-
"حکیم اجمل خان "پزشک مسلمان شبه قاره
حکیم اجمل خان یکی از برجستهترین شخصیتهای تاریخ پزشکی و اجتماعی هند و پاکستان است که به خاطر خدماتش در زمینه طب سنتی و فعالیتهای اجتماعی به ویژه در جامعه مسلمانان شناخته میشود.
-
زندگی و زمانه قاضی محمد عیسی (۱۹۱۳-۱۹۷۲)
قاضی محمد عیسی (۱۹۱۳-۱۹۷۲) یکی از چهرههای برجسته و تأثیرگذار تاریخ معاصر پاکستان است که به ویژه به خاطر نقش کلیدیاش در نظام قضائی و فعالیتهای سیاسی و اجتماعی شناخته میشود.
-
بودیسم و رفاه اجتماعی
سیاست های اقتصادی و اجتماعی مبتنی بر اصول بودایی اساس صلح و رفاه در سریلانکا باستان بود. بررسی دقیق تر این بنیاد بودایی بار دیگر به دستیابی به هدف ارزشمند صلح و شکوفایی اقتصادی کمک خواهد کرد.
-
صندوق بیت المال سریلانکا
صندوق بیت المال سریلانکا براساس قانون پارلمان در ۲۹ مارس ۱۹۵۷ بر اساس قانون مجلس ملی شماره ۹ در سال ۱۹۷۶، در سریلانکا تأسیس شد
-
سازمان ملل نتوانسته است در غزه نقشی ایفا کند و کارائی خود را از دست داده است
سازمان ملل نه در موضوع حقوق بشر بلکه در معضلات مهم جهانی همچون غزه تاثیر و نقش خودش را از دست داده و به یک سازمان تشریفاتی و بدون عمل تبدیل شده است و نیاز به اصلاحات اساسی دارد.
-
مسجد مرکزی تاکوم در ایالت تارابای نیجریه تخریب می شود
سازمان نگرانی از حقوق مسلمانان (MURIC) به فرماندار آگبو کفاس ایالت تارابا نسبت به تخریب مسجد مرکزی تاکوم در شورای دولت محلی تاکوم هشدار داده است. این هشدار در بیانیهای که 16 اکتبر 2024 توسط پروفسور اسحاق آکینتولا مدیر اجرایی آن منتشر شد، اعلام شده است.
-
مذاهب و فرق اسلامی درنیجریه
نیجریه، کشوری در غرب آفریقا، به خاطر تنوع فرهنگی و مذهبی خود مشهور است. مسیحیت و اسلام، دو دین اصلی حاکم بر این سرزمین هستند و نیجریه به عنوان یکی از کشورها با بزرگترین جمعیتهای مسیحی و مسلمان در جهان شناخته میشود. هرچند آمارهای دقیقی در این زمینه در دسترس نیست، بهنظر میرسد نیجریه به دو…
-
تنشهای مذهبی در شمال یونان
در پی اختلافات طولانی مدت بر سر انتخاب رهبران مذهبی مسلمانان شمال یونان، مفتی کموتینی هنگام ورود به مسجدی در اکسانتی با حملات لفظی شدید مواجه شد و مجبور به ترک محل گردید.
-
بحران صلح و نقش یونان در جنگهای جهانی
یانیس راحیوتیس: تسلط ایالات متحده بر جهان مانع اصلی صلح است.
-
فروپاشی سیستم سیاسی یونان و نفوذ قدرتهای غربی
دیمیتریس بلادیس: یونان دیگر سیستم سیاسی مستقلی ندارد و به ابزاری برای منافع غرب تبدیل شده است.
-
تعداد پناهجویان در آلمان به بالاترین میزان از جنگ جهانی دوم رسید
طبق گزارش رسانههای آلمان، تعداد پناهندگان در این کشور به ۳.۵ میلیون نفر افزایش یافته و به بالاترین میزان خود از زمان جنگ جهانی دوم رسیده است؛ بخش بزرگی از این پناهجویان اوکراینی هستند.
-
اصول تکافل: مبانی و روشها در بیمه اسلامی
ناشر: OmniScriptum نویسنده: علی ک. انامی سال انتشار: ۲۰۲4 تعداد صفحات: ۴۶۰ قیمت: 103,90 €
-
سالنامه فقه اسلامی
ناشر: C.H.Beck ویرایشگران: جفلی ادمی/ ماتیاس روهه سال انتشار: ۲۰۲4 تعداد صفحات: 163 قیمت: 89 €
-
خشونت جنسی دیجیتال در صربستان
با پیشرفت های تکنولوژیکی، این نوع خشونت هر ساله شکل های جدیدی به خود می گیرد. قربانیان گزارش می دهند که در معرض نظرات جنسی، آزار و اذیت جنسی، پورنوگرافی انتقام جویانه، باج خواهی برای ارسال عکس ها یا فیلم های صریح، ضبط و عکاسی مخفیانه قرار گرفته اند.
-
گونه شناسی دیپلماسی مردم به مردم
در این جستار، من میخواهم گونه شناسی دیپلماسی م.ب.م را بر اساس دو بعد معرفی کنم. بعد اول مشخص میکند که آیا ابتکارات م.ب.م به دنبال نفوذ سیاسی از طریق فرآیندهای پایین به بالا یا از بالا به پایین است. از بالا به پایین، به ابتکارات سیاسی اشاره دارد که از سطح رهبری شروع شده و با هدف مشارکت دادن…
-
جشنواره بین المللی فرهنگی اندونزی ۲۰۲۴
جشنواره بین المللی فرهنگی اندونزی ۲۰۲۴ وارد سومین سال خود شده و از۱۰ تا ۱۶ اکتبر ۲۰۲۴ با موضوع «از طریق فرهنگ ما یکی میشویم» درتامان مینی اندونزی و آنچول با حضور ۱۰ کشور شرکت کننده برگزار گردید.
-
گزارش تحلیلی از سفر "ذاکر نایک" به کراچی
به دعوت وزارت امور دینی و مذهبی دولت مرکزی پاکستان، واعظ و مبلغ جنجالی هندی دکتر ذاکر نایک طی یک سفر تبلیغی دینی مذهبی یک ماهه، در تاریخ ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۴ وارد پاکستان شد. هنگامی که ذاکر نایک روز دوشنبه وارد پاکستان شد.
-
مسجدی چوبی با قدمت ۶۵۰ ساله در پاکستان
مسجد امبورک که با قدمت چند صد ساله در منطقه شگر در بلتستان با چوب ساخته شده است، در سال ۱۳۷۳ میلادی توسط مبلغ اسلام میر سید علی همدانی، واعظ منطقه شگر بلتستان معماری شده بود. این مسجد با قدمتی ۶۵۰ ساله در سال ۲۰۰۵ میلادی توسط یونسکو به عنوان میراث فرهنگی معرفی شد.
-
معرفی یک رویداد هنری :
جشنواره فیلم زومای نیجریه
جشنواره بینالمللی فیلم زوما (ZIFF) در نیجریه بهعنوان یکی از مهمترین رویدادهای سینمایی در قاره آفریقا شناخته میشود. این جشنواره برای اولین بار در سال 2008 برگزار شد و هدف آن ارتقاء سینمای محلی و ایجاد بستری برای تبادل فرهنگی میان فیلمسازان و مخاطبان بود.
-
مشیخت جامعه اسلامی اسلوونی سی امین سالگرد تاسیس خود را جشن گرفت
رئیس العلمای بوسنی و هرزگوین از دولت اسلوونی به دلیل اتخاذ موضع صریح در ضدیت با کشتار غیرنظامیان در غزه و به رسمیت شناختن فلسطین تشکر کرد
مشیخت جامعه اسلامی اسلوونی عصر روز هفدهم اکتبر 2024 با برگزاری مراسمی در لیوبلیانا سی امین سالگرد تاسیس و آغاز فعالیت مستقل خود را با شعار «30 سال با هم بودن بر پایه میراث صد ساله» جشن گرفت.
-
انتخابات پارلمانی و محدودیت های هزینه تبلیغاتی برای نامزدها در سریلانکا
بدنبال انتخابات ریاست جمهوری و انحلال پارلمان توسط رئیس جمهور جدید آنورا کومارا دیسانایاکه، انتخابات عمومی برای انتخاب نمایندگان پارلمان سریلانکا در روز ۱۴ نوامبر ۲۰۲۴ برگزار می شود.
-
برگزاری مراسم سالگرد هفتم اکتبر توسط رژیم صهیونیستی در سارایوو
سفارت رژیم صهیونیستی در آلبانی (اکرودیته در بوسنی و هرزگوین) و اتاق بازرگانی اسرائیل در بوسنی و هرزگوین، مراسمی را شامل نمایشگاه عکس و پخش فیلم مستند به مناسبت سالگرد حمله ۷ اکتبر حماس روز سه شنبه بیست و چهارم مهرماه در محل تئاتر ملی سارایوو شرقی (بخش صرب نشین سارایوو) برگزار کردند.
-
نشست علمی «فلسفه اسلامی و فلسفه اگزیستانس» در بلگراد
نشست علمی «فلسفه اسلامی و فلسفه اگزیستانس»، با سخنرانی دکتر سعید خلیلویچ، در خانه جوانان بلگراد، وابسته به شهرداری بلگراد برگزار شد.این نشست علمی، هفتمین نشست از سلسله نشست ها با عنوان «اسلام و غرب: فلسفه و جامعه شناسی» می باشد که در سال ۲۰۲۴ از سوی خانه جوانان بلگراد و مرکز علوم دینی «قم»…
-
گلحسین حسین اوغلو شاعر و نثرنویس آذربایجانی
گلحسین حسین اوغلو، نویسنده و منتقد ادبی برجسته آذربایجانی که با خلق نثر شعری، تحولی شگرف در ادبیات این کشور ایجاد کرد، در صد و یکمین سالگرد تولدش مورد تجلیل قرار گرفت.حسین اوغلو زندگی پر فراز و نشیبی داشته است. او در دوران جوانی به دلیل فعالیتهای سیاسی دستگیر و زندانی شد. پس از آزادی، به…
-
تحلیل بیانیه آیت الله سیستانی در رابطه با شهادت سیدحسن نصرالله
این شهید بزرگوار الگو و نمونهای از رهبری کمنظیر طی دهههای اخیر بود که نقشی برجسته در پیروزی بر اشغالگران اسرائیلی در آزادسازی سرزمین های لبنان ایفا کرد و از مردم عراق با تمام توان در آزاد کردن کشورشان از چنگال تروریستهای داعشی پشتیبانی کرد.
-
شاخص های برجسته جامعه قزاقستان
جامعه قزاقستان در تعامل فرهنگها، سنتها و دورههای تاریخی با پیشی گرفتن منجر به ظهور مجموعهای منحصربهفرد از ارزشهای کلیدی شد. این ارزشها شهروندان کشور را متحد می کند و جهان بینی، هنجارهای اجتماعی و زندگی روزمره آنها را تعریف میکند. در شرایط جهانی شدن زمانی که فرهنگها و سنتها تحت تأثیر…
-
"حسین سیدزاده" کارگردان مطرح سینمای آذربایجان
حسین سیدزاده، کارگردان و هنرمند برجسته آذربایجانی، با آثار ماندگار خود نقش بسزایی در شکلدهی هویت سینمایی این کشور ایفا کرد. سینما برای سیدزاده نه تنها ابزاری برای سرگرمی، بلکه وسیلهای برای انتقال ارزشها، فرهنگ و تاریخ مردم آذربایجان بود. او با رویکردی خلاقانه و نوآورانه، به هر صحنه از فیلمهایش…
-
حضور ایران در جشنواره بین المللی فیلم کوتاه گرجستان
چهارمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه در کوتایسی به مدت ۶ روز برگزار شد، بینندگان توانستند برنامه های متنوعی را در سینمای ساکارتولو تماشا کنند. شرکای جشنواره شبکه اول تلویزیون گرجستان می باشد.
-
سنت نام گذاری در پاکستان
نام های پاکستانی از ریشه های عربی، هندی-فارسی یا ترکی گرفته می شود. هویت قبیله ای و خانوادگی به شدت مورد احترام است. بنابراین، بسیاری از مردم نام قبیله خود را با نام خانواده خود اضافه می کنند.
-
کبدی؛ ورزشی محبوب در شبه قاره
کبدی یک ورزش تیمی و سنتی است که بیشتر در کشورهای آسیای جنوبی مانند هند، پاکستان، بنگلادش، ایران و نپال محبوب است. در این ورزش، دو تیم با هفت بازیکن بهطور معمول در یک زمین مستطیلشکل بازی میکنند. هدف بازی این است که هر تیم سعی کند تا بازیکنان تیم مقابل را با لمس کردن آنها و بازگشت به نیمه…