سد رنسانس اتیوپی به طور گسترده ای نقش حیاتی در گسترش صنایع در منطقه دارد و فقر را کاهش می دهد.

سد رنسانس اتیوپی "به طور گسترده ای نقش حیاتی در گسترش صنایع در منطقه دارد و فقر را کاهش می دهد."

در سال ۲۰۱۱ ، اتیوپی ساخت پروژه سد بزرگ رنسانس اتیوپی را در رودخانه نیل آبی ، ۶۰ کیلومتری مرز سودان آغاز کرد. ظرفیت ذخیره سازی این مخزن ۷۴ میلیارد متر مکعب (BCM) است. هدف اصلی GERD تولید انرژی الکتریکی ۵۱۵۰ مگاوات با متوسط تولید انرژی سالانه ۱۵۱۳۰GWH / سال است. این امر باعث افزایش منبع تغذیه در کشور و همچنین صادرات در منطقه آفریقای شرقی خواهد شد. ظرفیت تولید برق آن ، GERD را به بزرگترین سد آبی در آفریقا تبدیل کرد.

GERD به یک موضوع جدی بین اتیوپی ، مصر و سودان در مورد پر شدن سد و توسعه آب در آینده در رود نیل تبدیل شده است. ده ها کشور بین المللی ، از جمله ایالات متحده ، اتحادیه اروپا و اتحادیه آفریقا، تلاش کرده اند تا در چنین مذاکراتی نقش "واسطه" را بازی کنند. جهان شاهد جلسات ، مذاکرات و درگیری نهادهای بین المللی بسیاری بوده است. در بیشتر جلسات ، مصر و اخیراً سودان نگرانی هایی را در مورد پر کردن و بهره برداری از سد ایجاد کرده اند. کشورها در اکثر موضوعات به توافق رسیده اند اما هنوز چند نکته مهم باقی مانده است. در اکثر مقالات ، نقاط اختلاف نظر پر رنگ شده و در رسانه ها پخش می شود. در تمام بحث ها ، مزایای GERD برای اتیوپی ، سودان و مصر و سایر کشورهای حوزه نیل مورد توجه و پوشش کافی قرار نگرفته است. در این مقاله ، مزایای GERD را برای همه کشورهای حوزه نیل و به طور خاص برای مصر و سودان برجسته میشود.

اولاً ، GERD یک قطب برق برای کشورهای حوزه نیل خواهد بود. طبق اطلاعات بانک جهانی ۲۰۱۸ ، در حال حاضر ، آفریقا ۴٪ برق جهانی تولید می کند که سه چهارم آن توسط آفریقای جنوبی ، مصر و سایر کشورها در حاشیه ساحل آفریقای شمالی استفاده می شود. بانک جهانی همچنین گزارش داد که تنها ۴۸ درصد از جمعیت کشورهای جنوب صحرای آفریقا به برق دسترسی دارند. از ۱۱ کشور حوزه نیل ، ده کشور در زیر صحرای آفریقا طبقه بندی می شوند..

همانطور که در شکل نشان داده شده است ، دسترسی الکتریکی بین کشورهای حوزه نیل دارای اختلاف زیادی است. مصر ۱۰۰٪ دسترسی الکتریکی برای شهروندان خود دارد و پس از آنها کنیا ، سودان ، اریتره و اتیوپی به ترتیب با ۷۵٪ ، ۶۰٪ ، ۵۰٪ و ۴۵٪ قرار دارند.

سد بزرگ رنسانس اتیوپی : برکت برای کشورهای حوزه نیل در آفریقا

تقاضای برق کشورهای حوزه نیل طی ۵ سال گذشته با میانگین ۲۵ درصد در سال در حال رشد است و پیش بینی تقاضا برای پنج سال آینده ۳۲ درصد در سال تخمین زده می شود.

برای کاهش این چالش ، GERD نقشی حیاتی در تأمین دسترسی الکتریکی برای کشورهای حوزه نیل خواهد داشت. GERD برق تولیدی با ظرفیت نصب شده ۵۲۵۰ مگاوات ، با تولید انرژی سالانه ۱۵۱۳۰ گیگاوات ساعت در سال تولید خواهد کرد و اختلاف تقاضا / عرضه را که اتیوپی در نتیجه توسعه گسترده آن با آن روبرو بوده ، متعادل می کند. این نیرو برای بهبود پوشش برق به سایر کشورهای حوزه نیل نیز صادر می شود. GERD قطب تأمین انرژی پاک و تجدیدپذیر برای اتیوپی و سایر کشورهای آفریقایی با قیمت ارزان تر خواهد بود. در واقع ، این یک کاتالیزور برای روابط بین مردم و همچنین تجارت بین مناطق خواهد بود.

وجود برق در کشورهای حوزه نیل به توسعه صنایع و ایجاد اشتغال برای جمعیت جوان کمک خواهد کرد. همانطور که IOM گزارش می دهد ، شرق و شاخ آفریقا مناطقی هستند که بیشترین تعداد پناهندگان به اروپا و کشورهای خاورمیانه را دارند. این امر با تغییر اوضاع و تخریب محیط زیست ، درگیری مسلحانه و بحران های سیاسی ، اقتصادی و غذایی تشدید می شود. پروژه GERD تأثیر عمده ای در کاهش خشکسالی و مدیریت سیل خواهد داشت.

در مورد تولید انرژی و نیرو ، GERD به شما امکان می دهد با انجام طرح های نیروگاه آبی پایین دستی ، عملکرد بهتری داشته باشد زیرا وجود آب رسوب قابل اعتماد و دسترسی منظم به آب در طول سال وجود دارد. در واقع ، GERD با تأمین جریان مداوم آب در طول سال به سودان و مصر بی نهایت سود می رساند.

GERD همچنین نقش مهمی در کنترل سیل به طور عمده برای سودان بازی خواهد کرد. در سال ۲۰۲۰ ، تابستان جریان نیل را با خسارت قابل توجهی به زمین های کشاورزی سودان و خانوارها ثبت کرد.

وقتی GERD با تمام ظرفیت خود کار می کند ، رسوبات در رود نیل تا ۸۶ درصد کاهش می یابد. کاهش هزینه های لایروبی کانال ها می تواند حدود ۵۰ میلیون دلار در سال صرفه جویی کند فقط در سودان ، و در مورد صرفه جویی در هزینه های تعمیر و نگهداری توربین دارد. تکنیک های اصلی می تواند مدیریت بالادست زمین مانند کاشت درخت و جلوگیری از جنگل زدایی باشد. اینها به بسیج جامعه و آگاهی نیاز دارند. از آنجا که اتیوپی رسوب را کاهش می دهد ، سودان و مصر باید از روش کاهش برای جلوگیری از جاری شدن سیل در رسوبات اتیوپی پشتیبانی کنند.

صرفه جویی در مصرف آب مزیت دیگری است که ایجاد GERD خواهد داشت. GERD از دست دادن تبخیر از سدهای واقع در تنظیمات بیابانی پایین دست مطلوب را به حداقل می رساند. سالانه به ترتیب ۱۴.۳ میلیارد متر مکعب تبخیر آب از سد اسوان و سایر سدها در سودان تخمین زده شده است.

بهترین راه برای مصر و سودان "ذخیره" آب نیل در ارتفاعات اتیوپی با ساخت مخازن بیشتر است ، جایی که میزان تبخیر بسیار کمتر از میزان دریاچه ناصر در پشت سد بزرگ اسوان ، در وسط بیابان است که از دست می رود هر سال ۲ متر. حتی آب در ارتفاعات اتیوپی تبخیر می شود. ابر را تشکیل می دهد و رودخانه رود نیل را در چرخه آب طبیعی تغذیه می کند. اما ۱۴.۳ میلیارد متر مکعب آبی که در سد اسوان تبخیر می شود در صحرا ناپدید می شود.

به طور خلاصه ، GERD قابلیت دسترسی به برق را برای کشورهای حوزه نیل بهبود می بخشد. به طور گسترده ای نقش حیاتی در گسترش صنایع منطقه دارد و فقر را کاهش می دهد. همچنین تغییرات آب و هوایی فشرده و از بین رفتن آب نیل در صحرا را به همراه خواهد داشت. مزایای GERD فقط به منبع تغذیه محدود نمی شود ، بلکه می تواند با از بین بردن لجن و رسوب به کشورهای پایین دست یعنی سودان و مصر منتفع شود. این جریان مداوم آب را در طول سال تنظیم می کند و همچنین از طغیان غیر منتظره به سمت سودان جلوگیری نماید.

با توجه به مزایای چند برابر GERD و با توجه به چالش کمبود آب در آینده ، کشورهای حوزه نیل باید فوراً به توافق برسند تا منافع منطقی و عادلانه حوزه نیل را تقسیم کنند. همکاری حوزه نیل فضای ثبات و شفاف تری را در کشورهای وابسته به حوزه نیل ایجاد می کند. این امر می تواند شراکت منطقه ای را گسترش داده و ثبات سیاسی ایجاد کند و اعتماد به نفس را در مهمترین کشورهای آفریقای شمالی و شرقی گسترش دهد.

April ۱۷/۲۰۲۱(ENA)

کد خبر 5043

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 6 =