«لایف بال» بزرگ‌ترین مراسم به‌اصطلاح خیریه اروپا برای اطلاع‌رسانی و جمع‌آوری کمک‌های مالی به سبب پشتیبانی از بیماران ایدز و مبتلایان به ویروس HIV است.

«لایف بال» بزرگ‌ترین مراسم به‌اصطلاح خیریه اروپا برای اطلاع‌رسانی و جمع‌آوری کمک‌های مالی به سبب پشتیبانی از بیماران ایدز و مبتلایان به ویروس HIV است. به دلیل امکان ابتلای بیشتر در میان همجنس‌گرایان، این رویداد در فهرست رویدادهای همجنس‌خواهانه گنجانیده شده‌است. در این مراسم که به صورت بالماسکه‌ای مبالغه‌آمیز و نامتعارف در محوطه شهرداری وین و با حضور چهره‌های سرشناس، به‌ویژه هنرپیشگان هالیوود برگزار می‌شود، تلاش بر این است تا با دعوت از ثروتمندان و کارآفرینان موفق، کمک‌های مالی چشمگیری برای تحقیقات پزشکی و تأمین هزینه درمان بیماران جمع‌آوری شود. در ۱۰ می ۲۰۱۹ میلادی، دبیر مراسم لایف بال، آقای «گری کژلر» (Gery Keszler) در بیانیه‌ای اعلام کرد که لایف بال ۲۰۱۹ آخرین مراسم از این نوع خواهد بود و پس از ۲۶ سال این رویداد از تقویم فرهنگی وین حذف خواهد شد.

آقای گری کژلر که اکنون ۵۵ سال دارد، در ۲۰ سالگی و در استرالیا به بیماری ایدز آلوده شده‌است. مهمانان معروف امسال، «یاسمین پت» (Yasmine Pett) مدل زن تراجنسیتی آمریکایی، «ناتاشا کینسکی» (Nastassja Kinski)، هنرپیشه آلمانی، «کونچیتا» (Conchita) خواننده تراجنسیتی اتریشی، «کیتی هولمز» (Katie Holmes)، هنرپیشه مطرح آمریکایی و «دیتا فون تیسه» (Dita von Teese)، رقصنده آمریکایی بودند. شهردار وین، دکتر «میخائیل لودویگ» (Michael Ludwig) نیز در بخش افتتاحیه سخنرانی کرد. در مجموع، ۵۰۰۰ مهمان ویژه در جایگاه ناظر این مراسم بودند و تمام بلیت‌های ورودی این مراسم تا ۳۰۰ یورو فروخته شد و مجموع عواید مراسم امسال لایف بال به رکورد ۳۰ میلیون یورویی رسید که صرف اطلاع‌رسانی و پیشگیری و نیز تحقیقات پزشکی برای درمان ایدز خواهد شد. همچنین، برآورد شده‌است که بیش از ۶۰۰۰۰۰ نفر نیز از طریق تلویزیون بیننده این مراسم باشند.

نمایشگاه هنر نامتعارف: Queer Art Space)۲۹ May-۱۴ Jun ۲۰۱۹)

در بروشور نمایشگاه هنر نامتعارف، این رویداد هنری چنین معرفی شده‌است: هنر، رسانه‌ای مهم برای ایجاد آگاهی‌های اخلاقی است؛ چه در زمینه‌های اجتماعی، علمی و سیاسی، چه در زمینه فرهنگی. نمایشگاه فضای هنر نامتعارف (Queer Art Space Vienna) تلاشی برای آوردن بینش به صحنه هنر پویاست. اصطلاح «عجیب و غریب» یا «نامتعارف» به آن دسته از شیوه‌های هنری و فرهنگی اشاره دارد که با زیر سؤال بردن مناسبات عادی (غیرهمجنس‌گرایانه) تعاملات میان آثار هنری و بیننده را تشدید می‌کند.

از هنرمندان ایرانی‌تبار، خانم‌ها «لیلا ثمری» و «مریم صحت» در این نمایشگاه حضور دارند. مریم صحت از سال ۲۰۰۳ میلادی به عنوان انیماتور و به صورت خویش‌فرما مشغول کار است و از سال ۲۰۱۳ نیز دانشجوی رشته پویانمایی در دانشگاه وین است. خانم لیلا ثمری نیز دانش‌آموخته گرافیک از دانشگاه هنر و مدیر گالری هفت ثمر است. نمایشگاه فضای هنر نامتعارف همه‌ساله در شهرهای وین و لندن برگزار می‌شود. محل برگزاری امسال این نمایشگاه، کارگاه و خانه هنر وین (WUK) است.خانه هنر وین مقرّ دایمی خانه کتاب ایران و دفتر چند گروه سیاسی ایرانی مخالف جمهوری اسلامی ایران است.

Euro Pride Parade- Wiener Regenbogen parade Sa

رژه رنگین‌کمان: (۱۵ ژوئن ۲۰۱۹ میلادی)

رژه رنگین‌کمان وین یکی از مهم‌ترین و بزرگترین رژه‌های موسوم به افتخار (گرایش‌های جنسی دگرخواهانه) است که هرساله در وین برگزار می‌شود و در سال ۲۰۱۸ میلادی، بیش از دویست‌ هزار نفر در آن شرکت کردند. رژه افتخار در شهرهای پاریس، لندن، آمستردام و... برگزار می‌شود. هدف از این رژه، علنی و عادی‌سازی روابط دگرخواهانه با انگیزه کاهش فشارهای اجتماعی و خانوادگی بر افراد دگرباش است. در این راستا، همه‌ساله دهکده‌ای موقت به نام دهکده افتخار در محل پارک «زیگموند فروید» مقابل «کلیسای فوتیف» برپا می‌شود که بازار و محل برگزاری رویدادهای هنری مرتبط با گروه‌های هم‌جنس‌گراست.

خاطر نشان می شود در سه دهه گذشته، تلاش ویژه‌ای در اتریش، به‌ویژه شهر وین برای عادی‌سازی مناسبات دگرخواهانه وجود داشته‌است. به طور کلّی، در جامعه به‌شدت مسیحی و محافظه‌کار اتریش، چنین رفتار اجتماعی، حتّی تا گذشته نزدیک وجود داشته‌است و تلاش مضاعفی دست‌کم از سوی دولت مستقر در ایالت وین برای کم کردن قبح عرفی این مسئله در قیاس با سایر پایتخت‌های اروپایی در جریان است. سازمان‌های دولتی مانند شهرداری وین، تلویزیون ملّی اتریش (ORF) و شرکت حمل و نقل عمومی وین (Wiener Linien) پشتیبانی برگزاری رویدادهای این دو هفته را بر عهده دارند. مشخصاً در سال ۲۰۱۷ میلادی، شرکت حمل و نقل عمومی وین تمام چراغ‌های راهنمایی عابر پیاده را به دو شکل همجنس‌گرا و دگرجنس‌گرا با نام «آمپل‌پرشن» (Ampelpärchen) طراحی کرد.

هر چراغ ۱۸ یورو هزینه داشت که به نماد جدید وین تبدیل شده‌است و نوعی رقیب برای شخصیت آدمک چراغ راهنمایی برلین با نام «آمپل‌من» (Ampelmann) محسوب می‌شود. هرساله در طول این هفته پرچم رنگین‌کمان گروه‌های دگرباش بر سَردرِ شهرداری‌ها، مراکز فرهنگی و ترامواهای وین به اهتزاز درمی­آید. تلویزیون ملّی اتریش نیز با پوشش دادن مستقیم و حرفه‌ای این مراسم و دریافت حق پخش از سایر کانال‌ها، از این جریان حمایت معنوی و مالی می‌کند.

در مقابل، کلیسا، احزاب دست‌راستی و جامعه محافظه‌کار اتریش شدیداً با این رویدادها مخالفت می‌کنند. مشخصاً کلیسای کاتولیک رومی به عنوان معتبرترین نهاد دینی در اتریش همواره بر تقویت بنیان خانواده تأکید داشته‌است و منتقد برگزاری مراسم علنی در قبح‌زدایی از همجنس‌گرایی بوده‌است. گروه‌های سیاسی راست‌گرا و به طور خاص، دو حزب آزادی اتریش (FPÖ) و حزب مردم (خلق) اتریش (ÖVP) نیز در سال‌های اخیر و در برنامه‌های انتخاباتی همواره بر هویت کاتولیک فرهنگ اتریش تأکید کرده‌اند. یکی از دلایل خاتمه یافتن مراسم لایف بال پس از ۲۶ سال در سال ۲۰۱۹ نیز قدرت گرفتن احزاب دست‌راستی عنوان شده‌است. متقابلاً حزب‌های سبز (Die Grünen)، حزب سوسیال دمکرات (SPÖ) و حزب نولیبرال (NEOS) حامی گرایش‌های همجنس‌گرایانه هستند. بخش چشمگیری از جامعه اتریش نیز به واسطه اعتقادات مذهبی و تربیتی رویکرد دوستانه‌ای با این تمایلات ندارند و همواره در حاشیه این گونه مراسم، مخالفت خود را ابراز می‌دارند. به گزارش روزنامه «دی پرسه»، به جز اعتراض‌های فردی و پراکنده، دست‌کم چند بار، از جمله در سال ۲۰۱۶ میلادی، طرفداران بنیان خانواده و مسیحیان کاتولیک دست به تظاهرات سازماندهی‌شده و موازی با این مراسم زده‌اند.

تصویر تظاهرات مسیحیان مخالف رژه رنگین‌کمان با پلاکاردهایی که می‌گوید: «به فرمان‌های الهی توجه کنید. گناه موجب خرسندی نیست».

منابع:

https://europride۲۰۱۹.at/de/

https://wien.orf.at/news/stories/۲۹۸۰۸۴۶/

https://www.vienna.at/von-schwarz-weiss-zu-kunterbunt-das-war-der-letzte-life-ball-in-wien/۶۲۴۳۵۴۳

https://www.oe۲۴.at/leute/life-ball/۵-۰۰۰-VIPs-Fans-feierten-bunte-Zirkus-Party/۳۸۳۷۹۱۴۰۲

کد خبر 451

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 9 =