مستثنی شدن مسلمانان فیلیپین از اجرای فرمان 1975 ریاست جمهوری

مسلمانان از اجرای فرمان ریاست جمهوری شماره 856 مورخ 1975 میلادی مستثنی هستند. به موجب این فرمان هیچ جسدی نباید بدون گواهی رسمی فوت صادر شده از سوی سازمان آمار کشور دفن یا سوزانده شود.

دفتر نخست وزیر ناحیه خود مختار مسلمانان جنوب  فیلیپین واقع در شهر کتوباتو در ناحیه جغرافیایی میندانائو

مسلمانان از اجرای فرمان ریاست جمهوری شماره 856  مورخ  1975 میلادی مستثنی هستند. به موجب این فرمان هیچ جسدی نباید بدون گواهی رسمی فوت صادر شده از سوی سازمان آمار کشور دفن یا سوزانده شود.

خانم "ماریزا گرانده"،  دستیار رئیس سازمان آمار ملی کشور PSA، روز دوشنبه گذشته در جریان جلسه استماع کمیته مجلس سنای فیلیپین اظهار داشت، در مورد مسلمانان به عنوان یک جامعه فرهنگی خاص آمار مرگ و میر نسبت به سایر جوامع فرهنگی این کشور پائین است، زیرا مسلمانان بر اساس سنت خویش مردگان را ظرف مدت 24 ساعت دفن می کنند و لذا  سازمان آمار ملی آنان را از پیروی فرمان ریاست جمهوری شماره 856 مستثنی کرده است. او افزود دفن درگذشتگان قبل از صدور جواز دفن از سوی سازمان آمار مشکلاتی را بوجود آورده است و از آنجمله تعلل در ثبت مرگ و میر در میان جوامع مسلمان این کشور است. او خاطر نشان کرد اطلاع دقیق از آمار درگذشتگان دولت را در برنامه ریزی ها یاری می کند. خانم گرانده با استناد به آخرین داده های سازمان آمار ملی افزود، در سال 2021 میلادی  تنها 42 درصد از مرگ و میرها در منطقه خود مختار مسلمانان جنوب ثبت شده اند در حالی که درصد ثبت آمار درگذشتگان در کلانشهر مانیل 100 درصد بوده است که 98.2 درصد به موقع و تنها 1.8 درصد با تاخیر صورت گرفته است.

قابل توجه این که؛

علاوه بر آنچه در مورد جوامع اسلامی این کشور بیان شد، کسب آمار دقیق در مورد مشخصه های جمعیت این کشور به خاطر وجود بالغ بر هفت هزار جزیره که برخی از آنها تنها چند خانواده را در خود جای داده اند از معضلات موجود است و در همین راستا تعداد قابل ملاحظه ای از این جزایر نیز متروکه و فاقد سکنه هستند. دولت سعی نموده از فضای مجازی و سایبری برای حل این مشکل استفاده نماید که آن نیز با مشکلات خاص خود اجین است.

آمار دقیق تعداد مسلمانان این کشور همواره محل اختلافات موجود میان دولت و رهبران مسلمانان بوده است و اختلافات در این زمینه بسیار بزرگ است. برخی از مقامات این کشور آمار مسلمانان را قریب شش میلیون نفر برآورد کرده اند در حالی که رهبران جوامع اسلامی فیلیپین تعداد مسلمانان را ده درصد کُل جمعیت این کشور می دانند که به عدد 11 میلیون نفر می رسد. در پس این اختلافات برخی اهداف سیاسی نیز نهفته اند زیرا در صورت قبول انبوه جمعیت مسلمانان، دولت طبعاً باید نیازهای آنان را مانند دیگر اتباع این کشور برآوره کرده و مناصبی را در چارچوب حاکمیت به مسلمانان تخصیص دهد که با سیاست های بعضاً تنگ نظرانه برای توجیه سهم سیاسی اجتماعی مسلمانان در این کشور سازگاری ندارد.

 BARMM has 'very low' death registration – PSA (inquirer.net)

کد خبر 20035

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =