روزنه¬ای در رفتارشناسی آمریکا و غرب در قبال ایران و غرب به مناسبت روزجهانی مبارزه با ۵ قدرت جهان۵G (جی. ۵)

شنبه، ۲۵ ژانویه، ۲۰۲۰

روز جهانی مبارزه علیه ۵ قدرت جهانی

برگزاری تظاهرات و شمع ­افروزی در ۳۵ کشور و ۱۸۵ شهر جهان

به جنبش جهانی بپیوندید و حضور خود را در اینجا اعلام کنید: می­تواند در هر شکلی باشد، از مراسم شمع افروزی تا راهپیمایی خاموش؛ یک تظاهرات بدون حرکت تا یک موسیقی گیگ. بگذارید تخیلات شما جریان یابد، و بگذارید دنیا بداند که ما خواهان یک تکنولوژی سالم و هوشمند هستیم که رفتاری عاقلانه در قبال سیاره زمین داشته باشد.

      لطفا برنامه خود را به ما ایمیل کنید تا ما آن را در پست وب سایت خود قرار دهیم. برنامه­ای شامل: زمان، مکان، شهر، کشور و آدرس پست الکترونیک (لطفا به یاد داشته باشید که کلیه این رویدادها برای ۲۵ ژانویه ۲۰۲۰ تدارک دیده شود، مگر به علتی که در پست خود به آن اشاره شود.) پیام را به آدرس team@stop۵ginternational.org ارسال نمایید.

لطفا به سایت فیس بوک Stop ۵G Global Protest Day بپیوندید و ایده­ها و برنامه­هایتان را با دیگران در سراسر جهان به اشتراک بگذارید:

https://www.facebook.com/groups/۵۴۸۹۱۲۰۴۹۲۵۹۴۲۳/?

      این اطلاعیه­ای بود از سوی "جنبش جهانی مبارزه علیه ۵ قدرت جهانی" برای ۲۵ ژانویه. در ذیل صرفا به نام کشورها و تعداد شهرهای هر کشور بدون ذکر جزئیات اشاره می­شود. در متن اصلی کلیه اطلاعات شامل نام شهرها و محل و زمان برنامه ذکر شده بود که به علت تفصیل آن در اینجا ترجمه نشد.

رویدادهای طراحی شده به همین مناسبت در کشورهای ذیل:

استرالیا ۴ شهر؛ اتریش ۲ شهر؛ بلژیک، برمودا؛ کانادا ۹ شهر؛ کاستاریکا، کرواسی، قبرس، جمهوری چک، دانمارک ۴ شهر، استونی، فنلاند، فرانسه ۶ شهر؛ آلمان ۱۷ شهر؛ یونان ۲ شهر؛  ایرلند، مجارستان، ایتالیا با بیش از ۳۰ شهر؛ ژاپن، مالتا، نروژ ۴ شهر؛ هلند ۲ شهر؛ نیوزلند ۶ شهر؛ فیلیپین، لهستان ۹ شهر؛ پرتغال ۲ شهر؛ رومانی ۲ شهر؛ صربستان، اسلوونی، آفریقای جنوبی ۲ شهر؛ اسپانیا ۵ شهر؛ سوئد ۵ شهر؛ سویس ۱۶ شهر و محله؛ انگلستان ۱۶ شهر و محله؛ و ایالات متحده ۲۷ شهر و محله (بیش از کلیه کشورها)

درباره ما

ما جمعی داوطلب از میان افرادی هستیم از اطراف جهان گردهم آمده­ایم تا برای حمایت، تشجیع و کمک به رشد جنبش بین­المللی ضد "جی. ۵" تلاش کنیم، و همینطور مردم را در تصویرسازی و تضمین آینده­ای که به حیات در همه­ جوانب آن و زندگی بشر احترام بگذارد و از آن حمایت کند، تشویق کنیم و مشارکت دهیم.     تیم ما متشکل از مردمی است دارای جهان­بینی­های گوناگون اما در یک اعتقاد دارای اشتراک هستیم و آن هم توقف ۵ قدرت بزرگ جهانی در توسعه بی حد و حصر آنان، و تضمین آینده­ای با تکنولوژی سالم­تر.

      ما دارای هیچ گونه وابستگی سیاسی یا اهداف خصومت­آمیز نیستیم، و هیچگونه کمک مالی از بخش­های صنعتی و اقتصادی دریافت نمی­کنیم.

       "جی. ۵  بین­المللی را متوقف کنید"! همانند یک توپ در محل تظاهرات و دیگر اقدامات ضد "جی. ۵" در جهان صدا می­کند، شلیک توپی که می­تواند در سطح وسیعتری به مشارکت درآید و بوسیله آن بیداری عظیم­تری را نسبت به تخریب­های جی. ۵ ایجاد نماید و صدا و نگاه ما را به طور فزاینده­ای گسترش دهد.

 ایجاد مرکز جدید به منظور مبارزه با بمب‌گذاری

d52d2777-4c56-4baa-bf95-f7cec5e29793.jpg

رادیو سوئد

پلیس قرار است با نیروی دفاعی کشور به منظور تقویت مهارت‌هایشان‌ در زمینه مبارزه با بمب­گذاری‌ها همکاری کند. برای انسجام همکاری پلیس با وزارت دفاع، مرکزی برای جمع آوری اطلاعات در مورد بمب گذاری‌ها ایجاد می‌شود.

        در این مرکز جدید، پلیس امنیتی و وزارت دفاع مشترکاً همکاری خواهند کرد. ماریا بورگ رئیس اداره ملی مبارزه با بمب‌گذاری می‌گوید که در این مرکز قرار است تصویری جامع از وضعیت عمومی کشور مورد بررسی قرار گیرد، موضوعی که در حال حاضر به آن پرداخته نشده است. با توجه به مهارت‌های فنی که این مرکز خواهد داشت زمینه بررسی موثر فراهم خواهد شد. در نهایت این همکاری‌ها ممکن است توانایی پلیس را در پیشگیری از وقوع چنین حوادثی افزایش دهد.

        او تاکید کرده است که بررسی قضایای بمب‌گذاری در کلیت موضوعی پیچیده است. گفته می‌شود این مرکز تا بهار ایجاد خواهد شد.

4397a338-3262-450a-ad2e-0d7b146739d4.jpg

نقش اتحادیه اروپا

توصیه جدید اتحادیه اروپا به کشورهای عضو اتحادیه این فرصت را می‌دهد که داده‌ها و اطلاعات بیشتر را ذخیره کنند. به عنوان مثال از نظر قانونی این امکان وجود خواهد داشت که نهادهای مسئول به پیامک و مکالمات در رسانه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک، مسنجر، واتساپ و اسنپ چت دسترسی داشته باشند.

      به گفته رئیس پلیس امنیتی دسترسی به چنین اطلاعاتی اولین و تنها منبع پلیس برای مبارزه با جرایم و اقدامات تروریستی است. کلاس فریبری نوشته است که دولت در حال تهیه پیشنهادی است که نهادهای مسئول از شرط ذخیره اطلاعات بر اساس قوانین فعلی معاف شوند. به گفته او این اقدام پیامدهای جدی برای سوئد در زمینه مبارزه با جرایم خواهد داشت. به همین دلیل رئیس پلیس امنیتی خواهان سرعت عمل دولت در تهیه قانونی است که امکان ذخیره داده‌ها و اطلاعات بیشتر در سوئد بوجود آید.

      ماه اکتبر سال گذشته قانون جدیدی به اجرا گذاشته شد که امکان ذخیره مکالمات الکترونیکی را میسر ساخت اما نه ذخیره محتوای مکالمات را بلکه اطلاعاتی چون موقعیت و زمان مکالمه را می‌توان از نظر قانونی ذخیره یا نگهداری کرد.

      همانگونه که اشاره شد، توصیه جدید اتحادیه اروپا به نحوی است که کنترل مکالمات الکترونیکی مانند خدمات پیامک و اپلیکیشن‌ها و غیره را نیز شامل می­شود.

پخش اطلاعات خصوصی مردم از سوی اپ‌های دوست­یابی باعث واکنش کاربران شده است

a893f35b-d41f-4789-b72f-f337bbe44b8c.jpg

بخش فارسی رادیو سوئد

یک بررسی بین‌المللی نشان می‌دهد که آپلیکیشن‌های شناخته شده دوست­یابی اطلاعات خصوصی و حساس کاربران را پخش می‌کنند چیزی که باعث واکنش‌هایی در برخی کشورها شده‌ است.

      سازمان مصرف‌کنندگان ناروی نروژ که در تهیه این گزارش نقش داشته است می‌گوید که کاربران این اپلیکیشن‌ها به شدت از پخش اطلاعات­شان به منابع دیگر نگران و ناراحت­اند. فین میستاد رئیس این سازمان به بخش خبر رادیوی سوئد می‌گوید: از سراسر دنیا تماس‌های دریافت می‌کنیم که به شدت ناراحت­اند.

      رسانه‌ها در ۸۰ کشور جهان در مورد این گزارش نوشته­اند و این باعث شده است که سیاستمداران نیز نسبت به این موضوع واکنش نشان دهند. این گزارش که مجموعا ۲۰۰ صفحه‌ است به تحلیل پخش اطلاعات خصوصی و بین فردی کاربران صفحات دوست­یابی از تلفن‌های همراه­شان پرداخته است.

      در میان آپ‌های دوست­یابی که در این گزارش نام برده شده است نام آپ‌های تیندر، گریندر، هَپِن، کلو و مای دی‌س و آپ اسلامی قبله­نما وجود دارد. به همین ترتیب اپ کودکان نیز شامل این فهرست است مثلا مای تاکنگ تام ۲.

      اداره مصرف کنندگان سوئد از اداره تحقیق و بازرسی داده‌ها خواسته است که این مساله را بررسی کند. گفته شده است که بسیاری از این اپلکیشن‌ها اطلاعات کاربران را در اختیار بخش آگاهی‌های تجاری می‌گذارند. اداره تحقیق و بازرسی داده‌ها در نامه‌ای به بخش خبر رادیوی سوئد نوشته است: "ما از گزارش سازمان مصرف‌کنندگان ناروی در مورد تبلیغات دجیتالی و رابطه آن با کارویژه این آپ‌ها نه تنها استقبال می­کنیم بلکه خواهان  بررسی آن توسط ادارات حفاظت از اطلاعات در بریتانیا، فرانسه و اسپانیا می­باشیم."

توضیح:

در دوران قرون وسطی و به هنگام جنگ­های صلیبی نظام سیاسی کشورهای اروپایی به شکل ملوک الطوایفی اداره می­شد و هر منطقه­ای کوچک یا بزرگ (اما نه به عنوان یک کشور و یا زیر یک پرچم) دارای پادشاه یا دوک و یا اشراف و فئودال­های حاکم و مستقل خود بود. آنها هر یک نظامی عمدتا مبتنی بر مالک و رعیتی برای خود به راه انداخته بودند. این دوران به نام دوران شاه کشی نیز معروف است. هر روز یک سردار و یا یک کشیش هوس می­کرد پادشاهی را به قتل برساند و حاکمیت را در دست بگیرد. سرداران عمدتا بیکار، هوس می­کردند پادشاه شوند و یا شاهزادگان زودهنگام قدرت را تصاحب می­کردند. پادشاهان به این تصمیم رسیدند که ذهن کشیشان و سرداران را به آن سوی سرزمین­های خود سوق دهند به ططوری که هم خود راحت شوند و هم ثروت بیشتری از این راه کسب کنند. در نتیجه اعلام کردند که بزرگترین بلای جهان همین مسلمان­ها هستند و به علاوه اینکه از ثروت و مکنت بسیاری برخوردارند.

      ارباب دین مسیحی کاتولیک به هوس گسترش دینی و نابودی مسلمانان؛ و سرداران به هوس نشان دادن تهور و همینطور جمع­آوری غنایم جنگی به سوی جهان اسلام حرکت کردند و پادشاهان در این میان نفس راحتی کشیدند و سرداران هم به مال و مکنتی تازه رسیدند و ضمن سرگرم شدن در اردو کشی با پادشاهان همسو شده به جنگ می رفتند.

      امروزه جهان پلوتوکرات (ثروت سالار) غرب با تئوری­های جنگ تمدنها، تروریسم، نا امنی، انفجار و قبض اقتصادی (برای بوجود آوردن عدم امنیت جانی و مالی و در نتیجه گرایش مردم به مرکز و توجه به امنیت فردی و عدم توجه به مسایل جهانی و فرهنگی با ترس از تهدید خارجی) و امثال آن؛ اما در اصل با نگرانی از جنبش­های فراوان غرب (جنبش­های فرزانگان غرب، ترقی­خواهان و...) دوباره هوس کرده­اند که ذهن روشنفکران غرب و عمدتا مردم را به سویی دیگر سمت و سو دهند: جهان اسلام. و در این مسیر و به بهانه دشمن شرقی و کنترل تروریسم و...، نیاز به نفوذ به کلیه ابعاد اطلاعات خصوصی مردم خود دارند تا با کنترل آنها از شرّشان راحت شوند. در نتیجه به بهانه­های فراوان در پی سرک کشیدن به حوزه خصوصی مردم خود هستند.   

      امروزه تحت عنوان ترویج رویکرد شفافیت در عصر "جهش تکنولوژی اطلاعات" حریم خصوصی به تدریج از بین می­رود. با از بین رفتن حریم خصوصی بخش­های مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی جهان غرب چه با انگیزه­های مثبت و یا منفی از آن منتفع می­گردند. بخش­های اقتصادی ذائقه افراد را در خصوص کالاهای مصرفی مطالعه می­کنند و متعاقب آن تبلیغات خود را در خصوص همان افراد جهت­دهی می­کنند. بخش­های اجتماعی می­توانند در کار مطالعه هنجارهای اجتماعی و همینطور ناهنجاری­های آن اشراف مطالعاتی نزدیکتر به واقعی پیدا کنند و در برنامه­ریزی­های اجتماعی از آن بهره ببرند. تا اینجا شاید مساله برای ما چندان منفی یا مخرب به نظر نرسد؛ بلکه در مواردی که به مقابله با بزه­کاری­ها و یا ناهنجاری­های جوانان مربوط می­شود احتمالا مفید نیز به نظر می­رسد (گرچه اصل ورود به حریم خصوصی زیر پا گذاشته می­شود)؛ اما مساله عمده این نیست، مساله عمده این است که جهان تحت سیطره شرکت­های چند ملیتی و سرمایه­سالار در زمان حاضر با چالش­های عظیمی مانند جنبش­های نوین سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در حوزه مسایل برآمده از عصر پسامدرن روبرو هستند که عدم توانایی آنها در کنترل این جنبش­های رنگارنگ خواب آنها را آشفته کرده است. آنها تحت عناوین گوناگونی چون مبارزه با تروریسم (مثلا با نصب دوربین در خیابان­ها و...) و یا شفافیت اطلاعات و امثال آن به دنبال کنترل اطلاعات و در نتیجه کنترل مردم خود هستند که جمعیت زیادی را نیز شامل می­شود. جنبش­هایی که حداقل ۲۰ عنوان از آنها در اروپا و آمریکا هر روزه به دنبال یارگیری­های بیشتر هستند. و این رمز اصلی اختراع تئوری جنگ تمدنها و هم جنگ طلبی با جهان اسلام است. امروز اتحادیه اروپا و هم آمریکا در این جریان همسو هستند.

اما یک سوال که چندان ربطی به مباحث بالا ندارد: چرا در جریان جنبش جهانی علیه جی. ۵ جهان اسلام غایب است؟

آیا وقت آن نرسیده که ما در این زمینه و با این بهانه با جنبش­های فرهنگی جهان، در بخش­هایی که نقاط اشتراک وجود دارد، وارد شویم؟

کد خبر 784

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 9 =