۱۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۷
دغدغه های جوانان اسپانیای امروز

در خصوص آنکه جوانان امروز اسپانیایی چطور فکر می کنند و چه ارزش هایی برای آنها پررنگ تر است تا کنون مطالعات مختلفی انجام شده است. یکی از آنها که در این گزارش آمده بر اساس داده های مرکز پولیتیکون (Politikon) است. این مرکز یک پروژه جامعه شناسی است که از سال ۲۰۱۰ و با همراهی تیمی از متخصصان آکادمیک دانشگاه های اسپانیا در حوزه علوم اجتماعی تاسیس شده است.

هدف از تاسیس این مرکز، تحلیل وضعیت جامعه اسپانیا و ارائه پیشنهادهایی برای توسعه فضای اجتماعی این کشور، پیشرفت جامعه و نقطه برخورد آکادمی، رسانه ها و شهروندان است. این مرکز مطابق آنچه در وبسایت رسمی آن بیان شده مستقل بوده و وابستگی به هیچ حزب سیاسی یا نهاد دولتی ندارد. دراین گزارش به اجمال نگاهی به دغدغه های امروز جوانان اسپانیایی شده است. جوانانی که به «نسل هزاره»[۲] معروف هستند. 

وقتی از ارزش‌ها صحبت می‌کنیم، به نظر می‌رسد این نسل- همانطور که همیشه و برای همه نسل ها اتفاق می‌افتد – دارای تضادهایی است که حل کردن آنها دشوار است. از یک سو، این نسل بسیار فردگرا است، چیزی که  نمود آن بیش از هر چیز در شبکه های اجتماعی دیده میشود. از سوی دیگر، آنها ارزش هایی مانند مدارا، احترام به تنوع ایده ها و مساله همکاری و مشارکت را برجسته می کنند. در این وضعیت چند صدایی، مطالعات نشان می‌دهند که این نسل است که ارزش‌های نهایی را بیشتر و بهتر گنجانده است: برابری، آزادی، همبستگی و خودآگاهی محیط زیستی. نمود بیرونی این ارزش ها را می توان در رویکرد سیاسی این نسل و فعالیت های اجتماعی آن مشاهده کرد. به خصوص پدیده های تازه ای مثل فمینیسم، محیط زیست و دفاع از حقوق حیوانات. رویکردهایی که با گرایشات سنتی نسل های قبل بسیار متفاوت است.

دغدغه های جوانان اسپانیای امروز

محور عمودی این نمودار نماینگر طیف گرایش های اجتماعی-سیاسی جامعه اسپانیا است. محور افقی نیز درصد این گرایشان را با ترتیب سنی افراد نشان می دهد. آنچه به بحث این گزارش مربوط می شود، بخشی از مستطیل های خاکستری است که در سمت چپ خط مشکی پررنگ قرار دارند. خط مشکی جدا کننده سن ۳۵ سال به بالاست. به این ترتیب میزان گرایش جوانان اسپانیایی (زیر ۳۵ سال) را به ایده های مختلف می بینیم. بر این اساس ۶ درصد جوانان گرایش محافظه کار (مذهبی و سنتی) دارند، ۳ درصد دموکرات مسیحی هستند، ۱۸ درصد لیبرال، ۱۱ درصد پروگرسیو (پیشرو)، ۶ درصد سوسیال دموکرات، ۸ درصد سوسیالیست و ۱۴ درصد فمینیست و محیط زیست گرا هستند.

یکی دیگر از عوامل اصلی شکل دادن به این نسل، ایده بحران است. نسل جوان اسپانیایی نسلی است که در زمان بحران اقتصادی جدی در اسپانیا به زندگی بزرگسالی (چه دربازار کار و چه در آموزش عالی) وارد شده است، و "نشانه"هایی که این امر در بینش آنها نسبت به چیزها به جا گذاشته است، عنصر مشترک بسیار عمیقی است. بحران اقتصادی و اجتماعی، چارچوب ذهنی آنها را تعیین کرده است و به این ترتیب آنان در نسبت با بحران، به موقعیت خود در جامعه و آینده خود فکر کرده اند. جوانان امروز اسپانیا با این فرض که بدتر از والدین خود زندگی خواهند کرد، مفهوم ناامنی را درونی کرده اند. شاید در نتیجه این امر،این نسل نیز با ایده عدم قطعیت به بهترین شکل کنار آمده و با آن همزیستی می کند.

clipping_DDbaR9_e985.jpg

در سیاست، جذب ارزش های جدید و از دست دادن امید به آینده ناشی از بحران، منجر به صف بندی های سیاسی جدید شده است. اگر چه عصر دیجیتال باعث تغییر اساسی در درک زمانه شده است – رسانه دیجیتالی رسانه غالب کنونی است – اما ما دیگر با آنچه قبلا انجام می دادیم (شیوه سیاست ورزی و رای دادن) ارتباطی احساس نمی کنیم، شکی نیست که ظهور نیروهای سیاسی جدید در اسپانیا با این از دست دادن توقعات همراه است، که باعث شده است جوانان نقشی را که به نظر می رسد به طور سنتی به آنها نسبت داده شده است، زیر سوال ببرند. این تغییر بزرگ در نظام حزبی و انتخاباتی نیز متبلورشده است. ظهور احزاب جدید سیاسی مثل پودموس، سیودادانوس و وکس، طیف تازه ای از آراء را ایجاد کرده است و رای جوانان در این تغییر اهمیت بنیادین داشته است.

داده ها نشان میدهد که PPوPSOE نیمی از رای دهندگان جوان خود را از زمان بحران اقتصادی از دست داده اند. این آراء تا سه سال پیش به Ciudadanos که اولین حزب در محدوده سنی ۲۵-۳۵ بود، و Podemos که اولین حزب در محدوده سنی ۱۸-۲۵ سال است، داده شده است. در میان مدت و بلند مدت، این امر بارزتر خواهد شد، اگر چه نباید این واقعیت را از نظر دور داشت که پایه وسیع رای دهندگان مسن تر (۴۰ درصد از سرشماری را رای دهندگان بالای ۵۵ سال تشکیل می دهند) عمر طولانی تری دارند. بنابراین، این احزاب اگر بخواهند در انتخابات پیروز شوند، ناگزیر خواهند بود که حوزه اولیه رای دهندگان جوان خود را به لایه های عصر جدید گسترش دهند. در تحولات سه سال اخیر سیاست اسپانیا، به خوبی شاهد شکل گرفتن این امر هستیم. در شرایطی که حزب سیودادنوس به تدریج آرای خود را از دست داده است، دو حزب رادیکال چپ (پودموس) و راست (وکس) سهم عمده ای از آرای جوان را به خود اختصاص داده اند.

کد خبر 11513

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 6 =