-
مسلمانان در سریلانکا(بخش اول)
اسلام یکی از ادیان عمده در سریلانکا است و پیروان آن از ترکیب قومیتی و نژادی مختلفی تشکیل شده اند.
-
در آستانه ۴ نوامبر روز وحدت ملی در روسیه:
آغاز به کار شانزدهمین مجمع جهانی روسیه
۴-۱ نوامبر ۲۰۲۴، بنیاد روسکی میر شانزدهمین مجمع جهانی روسیه را برگزار میکند. هدف از این مجمع بینالمللی بحث در مورد مشکلات حفظ ارزشها، آرمانها، اصول اساسی جهان روسیه، ترویج زبان روسی و حفظ میراث فرهنگی و تاریخی در دنیای در حال تغییر و موضوع اصلی در اجلاس شانزدهم: «ارزشهای معنوی و اخلاقی…
-
روند تحول سریالهای قزاقستانی
کانال تلویزیونی "خبر" با ۱۷ برنامه تلویزیونی وارد فصل جدید شد. هر یک از آنها روح تغییر را در خود دارند. به عنوان نمونه، برنامه صبحگاهی "اویان" که قبلاً به صورت برون سپاری تولید میشد، اکنون کاملاً محصول خود کانال تلویزیونی است. "CoverShow" با فصل چهارم خود شروع به کار کرد و "Қызық times" به…
-
آموزش هنر حکومت داری چین به مقامات قزاقستان
یک سمینار مدیریت دولتی با حضور روسای آکادمیهای مدیریت دولتی چین و کشورهای آسیای مرکزی: قزاقستان، ازبکستان، ترکمنستان، قرقیزستان و تاجیکستان در پکن برگزار شد. در طول این بازدید، شرکتکنندگان تجربیات چین در زمینه مدیریت دولتی، از جمله پروژههای نوآورانه را بررسی کردند و چشمانداز طرحهای مشترک…
-
امان ثابت اوغلو آهنگساز برجسته آذربایجان
امان، یک شب پاییزی در خانواده نمایشنامهنویس مشهور، صابر رحمان، به دنیا آمد. همانطور که بعدها در یکی از آهنگهای مشهورش خواند: "از کجا آمدهام و به کجا خواهم رفت" را بسیار خوب میدانست. اگر چنین نبود، در مدرسه موسیقی متوسطه وابسته به آکادمی موسیقی باکو به نام عزیر حاجیبیگوف (اکنون مدرسه موسیقی…
-
دانشگاه های تونس دررتبه بندی سال 2024 قرارگرفتند
8 دانشگاه تونس در طبقه بندی «دانشگاه های جهان تایمز» برای سال 2024
-
تصوف و گسترش اسلام در سریلانکا
بسیاری از مردم حکیمان صوفی را فقط غیر دنیادار، غیر دلبسته به امور دنیا و خویشتن دار می بینند. با این حال، آنها بارهای سنگینی را به دوش کشیده اند و کارها و خدمات اجتماعی زیادی را انجام داده اند.
-
دیدگاه تحلیلگران روس:
آنچه بریکس برای توسعه بیشتر فاقد آن است
اجلاس بریکس که در قازان برگزار شد، رویدادی جدی بود که از واکنش نه تنها علاقمندان، بلکه بدخواهان آن نیز میتوان این را فهمید. در مورد اهمیت این رویداد بسیار گفته شده است اما در این زمینه دلیلی وجود دارد که به آنچه برای چشمانداز جامعه مهم است فکر کنیم.
-
ما چیزهای زیادی برای یادگیری از آنها داریم
روایت داور بنگلادشی از جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران
امسال در ترکیب هیئت داوران چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران دو نفر از آسیای جنوبی حضور داشتند. آنها آقای ا. ار رحمان برنده جایزه اسکار از هند و خانم سعدیه خالد فیلمنامه نویس و منتقد فیلم از بنگلادش بودند. این رویداد شش روزه در تاریخ ۲۳ اکتبر در مرکز همایش های بین المللی برج…
-
عضویت آستانه در اتحادیه جهانی گردشگری
در سال ۲۰۲۲، ۶۰۹.۸ هزار گردشگر خارجی از قزاقستان دیدن نموده اند که نشان میدهد نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۳، این آمار ۳۷ درصد افزایش یافته است. به عنوان نمونه، بر اساس آمار ارائه شده، جغرافیای سفر گردشگران خارجی به این کشور هر سال در حال افزایش است. همچنین افزون بر نزدیکترین همسایگان قزاقستان،…
-
زیست بوم فضای مجازی در اندونزی و فرصت های آن برای ایران
فضای مجازی در اندونزی و فرصت های آن برای ایران
اندونزی با بیش از 280 میلیون نفر جمعیت، چهارمین کشور پرجمعیت جهان و بزرگ ترین اقتصاد جنوب شرق آسیا، به سرعت در حال تبدیل شدن به یکی از قطب های فناوری دیجیتال است. با افزایش ضریب نفوذ اینترنت (77 درصد در سال 2023) و رشد سریع کاربران تلفن همراه، این کشور فرصت های بیشماری برای سرمایهگذاری…
-
بررسی تحلیلی روند جستجوی واژه «ایران» در فضای وب بوسنی و هرزگوین
جستجوی واژه " ایران " در فضای وب بوسنی و هرزگوین
در این پژوهش با بهره گیری از ابزار گوگل ترندز سعی شده از طریق بررسی روند جستجوی واژه «ایران» در فضای وب در بوسنی و هرزگوین در بازه زمانی یک ساله و پنج ساله گذشته، نحوه نگرش افکار عمومی این کشور نسبت به ایران و موضوعات مرتبط مورد بررسی قرار گیرد.
-
افزایش قابل توجه تعداد گردشگران چینی در قزاقستان
پیش از این گزارش شده بود که در ماه سپتامبر، ازبکستان با ۴۰۴۵۲ گردشگر در صدر فهرست کشورهای بازدیدکننده از قزاقستان قرار داشت. روسیه با ۳۴۶۵۰ گردشگر در رتبه دوم و چین با ۱۵۸۶۸ بازدیدکننده در رتبه سوم قرار گرفتند. مراکز اداری و مناطق غربی قزاقستان همچنان محبوبترین مقاصد برای مهمانان خارجی هستند.
-
محمد رسول الله(ص) معلم نمونه
رونمایی کتاب معلم نمونه محمد رسول الله (ص) نوشته آقای نظیر در سریلانکا
-
کنفرانس بینالمللی درباره میراث معنوی خواجه احمد یسوی در قالب سازمان تورکسوی
مولن آشیمبایف رئیس مجلس سنای پارلمان جمهوری قزاقستان اظهار کرد: خواجه احمد یسوی جایگاه ویژهای در زندگی فرهنگی و معنوی مردم ترک دارد. او به گسترش و توسعه تمدن اسلامی در سرزمین ترکها کمک کرد. اثر این متفکر، "دیوان حکمت"، یک یادگار ارزشمند برای ما است. این متفکر راه را برای ترویج نظام ارزشهای…
-
ایجاد نخستین مدرسه عالی هنرهای نمایشی در یونان
تحول بنیادین در ساختار آموزشی تئاتر و موسیقی
-
جشن دیوالی جشن نور و روشنایی
دیوالی یکی از نمادین ترین جشن های هندو است. همه جوامع در کشور آن را با شکوه بسیار جشن می گیرند.
-
کتاب " فناوری و ناسیونالیسم در هند"
«روهیت چوپرا» با نگارش کتاب «فناوری و ناسیونالیسم در هند: مذاکرات فرهنگی از استعمار تا فضای مجازی»، مفهوم «ناسیونالیسم فناورانه هندو» را معرفی می کند. یک پدیده مدرن که در آن از پلتفرم های دیجیتال برای ترویج ایدئولوژی های ملی گرای هندو در میان جوامع جهانی هند استفاده می شود.
-
دستیابی قزاقستان به نسخه منحصر به فردی از دستنوشته فارسی قرن هفدهم از روسیه
این کتاب به عنوان ادامه "تاریخ رشیدی" محمد حیدر دوغلات در نظر گرفته میشود و برای مطالعه تاریخ خانات قزاقستان از اهمیت زیادی برخوردار است. در آن، حقایق جالبی در مورد خانات قزاقستان ارائه شده است.
-
با وزیر جدید امور زنان و توسعه اجتماعی نیجریه آشنا شوید
به گزارش خبر گزاری رسمی نیجریه NAN در نهایت رئیسجمهور بولا تینوبو در تاریخ 23 اکتبر تغییراتی جزئی خود را در کابینه اعلام کرد که طی آن وزیر امور زنان نیجریه برکنار و خانم ایمان سلیمان ابراهیم به عنوان وزیر جدید امور زنان و توسعه اجتماعی نیجریه به این سمت منصوب شد.
-
از محکومیت جنگ اوکراین تا سکوت در برابر بحرانهای غزه و لبنان
تناقض در سیاستهای صلحطلبانه کلیسای ارتدکس یونان
اسقف اعظم کلیسای ارتدکس یونان و دیگر مقامات کلیسا بهعنوان نمایندگان دینی با نفوذ، بهویژه در مواردی مانند جنگ اوکراین، موضعی صریح در محکومیت جنگ و خشونت اتخاذ کردهاند، اما در قبال وقایع خشونتبار و بحرانهای انسانی در غزه و لبنان تا کنون واکنش آشکاری نداشتهاند
-
چرا ترکیه «ترکستان» را به آسیای مرکزی ترجیح میدهد
در این مقاله ارژان تورایگیروف مورخ قزاقی و معاون مدیر کل مؤسسه تاریخ و قوم شناسی چوکان ولیخانوف، تأثیر فعال ترکیه در آسیای مرکزی از طریق گسترش روابط فرهنگی و اقتصادی، به ویژه با تأکید بر ترکستان را مورد بحث قرار میدهد. ابتکاراتی برای تقویت همکاری ها، حمایت از میراث فرهنگی ترکیه، یکپارچگی اقتصادی…
-
آیین تشییع و تدفین در قرقیزستان
تشییع جنازه بخش مهمی از زندگی هر جامعهای است که با سنتهای فرهنگی، مذهبی و خانوادگی پیوند تنگاتنگی دارد. در قرقیزستان، مانند بسیاری از کشورها، بسته به مذهب و آداب و رسوم فرهنگی، انواع مختلفی از مراسم تشییع جنازه وجود دارد. خبرگزاری ۲۴.کیجی هزینه های تشییع جنازه در این کشور را حساب کرد.
-
احمد دانی ؛ موسیقی دان اندونزیایی
احمد دانی (Ahmad Dhani Prasetyo) موسیقی دان، خواننده، ترانه سرا، و تهیهکننده موسیقی مشهور اهل اندونزی که در تاریخ ۲۶ مه ۱۹۷۲ درسورابایا متولد شده است. وی به عنوان یکی از چهره های برجسته موسیقی راک، پاپ و جاز در اندونزی شناخته می شود و بنیانگذار و رهبر گروه موسیقی Dewa ۱۹ است .
-
درخواست آتشبس فوری در خاورمیانه
الکسیس چیپراس در کنفرانس چهل سالگی اتحادیه عربی کسبوکارها، خواستار رهبری چندجانبه اروپا در بحرانهای جهانی، آتشبس فوری در خاورمیانه و سیاستهای مستقلتر اروپا شد.
-
بازگشت متخصصان یونانی به کشور
پژوهش جدید مرکز ملی اسناد یونان از افزایش تمایل متخصصان یونانی برای بازگشت به کشور پس از سالها مهاجرت به دلیل بحران اقتصادی خبر میدهد.
-
بحران جدید در دانشگاه های نیجریه
اتحادیههای کارکنان دانشگاههای نیجریه بهدلیل عدم پرداخت حقوق چهار ماهه اعضای خود از سال 2022، اعتصاب سراسری نامحدود را در این کشور آغازکردند. کمیته اقدام مشترک (JAC) اتحادیه کارکنان غیر دانشگاهی ، موسسات آموزشی مرتبط (NASU) و انجمن کارکنان ارشد دانشگاههای نیجریه (SSANU) روز یکشنبه در بیانیهای…
-
معماری منحصر به فرد مسجد جامع بمبئی
مسجد جامع بمبئی، مسجدی به شکل مکعب نما با مساحتی بیش از هزار متربع مربع و به صورت دو طبقه در خیابان جانجیکار واقع شده است که توسط تراست مسجد جامع بمبئی اداره می گردد. در این مسجد کتابخانه نیز وجود دارد که در سال ۱۷۷۵ میلادی ساخته شده و دارای کتابخانه ای دیجیتال با نسخه های خطی کمیاب که از…
-
سواد سنگ بنای توسعه و نقش جشنواره کتاب کودکان نیجریه در آن
در حالی که نیجریه به بهبود نرخ باسوادی خود ادامه میدهد، ابتکاراتی مانند جشنواره کتاب کودکان آکادا نشان میدهد که از طریق کتاب، کودکان میتوانند رویاهای بزرگتری داشته باشند، عمیقتر فکر کنند و داستانهای خود را برای آینده بنویسند.
-
بررسی وضعیت آموزش در مدارس و دانشگاه های قرقیزستان
دوگدورکول کِندیربایِوا، وزیر آموزش و علوم جمهوری قرقیزستان، در مصاحبه با خبرگزاری آکی پرس درباره زمان حل مشکل کمبود کتب درسی و معلمان و زمانی که قرقیزستان به طور کامل به آموزش دوازده ساله در مدارس روی میآورد، صحبت کرد.