بازتاب کاریکاتورهای موهن فرانسوی در روزنامه های اتریش

تعداد معدودی از روزنامه های اتریش به چاپ کاریکاتور های روزنامه شارلی ابدو پرداختند  ولی حوادث  ایجاد شده  به عنوان پیامد چاپ این کاریکاتور در فرانسه و دیگر کشور ها در روزنامه های اتریش و همچنین بین شخصیت های مسلمان و مسیحی و سیاستمداران و احزاب اتریش بازتاب زیادی داشت که در ادامه برخی از مطالب روزنامه ها می آید

اتریش همانند جوامع دیگر  به خاطر بیماری کرونا در گیر مشکلات زیادی می باشد به همین علت تعداد معدودی از روزنامه های اتریش به  چاپ کاریکاتور های روزنامه شارلی ابدو پرداختند  و لی حوادث  ایجاد شده  به عنوان پیامد چاپ این کاریکاتور در فرانسه و دیگر کشور ها در روزنامه های اتریش و همچنین بین شخصیت های مسلمان و مسیحی و سیاستمداران و احزاب اتریش بازتاب زیادی داشت. در روزنامه استاندارد که خوانندگان آن را بیشتر قشر روشنفکر اتریشی تشکیل می دهند مروری داشته است به تاریخچه نخستین چاپ کاریکاتور موهن به حضرت رسول ) ص) در سال ۲۰۰۵ میلادی و مقاله خود را با عکس صفحه  شارلی ابدو و کاریکاتور آن به چاپ رسانده است و در پی آن اشاره کرده است به علت چاپ دوباره این کاریکاتور و دفاعیه گردانندگان این مجله که گفته اند باز نشر این کاریکاتور اجتناب ناپذیر است. همچنین در این روزنامه اشاره شده است به  ۱۲ نفری که در آن زمان کشته شده اند و در پی آن دستور حکم دستگیری ۱۷ نفر که در این میان ۱۴ نفر دستگیر و سه نفر دیگر به عراق و سوریه فرار کرده اند. سردبیر این مجله می گوید. چون در چند روز آینده دادگاه این ۱۴ نفر برگزار می شود بازنشر این کاریکاتور اجتناب ناپذیر بود.

روزنامه کوریر از روزنامه های  مهم اتریش مقاله خود را با این جمله شروع کرده است: در مجموع ۱۷ نفر در حمله اسلام گرایان به مجله طنز در سال ۲۰۱۵ جان خود را از دست دادندولی با وجود این  تیم تحریریه کوتاه نمی آید. ما هرگز سر خم نخواهیم کرد . این پیامی است که نویسندگان مجله طنز فرانسوی "شارلی ابدو" با روش خاص خود به همه تروریست های مسلمان اعلام می کنند حتی اگر این امر دوباره اسلام گرایان را به صحنه جهانی فراخواند، امانوئل ماکرون ، رئیس جمهور فرانسه از این کار ما دفاع  خواهد کرد. آنها می گویند این حق آزادی بیان حتی در مورد موضوعات مقدس وجود خواهد داشت.

روزنامه کوریر ادامه می دهد که این حملات در ژانویه ۲۰۱۵ باعث ایجاد هیجان زیادی شد. موجی از همبستگی اروپا و فراتر از آن را فرا گرفت. "من شارلی هستم"شعار مردم شد.

اما از طرفی جامعه اعتقادات اسلامی اتریش که مهمترین مجموعه اسلامی در اتریش می باشد در اطلاعیه ای در فیس بوک خود نوشت: ما از وقایع فرانسه بسیار متاثر هستیم  سوء استفاده از اسلام به عنوان ابزارمشروع برای  قتل افراد بی گناه هرگز نمی تواند پاسخی برای تفرقه در جامعه ،  مقابله با یک دشمن خیالی و تحقیر یک بخش از مردم باشد. از طرف دیگر ، یافتن پاسخ های عاقلانه و مناسب مهم است - تلاش های خستگی ناپذیر برای پذیرش کثرت اجتماعی ، حفظ صلح ، دفاع از حقوق بشر جهانی و مبارزه کلی با ایدئولوژی های افراطی از هر ریشه ای هدف اصلی ماست.

از طرف دیگر هفته گذشته حدود  سی تن از جوانان کشور ترکیه برای اعتراض به بازنشر به کلیسای سنت آنتون در منطقه ۱۰ وین حمله ور شدند و در آنجا شعار الله اکبر سر دادند.لازم به ذکر است که  در آن ساعت هیچ کسی در کلیسا نبوده است و صحنه ها توسط دوربین های مدار بسته فیلمبرداری شده اند و البته خسارتی هم به کلیسا وارد ننمودند. همچنین یک روز بعد یک جوان ۲۵ ساله افغان  با شعار الله اکبر وارد کلیسای مرکزی شهر وین به نام اشتفان مقدس شده که توسط پلیس دستگیر شد.

در این راستا صدر اعظم اتریش در توییتر خود نوشته است ما از امنیت مسیحیان مواظبت می کنیم و بر علیه اسلام سیاسی قاطعانه عمل خواهیم کرد و هیچگونه مدارایی با آنها نخواهیم داشت.  آقای امیت وورال رییس جامعه اعتقادات اسلامی در تماس تلفنی با کاردینال شون بورن بالاترین مقام مذهبی در اتریش از وی به نمایندگی مسلمانان اتریش عذر خواهی کرده است و از طرف این جامعه گروهی با گل به کلیسای سنت آنتون رفته اند و بین مسیحیان گل پخش کرده اند.همچنین رییس انستیتوی علوم اسلامی دانشگاه وین آقای ذکریا سیدینی Zekirija Sejdini که از مسلمانان مقدونیه می باشد حوادث در شهر های نیس و آوینیون را و حمله به نگهبان سفارت فرانسه در عربستان را بشدت محکوم کرده است.  وی گفت " من اقدامات تروریستی شنیع در نیس و آوینیون و در عربستان سعودی را به شدت محکوم می کنم افکار من با قربانیان بی گناه ، کشته شدگان ، مجروحان و عزیزانشان است. در دنیا نباید جایی برای مجرمین با اعمال غیرانسانی وجود داشته باشد که جنایات خود را زیر لوای مذهب مخفی می کنند.

لازم به ذکر است که جامعه اعتقادات اسلام اتریش و اغلب مجموعه های اسلامی در اتریش هیچگونه موضع گیری نسبت به دفاع از پیامبر و محکوم نمودن حرکت زشت روزنامه شارلی ابدو و صحبت های مکرون رییس جمهور فرانسه نداشتند ولی در ارتباط با حوادث چند روز اخیر در پاریس و شهر نیس فرانسه و حمله به نگهبان سفارت فرانسه در عربستان واکنش نشان دادند و آنها را محکوم کردند. 

منابع:

 https://kurier.at/politik/ausland/charlie-hebdo-neue-mohammed-karikaturen-vor-historischem-prozess/۴۰۱۰۱۸۷۳۸

https://www.derstandard.at/story/۲۰۰۰۱۱۹۷۱۸۱۲۵/charlie-hebdo-veroeffentlicht-erneut-mohammed-karikaturen

https://religion.orf.at/stories/۳۲۰۲۶۵۹/?fbclid=IwAR۳۹X۸jzw۷If۳۶AQMwOI۱c۷ejLHDbiH-۳T۱yodVcQulfEJ۶۹۲i۰ZCqJq۰۳۰

کد خبر 3653

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 5 =