هفت دانشگاه منتسب به کلیسای کاتولیک اسپانیا دارای شهرت خوبی در آکادمی اسپانیا بوده و توانسته اند به فهرست موفق ترین دانشگاه های این کشور راه پیدا کنند. در این گزارش مروری بر این هفت دانشگاه شده است.

universidad-catolica-avila-edificio-01.jpg

6.دانشگاه کاتولیک آویلا (Universidad Católica de Ávila)

https://www.ucavila.es/

دانشگاه کاتولیک آویلا در شمال مادرید واقع در منطقه خود مختار کاستیا لئون، رتبه بیست و یکم این رده بندی را به خود اختصاص داده است. این دانشگاه به صورت جدی بر روی علوم مسیحی و الهیات متمرکز است اما در کنار آن رشته های مختلف دیگری را نیز به دانشجویان عرضه می کند. از جمله این رشته ها می توان به زبان انگلیسی، علوم مهندسی، علوم انسانی، پزشکی، رواشناسی و تغذیه اشاره کرد. این دانشگاه همچنین سابقه طولانی در آموزش های از راه دور و غیر حضوری دارد. در حال حاضر 8000 دانشجو در این دانشگاه در حال تحصیل بوده و بیش از 800 استاد نیز به تدریس در آن مشغول هستند.

شهر آویلا به عنوان یکی از شهرهای قدیمی اسپانیا و منطقه کاستیل، از جمله مناطقی است که هرگز به دست مسلمانان فتح نشد. به همین دلیل در دوران اسلامی، آویلا یکی از شهرهایی بود که در آن مسیحیت کاتولیک به صورت متمرکز به تقویت و تبلیغ خود پرداخت و کوشید تا برای تقابل با اسلام خود را احیا کند. به همین دلیل نیز این شهر، یکی از شهرهای مذهبی اسپانیا به شمار می اید.

universidad-ponitficia-salamanca.jpg

7.دانشگاه پونتیفیسیا سالامانکا (Universidad Pontificia de Salamanca)

https://www.upsa.es/en

در نهایت دانشگاه پونتیفیسیا در شهر سالامانکا ( که نباید آن را با دانشگاه سالامانکا اشتباه گرفت) در رتبه بیست و پنجم فهرست مجله فوربس قرار گرفته است. این دانشگاه سابقه ای 81 ساله دارد و تا کنون در حدود 93 هزار فارغ التحصیل در 100 رشته مختلف تحصیلی داشته است. این دانشگاه به واسطه تجهیزات آموزشی مدرن و به روزی که دارد مشهور است و به ویژه بیمارستان مجهزی که در اختیار آموزش پزشکی به دانشجویان قرار گرفته است، آن را به مرکزی مهم در فضای دانشگاهی اسپانیا بدل کرده است. در دهه هفتاد میلادی این دانشگاه در اختیار بخشی از کلیسای کاتولیک که امر آموزش را بر عهده دارد قرار گرفت تا مدل آموزشی خود را در کنار روش های مدرن در رشته های دیگر پیش ببرد. این دانشگاه شامل دانشکده های پزشکی، حقوق جدید، حقوق کلاسیک، ارتباطات، فلسفه، پرستاری و فیزیوتراپی، علوم کامپیوتر، روانشناسی و الهیات است.   

ملاحظات:

1.همانطور که گفته شد دانشگاه های نام برده شده دراین گزارش که در فهرست 25 دانشگاه برتر اسپانیا (اعلام شده از سوی مجله فوربس) قرار گرفته اند، طیف گسترده ای از رشته های تحصیلی را در تمامی مقاطع دانشگاهی ارائه می کنند. به این ترتیب نباید آنها را با دانشگاه های مختص علوم دینی مثل دانشگاه سانتیاگو دکمپوستلا در منطقه گالیسیا و یا دانشگاه سنت داماسو در مادرید که تنها بر علوم دینی و الهیات مسیحی تمرکز دارند اشتباه گرفت. دانشگاه های نام برده شده در گزارش خصوصی هستند، عموما برای تحصیل در آنها باید پول قابل توجهی پرداخت کرد و امکانات آموزشی در آنها امکانات به روز و مدرنی است. باید توجه کرد که نگاه مذهبی مبتنی بر آموزه های کلیسای کاتولیک به صورت عمیق تر در شکل اداره و ایجاد فضای آموزشی از یک سو، و هدفمند کردن خروجی این دانشگاه ها برای ورود به بازار کار و آموزش و پژوهش از سوی دیگر تعریف شده است.

2.پراکندگی جغرافیایی این دانشگاه ها نکته قابل توجهی است. این هفت دانشگاه تقریبا در تمامی مناطق اسپانیا توزیع شده اند به گونه ای که دسترسی مردم برای ورود به آنها آسان باشد. به جای تمرکز بر پایتخت و مناطق مرکزی، کلیسای کاتولیک مراکز آموزشی مورد حمایت خود را از شمال تا جنوب کشور توزیع کرده است. به این ترتیب کسانی که در مناطق شمالی مثل کانتابریا، باسک و آستوریاس ساکن هستند لااقل به دو دانشگاه خوب و مهم زیر نظر کلیسا دسترسی دارند. همینطور ساکنان غرب اسپانیا که در سه شهر والنسیا، ال چه و آلیکانته به این دانشگاه ها نزدیک هستند، ساکنان جنوب در آندالوسیا و مورسیا از خدمات آموزشی با کیفیت بهره می برند و مناطق مرکزی نیز به امکانات و دانشگاه های واقع در مادرید و اطراف آن دسترسی دارند. اینکه کلیسای کاتولیک اسپانیا موفق شده است کیفیت آموزشی و امکانات دانشگاهی را در همه مناطق با سطح قابل توجه علمی توسعه دهد نکته بسیار مهمی است.

3.یکی از نکات مشترک در میان تمامی این دانشگاه ها آن است که همگی وجه بین المللی دارند و با تبلیغات مختلفی می کوشند از تمامی کشورهای جهان برای تحصیل دانشجو جذب کنند. این امر هم باعث ایجاد درآمد برای دانشگاه و پیشرفت پروژه های توسعه ای آنها مفید است و هم نگاه فلسفی-دینی کاتولیک به افراد دیگری از فرهنگ ها و ملیت های دیگر منتقل می شود. یک دلیل تاکید مدیران و حامیان مالی این دانشگاه ها بر وجود امکانات آموزشی به روز و مدرن، ایجاد جذابیت برای دانشجوهایی از همه کشورهای جهان به خصوص آسیا و آفریقا است که پس از پایان دوره تحصیل خود و در بازگشت به کشورهایشان، عملا تبدیل به سفیران فرهنگ اروپایی-مسیحی شده اند.

4.طیف گسترده رشته های دانشگاهی در این دانشگاه ها نیز نکته قابل توجهی است. اگرچه همگی آنها در داشتن دانشکده الهیات، حقوق و علوم انسانی مشترک هستند (رشته هایی که مسیحیت کاتولیک به صورت ویژه در آنها حضور داشته و موثر بوده است) اما می بینیم که تاکید بر رشته های مربوط به سلامت تن و روان (انواع پزشکی و روانشناسی) در اغلب آنها وجود دارد. همچنین نکته قابل توجه دیگر وجود دانشکده های اقتصاد، کسب و کار (بیزنس) و مارکتینگ در آنها است. برای درک اهمیت وجود این رشته ها باید به مشتریان اصلی این دانشگاه ها توجه کنیم. خانواده های متمول و متعلق به طبقه متوسط رو به رشد اسپانیا، برای تحصیل و آینده فرزندانشان به دنبال دانشگاه هایی مجهز و پیشرفته و خوشنام می گردند که تا حد زیادی نیز بتواند آینده شغلی و کاری آنان را نیز تضمین کند. اغلب خانواده های ثروتمند اسپانیا به صورت سنتی متعلق به فرهنگ کاتولیک بوده و هستند. از همین رو تاسیس مدارس کسب وکار و اقتصاد در این دانشگاه ها کاری کاملا معنادار است و برای آینده دانشجو، خانواده او و البته درآمدزایی نهادهای وابسته به کلیسا امر مثبتی به شمار می رود.

5.کلیسای کاتولیک اسپانیا، به صورت سنتی حامی احزاب راستگرای این کشور بوده است. این نهاد در دوران دیکتاتوری ژنرال فرانکو نیز حامی سرسخت این نظام بود. به عبارتی هیچ فردی در صحنه سیاسی و اقتصادی اسپانیا و متعلق به جریان راستگرا بدون حمایت و همراهی کلیسای کاتولیک نمی تواند به موفقیت برسد. اگر در دوران فرانکو این حمایت به صورت کاملا رو و عیان انجام می شد، در دوران معاصر این کار به صورت غیر مستقیم و درغالب برنامه های مختلف اجتماعی و آموزشی انجام می شود. داشتن تعداد قابل توجهی دانشگاه سطح بالا در فضای دانشگاهی و آموزشی اسپانیا یکی از سیاست های کلیسای کاتولیک در این راستا بوده است.   

کد خبر 13336

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 4 =