۱ تیر ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۸

یهودی ستیزی فهمی معین از یهودیان است که می‌تواند خود را به شکل نفرت از یهودیان به ظهور برساند. یهودی‌ستیزی در کلام و عمل برعلیه افراد یهودی یا غیریهودی و اموالشان و نیز در برابر جوامع یهودی و تأسیسات دینی است

یهود ستیزی یا آنتی سمیتیزم مفهومی است که قرنها جریان داشته و در زمان جنگ جهانی دوم به بعد و مباحث مرتبط با هولوکاست و یهودی کشی در هم آمیخته و پس از تشکیل دولت صهیونیستی و اعتراض به این موضوع طی بیش از ۷۰ سال گذشته و دوران معاصر رویکردی نوین دارد . در اروپا نیز دولتها رویکردهای متفاوتی دارند ولی عمدتا هر حرکتی بر ضد اسراییل و یهودیان را در یک راستا ارزیابی نموده و قوانینی بر این اساس وضع نموده اند تا این حرکت مهار شود . برخی از دولتها خصوصا در اروپا  تلاش دارند تا وجهه خود را در سطح جهانی و قدرتهای حامی صهیونیستها حفظ نمایند و به این موضوع اهمیت می دهند و در برخی مواقع برای سرکوب احزاب مخالف و راستی و برخی موارد با اتهام به مسلمانان سعی در محدود نمودن آنان می نمایند و مستمسکی برای محدود نمودن است. گزارش زیرتوسط  جامعه دینی اسراییل در وین منتشر شده است و در موارد رسمی اختلاف فاحشی حتی با آمارهای رسمی وزارت کشوراتریش دارد و علت آن نیز تفاوت نگرش به موضوع است . دولت اعلام میکند که ما مساله ای که منجر به تشکیل پرونده در اداره پلیس شود ملاک آمارمان است  ولی گروهها و انجمن های یهودی هر گونه تعرض را که به آنها مراجعه شود را جزء آمار خود ثبت و منتشر می کنند که گزارش زیر از این دست میباشد.

اعلام رسمی آمار یهودی‌ستیزی در اتریش  (سال ۲۰۱۹)

جامعه دینی اسرائیل در وین (IKG) و انجمن مبارزه با یهودی‌ستیزی[i]     

۵۵۰ مورد یهودی ستیزی را در سال ۲۰۱۹ ثبت کردند. این گزارش که روز ۲۷ مه (۷ خرداد) منتشر شد، نشان می­دهد که نسبت به گزارش قبل که دو سال پیش (۲۰۱۷) منتشر شد، یهودی­ستیزی ۵/۹ درصد رشد داشته است. اسکار دویچ رئیس جامعه دینی اسرائیل در وین گفت: «من نمی­خواهم از اعداد و ارقام هشداردهنده حرف بزنم، چون سال‌هاست که تغییری نگران‌کننده شروع شده است ... اتریش هم جزیره‌ای منفرد نیست، افزایش یهودی­ستیزی متأسفانه در تمام اروپا مشاهده می‌شود ... مبارزه با یهودی‌ستیزی فقط وظیفه یهودیان نیست، بلکه کل جامعه مسئول است. آمار سال ۲۰۱۹ نشان می‌دهد که اکنون واقعاً وقت عمل فرارسیده است».

او در ادامه افزود: «یهودیت متعلق به اتریش است، مانند شیر و قهوه. این مسأله را خیلی از مردم کشور ما می‌دانند. اما با افزایش فزاینده کسانی مواجهیم که یهودی‌ستیزی را شعله­ور می‌کنند و در آخر خیلی از آن‌ها به اقدامات یهودی‌ستیزانه می­­رسند». وی در ادامه گفت وین برای یهودیان شهر بسیار خوبی برای زندگی است و همچنین همکاری با اداره حفاظت از قانون اساسی و مبارزه با تروریسم، وزارت کشور و همکاری امنیتی جامعه دینی اسرائیل در وین کمک بسیار زیادی به امنیت کرده است. اما کارمندان و پلیس نمی‌توانند همه جا حضور داشته باشند. هدف باید این باشد که ما نیازی به تدابیر و اقدامات امنیتی نداشته باشیم. اما متأسفانه این هدف دور از دسترس است». از مجموع ۵۵۰ مورد ثبت­شده ، ۶ مورد حمله فیزیکی (۱ درصد)، ۱۸ مورد تهدید (۳ درصد)، ۷۸ مورد آسیب به اموال (۱۴ درصد)، ۲۰۹ مورد انتشار متن عمومی یهودی‌ستیزانه (۳۸ درصد) و ۲۳۹ مورد رفتار آسیب‌زا (۴۳ درصد) بوده­اند. تمامی این­ها مطابق با معیارهای یهودی‌ستیزی مطرح در بیانیه «ائتلاف یادآوری هولوکاست» (IHRA) هستند. این سازمان سال ۱۹۹۸ تأسیس شد و ۱۵ مه ۲۰۱۶ بیانیه­ای صادر کرد که بر اساس آن «یهودی ستیزی فهمی معین از یهودیان است که می‌تواند خود را به شکل نفرت از یهودیان به ظهور برساند. یهودی‌ستیزی در کلام و عمل برعلیه افراد یهودی یا غیریهودی و اموالشان و نیز در برابر جوامع یهودی و تأسیسات دینی است».

این ۵۵۰ مورد بر اساس جهان­بینی کسانی که اقدام به آن کرده‌اند نیز دسته بندی شده است. ۲۲۶ مورد از یهودی‌ستیزی بدون پس‌زمینه ایدئولوژیک بوده است. ۲۴۸ مورد از جریان‌های راست افراطی و نئونازی‌ها ناشی شده است و ۳۱ مورد هم توسط افرادی صورت گرفته که از حیث جهان‌بینی و دینی ذیل اسلام سیاسی قرار می­گیرند. همچنین ۲۵ مورد هم متاثر از چپ‌های سیاسی بوده­اند. نکته خاص گزارش این است که در مواردی که پتانسیل خطر بیشتری وجود داشته یعنی موارد حمله فیزیکی یا تهدید، بیشتر یهودی‌ستیزی اسلام‌گرایانه بوده است. اما در ادامه اسکار دویچ گفت: «تمامی انجمن‌ها و جوامع یهودی می‌توانند در مبارزه با یهودی‌ستیزی به ما کمک کنند. کل این کشور و البته اتحادیه اروپا می‌خواهند که به طور قاطع با یهودی‌ستیزی مقابله کنند».

بنیامین نِگِله، دبیر کل این جامعه گزارش پیش‌رو باید انگیزه ای دیگر برای این ایجاد می کند که بر روی اراده ملی و جمعی و نیز استراتژی اروپایی بر علیه یهودی ستیزی کار شود و این کار باید با سرعت انجام شود. ما نمی‌توانیم دیگر زمان از دست بدهیم. او گفت ایجاد کرونا، نگرانی­های مربوط به یهودی‌ستیزی را افزایش داده است. در سال‌های گذشته تحولاتی مثل اوضاع خاورمیانه، حملات یازده سپتامبر یا بحران اقتصادی، یهودی­ستیزی را افزایش داده است. تئوری‌های توطئه در دوره کرونا افزایش یافته است. به عنوان مثال تظاهرات و اجتماعات به اعمال یهودی ستیز منجر می‌شوند. وی ضمن مقایسه اتریش با آلمان، گفت: شرایط ما اکنون در اتریش خوشبختانه پایدارتر از آلمان است.. این شرایط با تشدید بحران‌های اقتصادی می‌تواند بدتر شود. همکاری با دولت و نهادهای مرتبط با قانون اساسی می­تواند به ما کمک کند. وی در ادامه گفت بسیاری از این موارد یهودی ستیزی از طرف افراد منتسب به راست افراطی انجام می‌شوند و در موارد زیادی از علامت صلیب شکسته استفاده می‌شود. اما مشخص نیست که پشت این حملات نئونازی‌ها قرار دارند یا اسلام‌گرایان هستند که از این نماد استفاده می کنند.

کارل نهامر، وزیر کشور اتریش، در خصوص این گزارش گفت: «ده‌ها سال پس از حکومت نازی‌ها در اتریش هنوز یهودی­ستیزی وجود دارد. البته شکل‌های ظهور آن تغییر کرده است. امکانات برای دیجیتالیزه کردن فضاهای جدیدی را برای یهودی ستیزی ایجاد کرده است».

نهامر در واکنش به این گزارش گفت: «ما لااقل به خاطر تاریخ خود وظیفه داریم در برابر هر صورتی از یهودی‌ستیزی با قاطعیت وارد عمل شویم. یهودی‌ستیزی در همه جناهای سیاسی از چپ و راست وجود داردو طبیعتاً می‌تواند دینی یا فرهنگی باشد. این تحولات را باید به طور مستمر بررسی کنیم و باید کل جامعه برای مبارزه با یهودی‌ستیزی تلاش کنند تا همزیستی دموکراتیک از این طریق حمایت شود». وی ضمن اشاره به این که تدوین استراتژی مبارزه با هر گونه یهودی‌ستیزی یکی از اهداف مهم دولت است، اظهار داشت: «در همین راستا در اصلاحاتی که هم اکنون در اداره فدرال حمایت از قانون اساسی و مبارزه با تروریسم می‌شود، تمرکز ویژه‌ای بر مبارزه با یهودی ستیزی خواهم گذاشت».

کارل نهامر همچنین تأکید کرد که در آموزش و تربیت نیروهای پلیس آشنایی با مسئولیت تاریخی و نیز آشنایی با مقتضیات زمانی در اجتماع، بسیار مهم است. ارزش‌مداری و داشتن شایستگی در دوره های آموزشی پلیسی جدید بسیار مهم است. یکی از این موارد مهم آموزشی «اخلاق کار و آموزه های اجتماعی» است که باعث می‌شود با موضوعات مهم اجتماعی آشنا شده و دیدی انتقادی پیدا کنند.

اما همچنین حزب راست افراطی آزادی به گزارش آمار یهودی‌ستیزی در اتریش واکنش نشان داد. چنان چه گفته شد حدود نیمی از موارد ثبت شده از طرف افرادی رخ داده که وابسته به جریان ها و جنبش های راست افراطی در اتریش بوده اند که مشهورترین آن‌ها جنبش هویت گرایان است. این جنبش‌ها از حیث سیاسی طرفدار حزب آزادی هستند هرچند حزب آزادی خود را از افراط گرایی این جریان ها تبرئه می‌کند. یکی از چهره های شناخته شده این حزب، دومنیک نپ، رئیس این حزب در وین و کاندیدای آن در انتخابات سال آینده وین با موضعی عجیب پناهندگان مسلمان را عامل افزایش یهودی ستیزی دانست، علی­رغم اینکه آمار می‌گوید تنها ۳۱ مورد از موارد ثبت شده توسط افراد اسلام‌گرا ثبت شده است. او با تأکید بر این‌که میزان یهودی‌ستیزی در وین از سال ۲۰۱۵ دو برابر افزایش یافته، گفت باید در این مورد تامل کرد. شهرداری وین باید پاسخگو باشد. دومنیک نپ دلیل افزایش موارد را سیاست درهای باز میشائیل لودویگ، شهردار وین می‌داند. وی گفت با موج مهاجرت سال ۲۰۱۵ نیروهای رادیکال اسلامی وارد اتریش و به خصوص وین شدند که حزب آزادی نسبت به عواقب غیرقابل کنترل آن هشدار داده بود. دوبرابر شدن موارد یهودی‌ستیزی از آن موقع تاکنون یکی از نتایج موج مهاجرت سال ۲۰۱۵ است. جامعه دینی آسرائیل در وین از سال ۲۰۰۸، به صورت سالانه؛ البته به استثناء سال ۲۰۱۸، موارد ثبت­شده و گزارش­شده یهودی­ستیزی را اعلام می­کند. در ادامه این آمار از ابتدا تا کنون ارائه می­شود: 

سال تعداد
۲۰۰۸ ۴۶
 ۲۰۰۹ ۲۰۰
۲۰۱۰ ۷۰
۲۰۱۱ ۷۱
۲۰۱۲ ۱۳۵
۲۰۱۳ ۱۳۷
۲۰۱۴ ۲۵۵
۲۰۱۵ ۴۵۶
۲۰۱۶ ۴۷۷
۲۰۱۷ ۵۰۳
۲۰۱۹ ۵۵۰
 

[i] Forum gegen Antisemitismus

https://www.ots.at/presseaussendung/OTS_۲۰۲۰۰۵۲۷_OTS۰۰۵۶/nehammer-gegen-jede-form-von-antisemitismus-entschieden-auftreten

https://www.ots.at/presseaussendung/OTS_۲۰۲۰۰۵۲۷_OTS۰۱۳۸/nepp-zu-antisemitismus-bericht-zunahme-an-faellen-ist-muslimischer-massenzuwanderung-geschuldet

کد خبر 2123

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =