-
صدا و خشم کودکان خیابانی
صدا و خشم کودکان خیابانی
در شهری مانند داکار که تمام رنج ها و امیدها، رویاهای موفقیت اجتماعی در آن متمرکز شده است، نزدیک به 54837 کودک طلبه مدارس قرآنی زندگی می کنند که 30000 نفر از آنها هر روز به گدایی اجباری مشغول هستند.
-
بازتاب شهادت سید حسن نصرالله درترکیه
ترور شهید سیدحسن نصرالله واکنش های مختلفی را در رسانه ها و فضای خبری ترکیه در پی داشت. این واکنش ها را میتوان به دو گروه واکنش های جریان های سیاسی و واکنش های جریانات خبری و فکری تقسیم کرد.
-
در جریان نمایشگاه بین المللی باکو
رونمایی کتاب اسرار طالبین درآذربایجان
سید یحیی باکوئی، فیلسوف، شاعر و یکی از بنیانگذاران فرقهی خلوتیه بود که در آذربایجان متولد شد. وی همچنین مؤلف "ورد السّتار" (ذکری خاص در تصوف) است. در سال ۲۰۱۳، یونسکو تصمیم گرفت تا پنجصدمین سالگرد تولد او را در سطح جهانی جشن بگیرد. سید یحیی در سال ۸۱۰ هجری قمری (برابر با ۱۴۰۳ میلادی) در شهر…
-
چالشها و فرصتهای ادغام مهاجران و پناهندگان در یونان
ضرورت بازبینی سیاستهای مهاجرتی و ادغام مهاجران برای تضمین انسجام اجتماعی و اقتصادی یونان
-
دانشگاه میثاق بهترین دانشگاه نیجریه
دانشگاه CU یا "Covenant University" در نیجریه یکی از دانشگاههای معتبر خصوصی این کشور است. دانشگاه Covenant (CU) در سال 2002 تأسیس و در ایالت اوگون (Ogun State) قرار دارد.
-
کتاب آبیِ «اوضاع بین المللی و دیپلماسی چین»
《国际形势和中国外教蓝皮书》(2023 - 2024 )..در سال 2019مرکز مطالعات اندیشه دیپلماتیک شی جین پینگ تأسیس شد وسال 2020 ، با بررسی و تأیید کمیته تعمیق همه جانبه اصلاحات مرکزی چین ، مؤسسه مطالعات مسائل بین المللی چین در فهرست اتاق فکر عالی ملی قرار گرفت .این کتاب در این موسسه روابط بین المللی چین را در سی…
-
ترجمه جلد پنجم اسفار اربعه درترکیه
بازار کتاب شاهد انتشار پنجمین جلد از مجموعه اسفار اربعه صدرالمتالهین ملاصدرا شیرازی از سوی انتشارات لیتراکتاب بود که توجه جامعه فلسفی ترکیه را به خود جلب کرد.
-
تجدید ساختار جهانی و تکامل نظم جهانی
درگیریها و بیثباتی امروز در عرصه جهانی بیانگر دگرگونیهای مداوم در سیاست جهانی، یعنی گذار از دنیای تکقطبی به دنیای چندقطبی است. از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991، ایالات متحده نقش خود را به عنوان تنها هژمون جهانی تثبیت کرد و سیستم تکقطبی روابط بینالملل را بر اساس ارزشهای…
-
زبان فرانسوی، زبان اسلام است.
زبان فرانسوی عامل گسترش اسلام
اسلام دینی است با مسلک جهانی، که با نزول کتابی که از آن همه اقسام دانش پدید آمده است، پایه گذاری شده است. با این حال، این دانش باید توسط مردم و ملتهایی غیر از مردم عرب دریافت، تصاحب، توسعه و انتقال مجدد شود. در این مأموریت، فرانسه نقش مهمی در انتقال میراث غنی از طریق ترجمه و انتشار داشت که…
-
راهبرد دولت عراق در راستای توانمند سازی اقتصادی زنان
عراق به عنوان عضوی از ابتکار جنسیتی منطقه ای مشرق متعهد شده است که میزان اشتغال زنان را در یک بازه زمانی 5 ساله از 13 درصد به 18 درصد برساند. این امر بدان معنا است که عراق در این بازه زمانی 5 ساله به میزان 38 درصد اشتغال زنان را افزایش خواهد داد. در این راستا دولت عراق با ارائه یک برنامه عملیاتی…
-
نگاهی به پدیده حاشیه نشینی در عراق
عراق در دوران کنونی بعد از کم رنگ شدن بحران امنیتی که در قالب تروریسم نمود می یافت، وارد مرحله جدیدی از بحران ها شده است که این بحران ها بیشتر دارای ماهیت نرم اجتماعی هستند.
-
بحران مهاجرت در ترکیه و فرار مغزها
روزنامه چاپ ترکیه با انتشار گزارشی، درباره سرخوردگی و ناامیدی جوانان این کشور و مهاجرت به اروپا، به بررسی این بحران پرداخته است.
-
یادداشتهای تحلیلی اندیشمندان روس:
بریکس پس از گسترش: شاخهای جدید از توسعه
گسترش کامل بریکس مهمترین نقطه عطف است که پس از آن گروه خود را در یک انشعاب جاده یافت که یا کیفیت همکاری را در ترکیب جدید حفظ و تقویت خواهد کرد و به یک نهاد اصیل حکمرانی جهانی و محرکی برای تشکیل نظم جهانی عادلانهتر تبدیل میشود، یا مسیر تبدیل شدن به باشگاهی سست را در پیش خواهد گرفت، شرکت در…
-
اعتصاب معلمان ابتدایی در پایتخت نیجریه به حالت تعلیق درآمد
اتحادیه معلمان نیجریه (NUT) اعتصاب سه هفتهای خود را به دنبال مداخله وزیر پایتخت نیجریه ، نیسوم ویکه، به حالت تعلیق درآورده است. این اتحادیه در بیانیهای که توسط رئیس آن، عبدالله شفا، در ابوجا صادر شد، اعلام کرد که این تعلیق به تصویب شورای اجرایی ایالتی (SWEC) رسیده است.
-
چرا مردم عدالتخواه باید مخالف اسرائیل و حامی فلسطین باشند؟
ما مردمی را مخاطب قرار می دهیم که عدالت را دوست دارند. کسانی که چشم و ذهن خود را می بندند و بر اساس قدرت و یا بر اساس باورهای رایج در جامعه و رسانه ها طرف خود را در نبرد بین عدالت و بی عدالتی انتخاب می کنند، این پست را نخوانند. امروز، هزاران مایل دورتر از ما در غزه، اسرائیل صهیونیستی وحشیانه…
-
بازتاب دستاورد های جبهه مقاومت در عمان
همزمان با سالروز عملیات طوفانُ الْاَقْصیٰ علیه رژیم اشغالگر قدس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳م وتداوم جنایت های رژیم صهیونیستی در غزه ودیگر اراضی اشغالی فلسطین ولبنان وهچنین شهادت دبیرکل حزب الله لبنان سید حسن نصرالله وهمچنین عملیات وعده صادق ۲ و به تبع آن بیانات مقام معظم رهبری در نماز جمعه نصر تهران؛…
-
اقدام تاریخی کلیسای ارتدوکس و کاتولیک برای جشن مشترک عید پاک
اقدام جدید پاتریارک قسطنطنیه برای وحدت بیشتر مسیحیت؛ اولین گامها برای تعیین تاریخ مشترک سالانه عید پاک از بهار ۲۰۲۵
-
نشست دبیرخانه کنگره ادیان جهانی و سنتی در پایتخت قزاقستان
بیست و دومین نشست دبیرخانه کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی در تاریخ 17 مهر 1403 در شهر آستانه پایتخت قزاقستان برگزار شد.
-
انتشار مقاله با موضوع فلسفه اسلامی در یکی از معتبرترین مجلات علمی صربستان
مقاله جدید سعید خلیلویچ با موضوع نسبت بین فلسفه اسلامی و علوم اجتماعی مدرن، در آخرین شماره مجله علمی-پژوهشی «فلسفه و جامعه»، از منشورات انستیتوی فلسفه و تئوری اجتماعی دانشگاه بلگراد، در پایان سپتامبر 2024، به چاپ رسیده است. عنوان مقاله خلیلویچ «فلسفه اسلامی و علوم اجتماعی مدرن: ضرورت بازنگری…
-
رئالیسم کم عمق بالیوود
رئالیسم سینمای هندی ترسو است و از درگیر شدن با مسائل واقعی طبقه و قدرت پرهیز می کند. خط سیر کنونی سینمای هندی خطر از بین بردن آزادی را که زمانی بالیوود را تعریف میکرد، میگیرد و آن را با نسخهای توخالی از رئالیسم جایگزین میکند که فاقد جامعیت یا عمق واقعی است.
-
یادداشت قادر ملکوف کارشناس و تحلیل گر برجسته قرقیزی درخصوص جنایت های رژیم صهیونیستی در خاورمیانه
سکوتی که دنیا را ویران می کند
اسرائیل با رضایت ضمنی جامعه بینالمللی به نقض مرزهای قابل قبول ادامه میدهد. تحولات اخیر مانند استفاده از مواد منفجره، واکیتاکی و پیجر، کشتار خبرنگاران و حملات به اهداف غیرنظامی با تروریسم دولتی مرتبط بوده است. توازن بین اهداف نظامی و جمعیت غیرنظامی مدتهاست که مختل شده است و مرز بین این دستهبندی…
-
دکتر یونس در فهرست تأثیرگذارترین چهره های مسلمان جهان
دکتر محمد یونس، رئیس دولت موقت بنگلادش و اقتصاددان برنده جایزه صلح نوبل، در فهرست 500 شخصیت تأثیرگذار مسلمان در جهان قرار گرفته است. او در این فهرست در میان 50 نفر برتر قرار دارد. مرکز مطالعات استراتژیک سلطنتی اسلامی، مستقر در امان، روز دوشنبه شانزدهمین فهرست سالانه خود از تأثیرگذارترین شخصیت…
-
جهان ترک به جای جهان روس؟
آیا سازمان کشورهای ترک به وزنهای برای نفوذ روسیه در آسیای مرکزی تبدیل خواهد شد؟ آیا گذار الفبای زبان قزاقی به لاتین گامی در جهت استعمارزدایی و نزدیک شدن به کشورهای ترک خواهد بود؟ برنامه بازگرداندن ببر تورانی، که 70 سال پیش ناپدید شد، به استپهای قزاقستان چگونه راهاندازی میشود؟ رسانههای…
-
آیا بنگلادش می تواند کشور توسعه یافته بعدی باشد؟
با گذشت دو ماه از روی کار آمدن دولت موقت 17 نفره به رهبری پروفسور یونس، می توان ادعا کرد که بنگلادش هم اینک در مسیر درستی قرار گرفته است. انتصابات وی که چهار زن، دو نفر از اقلیت ها، دو دانشجو و یک دانشمند اسلامی نیز در ترکیب آنها هستند و همگی مورد احترام و توسط یک برنده جایزه نوبل رهبری می…
-
ریاست قزاقستان بر سازمان کشورهای ترکسوی و جشن روز همکاری
قزاقستان یکی از بنیانگذاران و پیشگامان سازمان کشورهای ترک OTS است و به طور فعال ادغام در چارچوب آن را ترویج میکند. برنامه ریاست قزاقستان در سازمان کشورهای ترک OTS در سال جاری با شعار "TURKTIME!" شامل هشت اولویت با هدف تقویت وحدت و همکاری کشورهای ترک است.
-
رونامه مسلم نیوز نیجریه به مناسبت 7 اکتبر:
حمایت های بین المللی از فلسطین افزایش یافته است
بسیاری از کشورها که زمانی با تلآویو همسو بودند، اکنون به سمت رویکردی انتقادیتر حرکت میکنند، زیرا درخواستها برای پاسخگو کردن این رژیم در قبال اقداماتش در سرزمینهای اشغالی افزایش یافته است.
-
خود کشی و رسانه های اجتماعی
خودکشی زمانی رخ می دهد که شخصی به طور داوطلبانه جان خود را می گیرد. اغلب، این راهی برای پایان دادن به احساس ناامیدی، سرخوردگی یا حل مشکلی است که نمی توانند راه حل دیگری برای آن بیابند.
-
هند نمی تواند همزمان «آدامس بجود و راه برود»
گرفتاری هند در توهم رقابت با چین
پروین ساونی در مقاله ای با عنوان«هند متعلق به جنوب جهانی است و آنجا باید باشد، نه خط مقدم جنگ سرد جدید» استدلال می کند که سیاست خارجی کنونی هند به جای ارزیابی عملگرایانه از آنچه که به بهترین وجه به توسعه هند کمک می کند، ناشی از حسادت به چین، دشمنی با پاکستان و همسویی بیش از حد با آمریکا است.…
-
بحران آموزش در سریلانکا
بحران طولانیمدت سریلانکا که از سال ۲۰۱۹ با آن روبهرو بوده، سیستم آموزشی آن را تحت تأثیر قرار داده است و کارشناسان هشدار میدهند که برای رسیدگی به مشکلات این بخش در دو سال گذشته کارهای زیادی باید انجام شود. حتی امروز، در حالی که سریلانکا به سمت "ثبات " وضعیت اقتصادی پیشرفت کرده است، بخش آموزش…
-
چالشها و فرصتهای توسعه زبان قرقیزی در رسانهها
گروه تحقیقاتی سازمان غیرانتفاعی Esimde به بررسی چگونگی تغییر وضعیت زبان در قرقیزستان پس از کسب استقلال پرداختند. کارشناسان به این نتیجه رسیدند که اهمیت زبان قرقیزی به عنوان ستون ملت و دولت شروع به بازاندیشی کرده و در حال افزایش است. رسانههای غیردولتی و فضای مجازی نقش مهمی در رواج زبان دولتی…