چالشهای مبارزه دوترته با مواد مخدر در فیلیپین

کشیشی که کشتارهای بی رویه دولت دوترته علیه دست اندرکاران مواد مخدر در این کشور را مستند کرده بود، از تصمیم دادگاه بین المللی برای تحقیقات در این زمینه استقبال کرد.

منبع خبر: کنفرانس اسقفان کاتولیک فیلیپین هیجده سپتامبر ۲۰۲۱ میلادی

https://cbcpnews.net/cbcpnews/priest-who-documented-dds-killings-hails-icc-probe-into-dutertes-drug-war

پدر روحانی " آمادو پیکاردال" معروف به رستگارگر

یک کشیش رستگارگر فیلیپینی از تصمیم دادگاه کیفری بین المللی (ICC) برای آغاز تحقیقات در مورد قتل های انجام شده علیه دست اندر کاران مواد مخدر تحت مدیریت رودریگو دوترته ، رئیس جمهور این کشور استقبال کرد. پدر روحانی " آمادو پیکاردال" که در زمان تصدی پست شهرداری شهر داوائو توسط دوترته نیز موارد قتل های دیگری را مستند سازی کرده بود،  اظهار امیدواری کرد، عدالت هر چقدر هم که زمان بر باشد باید جاری شود. این پدر روحانی تاکید نمود، تلاش های ما برای بازخواست مسئولان این کشتارهای جمعی بی نتیجه نبوده است زیرا دیوان کیفری بین المللی روز چهارشنبه گذشته اجازه تحقیقات رسمی درباره جنگ خونین دوترته با دست اندر کاران مواد مخدر که در آن هزاران نفر از مظنونان مواد مخدر کشته شده اند را صادر نمود. دادگاه مستقر در لاهه همچنین قتلهای انجام شده در شهر داوائو بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ میلادی یعنی  زمان تصدی دوترته در شهرداری  آن شهر را نیز در دستور کار خود قرار داده است. " پیکاردال" اظهار داشت،  تصمیم  دادگاه کیفری بین المللی یک خبر خوش به ویژه برای خانواده های قربانیان قتلهای خارج از دادرسی عادلانه در شهر داوائو و بقیه نقاط کشور است. این پدر روحانی در ماه آوریل ۲۰۱۶ میلادی نیز گزارش مفصلی در مورد قتل های انجام شده در فیلیپین از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۵ میلادی تهیه نمود که بنا بر گفته او در حال حاضر در اختیار دادگاه است. " پیکاردال" که اکنون در رُم مستقر است ، می گوید، این مستند سازی ها جان من را در خطر قرار داد، زیرا هدف ترور قرار گرفتم و لذا مجبور به ترک محل خود شدم که برایم شبیه زندان بود و به خود تبعیدی روی آوردم.

دادگاه کیفری بین المللی آغاز سال قضایی خود را با یک جلسه ویژه در محل دادگاه در لاهه ، هلند آغاز کرد

بنا بر گزارش روزنامه فیلیپین استار مورخ بیستم سپتامبر ۲۰۲۱ میلادی، سخنگوی  کاخ ریاست جمهوری فیلیپین اعلام نمود، تنها مسئولین قضایی کشور می توانند در زمینه جنایات احتمالی رخ داده در داخل کشور تحقیق کنند و فیلیپین با مسئولین تحقیقات دادگاه بین المللی همکاری نمی کند و اجازه ورود آن ها را به خاک خود نیزصادر نمی کند، از سویی فیلیپین در سال ۲۰۱۹ میلادی از معاهده رُم خارج شده است و به عنوان یک کشور مستقل و دارای قلمرو معین، به هیچ کشور خارجی اجازه تحقیقات در امور و رخدادهای داخلی فیلیپین را صادر نمی کند،چون دارای قوانین مربوط به خود است. این در حالی است که در حادثه برخورد یکی از کشتی های نظامی چین با قایق ماهیگیری فیلیپین در سال ۲۰۱۹ میلادی در آب های فیلیپین که منجر به بروز اختلافات جدی میان دو کشور شده و  به مجروح شدن ماهیگیران فیلیپینی منجر شد و دولت چین نیز ادعای ورود کشتی نظامی خود به آب های فیلیپین و حادثه دریایی را رد کرد، کاخ ریاست جمهوری از مقامات چین درخواست نمود،  گروهی را برای تحقیقات و اثبات ادعای فیلیپین به این کشور اعزام نمایند که چنین امری انجام نشد. " هوان پونسه انریلی" سناتور سابق و سالخورده فیلیپین نیز به دولت توصیه کرده است که مسئولین تحقیقات دادگاه بین المللی باید از سوی این سرزمین عناصر نامطلوب اعلام و از ورود آن ها به قلمرو فیلیپین جلوگیری شود.

توضیح:

دوترته از آغاز دوران ریاست جمهوری خود از تهدید به مرگ کسانی که به دستورات او توجه نمی کنند و نیز از بیان کلمات رکیک در مجامع عمومی ، ابایی نداشته است. او در آغاز زمامداری خود اعلام کرد قاچاقچیان مواد مخدر باید خود را تسلیم کنند تا به وضع آن ها رسیدگی شود و در غیر این صورت با آنان به صورت قهری برخورد خواهد نمود. در آغاز عده کمی خود را تسلیم نمودند که محکوم به زندان شده و برخی نیز اعدام شدند و تعدادی از آنان نیز به تهدید دوترته اعتنایی نکردند. این تحول بهانه ای برای آغاز جنگ دوترته بر علیه دست اندر کاران مواد مخدر بود. او به گروه های ویژه پلیس فرمان آتش  به قصد کشت این گروهها را داد. بنا بر اظهارات شاهدان در بسیاری از موارد به افراد مظنون حتی فرصت صحبت داده نشد و در جا با شلیک مستقیم نیروهای ویژه پلیس کشته شدند. منتقدین دوترته بویژه  برخی مقامات کلیسای قدرتمند کاتولیک این کشور که دوترته از آغاز با آنان درگیر شده و با الفاظی رکیک آن ها را به باد انتقاد می گرفت ، عزم خود را برای مقابله با رئیس جمهور جزم کردند که بنا بر اقوالی با توصیه واتیکان این رویارویی کاهش یافت. اقدامات دوترته برای آنچه که پاک سازی جامعه خوانده میشود ، طرفداران و مخالفان زیادی را در صفوف متحدی قرار داد. حامیان رئیس جمهور اقدامات او را قاطع و صحیح دانستند و مخالفان نیز استدلال نمودند هرچند که با مبارزه با دست اندر کاران مواد مخدر موافقند اما کشتار های بی رویه گروهای کماندوئی پلیس را نمی پذیرند زیرا در این حین بسیاری از معتادان فقیر یا توزیع کنندگان بدون شغل که برای امرار معاش راه خطا رفتند جان خود را از دست دادند و قاچاقچیان بزرگ همچنان دست نخورده باقی مانده اند زیرا با برخی از مقامات پلیس این کشور در یک باند قرار دارند.از سویی منتقدان به هیچ وجه کشتارهای فرا قانونی را نپذیرفته  و نمی پذیرند. حال که به تدریج دوترته به اواخر ریاست جمهوری شش ساله خود نزدیک می شود و انتخابات در ماه مه سال آینده انجام می شود ، کلیسا و مخالفان یکبار دیگر نیروئی تازه یافته اند تا تسویه حسابهای خود را با دوترته انجام داده و او را مستحق پاسخگویی اعمالش قرار دهند. تحلیل گران می گویند یکی از نگرانی های آقای دوترته به دوران بعد از ریاست جمهوری برمیگردد و اینکه مبادا این پرونده ها برای او دردسر ساز شود و از اینرو در تلاش است با تصاحب منصب معاون ریاست جمهوری در انتخابات ، بعدی کماکان در قدرت باقی بماند.

کد خبر 8768

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =