معرفی دو تن از فرهیختگان تونسی علاقمند به ج.ا.ایران

دکتر طاهر بن سالمه و محمد رصافی مقداد دوتن از نخبگان و فرهیختگان تونسی هستند که علاقه آنها به ج.ا.ایران باعث شد ضمن انجام پژوهش هایی در باره انقلاب اسلامی و تشیع؛ کتاب هایی را در باره امام خمینی(قدس) و رهبر معظم انقلاب به رشته تحریر در آورند.کتاب "شذرات من لآلئ القائد والولی" از جمله این کتاب هاست که دکتر رصافی مقداد در آن به بررسی دو شخصیت مهم در تاریخ معاصر یعنی امام خمینی و آیت الله خامنه ای پرداخته است.

معرفی برخی از نخبگان تونسی در عرصه اندیشه امام خمینی (قدس)

انقلاب اسلامی ایران بازتاب گسترده‌ای فراتر از مرزهای ایران و منطقه خاورمیانه داشته و به منطقه دوردست مغرب عربی و از جمله تونس رسیده است. تونس در سال 1956 استقلال خود را به دست آورد و تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی غیرمذهبی‌ترین حکومت در جهان عرب بود. این کشور در اوایل دهه هفتاد میلادی با نوعی بیداری دینی روبرو شد و در اواخر این دهه با شکست سیاست‌های اقتصاد لیبرال و بروز شورش‌هایی در کشور، احساسات اسلامی شکل سیاسی به خود گرفت و گروه‌های سیاسی اسلامی شکل گرفتند که مشهورترین آنها «النهضه» بود. برخی از این نخبگان که گرایش ایشان اسلامی بود و فعالیات فکری و علمی در حوزه فکر اسلامی بویژه در عرصه اندیشه امام خمینی معروف هستند دکتر طاهر بن سالمه و محمد رصافی مقداد.

دکتر طاهر بن سالمه استاد تفکر اسلامی ونویسنده و پژوهشگر در امور تمدن اسلامی، وی در سال 1996 میلادی از دانشگاه الزیتونه تونس مدرک دکترا گرفت که موضوع آن تحقیق ومطالعه نسخه خطی آغاز خلقت وقصص الأنبیاء اثر الکسائی بود. و در سال 2015 میلادی مدرک دوم دکتری گرفت که موضوع آن متن قرآنی در اندیشه اصلاح طلبی در دوران معاصر است. وی از جمله پژوهشگرانی است که به اندیشه امام خمینی(ره) علاقه مند بوده است.  از مهم ترین اثر وی کتاب به عنوان " التوافق الفکری بین الخمینی والخضر حسین"

محمد رصافی مقداد وی در ۱۹۵۳م تونس، در خانوادۀ مذهبی سنی متولد شد. به وسیلۀ عمویش «شیخ مبارک بعداش» که سابقا رئیس حزب حرکت اسلامی ومتعصب بود با کتاب (المراجعات) سید عبدالحسین شرف الدین و کتاب (فضائل أمیر المؤمنین(علیه السلام)) شیخ مظفر أشنا شد سپس با دکتر تیجانی أشنا و با او بحث کرد ایشان می گوید پس مطالعۀ آن دو کتاب و بررسی منابع آن حقانیت دلائل آنرا پذیرفته و همراه عمویم رسما شیعه شدیم. او در این حوزه مخصوصا بعد از شعیه شدن کتاب های زیاد درباره مذهب تشیع و حکومت اسلامی نوشت مانند کتاب " بینات من الهدی" و"شذرات من لآلئ القائد والولی"  که در این کتاب  با بررسی مسیر دو شخصیتی که در تاریخ معاصر ما ظهور کرده اند، سعی در ارائه اسلام اصیل داشت. شخصیت اول امام روح الله موسوی خمینی، آغازگر انقلاب اسلامی در ایران و محقق مبانی نظام حاکمیت اسلامی است که بر اساس اصل ولایت فقیه بنا نهاد. شخصیت دوم آیت الله العظمی امام سید علی خامنه ای رهبر جبهه مقابله با استکبار، صهیونیسم و تکفیری است.

کد خبر 21450

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 11 =