مرکز هنرهای نوین آرس الکترونیکا در سال ۱۹۹۶ با هدف استفاده از تکنولوژی های پیشرو برای تولید و خلق آثار هنری افتتاح شد

مرکز هنرهای نوین آرس الکترونیکا

مرکز هنرهای نوین آرس الکترونیکا[۱] که از آن به عنوان موزه آینده نیز یاد می شود، در سال ۱۹۹۶ در شهر لینز اتریش افتتاح شد. هدف این موزه استفاده از تکنولوژی های پیشرو برای تولید و خلق آثار هنری می باشد. همچنین این مرکز سعی دارد تا عموم مردم و نسل های گذشته را با تکنولوژی روز همراه کرده و آنان را به استفاده از این امکانات در مسائل روزمره آنها تشویق نماید.

مرکز هنرهای نوین؛ سالن هایی با امکانات و کاربری های گوناگونی دارد که برای تمام سنین ویژگی های منحصر به فردی را فراهم کرده است. یکی از بخش های ویژه­ ی این مرکز، غار سه بُعدی است که با پروژکتورهای لیزری امکان حضور فرد را در عمیق ترین غار جهان فراهم آورده است.

مسابقه­ ی سالانه­ ی پریکس آرس الکترونیکا[۲] که مربوط به هنرهای دیجیتال می­باشد، در این موزه برگزار شده و هر ساله سه جایزه ۱۰، ۷ و ۵ هزار یورویی در حوزه­ ی هنر الکترونیکی و دیجیتال، در جریان فستیوال آرس الکترونیکا اعطا می گردد.

این مرکز در سال ۲۰۰۹ و هم زمان با انتخاب شهر وین به عنوان پایتخت فرهنگی اروپا با هزینه ای بالغ بر ۳۰ میلیون یورو بازسازی و مجدداً با شمایل و امکاناتی متفاوت افتتاح گردید. مرکز هنرهای نوین در کنار سالن ­های گوناگون نمایشگاه، اتاق­ های آزمایشِ صوت و نور، آزمایشگاه ­های گوناگونی نیز در زمینه­ ی فیزیک نور، صوت و شیمی دارد که علاقمندان می توانند با ارائه­ ی طرح پژوهشی از این فضاها، مشروط به آنکه در پایان نتایج طرح را در اختیار این مرکز قرار دهند، استفاده کنند.

در سال ۲۰۱۱ شرکت پست اتریش برای معرفی بیشتر این مرکز در سطح اروپا و اتریش تمبری را با طرح این مرکز به چاپ رسانید. این مرکز بخش ­های بسیار جذاب و گوناگونی را برای بازدیدکنندگان فراهم آورده است. به عنوان مثال اتاق خلبان مجازی، مکانی است که بازدید کنندگان را به سفر هوایی می برد و امکان سفرهای فضایی را نیز در کابین خلبان یک فضاپیما برای بازدیدکنندگان فراهم آورده است. افراد همچنین می­  توانند با استفاده از بازوهای پنوماتیکی فضاپیما را کنترل کرده و حتی در اتاقی دیگر شرایط بی وزنی را در حال پرواز تجربه کنند. سالیانه در حدود ۱۸۰ هزار نفر از این موزه بازدید می کنند و در زمان برگزاری فستیوال، آمار بازدید کنندگان روزانه، به بیش از ۲۰ هزار نفر می رسد.

 

[۱] Ars Electronica Center - Linz

[۲] Prix Ars Electronica

کد خبر 5787

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 13 =