- نشستی برای گفتگو درباره رمان ایرانی آذر نفیسی در بیروت
جشنواره فیلم هنری بیروت (BAFF) یک شب فرهنگی را برای گفتگو درباره رمان "لولیتا در تهران" اثر آذر نفیسی برگزار می کند و پس از آن فیلمی به عنوان "ایران... آغازی برای مدینه فاضله " نمایش داده می شود.
در پوستر تبلیغاتی نشست نوشته شده است: "این اثر رمان در سال 2024 از یک اثر سینمایی برگرفته از یک محصول مشترک ایتالیا و اسرائیل با حضور بازیگران مطرح ایرانی است" وبه زندگینامه نویسنده کتاب اشاره میکند که "نویسنده ایران را برای مهاجرت به امریکا ترک کرد و این دلیلی است بر تبدیل شدن نظام در ایران به یک دیکتاتوری دینی مذهبی ".
لازم به ذکر است دبیرخانه جشنواره روز پنج شنبه مورخ 14/01/1404 ناگهان اعلام کرد که با توجه به دلایل خارج از اختیار خود این جلسه را کنسل نموده است ...
با توجه به تبلیغات برگزارکنندگان این نشست، به نظر می رسد گروه هایی در لبنان در صددند که جامعه به راحتی با این عبارات کنار بیاید. و عادت کند که «تولید اسرائیل» را بدون هیچ اعتراض یا انتقادی بخواند. بلکه باید به این گونه رمان ها افتخار شود، چرا که غربی ها آن را تبدیل به یک فیلم تبدیل کردند که جوایز بین المللی گرفته است، البته مسلم است که این اتفاق برای همه رمان ها نمی افتد و این امتیازی است که همه رمان نویس ها از آن برخوردار نیستند. و شاید رمان لولیتا از جمله این کارهاست. شاید هدف برگزارکنندگان این نشست این باشد که بگویند ایرانی ها در یک اثر سینمایی محصول اسرائیل شرکت کردند، و اینکه «فرهنگ» فراتر از جنگ است، چرا که خصومت بین «فرقه ها» را از بین میبرد، و این از یک بمب هستهای قویتر است. نمونه ای از آن: بازیگران ایرانی با اسرائیلی ها خلق اثر می کنند. و مشخص می شود که این رویدادهای چه پیام هایی را منتقل میکنند، و لذا ضرورت دارد هر رویداد فرهنگی را به مولفه های اولیه خود تفکیک کرده، زیرا با یک عصر "فرهنگی" روبرو هستیم که به دنبال سیاسی کردن هنر میباشد، هنری که در این حالت میتواند سلاحی بر علیه انسان باشد، و نقش جنگ های نظامی را به سادگی تکمیل کند.
نظر شما