عمر الراوی در ۱۹۶۱ در بغداد چشم به جهان گشود. وی یکی از اعضای حزب SPÖ و مسئول بررسی و پیگیری مسائل مربوط به پناهجویان و مهاجرین از سوی جامعه ی مسلمانان وین می باشد.
او در سال ۱۹۷۸ به اتریش آمد و در دانشگاه صنعتی وین، در رشته ی مهندسی عمران مشغول به تحصیل شد. وی فعالیت های سیاسی خود را هم زمان با تحصیل در دانشگاه آغاز کرد و در انجمن دانشگاه شروع به فعالیت کرد و به عنوان سخنگوی انجمن تا سال ۱۹۹۱ به فعالیت خود ادامه داد.
الراوی پس از پایان تحصیلات در سال ۱۹۹۰ با شرکت های عمرانی مختلفی همکاری کرد.
وی در سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۸ مشاور فنی و اقتصادی یکی از بزرگتری شرکت هاس عمرانی و انرژی سوئیسی در اتریش بود و همزمان در شهرداری وین نیز پست های مختلفی را رهبری می کرد.
الراوی از سال ۲۰۰۲ به طور رسمی به عضویت شورای شهر وین در آمد و در زمینه هایی همچون انرژی های نوو حمل و نقل نیز همکاری هایی با دولت و شهرداری داشته است.
وی از سال ۱۹۹۹ به طور رسمی همکاری خود را با انجمن مسلمانان اتریش آغاز کرد و هم زمان، انجمن اتریشی های مسلمان را با کمک کارلا امینا باقاجاتی[1]، ترفا باقاجاتی[2] و چند تن دیگر از دوستانش تأسیس کرد. هم زمان با تأسیس این انجمن، همکاری وی با شهرداری وین افزایش پیدا کرد و دوستانی نیز در حزب SPÖ پیدا کرد. از این طریق او توانست جایگاه خود را در رده های سیاسی اتریش و به خصوص وین تثبیت کند.
در مورد وی و فعالیت های او سئوال ها و تناقضات گوناگونی وجود دارد. به عنوان مثال برخی وی و فعالیت های نهاد و انجمن آقای الروای را بسیار نزدیک به ایدئولوژی اخوال المسلمین می دانند. با این حال آقای الراوی بارها این مسئله را تکذیب کرده است.
از سوی دیگر وی بارها از یک امام فلسطینی به نام عدنان ابراهیم که فتوای جهاد داده است تجلیل کرده و وی و پیروانش را حمایت و همراهی کرده است.
در سال ۲۰۱۰ و در طی حملات چند روزه اسرائیل به غزه، الراوی در یک راهپیمایی در وین شرکت کرد و حمله ی هواپیماهای اسرائیلی به کشتی های حامل خوراک و مواد اولیه به سمت غزه را شدیداً محکوم کرد.
سخنگوی سفارت اسرائیل در وین، پس از این تظاهرات در یک سخنرانی، الراوی و شرکت کنندگان در آن جمع را متهم به یهود ستیزی کرد و از وی درخواست کرد تا با توجه به شرایط سیاسی زمان و مقام سیاسی او در اتریش از ادامه به این مسیر صرف نظر کند و به عنوان یک سیاستمدار اتریشی عمل کند.
پس از آن، الراوی در مصاحبه با شبکه یک اتریش و همچنین گفت وگو با روزنامه در اشتاندارد گفت: "مشکلات موجود در خاورمیانه به هیچ عنوان ارتباطی به مسلمانان و یهودیان مقیم اتریش ندارد؛ و آنان مثل همیشه در صلح و احترام در کنار یکدیگر زندگی خواهند کرد. مسائل پیش آمده در خاورمیانه را باید در خاورمیانه پیگیری کرد و نه در اروپا".
الراوی حتی در میان گروه های مسلمانان نیز مخالفانی دارد. تا جایی که انجمن مسلمانان لیبرال اتریش، وی را متهم به دیدار و همکاری با یکی از رهبران سلفی ها کرد و از وی خواست جزئیات مکالمات و ارتباطات خود را با آنان منتشر کند، که در این باره نیز او باز هم این اتهام را بی اساس دانست.
همسر عمر الروای ایرانی است. او و خانواده اش در طی چند سال اخیر به بسیاری از خانواده های پناهجویان سوری و عراقی کمک های مالی و انسانی کرده اند. وی یکی از مشاوران اصلی مساجد وین به شمار می آید و در بسیاری از مسائل حقوقی و سیاسی، به گروه ها و انجمن های مسلمانان کمک های بسیاری کرده است.
منابع :
نظر شما