وان سلیم وان محمد نور، مفتی ایالت پنانگ گفت: قوانین باید برای زنان عادلانه تر شود.

https://s3media.freemalaysiatoday.com/wp-content/uploads/2018/12/Wan-Salim-Wan-Mohd-Noor-bernama-021218-1.jpg

وان سلیم وان محمد نور، مفتی ایالت پنانگ گفت: قوانین باید برای زنان عادلانه تر شود.

آموزه های واقعی اسلام حقوق زنان را تضمین، محفوظ و محترم شمرده است.

وی اضافه نمود که قوانین دست ساز بشر کامل نیستند زیرا خود انسانها ناقص هستند.

وی در مصاحبه ای با سایت خبری و تحلیلی FMT گفت: "بنابراین عجیب نیست اگر قوانین غالباً گاه به گاه مورد بررسی قرار گیرند تا بتوان آن را بهبود بخشید تا در صورت اجراء عدالت را حفظ و به نفع کل جامعه باشد."

وی گفت که چنین بازنگری ها شامل اصلاحاتی در قوانین اسلامی خانواده نیز میشود، به گونه ای که برای زنان عادلانه تر شود، اگر قوانین فعلی از حقوق آنها در مورد طلاق، تعدد زوجات، نفقه، حضانت و موارد دیگر اطمینان حاصل نشود، قابل بررسی مجدد هست.

وان سلیم گفت که وی با موضع برخی از  "علما" که مخالف تغییر در قوانین مربوط به تبعیض علیه زنان هستند، مخالف است.

وی افزود: آن دسته از رهبران مذهبی که در جلسات کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد حذف همه انواع تبعیض علیه زنان (Cedaw) حضور داشتند، دیدگاههای واقعی اسلام در این زمینه را ارائه ندادند.

"هر کس آموزه های اسلام را از منابع اصلی مطالعه کند و به دست آورد، می تواند به راحتی به این نتیجه برسد که اسلام همان حقوقی را که به زنان می دهد، به مردان هم می دهد، مگر چند موضوع  استثنایی آن هم به دلیل عوامل غیرقابل اجتناب."

یک فعال حقوق زنان اخیراً گفته بود که پس از اصلاحات انجام شده در قانون خانواده در سالهای 1994 و 2003 ، قوانین اسلامی خانواده در مالزی در دو مرحله با رکود و پسرفت مواجه شده است.

زینا انوار، مدیر اجرایی گروه مشاوره حقوق بین الملل، گفت که اصلاحات صورت گرفته در قانون خانواده، بسیاری از بندهای مترقی آن را از بین برد و قوانین خانواده اسلامی مالزی که از بهترین های جهان اسلام بود، به یکی از بدترین ها تبدیل شده است.

وی همچنین در خصوص حضور رهبران ملل مسلمان در نشست تبعیض علیه زنان هم گفت: قوانین نمی توانند برای شناخت برابری تغییر کنند و اصلاح شوند زیرا این امر خلاف اسلام خواهد بود.

وان سلیم گفت: " ممکن است که شخصیتهای مذهبی شرکت کننده در این نشستها نسبت به آموزه های اسلام جاهل و یا دارای اطلاعات کمی باشند." با این حال ، تلاش برای بهبود حقوق زنان نباید تحت تأثیر فرهنگ غربی باشد، زیرا سنت های آنها برای زنان "آسیب زننده" است.

وی گفت: "باید اعتراف کرد که سنت های شرقی برای زنان اغلب عقب افتاده است، در عین حال سنت های غربی نیز برای زنان زیان آور میباشد. ما نمی خواهیم زنان به عقب برگردند و همچنین نمی خواهیم آسیب ببینند. "آنچه ما در اینجا مورد بحث قرار می دهیم، قانون دادگاههای شرع است که باید ابزاری برای اجرای قوانین خدا به منظور حفظ عدالت برای همه، اعم از زن و مرد باشد.

وی گفت: "قوانین اسلامی شرقی یا غربی نیست، بلکه مبتنی بر مکاشفه ای است از طرف خدا که خداوندی دانا و تواناست و همه چیز را می داند."

منبع: سایت خبری و تحلیلی فری مالزیا تودی، 13 ژانویه 2020

کد خبر 825

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =