-
اصول دیپلماسی فرهنگی فرانسه
دیپلماسی فرهنگی به مجموعهای از سیاستها و اقداماتی اطلاق میشود که یک دولت یا نهاد برای ترویج فرهنگ، زبان، ارزشها و شیوه زندگی خود در عرصه بینالمللی به کار میگیرد. این مفهوم بخشی از دیپلماسی عمومی است؛ مفهومی که نیکولاس کال آن را «تلاش بازیگران بینالمللی برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی…
-
آیا تعلیق پیمان آب سند توسط هند، میتواند بحران کمآبی پاکستان را تشدید کند؟
در پی حمله مرگبار روز سهشنبه دوم اردیبهشت ۱۴۰۴ در منطقه پهلگام در کشمیر تحت کنترل هند، که منجر به کشته شدن ۲۶ تن شد، دولت هند تصمیم به اتخاذ مجموعهای از اقدامات شدید علیه پاکستان گرفت. از جمله این اقدامات میتوان به مسدودسازی مرز واگه، کاهش سطح روابط دیپلماتیک، توقف صدور ویزا، و مهمتر از…
-
معرفی دانشگاه ملی هنر قزاقستان
دانشگاه ملی هنر قزاقستان یکی از مؤسسات آموزشی پیشرو در قزاقستان برای آموزش متخصصان بسیار ماهر در زمینه های موسیقی، تئاتر، فیلمبرداری، هنرهای زیبا، طراحی، تئوری هنر، مدیریت هنر و رشتههایی از این قبیل است که بر مبنای سیستم آموزشی پنگانه: مدرسه، کالج، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می باشد.…
-
ایران در مقابل اسرائیل: معنویت در برابر تروریسم دولتی(۲)
عموما اعتقاد بر این است که اسرائیل دارای تسلیحات هسته ای و طبق گزارش سال1993، سلاح های کشتارجمعی شیمیایی و بیولوژیکی نیز است. اسرائیل معاهده عدم اشاعه تسلیحات هسته ای را تاکنون امضا نکرده است و به این قرار سیاست ابهام عمدی در مورد قابلیت های هسته ای خود را حفظ کرده است. به نظر می رسد زیردریایی…
-
چهار واقعیتِ مرتبط با مسئله بلوچستان
مهد تمدن سند، مهرگر است که قدمتی نه هزار ساله دارد و در کنار رود بولان آباد بوده است. مهرگر در میان تمدنهای موجود در پاکستان و هند، از جایگاه نخست برخوردار است. جالب اینجاست که قبایلی از بلوچستان که پس از تشکیل پاکستان وارد شورش شدهاند، نیز در اطراف همین مهرگر زندگی میکنند که در میان آنها…
-
ایران در مقابل اسرائیل: معنویت در برابر تروریسم دولتی(۱)
نویسنده مقاله معتقد است، ایران از نظر بودجه نظامی در بین پانزده کشور اول جهان قرار دارد و دارای شاهد 136 از خانواده پهباد شاهد است. کشور ایران پیشرو و ابرقدرت جهانی از لحاظ فناوری هواپیماهای بدون سرنشین محسوب می شود. ایران از اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، برای غلبه بر تحریمهای خارجی صنعت نظامی…
-
شکست سوریه و رسانه های غربی منفعت طلب
نویسنده مقاله معتقد است، اتفاقات کنونی در کشور سوریه بخشی از نقشه های شیطانی نیروهای امپریالیستی در قالب نظم نوین جهانی است. بنابراین این تغییرات سیاسی منحصر به سوریه نخواهد بود و بزودی کشورهای مهم دیگری از خاورمیانه را درگیر خود خواهد کرد. شاخص این اتفاقات هم، قومیت گرایی افراطی می باشد.
-
اتحاد جنوب شرق آسیا برای مقابله با چالشهای تعرفهای آمریکا
نخستوزیر تایلند، پائتونگتارن شیناواترا، اعلام کرد که در دیدار اخیر خود با نخستوزیر کامبوج، هون مانت، درباره مسائل مربوط به تعرفههای ایالات متحده بحث و تبادل نظر داشتهاند.
-
چگونه آگرواکولوژی بیسروصدا مواد غذایی آینده را فرموله میکند
افزایش آگاهی نسبت به اهمیت سلامت و تغذیه باعث شده است که بسیاری از مصرفکنندگان آفریقایی در الگوهای غذایی خود تجدید نظر کنند. فرمولاسیونهای نوین غذاهای خانگی، سبک زندگی و رژیمهای غذایی را متحول کردهاند.
-
جایگاه فرهنگ مطالعه در نیجریه
میزان مطالعه در نیجریه و چالشهای آن به عوامل مختلفی بستگی دارد که تأثیرات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در این زمینه قابل توجه است. در این نوشته بر آن هستیم به تحلیل وضعیت مطالعه در نیجریه و مقایسه آن با دیگر مناطق جهان بپردازم، چالشها و راهکارهای بهبود آن را بیان کنم.
-
زندان ها در ایتالیا جا ندارد
تورم زندانیان در ایتالیا
افزایش بیسابقه جمعیت زندانیان در ایتالیا؛ بحران در نظام کیفری این کشور و فوران آسیب های اجتماعی را نشان می دهد، در این بین دولت با انتقادات و نیز چالش جدی و ضرورت تحول در نگاه و سرمایه گذاری بر زندان ها مواجه است، یکی از موارد بیانیه پاپ فقید بر اعلام سال مقدس مسیحی نیز بر این موضوع و اهمیت…
-
پاپ جدید چگونه انتخاب می شود و شورای انتخاب، چه رویکردی دارد؟
کانکلاو، و روزهای سرنوشت ساز کلیسای جهانی
کنکلاو یکی از قدیمیترین و مداومترین سنتهای انتخابات خبرگانی در جهان است که ترکیبی از مراسم مذهبی، سیاست کلیسایی و سنتهای باستانی را در خود جای داده است. این فرآیند برای بیش از یک میلیارد کاتولیک در سراسر جهان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا منجر به انتخاب رهبر معنوی آنها میشود.…
-
شخصیتهای تاریخی مان
این کتاب که به فعالیتهای اجتماعی ۱۴۲ شخصیتی می پردازد که در گذشته به طور خستگی ناپذیر برای رشد و پیشرفت جامعه مسلمانان سریلانکا تلاش کردند
-
مساجد در اندونزی،کارکردهای دینی، فرهنگی با رویکردی تطبیقی با مساجد ایران
مساجد در اندونزی وکارکردهای دینی و فرهنگی
اندونزی سرزمینی گسترده در آسیای جنوب شرقی با هزاران جزیره و تنوع فرهنگی کم نظیر، عنوان بزرگترین کشوراسلامی جهان را با خود یدک میکشد.
-
ابتذال دیجیتال و فروش نمادین در افغانستان؛ بازخوانی فرهنگی یک تهدید نو ظهور
در عصر اطلاعات، قدرت دیگر صرفاً در دستان دارندگان اسلحه و سرمایه نیست؛ بلکه در دست کسانی است که روایتها را شکل میدهند.
-
معرفی دانشگاه حبیب کراچی
دانشگاه حبیب در منطقه گلستان جوهر در کراچی، در پشت فرودگاه بین المللی محمد علی جناح واقع شده است. آزمایشگاه های این دانشگاه توسط "موسسه طراحی تأسیسات تحقیقاتی آمریکا" طراحی و تجهیز شده اند. در سال 2010میلادی، طراحی پردیس دانشگاه حبیب برنده جایزه شایستگی برای تعالی در برنامه ریزی طراحی معماری…
-
عید فصح یهودیان به بهای خون مردم غزه
عید فصح یهودیان به بهای خون مردم غزه
-
سیاست جدید دانشگاه امریکایی در بیروت
سیاست جدید دانشگاه امریکایی در بیروت میزبانی خانم فریبا عدلخواه در کنفرانسی با عنوان "تاثیرات انقلاب 1979 بر عمل به ایمان" و گفتگوی دینی در ایران امروز
-
برداشتن پرچم حزب الله و تصاویر شهید سید حسن نصرالله و سید موسی صدر
اقدامات ارتش لبنان پس از آمدن فرستاده ویژه آمریکا به لبنان (برداشتن پرچم حزب الله و تصاویر شهید سید حسن نصرالله و سید موسی صدر)
-
خادم خادمان خداوند، به شما از امید می گوید
پاپ و قاتلان کراواتی امید
پاپ فرانسیس دار فانی را در حوالی ایستر یا همان یکشنبه عید پاک وداع گفت اما چه چیزی منش، اندیشه، اصلاحات و شخصیت او را در طول یک قرن گذشته متمایز می کرد؟او شنبه نه درمقبره تشریفاتی و ویژه پاپ ها بلکه در یک دیگر از نقاط مقدس رم، یعنی کلیسای سنت ماریا ماجوره دفن می شود، به وصیت خودش، هیچ سفارش…
-
رتبهبندی وضعیت دموکراسی در آسیای مرکزی
تحلیلگران The Economist به این نتیجه رسیدند که سطح دموکراسی در کشورهای آسیای مرکزی همچنان رو به کاهش است. آنها یک شاخص دموکراسی برای سال 2024 تهیه کردند که در آن قرقیزستان به عنوان دموکراتیکترین کشور منطقه شناخته شد و بدترین وضعیت در ترکمنستان اعلام گردید. رکود دموکراسی یک روند جهانی است.
-
رنسانس آفریقا؛ بازآفرینی توسعه با تکیه بر راهحلهای بومی
رنسانس آفریقا
مزیت جمعیتی آفریقا، فرصتی بیسابقه برای تحول ایجاد کرده است. این قاره با جوانترین جمعیت جهان، از نیروی کاری بالقوه برخوردار است که میتواند پیشران نوآوری و بهرهوری باشد. با این حال، به دلیل ضعف نظامهای آموزشی و فرصتهای اقتصادی محدود، این پتانسیل همچنان دستنخورده باقی مانده است. اشاره رئیسجمهور…
-
خندیدن به قدرت؛ طنز رسانهای و نقد سیاستهای «ترامپ»
دوبلۀ طنزآمیز تولیدشده توسط رسانهی چینی در پاسخ به سیاستهای ترامپ، چنین نقشی ایفا میکنند. در این تولیدات، چهرهی رئیسجمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، به شکلی کاریکاتوری و اغراقآمیز بازنمایی میشود: شخصیتی متکبر، تکرو و درکناپذیر که تصمیماتش نه بر پایهی دیالوگ و تفاهم جهانی، بلکه با…
-
سید نادرشاه الحسینی کیانی
سیدنادرشاه الحسینی کیانی شاعر، عارف، فیلسوف، متکلم، تاریخنویس و یکی از پیشوایان مذهب اسماعیلیه
-
انقلاب دیجیتال در تایلند؛ مایکروسافت و دولت متحد برای آموزش هوش مصنوعی
ارتقای مهارتهای هوش مصنوعی تا پایان سال ۲۰۲۵ درتایلند
این ابتکار بزرگ با هدف آموزش و ارتقای مهارتهای هوش مصنوعی بیش از یک میلیون تایلندی تا پایان سال ۲۰۲۵ طراحی شده و در راستای نقشه راه ملی هوش مصنوعی تایلند اجرا میشود
-
معرفی نویسنده گرجی زایرا آرسِنیشویلی
زایرا آرسنیشویلی (1933-2015)، نمایشنامه نویس، موسیقیدان، نویسنده، فیلمنامه نویس، در شهر تلاوی، منطقه کاخِتی گرجستان به دنیا آمد.
-
تشریفات و قواعد پس از فوت پاپ در واتیکان
خداحافظ پاپ فقرا
پاپ فرانسیس دار فانی را وداع گفت. خبری که در اوج تعطیلات عید پاک همه جهان را شوک کرد. اما براستی او پس از پاپ ژان پل دوم خبرسازترین و محبوب ترین پاپ بود. برای بسیاری در ایران مهم است که بدانند چه اتفاقات رسمی پس از فوت پاپ رخ می دهد؛ طبعا سریر مقدس(واتیکان) با دوهزارسال سابقه؛ تشریفات و فرایندهای…
-
دانشگاه نظربایف در جمع ۲۰۰ دانشگاه برتر جهان
در جدیدترین رتبهبندی موضوعی دانشگاههای جهان توسط مؤسسه معتبر تایمز برای سال ۲۰۲۵، دانشگاه نظربایف قزاقستان موفق به کسب جایگاهی در جمع ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا شد. این دستاورد در شرایطی حاصل شد که کیفیت آموزش عالی در قزاقستان همیشه موضوع بحث بوده است، اما این موفقیت چشمگیر نوید دهنده پیشرفتهای…
-
اسماعیل مرزوقی آهنگساز اندونزیایی
اسماعیل مرزوقی یکی از آهنگسازان بزرگ اندونزی بود. نام وی اکنون به عنوان یک مرکز هنری در جاکارتا یعنی تامان اسماعیل مرزوقی در منطقه چیکینی جاکارتا مرکزی ثبت شده است.
-
دو شاعر شرق: مقایسهای میان "سعدی شیرازی" ایران و "سونتان پو" تایلند
ر حالی که سونتن پو به عنوان «شکسپیر سیام» در فرهنگ تایلند شناخته میشود، آثار سعدی به زبانهای مختلف ترجمه شده و بر اندیشمندانی چون گوته و امرسون تأثیرگذار بوده است