از ٢٦ اسفندماه دستورات جدی قرنطینه بمدت دو هفته صادر شد و مجددا تا ٢٣ فروردین تمدید گردید.

 بعد از شدت گرفتن بیماری کرونا در کشور ایتالیا که با استان تیرول اتریش همجوار است ابتدا ترددهای ریلی و سپس جاده ای تحت کنترل قرار گرفت و پس از رویت بیماران در استان تیرول و سپس وین دستورات جدی تر صادر گردید و از ٢٦ اسفندماه دستورات جدی قرنطینه بمدت دو هفته صادر شد و مجددا تا ٢٣ فروردین تمدید گردید. این دستورها عبارتند از:تعطیلی دانشگاهها، مدارس و مهدهای کودک ،رستورانها ، کافه ها ، فروشگاهها و تمامی اماکن عمومی  و هتلها و مسافرخانه ها . همچنین از  شرکتهای خصوصی خواسته شد تعطیل و یا دور کاری انجام دهند.

 ابتدا قرار بود رستوران ها تا ساعت سه بعد از ظهر کار کنند ولی بعد از دو روز تصمیم بر این شد که کلا تعطیل شود و تاکنون بسته است.

دولت پس از چند روز متوجه شد که مردم به پارکها می روند و دورهمی هایی شکل گرفته که بلافاصله پارک هایی که درب ورودی داشت قفل شد و قسمتهای وسایل بازی کودکان با نوارهای مخصوص پلیس محصور و سپس تجمع بیش از پنج نفر ممنوع گردید. جریمه تجمع در صورت نداشتن عذر موجه تا ٣٥٠ یورو که طی چند روز گذشته به ۶۰۰ یورو افزایش پیدا کرده است و اگر فروشگاه یا رستورانی حتی کوتاه باز شود تا ٣٠هزار یورو جریمه می گردد ،جشن خانوادگی ممنوع است و پلیس چند روز قبل اعلام کرد در یک روز ١٨٠٠ تلفن مردمی برای تخلفات کرونایی داشته اند.

 در حال حاضر بنظر می رسد مردم همراهی نسبتا مناسبی دارند ولی کماکان رشد بیماری بشدت صعودی است. و تا عصر روز جمعه ۸ فروردین بیش از  هشت هزار نفر بیمار و نزدیک به  ۷۰ نفر فوت کرده اند. که در مقیاس جمعیت ۸.۷ میلیون نفری آمار بالایی است که استان تیرول با بالاترین مبتلا حدود ۱۹۰۰ نفر و شهر وین با جمعیت دو میلیونی حدود ۱۱۰۰ نفر مبتلا به کرونا ویروس دارد.

متروها ، اتوبوسها و ....فعال هستند که البته بشدت خلوت است ، بعلاوه داروخانه ها ، بانکها و پست و سوپر مارکتها و  با یکساعت کاهش ساعت کاری فعالیت دارند.

جامعه اسلامی اتریش نیز که جایگاهی رسمی و قانونی دارد با اعلام موضع رییس جامعه اسلامی ، کلیه فعالیت های رسمی مانند نمازهای جماعت و جمعه را به حالت تعلیق در آورد و اعلام کرد که اگر این مساله تا ماه مبارک رمضان هم ادامه داشته باشد ناچاریم آن زمان نیز برنامه نداشته باشیم و  از دولت خواست روی کمکهای مردمی جامعه اسلامی حساب کند و هر حرکت لازمی را جهت کمک به مردم عهده دار خواهند شد.

 کلیسا نیز برنامه های خود را تعطیل نموده و مدارس دینی خود را که بصورت شبانه روزی است به حالت تعطیل در آورده است.

دولت در مرحله اول  چهار میلیارد یورور برای مقابله با بحران در نظر گرفت و مجددا بسته ٣٨میلیارد یورویی را به  تصویب رسانده است که برای نجات اقتصاد است. روز گذشته نیزپس از جلسه دولت در میزگرد مطبوعاتی وزیر اقتصاد اعلام نمود از مبلغ تعیین شده ۶.۲ میلیارد یورو وام به مشاغل آزاد هماهنگ شده و وثیقه بانکی همان گواهی عدم اخراج کارگران و مستخدمین است و با تشویق به حفظ کارکنان گفت: بدنبال کارگر متخصص گشتن  و آموزش دادن ،سخت تر از نگهداشتن آنها است . وزیر اقتصاد در ظهر روز شنبه نهم فروردین اعلام کرد که هم اکنون ۱.۸ میلیارد یورو پول به بانکها واریز شده است . همچنین پرداخت به کارگاههای کوچک تا ۶۰۰۰ یورو هماهنگ شده است که بتوانند اجاره بها هزینه های آب و برق و تلفن خود را بپردازند.

روز نهم فروردین هم اعلام شد که دولت برای کارکنان فروشگاههای مواد غذایی که فشار زیادی را متحمل می شوند یک ماه حقوق بعنوان کمک در نظر گرفته است که به هیچ وجه شامل مالیات نمی شود که پایین ترین پرداخت حدود ۱۷۵۰ یورو است . 

کشور در حصر کامل و فرودگاه با کمترین پرواز به حالت نیمه تعطیل در آمده است . همچنین ٤٧ مرز زمینی با آلمان ، ایتالیا ، سوییس ،اسلواکی، چک و اسلوونی بسته شده است.

هواپیمایی ایران ایر آخرین پروازش ۱۷ اسفند ماه انجام شد و از رسانه های اتریش اعلام شد که پروازهای هواپیمای قطرایر ویز نیز ملغی می شود ولی بنظر میرسد که کماکان فعالیت دارد. ولی بیشتر پروازها به دیگر نقاط اروپایی ملغی شده است.

در حال حاضر تا ۲۳ فروردین وضعیت قرنطینه بر قرار است و باید منتظر تصمیمات دولت تا چند روز قبل از تاریخ مذکور باشیم.

جدیدترین آمار و اقدامات  در روز دوشنبه به تاریخ ۱۱ فروردین  ساعت ۱۵

در کشور اتریش تعداد ۹۳۷۷ نفر کرونا گرفته اند و از این تعداد ۱۰۸ نفر فوت نموده اند. امروز هیات دولت متشکل از آقای سباستین کورتس  صدر اعظم، معاون صدر اعظم، وزیر بهداشت و وزیر کشور اقدامات جدید دولت را در راه مبارزه با کرونا به شرح زیر اعلام کردند.

آقای کورتس اعلام نمود که ما با مشورت با ریاضیدان ها که مدل های ریاضی را طراحی می کنند و ویروس شناسان بصورت دائم جلسه داریم و قدم به قدم گسترش بیماری را پی گیری می کنیم و بر اساس ان اقدامات و تدابیر بهداشتی را ارائه می نماییم.  با گذشت دو هفته از قرنطینه ما هنوز در آغاز راه هستیم و آن آغاز یک دو ماراتن است و اگر خانه نشینی را رعایت نکنیم روز های سختی در انتظار خواهد بود و ما باید انتظار وضعیتی همچون ایتالیا را داشته باشیم.  البته ما با اقدامات به موقع در اروپا در مبارزه با کرونا جایگاه خوبی داریم ولی ما باید قوانین را سختتر کنیم تا به یک نقطه امید برسیم در غیر اینصورت این آرامش قبل از طوفان خواهد شد. برای این خاطر سه مرحله جدید را به قوانین قبل اضافه خواهیم کرد.

۱- افرادی را که این بیماری بیشتر تهدید می کند مانند افراد مسن و افرادی که بیماری زمینه ای دارندرا بیشتر مورد مراقبت قرارمی دهیم. به افراد مسن بایستی سر کشی بیشتر شود و مایحتاج آنها را باید از بیرون تامین کرد که این افراد کمتر به بیرون از خانه بروند. و  افردی که شاغل هستند و بیماری زمینه ای دارند بایستی کارفرمایان به آنها اجازه دور کاری بدهند و اگر کار انها بطور دورکاری قابل اجرا نیست بایستی از کار کردن معاف شوند. محافظت از نیروهایی که در بیمارستانها و بخش بهداشت کار می کنند بایستی بصورت گسترده تری مورد توجه واقع شوند. لازم به ذکر است اتریش بخاطر کمبود پرستار ۲۵۰ پرستار مرد و زن از رومانی وارد کرده است که پس از یک قرنطینه ۱۵ روزه اقدام به کار خواهند کرد.

۲- هتل ها بایستی کاملا بسته شوند تا در زمان ایام تعطیلات عید پاک  از مسافرت های مردم جلو گیری شود.لازم به ذکر است که ۲۴ و ۲۵ فروردین عید پاک است که هفته قبل از آن عموما مدارس و دانشگاه ها تعطیل است و مردم به مسافرت می روند  و اولین آزمون کشورهای اروپایی در زمان تعطیلات رسمی تلقی می گردد.

۳- برای تقویت پلیس، دانشجویان دوره آکادمی پلیس برای کمک به آنها خواهند پیوست و جریمه ها و مراقبت ها سنگین تر خواهد شد. در راستای حمایت از قانون دولت در هفته گذشته ۲۰۴۶ شکایت از طرف مردم بر علیه افرادی که قوانین را رعایت نمی کنند به پلیس رسیده که پلیس اقدامات لازم را انجام داده است. لازم به ذکر است که پلیس اتریش ۳۰۰۰۰ نیرو دارد که از این تعداد ۱۱۹ نفر کرونا گرفته اند و در حدود ۹۰۰ نفر بخاطر در ارتباط بودن با بیماران کرونایی در قرنطینه هستند.

آخرین تصمیم اتخاذ شده این استکه  از روز چهارشنبه ۱۳ فروردین برای ورود به تمام مراکز تجمع مانند فروشگاهها بایستی مشتریان ماسک بزنند و افراد بدون ماسک حق ورود به فروشگاه را ندارند. ماسک ها پیش از ورود به فروشگاه با قیمت نازلی به مردم فروخته می شوند. در ضمن در فروشگاه با  علامت گذاری قبل از صندوق پرداخت ،خریداران را ملزم به رعایت فاصله پشت سر هم  خواهد کرد. کسانی که فاصله را رعایت نکنند جریمه خواهند شد.

لازم به ذکر است فروشنده ها موظف به داشتن دستکش هستند و با نصب یک طلق فاصله استاندارد بین فروشنده و خریدار رعایت شده است. البته وزیر بهداشت در این گفتگوی مطبوعاتی هیات دولت گفت که این ماسکها با ماسکهای بیمارستانی فرق می کند و تنها کارایی آن جلو گیری از پخش عطسه و سرفه به فضای باز را دارد و مردم فکر نکنند که با زدن ماسک ایمنی کامل دارند. بنابرین مردم بایستی در فروشگاهها با رعایت کردن فاصله یک تا دومتری از هم حرکت کنند و زمان توقف خود را در فروشگاهها به حداقل برسانند.

تصمیم اجباری کردن استفاده از ماسک در فروشگاهها بر اساس جدیدترین یافته آزمایشگاهی است که کرونا در یک فضای سربسته پس از  دو ساعت و ۷ دهم ساعت در فضا به نصف تراکم خود می رسد یعنی می توان گفت در یک فضای سربسته تا ۵ ساعت در هوا زنده است. در ضمن در این هفته از ۲۰۰۰ نفر در سطح کشور با توجه با استانداردهای آماری تست کرونا  خواهند گرفت و  نتیجه را با تعمیم به جمعیت کل کشور به یک آمار نسبی مبتلایان احتمالی موجود در حال حاضر خواهند رسید./

کد خبر 1078

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 7 =