-
نامهای از آمریکا: جنگ ایران و اسرائیل؛ مادر همه فریبها!
حملهی بیدلیل اسرائیل به ایران در ۱۳ ژوئن، از الگوی لابی آمریکا-اسرائیل و متحدان اروپایی آن پیروی میکند.
-
انسداد پلتفرم «X» (توییتر سابق) در تانزانیا: تلفیقی از دغدغههای امنیتی و اخلاقی
دولت تانزانیا مصمم به محدودسازی اینترنت در مواردی است که با ارزشهای فرهنگی، هنجارهای قانونی و امنیت ملی تعارض دارد.
-
حمله آمریکا به تأسیسات هستهای ایران؛ ابعاد و پیامدها
دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، در شبکه اجتماعی تروث از حمله نظامی بر تاسیسات هستهای ایران خبر داده است: «ما با موفقیت حمله بسیار موثر خود را به سه سایت هستهای ایران که شامل فردو، نطنز و اصفهان میشود، انجام دادیم و اکنون همه هواپیماها از فضای هوایی ایران خارج شدهاند.
-
ایران ضعیف نیست
من از جنگ میان اسرائیل و ایران عمیقاً بیمناک و نگرانم. به باور من، صلح همچون پرندهای بلورین و شکننده است که تنها در آسمانی آرام و بیصدا میتواند به پرواز درآید. این روزها احساس میکنم این پرنده در معرض آسیب است؛ و اگر زخمی شود، بیم آن میرود که دیگر هرگز به آسمان بازنگردد.
-
مقاله دکتر رامش کومار وانکوانی، رئیس شورای هندوهای پاکستان
"سلام یا حسین (ع)" .
دکتر رامش کومار وانکوانی، رئیس شورای هندوهای پاکستان به مناسبت ماه محرم الحرام و عاشورای محرم مقاله ای تحت عنوان" سلام یا حسین (ع)" نوشته و ارادت خود و جامعه هندو را با حضرت امام حسین (ع) ابراز کرد.
-
رسانه های اسلامی در صربستان
ایالت سنجاک در جنوب صربستان مهمترین منطقه مسلمان نشین در صربستان است شهر نووی پازار مرکز این ایالت مقر استقرار مشیخت اسلامی به رهبری دکتر مولود دودیچ رئیس مشیخت به عنوان مهمترین تشکل اسلامی این کشور است. این گزارش نگاهی دارد به رسانه های اسلامی وابسته به این جریان اسلامی در ایالت سنجاک
-
معضل اصالت قدرت در منازعات بین المللی
دکتر سعید خلیلویچ در نوشته ای به زبان صربی با موضوع "معضل اصالت قدرت در منازعات بین المللی" که در روزنامه معتبر پولتیکا منتشر شد ماهیت و رفتار نظام فرعونی در عصر حاضر را مورد بررسی قرارداد وی می نویسد:
-
بازی پیچیده آمریکا و اسرائیل با جمهوری اسلامی ایران و تأثیرات آن بر افغانستان و منطقه
در سالهای اخیر، خاورمیانه شاهد تنشهای فزایندهای میان قدرتهای منطقهای و فرامنطقهای بوده است. یکی از مهمترین محورهای این تنش، برخوردهای مستقیم و غیرمستقیم میان رژیم صهیونیستی و جمهوری اسلامی ایران است که با حمایت همهجانبه ایالات متحده وارد مرحلهای تازه و بسیار خطرناک شده است.
-
دیدگاههای کارشناسان اندیشکدههای روسی:
نتانیاهو یک کیکیمورا است
نتانیاهو موجودی کوچک اما موذی است. هیچکس از دست او آرامش ندارد. او همه جا هست؛ در هر بشقابی، در هر دستمالی، در هر کفشی، در هر بمب زیرزمینی. او میوه میدهد، تخممرغ گندیده میگذارد. هر جا که او تخم میگذارد، انفجاری مهیب رخ میدهد، دست و پای قطع شده کودکان به پرواز در میآید، دانشگاهها و بیمارستان…
-
تحلیلی ازتصویر ایران در رسانههای چین پس از تجاوز رژیم اسرائیل
رسانههای چینی درمجموع ایران را در این بحران به عنوان کشوری قربانی تجاوز، محاسبهگر و در حال استفاده از حق دفاع مشروع معرفی کردند؛ در عین حال از افزایش تنش ابراز نگرانی کرده ، انتقاد اصلیشان متوجه نقش آمریکا و حمایت بیقیدوشرط از اسرائیل بود.
-
دیدگاه برخی از مقامات و محققان چینی درباره جنگ ایران و اسرائیل
ماینده دائم چین در سازمان ملل درباره آتش بس اسرائیل و ایران: امیدوارم دیگر فریب وجود نداشته باشد. در 24 ژوئن، فو زونگ، نماینده دائم چین در سازمان ملل، در مصاحبه ای با خبرنگار CCTV در مورد توافق آتش بس بین ایران و اسرائیل گفت: ما امیدواریم که این آتش بس برقرار بماند و همه طرفها به طور…
-
تنشهای اخیر در خاورمیانه، افشای ترفند های از قبل طرح شده
جنگ حق علیه باطل، یک اصطلاح مذهبی و ایدئولوژی است که نبرد همیشگی میان خیر و شر، حقیقت و غیر حقیقت، همچنین برحق و باطل اشاره دارد.
-
ممنوعیت حجاب در پلیس آلمان
مناقشه بر سر استفاده از حجاب در خدمات دولتی آلمان همچنان ادامه دارد. در حال حاضر هیچ پلیس زنی با حجاب در این کشور فعالیت نمیکند. با این حال، چندین ایالت به جای تسهیل مشارکت بیشتر، در حال تدوین ممنوعیتهای جدید هستند. این گزارش به بررسی این موضوع میپردازد.
-
کتاب حکمرانی چین در فقرزدایی (China’s Poverty governance)
کتاب حکمرانی چین در فقرزدایی، بر اساس تجربهٔ منحصر به فرد چین به عنوان بزرگترین کشور در حال توسعه برای رفع فقر تدوین شده و نظامی از دانش و نظریههای کاربردی را ارائه میکند که حاصل کاوش و تجربهٔ مستقل این کشور است. هدف اصلی کتاب، نه تنها مرور تجربیات تاریخی چین، بلکه ارائهٔ چارچوبی نظری برای…
-
نسخه خطی صحیفه سجادیه با ترجمه فارسی در بوسنی و هرزگوین
«الصَّحیفه الکاملة السَّجادیه» یکی از مهمترین آثار مکتوب شیعه پس از قرآن و کتاب نهج البلاغه است. این کتاب همچنین به نام «انجیل اهل بیت (ع)» نیز شناخته میشود. این مجموعه شامل پنجاه و چهار دعا و نیایش خالصانه از حضرت امام سجاد (ع) است.
-
از فرهنگ تا فرهیختگی ؛ روایتی از تعامل جهانی ایران
در جهان امروز که دیپلماسی تنها به گفتوگوهای سیاسی و نظامی محدود نمیشود، دیپلماسی فرهنگی به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای قدرت نرم شناخته میشود. جمهوری اسلامی ایران، به عنوان یکی از تمدنسازترین کشورهای تاریخ بشر، همواره تلاش کرده است تا با تکیه بر میراث فرهنگی، زبان، ادب، هنر و تاریخ مشترک…
-
جنگ 12 روزه و بازتاب آن در رسانه ها و سیاست غنا
در پی تهاجمات رژیم صهیونی بر ضد جمهوری اسلامی ایران در ژوئن ۲۰۲۵، بازتابهای گستردهای در صحنه داخلی، رسانهای، و فضای عمومی کشور غنا شکل گرفت. این واکنشها نهتنها نشاندهندهی حساسیت جامعه غنایی نسبت به تحولات ژئوپولیتیکی در غرب آسیا بودند، بلکه منعکسکنندهی نگرانیهای عمیق در حوزههای اقتصادی،…
-
پیامدهای امنیتی و سیاسی فرسایشی شدن جنگ ایران و برای افغانستان
افغانستان در تیررس طوفان
جنگ ایران و اسرائیل، اگرچه در بسیاری مواقع در قالب جنگی آشکار نمایان نشده، اما در عرصهی ژئوپلتیک، روندی فرسایشی و بیپایان به خود گرفته که ظرفیت تبدیل به جنگی فراگیر را نیز دارا است. در این میان، کشورهای همجوار و پیرامونی این منازعه، بهویژه افغانستان، که در عین مجاورت با ایران، دارای ساختار…
-
اثرات منفی درگیری ایران و اسرائیل بر افغانستان
برنامه غنیسازی اورانیوم ایران پس از انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ دستخوش تغییرات عمدهای شد. در دوران حکومت پهلوی، ایران همکاریهای گستردهای با کشورهای غربی داشت و حتی پیشنهادهایی برای مشارکت در کنسرسیومهای غنیسازی دریافت کرده بود.
-
آتش؛ دامن آتش افروزان را گرفت
تخطی، ظلم و بیدادی که طی بیشتر از یک سال گذشته از سوی رژیم خون آشام صهیونیستی بر مردم غزه اعمال گردید؛ در هیچ قاموس، فرهنگ و دین و آئینی جا ندارد.
-
تنشهای تازه ایران و اسرائیل: پیامدها و چشماندازهای امنیت منطقهای و جهانی
در یکی از مهمترین و بحثبرانگیزترین تحولات امنیتی منطقه خاور میانه، در حملات هدفمند، تعدادی از فرماندهان ارشد نظامی جمهوری اسلامی ایران که نزدیکی با رهبر جمهوری اسلامی داشته و افرادی بودند که از دل انقلاب اسلامی بیرون آمده و تاکنون در ردههای مختلف ساختار نظامی ایران فعالیت داشتند را به شهادت…
-
دیپلماسی در بنبست: پرونده هستهای ایران در آستانه بحران جهانی
افزایش تنشها میان ایران و اسرائیل و مداخله مستقیم آمریکا، بار دیگر پرونده برنامه هستهای ایران را به صدر اخبار جهانی بازگرداند. وضعیت به حدی بحرانی شد که شورای امنیت سازمان ملل ناچار به برگزاری جلسه اضطراری شد.
-
بیانیهی شورای علمای شیعه افغانستان در رابطه با تهدید به قتل آیت الله العظمی خامنهای
در حالیکه تجاوز وحشیانه اسرائیل با حمایت آمریکا به خاک جمهوری اسلامی ایران ادامه دارد، بر اساس گزارش برخی از رسانههای غربی، رئیس جمهور قلدر مآب آمریکا و نخست وزیر کودک کش رژیم صهیونیستی، آیتالله العظمی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی را به تهدید به قتل کرده است.
-
دیدگاه اندیشمندان روس:
آغاز جنگ جهانی سوم
بمباران تأسیسات هستهای ایران و پایگاه غنیسازی هستهای فوردو توسط نیروی هوایی ایالات متحده، آغاز جنگ جهانی سوم است. سلاحهای هستهای دیگر کسی را متوقف نمیکنند و حملات به تأسیسات هستهای اساساً توسط اسرائیل که در سطح بینالمللی پاسخ قاطعی دریافت نکرده است و اکنون توسط ایالات متحده نیز تأیید…
-
دیدگاههای کارشناسان اندیشکدههای روسی:
ورود به جنگ با ایران برای ترامپ یک تصمیم ایدئولوژیک بود
ورود ایالات متحده به جنگ اسرائیل علیه ایران، نقطه عطفی در تحولات اوضاع بینالمللی محسوب میشود. مهمترین پیامدهای این اقدامات نه کوتاهمدت، بلکه بلندمدت خواهد بود و این موضوع در درجه اول به سلاحهای هستهای مربوط میشود.
-
نقض حقوق بشر یا وارونهسازی حقیقت؟
اظهارات اخیر بنیامین نتانیاهو مبنی بر اینکه «ایرانیان افراد ملکی اسرائیلی را کشتهاند» در حالی مطرح میشود که رژیم صهیونیستی خود یکی از بزرگترین ناقضان حقوق بشر در قرن معاصر به شمار میرود.
-
بودجه فرهنگی سال 2025 و 2026 پاکستان
دولت پاکستان بودجه سال مالی 225 و 2026 ء را تصویب کرد و ضمن تصویب این بودجه، بودجه ای برای برخی از بخشهای فرهنگی این کشور نیز اختصاص یافته است که در این گزارش بررسی می کنیم.
-
کتاب فرهنگ توتمی چین (Chinese Totem Culture)
این کتاب اثر هه شینگلیانگ، نخستین پژوهش نظاممند در حوزۀ فرهنگ توتم بومی در فضای علمی چین بهشمار میرود و نقطۀ عطفی در گذار از مشاهدات پراکندۀ مردمنگارانه به سمت بنیانگذاری نظریۀ مستقل دربارۀ توتم بهشمار میآید و با اتخاذ چارچوب تحلیلی مبتنی بر «تحلیل زمانی-فضایی فرهنگ»، از رهگذر تقاطع…
-
خانواده دیجیتال: چگونه واتساپ پیوندهای خویشاوندی را در آسیای مرکزی تغییر داده است
واتساپ و تغییر روابط خانوادگی در آسیای مرکزی
در آسیای مرکزی، که شامل قزاقستان، ازبکستان، قرقیزستان و تاجیکستان میشود، پیوندهای خویشاوندی به طور سنتی نقش محوری در ساختار اجتماعی داشتهاند. خانواده، از جمله شبکههای خویشاوندی گسترده، به عنوان پایه و اساس نظم اجتماعی، تعریف هویت، حمایت اقتصادی و تعهدات اجتماعی عمل کرده است. ظهور فناوریهای…
-
آتشبس ایران و اسرائیل:
«یخزدگی» خاورنزدیک تا چه زمانی ادامه خواهد داشت
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در 24 ژوئن اعلام کرد که اسرائیل و ایران با آتشبس موافقت کردهاند و به «جنگ دوازده روزه» پایان دادهاند. تنها دو ساعت بعد، رهبران نظامی اسرائیل دستور حملات جدید به اهداف ایرانی را صادر کردند، در حالی که ایران تمام شب به شهرهای اسرائیل موشک شلیک میکرد. کنستانتین…