کریستین وولف، رئیسجمهور سابق آلمان در روز کلیسای انجیلی در دورتمند گفت تا زمانی که پیروان ادیان مختلف قوانین آلمان را رعایت کنند، میتوانند به راحتی در این کشور زندگی کنند. به گفته او این مسئله تنها شامل حال مسلمانان افراطی نمیشود. او اضافه کرد:« ارکان اصلی اسلام مانند نمازهای پنچگانه و روزهداری مسلمانان در ماه رمضان در جامعه آلمان به خوبی پذیرفته شده است.»
تقریبا نه سال پیش بود که وولف به عنوان رئیسجمهور آلمان اعلام کرد که اسلام به آلمان تعلق دارد. او در سخنان اخیر خود نیز بر این مسئله تاکید کرد. او با نگرانی گفت که نه سال پیش، ۶۰ درصد مردم آلمان، مسلمانان را به عنوان بخشی از جامعه قبول داشتند و درحال حاضر تنها ۴۰ درصد به این مسئله باور دارند.
وولف افزود:«سوال اصلی این است که آلمان تا چه اندازه میتواند در برابر ادیان مختلف بردباری نشان دهد. به نظر من در حال حاضر پتانسیل زیادی برای درگیری میان پیروان ادیان مختلف در آلمان وجود دارد. این در حالی است که قانون اساسی آلمان شرایط یکسانی برای پیروان ادیان مختلف در نظر گرفته است. از نظر قانون اساسی، هیچکس نباید به خاطر عقایدش از امکانی محروم شود.»
رئیسجمهور سابق آلمان در عین حال از اتحادیه ترکی-اسلامی دیتیب خواست که از کمکهای خارجی برای مساجد خود استفاده نکند. به اعتقاد او افتتاح مسجد کلن به دست رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه در پاییز سال گذشته، اشتباه بزرگی بود. علاوه بر وولف، آیمان مازیک، رئیس شورای مرکزی مسلمانان نیز در روز کلیسای انجیلی در دورتمند گفت:« تلاش برای ایجاد اعتماد میان پیروان تمام ادیان، یک وظیفه همگانی است. ما باید با سمپاشی گروههای راستگرای افراطی مقابله کنیم. مسلمانان باید به عنوان بخشی از جامعه آلمان حقوق برابر با سایر افراد داشته باشند و برای اعتمادسازی در جامعه نیز تلاش کنند.»
او نیز از افتتاح مسجد دیتیب به دست رئیسجمهور ترکیه انتقاد کرد و گفت:«این کار به ضرر مسلمانان آلمان بود.»
منبع:
نظر شما