دین
-
انتقاد مورخ مشهور آلمانی از توجه بیش از حد به یهودیستیزی در آلمان
ولفگانگ بنتس، مورخ مشهور آلمانی از تاسیس دفاتر جداگانه برای ثبت جرائم مربوط به یهودیستیزی انتقاد کرده است.
-
نگاهی به وضعیت مساجد و انجمنهای اسلامی در بایرن
مسلمانان حداقل از زمان مهاجرت نسل اول کارگران مهمان به آلمان، در بایرن سکونت دارند. با این وجود، آنها تا چند دهه پیش، مکان مناسبی برای انجام وظایف دینی خود نداشتند.
-
اعتراض مسلمانان آلمان به حکم دیوان دادگستری اتحادیه اروپا درباره گوشت حلال
نمایندگان انجمنهای اسلامی در آلمان به حکم دیوان دادگستری اتحادیه اروپا درباره گوشت حلال اعتراض کردند. این گروه معتقدند که حکم جدید این دیوان، مانع از دسترسی اقلیتهای مذهبی به گوشت حلال میشود.
-
مسلمانان و کارناوال در آلمان
در حالیکه این روزها رژه کارناوال ها در سطح آلمان آغاز شده است؛ مسلمانان که پیشتر این رژه شادمانی را از طریق تلویزیون می شناختند، اکنون خود نیز در این راهپیمایی با پوشش های خاصی شرکت کنند.
-
مصاحبه هفته نامه لوپوئن با اسلام شناس اسراییلی
اسلام شناس اسراییلی اخیرا کتابی با عنوان یهودیان در قرآن در انتشارات "آلبن میشل"به رشته تحریر در آورده است. هفته نامه لوپوئن به همین بهانه مصاحبه ای با وی انجام داده است.
-
درخواست مسلمانان آلمان از مسئولان دولتی؛ انتصاب مامور ویژه مقابله با اسلامهراسی در دولت فدرال
آیمان مازیک، رئیس شورای مرکزی مسلمانان خواستار انتصاب مامور ویژه برای مقابله با اسلامهراسی در آلمان شده است. اما آیا واقعا ایجاد چنین پستی ضروری است؟ کارشناسان و مسئولان انجمنهای اسلامی آلمان در این باره نظرات متفاوتی دارند.
-
مراسم عید پاک "سمانا سانتا" در اسپانیا
"مراسم سمانا سانتا" در هفته آخر ماه مارس و اوایل ماه آوریل در جهان کاتولیک از جمله درتمامی شهرهای اسپانیا نیز برگزارمی شود. اجرای این مراسم به قرن ۱۳ میلادی برمی گردد.
-
اسلامهراسی در بطن جامعه آلمان نفوذ کرده است
زکریا کسکینکلیچ، نویسنده سالکن آلمان معتقد است که اسلامهراسی در بطن جامعه آلمان نفوذ کرده است و احزاب راستگرای افراطی از این شرایط سواستفاده میکنند. او به تازگی کتابی با عنوان “بحثهای مربوط به اسلام، شرایط آلمان را توصیف میکنند” منتشر کرده و در آن، درباره گروههای راستگرای افراطی و نژادپرستی…
-
اشکال مختلف لائیسیه در جهان
روزنت خبری ledevoir در مقاله ای که در مورد لائیسیته منتشر ساخته به موضوع لائیسیته در نقاط مختلف جهان پرداخته و می نویسد: اصل لائیسیته از کجا آمده است؟ در نقاط مختلف جهان به چه شکلی عمل می شود و مدل قالب کدام یک می باشد؟
-
نشست سالانه مسلمانان در بورژه
در این نشست سالانه که در محل برگزاری نمایشگاه های فرانسه در بورژه صورت گرفت موضوعاتی مانند چگونگی ساخت آینده مسلمانان فرانسه در کانون مباحث قرار داشت.
-
بررسی تأثیر ادیان بر تحولات اجتماعی و سیاسی
محققان دانشگاه مونستر، در یک پروژه تحقیقاتی جدید، تأثیر ادیان بر تحولات اجتماعی و سیاسی را مورد ارزیابی قرار میدهند.
-
۷۰ درصد شهروندان آلمانی هرگز کتاب مقدس را مطالعه نکردهاند
براساس نظرسنجی جدید موسسه تحقیقات اجتماعی و بازار اینسا در ارفورت، بیش از دو سوم شهروندان بالای ۱۸ سال در آلمان (۷۰ درصد) هرگز کتاب مقدس را مطالعه نکردهاند. این نظرسنجی به درخواست آژانس خبری پروتستان انجام شده است.
-
موسسه آلمانی حقوق بشر، ممنوعیت حجاب برای دانشآموزان مسلمان را رد کرد
موسسه آلمانی حقوق بشر ممنوعیت عمومی حجاب برای دانشآموزان زن در آلمان را برخلاف کنوانسیون حقوق کودک و حقوق بشر می داند.
-
بیانیه جمعی از پژوهشگران یهودی در حمایت از جنبش تحریم رژیم صهیونیستی
پارلمان آلمان اواخر هفته پیش، پیشنویس قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن، جنبش تحریم رژیم صهیونیستی و عدم سرمایهگذاری در اسرائیل معروف به بی.دی.اس، از این پس جنبشی یهودستیز شناخته میشود.
-
فرانسه با ۱۰ میلیون مسلمان چهره دیگری یافته است
روزنت خبری "ولتر" در مطلبی به نقل از "احمد اوغراس"، رئیس "شورای فرانسوی آیین اسلام" (CFCM) می نویسد که امروز ما ۱۰ میلیون نفر شدیم و نمی توانند ما را نادیده بگیرند.
-
آیا قانون اساسی آلمان میتواند از مسلمانان در برابر افراطگرایان محافظت کند؟
آیا قانون اساسی ۷۰ ساله این کشور هنوز هم میتواند در برابر افراطگرایان از ما حمایت کند؟ بکیر آلتاش، دبیرکل جامعه اسلامی ملی گوروش در یادداشتی که در سایت اسلامیک به چاپ رسیده، به این سوال پاسخ داده است.
-
لغو حکم اخراج یک زن محجبه در فرانسه
دادگاه ورسای (حومه پاریس) حکم اخراج یک زن محجبه را که علی رغم درخواست مدیرش با برداشتن حجابش مخالفت می کرد و همین امر موجب اخراجش گردیده بود، لغو کرد.
-
اعتراض مسلمانان به طرح جدید دولت نوردراین- وستفالن برای آموزش اسلامی
طرح جدید دولت ایالتی نوردراین-وستفالن برای آموزش اسلامی با اعتراض نمایندگان مسلمان مواجه شده است.
-
برگزاری تور نمایشگاهی درباره اسلام در مرکز فرهنگی سله
مرکز فرهنگی سله از بیستوهفتم ماه مه تا هفتم ماه ژوئن سال جاری، میزبان تور نمایشگاهی است که به بحث درباره اسلام میپردازد.
-
دعوت نئونازیها به خشونت علیه مسلمانان و یهودیان در دانشگاه گوته
اعضای یک گروه نئونازی در دانشگاه گوته فرانکفورت، بروشورهایی را پخش کردهاند که در آنها خواستار کشتن مسلمانان، امامان و همچنین روحانیون یهودی شدهاند.
-
دیدار وزیر آموزش یونان از مسجد تازه تاسیس در آتن
در این بازدید اعضای پنج نفره هیات مدیره و اولین امام جماعت این مسجد آقای زاکی، قاوروغلو وزیر آموزش را همراهی می کردند.
-
وهابیت و سلفی گری در یونان
از سال ۲۰۰۸ به این سو شخصی به نام احمد الدین ۳۵ ساله که از پدری مصری و مادری یونانیست فعالیت خود را در حوزه تبلیغ سلفی گری و وهابیت بصورت جدی آغاز کرد.
-
رئیسجمهور سابق آلمان مطرح کرد: ارکان اسلام در جامعه آلمان به خوبی پذیرفته شده است
رئیسجمهور سابق آلمان در جدیدترین سخنرانی خود گفت که ارکان اسلام در جامعه آلمان به خوبی پذیرفته شده است.
-
نگاهی به طرح ملی دولت ایالت نیدرزاکسن برای آموزش امامان
هدف مسئولان ایالت نیدرزاکسن این است که مرحله دوم آموزش روحانیون مسلمان تحت نظارت یک موسسه نیمه دولتی انجام شود.
-
سنای برلین خواستار آغاز کار موسسه الهیات اسلامی در دانشگاه هومبولت شد
نمایندگان مجلس سنا اعلام کردهاند که انتظار دارند تا لیست پنج استاد انتخاب شده موسسه تا پایان ترم زمستان پیشرو تکمیل شود.
-
استراسبورگ پایتخت اسلام ترک در فرانسه
هفته نامه اکسپرس مقاله ای را به موضوع حضور مسلمانان ترک تبار در فرانسه اختصاص داده و استراسبورگ را پایتخت اسلام ترک در فرانسه معرفی می نماید.
-
بررسیهای کلیساهای کاتولیک و پروتستان در آلمان نشان میدهد: تعداد اعضای کلیساهای آلمان کاهش یافته است
بر اساس آمارهای منتشر شده، اعضای کلیسای پروتستان در سال ۲۰۱۸ به ۲۱ میلیون نفر کاهش یافته و تعداد پیروان کلیسای کاتولیک نیز به ۲۳ میلیون رسیده است.
-
سلفی گری جنبشی مدرن در اسلام است
گفتوگو با پروفسور آدرین کاندیار (عضو انستیتو مطالعات شرق شناسیٍ دومنیکنها فرانسه) و پروفسور رمی براگ (فیلسوف و استاد بازنشسته دانشگاه مونیخ) در مجموعه Vision ۲۰۰۰ اتریش وابسته به بنیاد کلیسایی کاتولیک اتریش؛ ۲۰ ژوئیه ۲۰۱۹
-
تدابیر جدید در زندان برای نظارت بر اسلامگرایان تندرو
به گفته مسئولان زندان های فرانسه یکی از چالش های مهم زندان ها و بازداشتگاه ها مقابله با پدیده رادیکالیزاسیون اسلامی در زندان ها می باشد.
-
حجاب رایجترین موضوع در امور سیاسی زنان
در طول تاریخ جنبش برای زنان موضوعات و چالشهای سنتی با کلاسیک نظیر سهم زنان در بازار و مسائل حقوق زنان و نیز مهاجرت اهمیت داشتهاند. اکنون با فضای رسانهای جدید این موضوعات سنتی به حاشیه رفتهاند و موضوعاتی مانند حجاب اهمیت یافته است.