وزارت ادغام اتریش نقشه­ ی اسلام در این کشور را ترسیم و به صورت آنلاین در یک وب سایت عرضه شده است

رویداد نخست:

انتشار خبر نشر عمومی نقشه اسلام در کشور اتریش توسط وزارت ادغام این کشور

                 ۲۷ می ۲۰۲۱

               ششم خرداد ۱۴۰۰

انتشار عمومی نقشه پراکندگی اسلام در اتریش

به گزارش روزنامه­ ی دولتی وینر تسایتونگ[۱] وزارت ادغام اتریش نقشه­ ی اسلام در این کشور را تکمیل و ترسیم می­کند. این نقشه که به صورت آنلاین و در یک وب سایت عرضه می­ شود، پراکندگی مؤسسات اسلامی را در اتریش روی نقشه­ ی این کشور نشان می دهد. احزاب راست میانه مردم[۲] و راست افراطی[۳] از این طرح استقبال کرده اند در حالی که حزب سبز آن را تحریک آمیز می خواند.

صدها نقطه­ ی آبی را می توان بر روی این نقشه یافت، که هر کدام معرف یک مسجد یا مؤسسه ­ی اسلامی در اتریش است. هدف از تهیه­ ی نقشه ­ی جدید، ثبت تمام انجمن های مسلمان، جوامع مذهبی و سازمان های مرتبط فعال در اتریش اعلام شده است. مرکز مستند سازی اسلام سیاسی و وزیر ادغام «سوزان راب»؛ این نقشه را کمک مهمی در مباحثات می داند. با این وجود انجمن جوانان مسلمان اتریش این پروژه را "خطرناک و عامل سوء ظن عمومی علیه مسلمانان" توصیف کرده است. سبزها هم که با حزب مردم در ائتلاف هستند؛ نسبت به انجام این پروژه  منتقد می باشند.

این نقشه از طرف مرکز مستند سازی اسلام سیاسی و توسط یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه وین به سرپرستی اسلام شناس اتریشی آقای عدنان اصلان کشیده شده است. آقای اصلان در زمان معرفی این پروژه گفت: "هدف این است که پراکندگی و نقاط قوت و ضعف نهادهای اسلامی برای همه قابل مشاهده باشد."

این نقشه در وب سایت[۴] قابل دسترسی است. تاکنون ۶۲۳ انجمن، سازمان و مسجد در این وب سایت ثبت شده است و اگر روی یکی از نقاط کلیک کنید، پنجره ای باز می شود که کم و بیش  اطلاعات دقیقی درباره امکانات آن مرکز ارائه می کند و اصالت، اطلاعات تاسیس، ارتباطات و ایدئولوژی آن مرکز را بر می شمارد.

با این حال؛ نقشه هنوز کامل نشده است. در حالی که توضیحات بسیار دقیقی درباره­ی برخی انجمن ها یافت می شود، بسیاری از مؤسسات دیگر حتی ابتدایی ترین اطلاعات را ندارند.

از طرف دیگر؛ اطلاعات این نقشه، عملکرد و میزان هماهنگی آن انجمن را هم  در موضوع ادغام فرهنگی نشان می­ دهد. به گفته­ ی آقای اصلان، همه­ ی انجمن های اسلامی ثبت شده الزاما فعالیت سیاسی اسلامی ندارند. در این نقشه؛ برخی انجمن­ ها که "گرایش های خطرناک" دارند نیز مورد اشاره قرار گرفته است. اگر مؤسسه ­ای اهداف ملی گرایانه را دنبال یا افراط گرایی را ترویج کند، این مسئله در توضیحات مربوط به معرفی آن ذکر می شود.

آقای مهند خورشید، رئیس هیأت مشاوره علمی مرکز مستند سازی اسلام سیاسی می گوید: "هدف از تهیه­ ی این نقشه، نه ارزیابی و برچسب خوب یا بد زدن، بلکه تجزیه و تحلیل اطلاعات است. هدف این است که همگان، بحث را عینی تر ببینند و همه­ ی علاقه مندان به گفتمان دعوت شوند."

آقای اصلان هم  امیدوار است که این نقشه انگیزه ای برای اصلاحات در جوامع دینی اسلامی اتریش فراهم کند.

انتشار عمومی نقشه پراکندگی اسلام در اتریش

مرکز اسلامی  امام علی(ع) نیز در روی نقشه اسلام در اتریش درج گردیده است واطلاعات کلی شامل: تأسیس این مرکز در سال ۲۰۱۱ و اینکه این مرکز مربوط به شیعیان می باشد و به انجام امور مزتبط با شیعیان می پردازد در آن آورده شده است.

منابع:

https://www.islam-landkarte.at/

https://www.wienerzeitung.at/nachrichten/politik/oesterreich/۲۱۰۵۸۱۸-Raab-legt-Daten-zu-den-Strukturen-des-Politischen-Islams-vor.html

رویداد دوم:

                                       واکنش گسترده مخالفین نسبت به انتشار نقشه اسلام

                 ۲۹ می ۲۰۲۱

              هشتم خرداد ۱۴۰۰

انتشار عمومی نقشه پراکندگی اسلام در اتریش

انتقاد از انتشار نقشه ­ی اسلام در اتریش؛ باعث به وجود آمدن واکنش همراه با ترس در افکار عمومی مسلمانان شد. 

سازمان جوانان مسلمان اتریش در این ارتباط می ­گوید: "این نقشه، نقض صریح حقوق محافظت از اطلاعات شخصی می باشد و ما برعلیه این پروژه اقدامات حقوقی خواهیم کرد. انتشار تمام نام ها، سمت­ ها وآدرس های مسلمانان و مؤسسات اسلامی؛ شکستن تمام مرزهای مجاز و نقض تمام حریم های شخصی می باشد. سازمان جوانان مسلمان اتریش در خواست دارد تا جرم انگاری زندگی مسلمانان به سرعت خاتمه داده شود و دسترسی عمومی در فضای مجازی به  نقشه ­ی مسلمانان بسته شود. این سازمان از طریق وکیل و ظرفیت­های حقوقی با این اقدام مبارزه قانونی خواهد کرد.

دولت اتریش برای مبارزه با اسلام سیاسی، مرکزی به نام مرکز اسناد اسلام سیاسی ایجاد نموده که در پژوهش­ های خود، از سازمان جوانان مسلمان اتریش به عنوان همکار گروه اخوان المسلمین نام می برد و بین این سازمان و مرکز اسناد اسلام سیاسی مدت­ها است که تنش وجود دارد. حتی از طرف این مرکز گام های حقوقی برداشته شده است که بعضی از اعضای این سازمان را پیگرد قانونی قرار دهند؛ ولی از محتوی این اقدامات حقوقی هنوز مطلبی منتشر نشده است."

آقای امید وورال رئیس جامعه­ ی اعتقادات اسلامی نیز پروژه­ی انتشار نقشه­ ی اسلام در اتریش را یک ریسک و تهدید بزرگ امنیتی بر علیه مسلمانان این کشور نامید.

چندین انجمن دینی-مربوط به دیگر ادیان-  در این ارتباط با مسلمانان ابراز همراهی نمودند. دانشجویان دانشگاه یهودی اتریش به شدت از این کار انتقاد کردند. این گروه می ­گویند: "با انتشار چنین نقشه ای، مسلمانان احساس خواهند کرد که در معرض سوء ظن کلی قرار دارند، به طور مستمر رصد می شوند و باید بترسند؛ چرا که تمام مراکز و نام  آنها در معرض دید عموم قرار گرفته است. این یکی از مصادیق  تبعیض نژادی محض می باشد."

همچنین؛ آقای میشاییل چالوپکا[۵] اسقف کلیسای پروتستان لوتری ها درخواست کرده است که این شبکه­ ی اطلاع رسانی در اینترنت بسته شود. وی همچنین خواستار انتقال بخش برنامه های مذهبی از وزارت ادغام به وزارت آموزش و پرورش شده است.

آقای هاینس انگل[۶] رئیس دانشگاه وین هم از انتشار نقشه­ ی اسلام در اتریش انتقاد کرده و از به کار بردن لوگوی این دانشگاه در این پروژه به عنوان همکار مجری پروژه جلو گیری کرده است.

 به رغم واکنش های گسترده در مخالفت با این اقدام؛ وزارت ادغام اتریش با اشاره به اینکه آدرس های منتشر شده در این نقشه را در سامانه ثبت انجمن ها نیز می توان فراخوانی و جستجو کرد، از انتشار این نقشه همچنان دفاع می کند.

شایان ذکر است؛ پروژه­ش تدوین نقشه ­ی اسلام در اتریش؛ از سال ۲۰۱۲ با همکاری آقای پروفسور عدنان اصلان که پروفسور علوم اسلامی در دانشگاه در وین می باشد، آغاز شد و در پنجشنبه­ ی گذشته رونمایی از این پروژه توسط وزیر ادغام خانم سوزانه راب[۷] صورت گرفت که واکنش های وسیعی را از سوی مجامع دینی و مطبوعاتی موجب شد.  نمایندگان ۶۰۰ مرکز و انجمن اسلامی به این رونمایی از نام مراکز اسلامی برای عموم؛ انتقاد کردند.

آقای عدنان اصلان استاد آموزش علوم اسلامی و مبتکر نقشه­ ی اسلام در واکنش به نظرات مخالفین انتشار این نقشه می گوید: "کار ما از لحاظ حقوقی هیچ مشکلی ندارد.  حقوقدانانی که به من مشاوره داده اند هیچ مشکلی حقوقی در این اقدام نمی بینند؛ چون مشخص است که داده ها برای چه اهداف علمی مورد استفاده قرار خواهد گرفت".

او اطمینان می دهد که این نقشه ارتباطی با مباحث مرتبط با موضوع اسلام سیاسی در اتریش ندارد و در این حوزه مورد استفاده قرار نخواهد گرفت. عدنان اصلان در ارتباط با تهدیدهایی که پیرامون رونمایی از این نقشه نسبت به او صورت گرفته است می گوید که تا به حال تهدیدهای زیادی داشته و از آن ترسی ندارد، زیرا در پناه پلیس قرار دارد.

با این حال به نظر می رسد حملات اخیر برای او بسیار نگران کننده باشد.

https://www.derstandard.at/story/۲۰۰۰۱۲۷۰۱۷۳۰۵/muslimische-jugend-will-wegen-der-islamlandkarteklagen

رویداد سوم:

اقدامات شبهه نژادپرستانه و ضد اسلام؛ متأثر از انتشار نقشه ­ی پراکندگی مسلمانان در اتریش

                    ۲ ژوئن ۲۰۲۱

              دوازدهم خرداد ۱۴۰۰

                                        

انتشار عمومی نقشه پراکندگی اسلام در اتریش

انتشار عمومی نقشه پراکندگی اسلام در اتریش

به گزارش وبسایت تلویزیون ملی اتریش[۸]، اقدام وزارت ادغام در ارتباط با انتشار «نقشه پراکنش مراکز اسلامی در اتریش» توسط مرکز مستندسازی اسلام سیاسی، باعث بروز واکنش های متفاوت و وسیعی شده است. از جمله به تازگی از سوی  افراد ناشناس، علائم هشدار دهنده­ ی خودساخته ای در خیابان های مجاور نهادهای اسلامی مانند مسجد هدایت در وین نصب شده است که بر روی این تابلوها نوشته شده است: "هشدار؛ اسلام سیاسی به شما بسیار نزدیک است".

به طور مثال؛ چنین علائمی در لئوپولدشتات[۹] و مایدلینگ[۱۰] کشف شد. عکس ­های مربوط به نصب این علائم، روز چهارشنبه به سرعت در شبکه های اجتماعی پخش شد و بحث های زیادی را در پی داشت. این عکس ها در هفته نامه[۱۱] نیز منتشر گردید. طبق گزارش روزنامه هویته[۱۲]، شهرداری وین در ساعات اولیه پس از مشاهده این علائم تبعیض آمیز، اقدام به جمع آوری آنها کرده است.

 منبع:

https://wien.orf.at/stories/۳۱۰۶۶۰۹/

رویداد چهارم:

عقب نشینی دولت و خارج شدن نقشه اسلام از دسترس عمومی در فضای مجازی

                  ۳ ژوئن ۲۰۲۱

              سیزدهم خرداد ۱۴۰۰

پس از بروز عکس العمل های گسترده از سوی مخالفین انتشار نقشه ­ی پراکندگی مسلمانان در اتریش؛ مسئولین پروژه­ش نقشه اسلام در اتریش اعلام کردند که سایت این نقشه که دسترسی به داده های مراکز اسلامی از طریق آن انجام می شد از دسترس خارج شده است.

این نقشه بعد از انتشار عمومی؛ از سوی برخی مورد انتقاد جدی قرار گرفت و از طرف دیگر  توسط مسئولین به عنوان یک پروژه مستند و شفاف مورد حمایت قرار گرفته بود.

آقای پروفسور عدنان اصلان به عنوان مسئول این پروژه رسما اعلام کرد که دسترسی عمومی این نقشه فعلاً بسته شده و دیگر در سایت مربوطه نمی توان جزئیات آن را مشاهده کرد. بیانیه ­ی آقای عدنان اصلان در این ارتباط به شرح ذیل می باشد:

"من بسیار متاسفم که این پروژه در چند روز گذشته، ابزار سیاسی گروه­های مختلف شده و طیف گسترده ای از افراط گرایان راست، با این پروژه مقابله کردند و  اهداف این پروژه را خنثی و از مسیر اصلی خارج نمودند. به طور مثال تابلو های هشدار دهنده که به تازگی از طرف راستگرا های افراطی در مکان های مختلف وین نصب شده است، تکان دهنده و نگران کننده هستند و من چنین اقداماتی را به شدت محکوم می کنم. نقشه­ ی اسلام قرار بود تا مباحث دیگری را درباره زندگی اسلامی در اتریش مطرح نماید کند و سهم مثبتی داشته باشد. هدف نشان دادن تنوع زندگی اسلامی در اتریش  در همه ابعاد آن بود. من معتقدم که بدون شک نیاز به یک بحث کارشناسی در مورد اسلام در اتریش وجود دارد. نقشه اسلام می تواند کمک مهمی به این امر کند.

در پایان یادآوری می کنم که این نقشه  اولین بار در سال ۲۰۱۲ انتشار یافته بود. من بسیار متاسفم که گسترش این پروژه باعث چنین بحث هایی شده است. من از همه طرف ها می خواهم که به یک بحث کارشناسی و بنیادی علمی بازگردند."


لینک مطلب:

https://www.oe۲۴.at/oesterreich/chronik/islam-landkarte-wurde-offline-genommen/۴۷۹۴۸۴۳۰۳

شایان ذکر است، مدتی بعد از خارج شدن این نقشه از دسترس عموم، مجددا این نقشه در سایت  یاد شده بارگذاری و قابل دسترسی است. اطلاعات سایت نیز در حال تکمیل شدن می باشد.

 

[۱] Wiener zeitung

[۲] ÖVP  

[۳] FPÖ

[۴] www.islam-landkarte.at

[۵] Michael Chalupka

[۶] Heinz Engl

[۷] Raab  Susanne

[۸] ORF

[۹] Leopoldstadt 

[۱۰] Meidling

[۱۱] Falter

[۱۲] Heute

کد خبر 6723

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 8 =