با کاهش سوخت فسیلی، استفاده از انرژی های تجدیدپذیر در آفریقا در حال افزایش است
کشورهای آفریقایی در حال افزایش استفاده از انرژی آبی، خورشیدی و بادی خود هستند تا حذف گازهای گلخانه ای را تسریع کنند.
گزارشی نشان می دهد که آفریقا سهم خود را از منابع انرژی تجدیدپذیر افزایش داده است زیرا ذخایر سوخت های فسیلی به دلیل تاخیرها، لغو پروژه های بزرگ نفت و زغال سنگ و سرمایه گذاری ها در یک سال همه گیری ویروس کرونا کاهش یافته است.
بررسی انرژی آفریقا در سال ۲۰۲۱، که توسط شرکت مشاوره PWC منتشر شده است، نشان می دهد که ظرفیت انرژی آبی تا سال ۲۰۲۰ در مقایسه با سال ۲۰۱۹ بیش از ۲۵ درصد افزایش یافته است و پس از آن خورشیدی (۱۳ درصد) و بادی (۱۱ درصد) قرار دارند.
در بخشی از این گزارش آمده است: «انرژی های تجدیدپذیر به تدریج در سراسر قاره در حال افزایش است. در این گزارش آمده است که این رشد توسط پروژه های خورشیدی و بادی در مصر، الجزایر، تونس، مراکش و اتیوپی هدایت خواهد شد.
افزایش جذب انرژی پاک نرخ رشد سالانه آن را ۲۱ درصد در دهه گذشته به ظرفیت فعلی بیش از ۵۸ گیگاوات رسانده است.
در این بررسی آمده است: «مصر، اتیوپی، کنیا، مراکش و آفریقای جنوبی در افزایش عرضه انرژی تجدیدپذیر در این قاره پیشرو هستند، در حالی که برخی از کشورهای کوچکتر آفریقا نیز اهداف بلندپروازانه ای برای انرژی های تجدیدپذیر تعیین کرده اند.
در حالی که انرژی آبی ۶۳ درصد از کل ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر را تشکیل می دهد، این گزارش به سرمایه گذاری های قابل توجهی در انرژی خورشیدی، بادی و بیوانرژی اشاره می کند که در دهه آینده از انرژی آبی پیشی گرفته است.
بر اساس این بررسی، "بیشتر کشورهای آفریقایی همچنین سرمایه گذاری در فناوری های خورشیدی و انرژی آبی را با پروژه هایی که در حال حاضر در دست ساخت هستند، افزایش می دهند که تخمین زده می شود ۳۳ گیگاوات به ظرفیت انرژی تجدیدپذیر اضافه کنند."
در مجموع ۳۵ کشور از ۵۴ کشور آفریقایی، به گفته این بررسی، نوعی تعهد نسبت به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای بوده اند، چیزی که می تواند تا حدودی کاهش تولید، مصرف و صادرات سوخت های فسیلی را توضیح دهد.
تولید نفت در این قاره بیشترین کاهش را با ۱۹ درصد به ۶.۸ میلیون بشکه در روز ثبت کرد و مصرف ۱۴ درصد کاهش یافت زیرا صادرات به ۵.۷ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۰ کاهش یافت.
بر اساس این بررسی، با وجود اینکه شرکتها پروژههای اکتشاف و توسعه را آغاز کردهاند، هزینههای سرمایهای برنامهریزیشده در سالهای ۲۰۲۰-۲۰۲۱ از ۹۰ میلیارد دلار قبل از کووید-۱۹ به ۶۰ میلیارد دلار کاهش یافته است.
تمایل کم سرمایهگذاری برای تامین مالی پروژههای نفت و گاز به نیاز روزافزون تولیدکنندگان و دولتها برای نشان دادن شواهد روشنی مبنی بر استراتژیهای کاهش انتشار و موارد تجاری قوی برای این سوختهای فسیلی نسبت داده شده است.
تولید گاز و زغال سنگ به ترتیب ۵ و ۵.۵ درصد کاهش یافت زیرا مصرف زغال سنگ در مقایسه با گاز که ۱.۵ درصد رکود را نسبت به سال قبل ثبت کرده بود، ۵ درصد کاهش داشت.
نظر شما