فیلیپین در تاریخ نهم مارس ۲۰۲۲ میلادی در دفتر مرکزی این کمیسیون سوگند یاد کرد.
-
تلاش های "رابطه العالم اسلامی"، برای اسلام و مسلمانان ستودنی است
علامه طاهر محمود اشرفی، دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان در امور هماهنگی بین ادیان و خاورمیانه گفت: تلاش های سازمان "رابطه العالم اسلامی"، برای اسلام و مسلمانان ستودنی است
-
همبستگی نمازگزاران پاکستانی با ملت مظلوم یمن و کشمیر اشغالی، در اسلام آباد
نمازگزاران پاکستانی در راهپیمایی اعتراضی علیه تداوم تجاوز نظامی در یمن و کشمیر اشغالی، با مردم مظلوم این کشورها ابراز همبستگی کردند و خواستار بیداری امت اسلامی برای مقابله با استکبار، دشمنان مشترک و کمک به ملتهای رنج دیده شدند
-
تقدیر دولت انتقالی میندانائو از دکتر مامائو مشاور رئیس جمهور فیلیپین
تشکر از تلاشهای دکتر مامائو
-
بازسازی چشمنواز مسجد ۵۰۰ ساله سارایوو
مسجد «لوبینا» یکی از قدیمیترین مساجد شهر سارایوو، پایتخت بوسنی وهرزگوین است که اخیراً به شکلی اساسی مورد مرمت و نوسازی قرار گرفت.
-
استقبال روزافزون از محصولات و خدمات حلال در بوسنی و هرزگوین
استقبال مردم بوسنی از کالاها و خدمات دارای گواهینامه حلال افزایش یافته و این کشور اکنون به جهانگردان مسلمان و صادرات محصولات حلال خود به کشورهای مختلف جهان چشم دوخته است.