۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۵

دانشگاه زیگموند فروید با هدف روشمند شدن و ایجاد ساختارهای آکادمیک در حوزه علوم انسانی و به خصوص علوم روانشناختی، در سال ۲۰۰۵ در وین تأسیس گردید.

دانشگاه زیگموند فروید وین

دانشگاه زیگموند فروید با هدف روشمند شدن و ایجاد ساختارهای آکادمیک در حوزه­ ی علوم انسانی و به خصوص علوم روانشناختی، در سال ۲۰۰۵ در وین تأسیس گردید. این دانشگاه از سال ۲۰۱۵ به جز علوم روانشناختی، در رشته های پزشکی، علوم شناختی و از سال ۲۰۱۶ در رشته­ ی حقوق نیز دانشجو می پذیرد و در پی آن است تا محدوده­ی فعالیت خود را به دیگر رشته های مربوطه، به خصوص در حوزه ­ی علوم انسانی توسعه دهد.

دانشگاه زیگموند فروید مبتکر و جلودار سایکوتراپی یا روان درمانی در فضای آکادمیک می باشد. در این رشته سعی شده است تا سایکوتراپی با بهره گرفتن از تحقیقات نظری و آزمایشگاه های پیشرفته و همچنین تحقیقات اجتماعی و میدانی و همچنین با همکاری با دیگر دانشگاه­ها و دانشکده­های علوم روانشناختی پیشرو در درمان بسیاری از اختلالات روانی باشد.

دانشگاه زیگموند فروید از معدود مراکز آموزشی در سطح جهانی است که رشته­ی روان درمانی را در مقطع کارشناسی برگزار می­ کند.(عموم مراکز آموزش عالی  روان درمانی را در سطح تحصیلات تکمیلی و کارشناسی ارشد ارائه می دهند).

این دانشگاه به جز دوره ­های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در زمینه روان درمانی، دوره­ های آموزشی عملی و آزمایشگاهی را نیز با استفاده از شیوه ­های متنوعی برگزار می­کند، که در این میان می­ توان از رفتار درمانی و تحلیل روانی، روانشناسی فردی، گِشتالت، روان درمانیِ فرد محور و خانواده درمانی سیستمیک یاد کرد.

این دانشگاه سعی کرده است تا ساختارهای آموزشی خود را با نظارت بنیاد زیگموند فروید و درسنامه­ های او منطبق سازد.

شخصیت­ های اصلی این دانشگاه عبارتند از پروفسور پریتز[۱]، پروفسور گوتمان[۲]، پروفسور ریکن[۳]، پروفسور ویکوکال[۴] که همگی از دانش آموخته های دانشگاه وین هستند که شهرت جهانی در زمینه­ ی روان درمانی و به خصوص روانشناسی گِشتالت دارند.

کلاس­ های این دانشگاه به زبان های انگلیسی و آلمانی برگزار می شود. این دانشگاه سعی بر این دارد تا بتواند با بهره ­گیری از برگزاری دوره ها به زبان انگلیسی، زیرساخت ­های روابط بین المللی وسیع تری را فراهم کرده و همچنین در زمینه ­ی روان درمانی، زبان آلمانی را به عنوان تبیین کننده­ ی نظریات و کشف­ های جدید در این زمینه قرار دهد؛ به همین جهت دروس رشته ­ی روانشناسی به آلمانی ارائه می­ شود و مدیریت این گروه را پروفسور بنتکا[۵] بر عهده دارد.

این دانشگاه هرساله در فصل تابستان میزبان یکی از شاخص ترین دوره های تابستانه در سطح دانشگاهی و بین المللی در زمینه­ ی روش های نظری و عملی روان درمانی است؛ که به مدت چهار هفته در محل این دانشگاه در وین برگزار می­ شود.

دانشگاه زیگموند فروید در سال ۲۰۰۸ مرکز تحقیقات اروپای شرقی خود را برای بررسی دقیق تر روند شکل­ گیری ساختارهای نوین اجتماعی در اروپای شرقی  و ارائه روش های درمانی بر پایه شناخت بومی در این منطقه تأسیس کرد.

این دانشگاه مشابه تمامی دانشگاه­ های دیگر اروپا، به ویژه در محدوده ­ی آلمانی زبان که در زمینه­ های روانشناسی و پزشکی فعالیت دارند، دارای یک کلینیک تخصصی است که به بیماران، خدمات درمانی در حوزه ­ی بیماری های روانی و مشاوره های روان درمانی ارائه می­ دهد. این کلینیک به طور خاص محلی است برای اساتید و به خصوص دانشجویان دوره­ ها و سطوح مختلف که بتوانند از نزدیک با بیماران در ارتباط باشند و نتایج تحقیق خود را از نزدیک تجربه کنند.

در حال حاضر بیش از  پنجاه روان درمان و بیش از  یکصد دانشجوی دکترا در این کلینیک فعالیت می­کنند که بیش از یک سوم آنان را دانشجویان و متخصصان غیر اتریشی تشکیل می­ دهند.  در این میان دانشجویان و اساتید ایرانی نیز در ترم ­های مختلف نیز حضور داشته و توانسته اند مشاوره های روان درمانی به زبان فارسی برای فارسی زبانان فراهم آورند .

 

[۱] Prof. Pritzer

[۲] Prof. Gutmann

[۳] Prof. Rieken

[۴] Prof. Vikukal

[۵] Prof. Benetka

کد خبر 5457

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =