مدیر عامل خانه امن زنان اتریش خانم ماریا روزل هومردر گفت ­وگو با روزنامه استاندارد می گوید؛ قوانین موجود مربوط به حمایت از زنان خوب است اما کافی نیست و خواستار اقدامات بیشتری برای محافظت از زندگی زنان است.

افزایش خشونت علیه زنان در دوره کرونا در اتریش

وزارت دادگستری اتریش تدابیری را بر علیه خشونت زنان به کار می گیرد اما مسئول خانه زنان بی پناه این اقدامات را ناکافی می داند.

پس از قتل جدید یکی از زنان اتریشی توسط همسرش، وزیر زنان اتریش خانم سوزانه راب می خواهد با تشدید تدابیری، محافظت از زنان را که مرکز ثقل کار خود می داند افزایش دهد. از طرف دیگر وزیر دادگستری خانم زادیچ[۱] هم تدابیری را اندیشیده است. اما اینها چقدر در مبارزه با زنان و خشونت علیه زنان موثر هستند؟ در این راستا مدیر عامل خانه امن زنان اتریش خانم ماریا روزل هومر[۲] در گفت ­وگو با روزنامه استاندارد می گوید؛ این مصوبات خوب است اما کافی نیست و خواستار اقدامات بیشتری برای محافظت از زندگی زنان است.

متن مصاحبه:

استاندارد: خانم روزل هومر؛ تقویت حمایت از زنان در روند حقوقی، روانی و اجتماعی مراحل شکایات زنان بر علیه متهمین چه مزایایی دارد؟

روزل هومر: اکنون در زمان کرونا تأمین هزینه های مالی یک وکیل  یا نظرات کارشناسی برای زنان حتی خیلی دشوارتر شده است. زنان در حال حاضر واقعاً در تنگناهای مالی سختی به سر می­برند. هرچه زنان با فرآیند پشتیبانی معنوی و هزینه های مالی برای امور حقوقی حمایت شوند بهتر است و ما فکر می کنیم که این موضوع در شرایط فعلی بسیار اهمیت دارد.

استاندارد: آلما زادیچ، وزیر دادگستری نیز اعلام کرد که سازمان های حمایت از قربانیان می توانند از قربانیان در دادگاه وکالت کنند. اهمیت این موضوع در چیست؟

روزل هومر: مسلماً اتفاق خوبی است که به سازمانهای حمایت از قربانیان قدرت داده می شود تا آنها در مذاکرات و دادگاه­ها نماینده داشته باشند. زیرا زنان غالباً توانایی دفاع را ندارند. هنگامی که سازمان­های حمایت از قربانیان که زنان را به خوبی می شناسند و مدتهاست از آنها مراقبت کرده اند، بتوانند به طور مستقیم از آنها در جلسات دادگاه دفاع کنند، این یک حرکت مهم و مثبتی برای قربانیان خواهد بود. از طرف دیگر؛ زنان مجبور نیستند مسائل را چندین بار بازگو نمایند. شما شخصی را دارید که به او اعتماد دارید و از قبل تمام داستان شما را می­داند و سپس می­تواند نماینده شما باشد. این شیوه بسیار خوب و مهمی است.

استاندارد: حمایت خانه امن زنان، در دادگاه تا چه حد از اهمیت ویژه برخوردار است؟

روزل هامر:  زنان مددجو در خانه امن زنان اسکان داده شده اند و متولیان این پناهگاه ها،  از تاریخچه و تجارب خشونت آمیز و تمام تجربیات تلخی که زنان پشت سر گذاشته­اند آگاهی دارند. اهمیت ویژه­ای دارد که زنان در دادگاه­های خانواده از حمایت خوبی برخوردار شوند. به خصوص با وجود مقررات حضانت در رابطه با خشونت؛ اغلب برای زنان و کودکان، تجربه­ی عدالت بسیار دشوار است. زیرا پدران حقوق خود را در این دادرسی ها مطالبه می­کنند. طبق تجربه­ی ما؛  اغلب مقامات، به عنوان بازوی مردان خشن عمل می کنند. مقامات اغلب بخشی از خشونت را یا تمام خشونت­هایی که زنان قبلاً تجربه کرده اند را نادیده می گیرند. از این نظر  اگر خانه امن زنان  بتواند از طرف قربانیان نماینده شود، بسیار خوب است.

استاندارد: فرمان جدیدی برای آگاهی بخشیدن به مقامات اجرای قانون درباره­ی الزامات ویژه­ی برخورد با خشونت علیه زنان در نظر گرفته شده است و آنها بایستی درباره­ی خشونت علیه زنان حساس تر شوند. مسئولان اینجا چه باید بدانند؟

روزل هومر: ما مدتهاست که چنین خواسته­ای داریم. مأموران اجرایی بایستی آگاهی بیشتری داشته باشند. به طور کلی آگاهی در دستگاه قضایی درباره­ی خشونت علیه زنان بسیار مورد نیاز است. بسیار مهم است که سرانجام همه ضابطان قضایی بدانند که خشونت چیست، در یک رابطه­ی خشونت آمیز چه می گذرد و این خشونت چه چرخه­ای همیشه به دنبال دارد. زنان در اینجا از پشتیبانی قضایی کافی برخوردار نیستند. بسیاری از زنان در مذاکرات و دادخواهی­ها واقعاً ناامید هستند. زیرا سرزنش قربانی بارها و بارها در اینجا اتفاق می افتد. یعنی مقصر دانستن «آسیب دیدگان و قربانیان»، به جای «مرتکبان خشونت».

استاندارد: کمبود آگاهی تا چه اندازه و چه پیامدی برای قضاوت ها دارد؟

روزل هومر: زنان اغلب کنار گذاشته می شوند. تنها 10 درصد از شکایات مورد قبول واقع می شود که  این از لحاظ تعداد؛ حداقل محسوب می شود. و طبق تجربیات ما 60 درصد شکایات فورا رد می شوند.

فقط تصورکنیدکه یک زن، شکایت در مورد خشونت توسط شریک زندگی قبلی یا همسر سابق خود را ثبت می­کند و این شکایت بلافاصله متوقف می­شود. زیرا به آن شاکی می­گویند که شواهد بسیار کمی وجود دارد و یا چنان جمله های ضد و نقیضی از طرف متهم اعلام می­شودکه به جای تحقیق با شواهد بیشتر و استعلام از شاهدان، کل رسیدگی مختومه اعلام می شود.

استاندارد: چگونه باید آگاهی بخشی و حساس سازی مقامات را به صورت مشخص انجام داد؟

روزل هومر: «آگاهی» باید اجباری باشد. افسران قضایی باید مانند پلیس، آموزش های اجباری را بگذرانند و این آموزش به صورت اجباری جا بیفتد. این موضوع باید به عنوان بخشی از دروس  قضات و دادستان های عمومی اعمال گردد. همه باید از این موضوع آگاه شوند تا زنان در طی مراحل دادرسی، به معنای واقعی محافظت و حمایت شوند.

استاندارد: آیا اقدامات دیگری وجود دارد که به نظر شما هنوز هم لازم است اجرا شود؟

روزل هومر:  لازم است که نیروهای قضایی دارای درکی باشند که بتوانند خطرات را پیش بینی کنند. نه اینکه اجازه بدهند که خطر اتفاق بیافتد. قطعاً به اهمیت پیش آگاهی نیاز داریم. بارها و بارها با این مشکل روبرو می­شویم که متخلفین به پلیس معرفی می­شوند. ولی آنقدر آنها دیر اقدام می­کنند که حتی متهم می­تواند یک قتل را نیز برنامه ریزی کند. اکثر قاتلان و جنایتکاران خشن که در اتریش داریم، پیش از ارتکاب قتل، نزد پلیس شناخته شده و دارای سوابقی بودند. متأسفانه افراد مجرم دست کم گرفته می شوند. بایستی پلیس و دستگاه قضایی بتواند ارزیابی کند که یک مجرم چقدر خطرناک است تا متناسب با آن اقدامات پیش گیرانه صورت پذیرد و افراد خطرناک قبل از اقدامات جنایتکارنه زیر نظر باشند؛ نه که آزادنه بچرخند. ما بایستی در اینجا قدرت تخمین ریسک و خطرناک بودن را داشته باشیم. از طرف دیگر بایستی ببینیم قربانیان در این وضعیت چه کار می­کنند؛ به فرزندان آنها چگونه می­گذرد. مجرم در حال کشیدن چه نقشه­ای برای قربانی است. مجرم چه زندگی­نامه ای دارد، آیا او انتقام جو است؟ آیا مشکلات روانی دارد؟ آیا اسلحه در اختیار دارد؟ بایستی ماموران قانون این مسائل را جدی بگیرند تا قتلی اتفاق نیافتد.                                                                                  

استاندارد: دوست دارید چه اقداماتی را برای قربانیان انجام دهید؟

روزل هومر: برای زنان و کودکان مهم است که پس از اعمال خشونت علیه آنان و پیدا نکردن عامل خشونت توسط پلیس، محافظت شوند. در زمانی که عامل جنایت در حال فرار است و هیچگونه دسترسی به او وجود ندارد؛ از حمایت پلیسی برخوردار شوند. درست مانند سایر افراد مشهور که از گارد شخصی برخوردار هستند، زنان نیز باید در این مدت محافظت شوند تا مجرم به دام بیافتد. چرا که مجرم  در هر لحظه در کمین می­ماند تا آنها را بکشد یا به آنها صدمه بیشتری بزند. در اینجا باید سرمایه گذاری­های بیشتری انجام شود. البته این کار هزینه هم دارد. ما باید برای محافظت از قربانیان و جلو گیری از خشونت سرمایه گذاری بیشتری انجام دهیم.

این باور نکردنی است که در اتریش چه می گذرد. در زمان کرونا خشونت به شدت در حال افزایش است. ما برای رسیدگی و کمک به قربانیان در مقابل خشونت، نیروی بیشتری نیاز داریم و افراد بسیار بیشتری باید استخدام شوند؛ زیرا ما ظرفیت بسیار کمی داریم. ما در حدود 3000 نیرو نیاز داریم تا بتوانیم مشکلات خود را از پیش رو برداریم.

منبع:

https://www.derstandard.at/story/2000126196311/frauenhaeuser-durch-corona-steigert-sich-die-gewalt-enorm

 

[۱] Alma Zadić 

[۲] Rösel Humer

کد خبر 5770

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 13 =