قدیمی ترین آکادمی علوم سیاسی جهان با لوگوی فارسی

در سال ۱۷۵۴، به پیشنهاد ونتسل آنتون گراف کاونیتس و به دستور ملکه اتریش ماریا ترزا آکادمی سلطنتی زبانهای شرقی تأسیس شد، که در آن شرق شناسی در کنار زبان های ترکی، فارسی و عربی تدریس می شد.

در سال  ۱۶۷۴ میلادی، به دستور پادشاه وقت اتریش لئوپولد اول Leopold I ، تدریس به زبان ترکی و عربی در وین آغاز شد.  در این دوره جنگهای اتریش و عثمانی، تبادل اقتصادی و فرهنگی و در نتیجه تربیت مترجمین زبان های شرقی را ضروری ساخته و علاقه علمی به مشرق زمین را بیدار کرده بود.

در سال ۱۷۵۴، به پیشنهاد ونتسل آنتون گراف کاونیتس Wenzel Anton Graf Kaunitz  و به دستور ملکه اتریش ماریا ترزا Maria Theresia آکادمی سلطنتی زبانهای شرقی k.k. Orientalische Akademie تأسیس شد، که در آن شرق شناسی در کنار زبان های ترکی، فارسی و عربی تدریس می شد.  بیشتر دانشجویان فارغ التحصیل این آکادمی وارد خدمات دیپلماتیک می شدند و در آنجا به دلیل سن شان "پسرکان زبان دان" نامیده می شدند. یکی از مشهورترین دانشجویان  این آکادمی جوزف فون هامر-پورگشتال  Joseph von Hammer-Purgstall بود که برای اولین بار دیوان حافظ را به آلمانی ترجمه کرد. از نظر ما ایرانی ها، لوگوی ۳۰۰ ساله این آکادمی  بسیار جالب است چرا که در میان این لوگو به فارسی نوشته شده است: از برای حق، از برای پادشاه.

در پایان قرن نوزدهم، آکادمی شرق شناسی دوباره ساماندهی شد و به آکادمی کنسولی تغییر نام داد. در همین سال آکادمی به ساختمانی منتقل شد که به تازگی توسط معمار مشهور لودویگ باومن در خیابان بولتزمان گاسه احداث شده بود. پس از "الحاق اتریش به آلمان" در سال ۱۹۳۸، دولت ناسیونال سوسیالیست فعالیت های این آکادمی را به شدت محدود کرد. از سال ۱۹۴۱ این ساختمان به عنوان بیمارستان ارتش آلمان نازی مورد استفاده قرار گرفت و در سال ۱۹۴۷ توسط دولت ایالات متحده به قیمت ۳۹۲۱۳۹ دلار که خیلی نازل بود خریداری شد. در ابتدا به عنوان کنسولگری ایالات متحده و از سال ۱۹۵۱ به عنوان سفارت ایالات متحده در وین فعالیت می کند. آکادمی روابط بین الملل در سال ۱۹۶۴ به عنوان جدید آکادمی دیپلماتیک وین Diplomatische Akademie Wien و با همان لوگوی فارسی قدیمی در ساختمان تِرِزیانوم Theresianum  واقع در فاوریتن اشتراسه بازگشایی شد. آکادمی دیپلماتیک وین در شکل نوین خود یک دانشگاه تحصیلات تکمیلی تخصصی محسوب می شود که ۹۶ نفر عضو هیات علمی دارد و در حال حاضر در دو رشته کارشناسی ارشد مطالعات بین الملل پیشرفته Master of Advanced International Studies (MAIS)  که با همکاری دانشگاه وین برگزار می شود، همچنین کارشناسی ارشد در رشته فناوری علوم محیطی و روابط بین الملل Master of Science in Environmental Technology and International Affairs (MSc ETIA) که با همکاری دانشگاه فنی وین TU  برگزار می شود، دانشجو می پذیرد. پس از گذراندن این دو دوره امکان شرکت در برنامه یکساله تکمیلی Diploma Programme نیز برای دانش آموختگان فراهم است.

 از سال ۱۹۶۴ تا به حال بیش از ۲۳۰۰ دانشجو از ۱۲۴ کشور جهان از جمله ایران در برنامه های آکادمیک این آکادمی شرکت کرده و فارغ التحصیل شده اند. رئیس فعلی این آکادمی از سال ۲۰۱۷ میلادی  آقای امیل بریکس Emil Brix است که پیشتر به عنوان دیپلمات و تاریخدان در وزارت خارجه اتریش مشغول به فعالیت بوده است. تا پیش از جنگ جهانی دوم دانش جویان این آکادمی می توانستند تا هفت زبان از جمله عربی ، ترکی و فارسی را بیاموزند ولی امروزه برنامه های آموزشی این آکادمی تنها به زبان های آلمانی، انگلیسی و فرانسه ارائه می شود. با این حال دانش آموختگان این آکادمی از ۲۵ زبان زنده دنیا هستند.

کشور هایی که دانشجویان فارغ التحصیل در آکادمی علوم سیاسی وین داشته اند، با رنگ قرمز مشخص شده اند. از شاخص ترین افرادی که از این آکادمی دانش آموخته شده اند می توان به کورت والدهایم Kurt Waldheim دبیرکل سازمان ملل و صدر اعظم اتریش و همچنین کولیندا گرابار کیتاروویچ Kolinda Grabar-Kitarović چهارمین رئیس جمهور کرواسی، سلزو آموریم Celso Amorim وزیر خارجه و بعد ها وزیر دفاع برزیل همچنین ایگور  ایگور لوکشیچ Igor Lukšić  وزیر خارجه مونته نگرو اشاره کرد.
منابع:

https://www.da-vienna.ac.at/de//

https://web.archive.org/web/۲۰۱۳۰۲۱۵۰۴۱۴۵۳/http://german.austria.usembassy.gov/history.html


 

کد خبر 3660

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =