اسلام و مسلمانان
-
برای جوانان مسلمان
زندگی پر از چالش هایی است که دائماً مجبوریم با آنها روبرو شویم. برای مقابله با این چالشها، نیاز به کمک یکدیگر داریم. کتاب “ برای جوانان مسلمان” انجام داده است. این کتاب که به همت گروهی از دانشجویان مسلمان در آلمان نوشته شده، تلاش کرده تا مشکلات جوانان و تجربیات آنها از زندگی در آلمان را برای…
-
برگزاری دوره شیعه شناسی در دانشگاه پالرمو
بر مبنای تفاهم نامه همکاری های آموزشی- پژوهشی دانشگاه پالرمو ایتالیا و جامعه المصطفی؛ هفتمین دوره فشرده شیعه شناسی و آموزش زبان فارسی؛ به میزبانی گروه اسلام شناسی دانشکده علوم انسانی، در دانشگاه پالرمو ایتالیا برگزارگردید.
-
اسلام؛ ۴۸ پاسخ
چرا زنان مسلمان حجاب دارند؟ چرا مسلمانان ذبح میکنند؟ در قرآن بر چه مسائلی تاکید شده است؟ علی اقلیمز، نویسنده در آلمان در کتاب “ اسلام؛ ۴۸ پاسخ” به سوالات مرسومی که از سوی غیرمسلمانان مطرح میشود، پاسخ داده است. این کتاب میتواند اطلاعات مفیدی درباره زندگی مسلمانان و باورهای آنان به مخاطبان…
-
نژادپرستی علیه مسلمانان
«سرنوشت مروه الشربینی، نشان میدهد که نژادپرستی علیه مسلمانان، باعث کشتهشدن افراد بیگناه میشود.» این بخشی از صحبتهای آیمان مازیک، رئیس شورای مرکزی مسلمانان آلمان در مراسم یادبود مروه الشربینی در درسدن بود.
-
چالش مسلمانان آلمان برای سفر به حج
هر ساله، میلیونها مسلمان از سراسر جهان برای برگزاری مراسم حج، گرد هم میآیند و یک سفر معنوی را آغاز میکنند. از سال ۲۰۲۰، به دلیل کرونا، سفر زیارتی به مکه به حالت تعلیق درآمد. اما حالا، بعد از چند سال وقفه، زائران میتوانند برای حج تمتع به مکه بروند. این در حالی است که عربستان شرایط جدیدی…
-
مناسبسازی فضای مساجد برای معلولان در آلمان
همانطور که میدانید، اکثر ساختمانهای مساجد در اروپا، بهویژه در آلمان، در واقع بخشی از ساختمانهای مسکونی و یا کارخانههای قدیمی هستند. هر چند این مساجد برای برگزاری مراسم مذهبی و نماز جماعت درنظر گرفته شدهاند، اما فضای مناسبی برای حضور معلولان و افراد مسن ندارند. بررسی تاریخ آلمان نشان…
-
نقد کتاب جدید نوید کرمانی از نگاه شبکه خبری آلمان؛
ایمان به خدا باعث سعادت انسانها میشود
نوید کرمانی روزنامهنگار و نویسنده آلمانی ایرانیتبار، به تازگی کتابی با عنوان “ سوالاتی درباره خدا” منتشر کرده است. او در این کتاب به دختر ۱۲ سالهاش، آموزههایی از قرآن و اسلام میدهد. کرمانی معتقد است که قرآن منبع خوبی برای زندگی مسلمانان است. او در کتاب “ سوالاتی درباره خدا” تلاش کرده تا…
-
کتاب تازه تالیف در مورد اسلام در آلمان
حضرت محمد(ص) که بود؟ چرا مسلمانان در ماه رمضان روزه میگیرند؟ اسلام امروزه چگونه اجرا میشود؟ و...
-
برنامه جدید وزیر کشور آلمان؛
تغییراتی در کنفرانس اسلامی آلمان ایجاد میشود
نانسی فیزر، وزیر کشور آلمان به تازگی اعلام کرده است که میخواهد در کنفرانس اسلامی آلمان تغییراتی ایجاد و از آن به عنوان مجمع مرکزی برای گفتوگو میان دولت فدرال و مسلمانان آلمان استفاده کند.
-
مقابله با نژادپرستی علیه مسلمانان
سالها است که هفته آخر ماه ژوئن به عنوان “هفته مقابله با نژادپرستی علیه مسلمانان” نامگذاری شده است. همه میدانیم که تعصبات علیه مسلمانان در آلمان رو به گسترش است. از اینرو، مسلمانان هر ساله در این زمان، تلاش میکنند تا توجه عمومی را به رفتارهای نژادپرستانه و تبعیض نسبت به مسلمانان در جامعه…
-
حقوق اسلامی: گذشته و حال
شهروندان کشورهای غربی، اطلاعات بسیار کمی درباره حقوق اسلامی دارند. از اینرو، ماتیاس روهه، محقق و اسلامشناس آلمانی در کتاب “حقوق اسلامی: گذشته و حال“ برای اولینبار به تشریح حقوق اسلامی و تاریخچه آن پرداخته است. ماتیاس روهه در این کتاب، مهمترین منابع حقوقی اسلامی و روشهای حقوقی را تشریح کرده…
-
هندو-مسلمان: حقایق در مقابل ترس
روزنامه انگلیسی تایمز آف ایندیا، دهلی، مورخ ۱۰ ژوئن ۲۰۲۲م؛ مقاله ای از روهیت سارن با فوق تیتر فوق چاپ کرده است. برخی از فراز های مهم آن بدین قرارست:
-
اخبار مسلمانان هند
اخبار مسلمانان هند
-
گزارشی از معرفی کتاب های جدید در دست انتشار درباره اسلام در آلمان
هر ساله کتاب های گوناگونی درباره اسلام در آلمان منتشر می گردند. برخی از این کتاب با نگاه مثبت و برخی با نگاه منفی اسلام را بررسی می کنند. اخیرا به دلیل گسترش رسانه ها و افزایش اطلاعات مردم جهان درباره اسلام نگاه مردم به اسلام و مسلمانان تغییر کرده است. رایزنی فرهنگی ایران در جهت رصد مداوم نگاه…
-
تبیین فلسفه سیاسی اسلام توسط دکتر سعید خلیلویچ در کنفرانس بین المللی دانشگاه بلگراد
کنفرانس بین المللی «دین و فرآیندهای اجتماعی در اروپای جنوب شرقی» در مقرّ ریاست دانشگاه بلگراد، در پایتخت کشور صربستان، برگزار گردید و دکتر سعید خلیلویچ، عضو مرکز علوم دینی «قم» در بلگراد، در این کنفرانس به ارایه سخنرانی در باب اهمیت و معانی مختلف فلسفه سیاسی اسلام پرداخت.
-
ترکیه و مسلمانان شمال یونان
یکی از اختلافات بین ترکیه و یونان مسئله اقلیت مسلمان در این منطقه است. اگرچه در معاهده لوزان به وضوح از اقلیت مسلمان صحبت به عمل آمده اما ترکیه بر ترک بودن این اقلیت اصرار می ورزد. از سوی دیگر، موضع رسمی یونان از نیمه دوم قرن بیستم این است که در این منطقه تنها اقلیت به رسمیت شناخته شده، اقلیت…
-
کمک فرانسه به مسلمانان منطقه میندانائو در جنوب فیلیپین
دولت فرانسه قرار است اعتبار پروژههایی را در منطقه "بانگسامورو" ( منطقه خود مختار مسلمانان جنوب) برای کمک به استقرار صلح و توسعه منطقه تامین کند.
-
راه فرا روی مسلمانان هند
چرا مسلمانان هند در همه زمینهها عقب ماندهاند و در این خصوص چه باید کرد؟
-
آیا جامعه مصر بطور ذاتی و طبیعی متدین است؟
آقای صلاح غزالی حرب از مقاله نویسان در روزنامه المصری الیوم طی مقاله ای در باره وضعیت دینی و اخلاقی جامعه مصر نوشت: آیا جامعه مصر بطور ذاتی و طبیعی متدین است؟
-
پروفسور آدولفو مورگانتی ناشر کتب فلسفی و دینی
آدولفو مورگانتی متولد سال ۱۹۵۹ و فارغ التحصیل رشته روانشناسی از دانشگاه پادوا در ایتالیا است. وی رئیس مرکز نشر معتبر چرکیو Cerchio که در خصوص چاپ کتب فلسفی و دینی در ایتالیا شهرت دارد،
-
درخواست شورای اروپا و سازمانهای اسلامی قاره سبز درباره حمایت از مسلمانان؛
کشورهای اروپایی باید علیه نژادپرستی ضد مسلمانان متحد شوند
شورای اروپا از همه دولتهای اروپایی خواسته است برای مقابله با نژادپرستی ضد مسلمانان بسیج شوند. این شورا چندی پیش در اِستراسبورگ، میزبان کنفرانسی با مضمون “نژادپرستی و تبعیض علیه مسلمانان” بود. در این کنفرانس اعضای سازمانهای اسلامی از آلمان و سایر کشورهای اروپایی حضور داشتند.
-
بر اساس گزارش یک سازمان جامعه مدنی در اتریش:
زنان مسلمان در اتریش هدف اولیه حملات نژادپرستانه
بر اساس گزارش یک سازمان جامعه مدنی در اتریش، مسلمانان در این کشور در سال ۲۰۲۱ در معرض ۱۰۶۱ حمله نژادپرستانه قرار گرفتند. این گزارش با بیان اینکه سال گذشته ۱۰۶۱ حمله نژادپرستانه علیه مسلمانان ثبت شد، نشان داد که ۶۹ درصد قربانیان در حملات اخیر زن و ۲۶ درصد مرد بودند.
-
سفر رئیس جمهور یونان به شمال یونان و دیدار با مسلمانان این منطقه
خانم سکلروپولو رئیس جمهوری یونان به منظور احترام و نشان دادن اهمیت همزیستی مسلمانان و مسیحیان منطقه در خلال ماه مبارک رمضان که همزمان با دوران روزه داری مسیحیان بود، هفته گذشته به شمال یونان سفر و با نمایندگان مسلمانان و مسیحیان این منطقه دیدار و گفتگو کرد.
-
نگاهی به پژوهش دانشگاه گوته فرانکفورت درباره دغدغههای اعضای جوان مساجد در آلمان
محققان دانشگاه گوته فرانکفورت به تازگی پژوهشی را درباره زندگی، نیازها و دغدغههای اعضای جوان مساجد آلمان انجام دادهاند. نتایج این پژوهش نشان میدهد که جوانان مسلمان با وجود تبعیض شدید در جامعه آلمان، تلاش میکنند تا بهترین جایگاههای شغلی و تحصیلی را به دست آورند. آنها اسلام را به عنوان بهترین…
-
توسط مجله “ تعاملات تاریخی فرهنگهای دینی” صورت گرفت؛
فراخوان ارسال مقالات با موضوع “مطالعات اسلامی، سامی و کتاب مقدس در آلمان در نیمه اول قرن بیستم“
مسئولان مجله “ تعاملات تاریخی فرهنگهای دینی” در فراخوانی از تمام دانشجویان و محققان حوزه مطالعات دینی خواستهاند تا مقالات خود را درباره موضوع “مطالعات اسلامی، سامی و کتاب مقدس در آلمان در نیمه اول قرن بیستم” برای دفتر این مجله ارسال کنند. این مجله که در تورینگن آلمان منتشر میشود، قرار است…
-
ووکشیچ ، اسقف اعظم در واتیکان:
بوسنی و هرزگوین به سومین کشور مسلمان در اروپا تبدیل شده است.
اسقف اعظم بر این باور است که بوسنی و هرزگوین در صورتی می تواند کشور موفقی باشد که بر اساس الگوی سوئیس و بلژیک بر اساس معیارهای ملی، زبانی، سرزمینی، مذهبی، اقتصادی و تاریخی سازماندهی شود.
-
واکنش ها به اهانت به اسلام در هند
اهانت دو مسئول بلند پایه حزب بهاراتیا جاناتا پارتی حزب راستگرای هندو حزب حاکم هند در اهانت به مقدسات اسلامی و ساحت مقدس پیامبر گرامی اسلامی، واکنش های تند احزاب سیاسی و مذهبی پاکستان را در پی داشته است.
-
در گفتوگو با محققان ابتکار “هشتگ برندلینگ” مطرح شد؛
خطر حملات به مساجد آلمان جدی است
ابتکار حمایت از مساجد با نام “هشتگ برندلینگ” در اواسط سال ۲۰۱۹، به عنوان اولین دفتر گزارشدهی حملات به مساجد در سراسر آلمان راهاندازی و چندی پیش، اولین گزارشهای مربوط به این ابتکار درباره وضعیت مساجد در آلمان منتشر شد. این گزارش نشان میدهد که خطر حمله به مساجد و مسلمانان در آلمان جدی است.…
-
استفاده از زبان آلمانی در مساجد
اکثر سیاستمداران آلمانی، یادگیری زبان آلمانی را به عنوان شاخص اصلی ادغام موفقیت آمیز در این کشور می دانند.
-
بنیاد آنه ماری شیمل اهدا میکند؛
کمک هزینه ۵ هزار یوروریی برای پژوهشگران حوزه مطالعات اسلامی
بنیاد آنه ماری شیمل به یک یا چند پژوهشگر برتر حوزه مطالعات اسلامی، کمک هزینه ۵ هزار یورویی اعطا میکند. این کمکهزینه هر دو سال یکبار از سوی این بنیاد به یکی از خوشفکرترین و فعالترین پژوهشگران حوزه مطالعات اسلامی اهدا میشود.