رهبران و مفتی های بیش از بیست و هفت کشور آفریقائی در کنفرانس بین المللی نقش جوانان مسلمان در ساخت آفریقای فردا که شنبه هفته گذشته در کامپالا برگزار شد شرکت نمودند .

   رهبران و مفتی های بیش از بیست و هفت کشور آفریقائی در کنفرانس بین المللی «نقش جوانان مسلمان در ساخت آفریقای فردا» که شنبه هفته گذشته در کامپالا برگزار شد، شرکت نمودند .

   نگاه کلان به اتخاذ سیاست واحد برای یافتن راه حل و ارائه برنامه جهت تقویت نقش جوانان مسلمان در ساخت آینده آفریقا، ارتقاء سطح شناخت برای مقابله با افکار افراطی، مقابله با گفتمان نفرت از طریق ایجاد امید، اعتمادسازی، احترام متقابل به یکدیگر و آگاه کردن جوانان مسلمان از تحولات بین المللی در دهه های اخیر، ایجاد ساز و کار برای درگیر نمودن جوانان مسلمان برای ساخت آفریقا ، افزایش اعتماد به استعدادهای جوانان مسلمان و تکیه به منابع داخلی اعم از طبیعی و انسانی از جمله اهداف کنفرانس مذکور بود .

   این کنفرانس که با همکاری شورای بین المللی جوامع مسلمان واقع در امارات متحد عربی و شورای عالی مسلمانان اوگاندا با موضوع نقش جوانان مسلمان در ساخت فردای آفریقا در «هتل مروارید کامپالا» برگزار شد.

   بیش از پانصد نماینده از جمله مفتی ها  و امام های کل جمعه از بیست و هفت کشور آفریقائی از جمله کنیا، تانزانیا، رواندا، بوروندی، سودان جنوبی، مالاوی، کنگو، کامرون، اتیوپی، بورکینافاسو، گامبیا، سنگال، لیبریا، ساحل عاج،  موزامبیک، مصر و آفریقای جنوبی در کنفرانس شرکت نمودند.

     آقای «علی وایسوا» معاون مفتی اوگاندا در بخشی از سخنان خود گفت این کنفرانس به بررسی جامعه شناسانه نقش مثبت جوانان ، افزایش سطح آگاهی  و صلح آمیز جوانان مسلمان در توسعه پیدار آفریقا تمرکز دارد.

   وی گفت شرکت کنندگان در کنفراس دستآوردهای سازنده ی آن را در کشورهای خود اجرا خواهند نمود . معاون مفتی اوگاندا در ادامه گفت کشورش با داشتن ادیان و مذاهب مختلف در ترویج  هم زیستی مسالمت آمیز  سال ها تجربه نموده و می تواند برای سایر اعضای شورا الگو باشد.

   سخنرانان در طول کنفرانس تاکید کردند که از الگوی موفقیت آمیز اوگاندا در خصوص هماهنگی ، همکاری و وحدت بین پیروان مذاهب ، تحمل دینی و احترام متقابل بهره خواهند برد.

   دبیر کل شورای مسلمانان با بیان اینکه هماهنگی لازم بین ادیان و مذاهب اوگاندا وجود دارد گفت جوانان سرشار از انرژی و قدرت هستند لذا بر رهبران دینی و مفتی ها لازم است به عنوان مهم ترین و ضروری ترین اقدام برای تحقق بخشیدن به پتانسیل های نهفته در آن ها وارد عمل شد.

   مفتی اوگاندا آقای «شعبان رمضان موباجه» در بخشی از سخنان خود گفت  آفریقا دارای منابع طبیعی غیر قابل تصور است که سال های طولانی توسط استعمار گران غارت می شدند . مضافا اینکه خسارت های وارده به منابع انسانی آفریقا توسط استعمارگران و عدم توجه به این ظرفیت حیاتی در قاره غنی آفریقا درد ناک تر می باشد.

   موضوع ایجاد تحولات و تغییرات بنیادی و ریشه ای در افکار و عقاید جوانان مسلمان بحث اصلی و محوری کنفرانس بین المللی جوانان مسلمان در هتل مروارید کامپالا بود .

   مفتی اوگاندا به عنوان رئیس برگزاری و میزبان کنفرانس تاکید کرد که اتحاد، همکاری، هماهنگی، همدردی، اجتناب از تفکرات و اقدامات افراطی و... که ارزش های اسلامیت، انسانیت، صلح و وحدت را تضعیف می کند، ضروری ترین نیاز امروز جهان اسلام می باشد .

  وی گفت سطحی نگری و عدم توجه به تحولات اساسی ، مشکل جوانان مسلمان را حل نخواهد کرد .

   مفتی ملی اوگاندا همچنین از وجود تبعیض بین پیروان ادیان در کشورش ابراز تاسف کرد و در بخشی از سخنان خود گفت وجود بی عدالتی ها منجر به شهادت چندین مسلمان معتقد و وفادار در چند سال پیش شد.

   وی گفت شورای بین الادیان اوگاندا در ترویج صلح ، مصالحه و همزیستی مسالمت آمیز پیروان ادیان و مذاهب به شدت کوشیده است.

   مفتی اعظم اوگاندا از دولت بخاطر ایجاد فضای آزاد برای انجام آئین های دینی و عبادی مسلمانان و پیروان سایر ادیان تقدیر و تشکر به عمل آورد.

   وی در ادامه با بیان اینکه اوگاندا در خصوص مبارزه با افراط گرائی و تحمل یکدیگر پیشرو  می باشدگفت افراد شناخته شده ای در اوگاندا بودند که شیوه های افراط گرائی را کنار گذاشته هم اکنون موضع عاقلانه و متعدلی اتخاذ کرده اند .

   دکتر «محمد بیشاری» نایب‌رئیس کنگره بین‌المللی جوامع اسلامی از همه مسلمانان خواست تا همزیستی مسالمت آمیز و نسبت به یکدیگر احترام متقابل داشته و  اجازه ندهند تا وحدت مسلمانان خدشه دار شود .

   وی در بخشی از سخنان خود ایجاد یک استراتژی روشن را به منظور جلوگیری از گسترس افراط گرائی در بین جوانان  ضروری ترین نیاز زمان معرفی کرد .  

   دکتر «یوسف ابیندر» از مسجد بزرگ شیخ زائد در امارات متحد عربی در بخشی از سخنان خود گفت توانمند سازی جوانان مسلمان، همزیستی، آشتی، احترام متقابل ، همکاری و دوستی از ملزومات جهان اسلام می باشد.

     نخست وزیر اوگاندا آقای «روحاکانا روگاندا» که به نمایندگی از طرف رئیس جمهور این کشور سخنران اصلی کنفرانس بود از برگزار کنندگان کنفرانس و سخنرانان آن که به تشریح مستدل خطرات زیان بار  افراط گرائی برای جوانان و مبارزه با آن پرداختند به نمایندگی از طرف دولت تقدیر و تشکر به عمل آورد .

http://en.kampala.icro.ir/uploads/583807_429318.jpg

   وی تاکید کرد که باید شیوه هائی اتخاذ نمود تا میدان برای مشارکت جوانان در ایجاد و حفظ صلح  و توسعه همه جانبه فراهم شود.

  نخست وزیر اوگاندا گفت مطالب مطرح شده در کنفرانس مفید و در آگاه نمودن جوانان نسبت به مسئولیت های خود بسیار موثر می باشد.

   وی در ادامه سخنان خود گفت من می خواهم به جوانان مسلمان این نکته را یادآور شوم که سعادت ، نتیجه کار و فعالیت سخت و از طریق توسعه پایدار بدست می آید.

    آقای «نوواگبا کادیویو »مدیر شبکه جوانان مسلمان متحد طی ایراد سخنانی تاکید نمود که برای نیل به اهداف کنفرانس باید از فرصت های کارآفرینی برای جوانان آفریقا بهره مند شد.

   وی گفت جوانان در انتخابات رای می دهند و باید در روند رهبری، اداره کشور و تصمیم گیری هم مشارکت داشته باشند . به جوانان باید فرصت داد تا در ساخت آینده آفریقا عملا سهیم باشند .

  توضیح اینکه برخی صاحبنظران بر این باور هستند که کشورهای عربی بعد از تحمل خسارت های سنگین و وحشتناک ناشی از  اقدامات گروه های تروریستی و افراطیون مخوف در خاورمیانه و کشورهای عربی با چراغ سبز برخی قدرتها ظاهرا برای اعاده حیثیت و جبران مافات و ... ناگزیر به بازگشت طرح ها و سیاست های تعامل، تحمل، همزیستی، احترام متقابل و ... شده اند .   

  

کد خبر 1188

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 4 =