مهم ترین مراکز علمی و هنری تونس

مهم ترین مراکز علمی و هنری تونس

مهم ترین مراکز علمی و هنری تونس

1- آکادمی علوم، ادبیات و هنر تونس "خانه حکمت"

این کاخ که در حال حاضر مجموعه تونسی «خانه حکمت» را در خود جای داده است، در اواسط قرن نوزدهم مشرف به دریا و در نزدیکی حمام آنتونینوس ساخته شد و در زمان بیگ‌های حسینی به کاخ زروق شهرت داشت. این بنا در یک محوطه باستانی بسیار قدیمی ساخته شده است. این کاخ که سبک معماری آن با ویژگی‌های ایتالیایی مشخص می‌شود، توسط سپهبد احمد زروق، داماد و وزیر جنگ علی‌بیگ ساخته شد و وی از آن به عنوان اقامتگاه شخصی خود در این کاخ استفاده کرد. در این کاخ، رئیس دولت فرانسه، پیر منداس فرانسه، در 31 ژوئیه 1954، رسماً حق خودگردانی تونس را اعلام کرد و در آن منشور احوال شخصیه نیز امضا شد (13/08/1956). این کاخ بعداً به مالکیت دولت تونس درآمد و به عنوان مقر دفتر ملی صنایع دستی سنتی و سپس مؤسسه ملی آثار باستانی و بعداً مؤسسه ملی میراث در سال 1983 به عنوان مقر مؤسسه ملی خدمت کرد برای ترجمه، تحقیق و مطالعات «بیت الحکمه» که از سال 1992 به فرهنگستان علوم، ادبیات و هنر تونس تبدیل شد.

از جمله وظایف وی:

  • حمایت از فرهنگ تونس در زمینه های مختلف و تلاش برای گسترش آن.
  • جمع آوری چهره های برجسته فرهنگ و توانمند ساختن آنها برای ادامه توسعه تحقیقات در زمینه های مختلف فعالیت های فکری و علمی و تبادل اطلاعات.
  • کمک به غنی سازی زبان عربی، تضمین استفاده ایمن از آن و گردآوری و توسعه قابلیت های آن برای همگام شدن با علوم و هنرهای مختلف با هماهنگی نهادهای مشابه در جهان.
  • کمک به مراقبت از میراث در زمینه های تحقیق و انتشار.
  • نوشتن فرهنگ لغت و دایره المعارف و ترجمه ادبیات.
  • برگزاری سمینارها و سخنرانی ها در حوزه های مورد علاقه آکادمی.
  • تشویق خلاقیت و انتشار کتابهای علمی، ادبی و هنری.

2- مرکز موسیقی عربی و مدیترانه ای (نجمه زهرا)

کاخ نجمه زهرا یا همان چیزی که اکنون با نام رسمی آن به عنوان مرکز موسیقی عربی و مدیترانه ای (نجمه زهرا) شناخته می شود، مؤسسه ای است که تحت نظارت وزارت فرهنگ و حفاظت از میراث فرهنگی است. تاریخ تاسیس آن به 20 دسامبر 1991 برمی گردد. مرکز موسیقی عربی و مدیترانه ای جایزه افتخاری را دریافت کرد که توسط شورای بین المللی موسیقی اعطا شده بود (به یونسکو مراجعه کنید).

این مرکز با ابعاد عربی و مدیترانه‌ای خود مبتنی بر چشم‌اندازی است که آن را به فضای موزه‌ای مهیج اختصاص داده شده به میراث موسیقی تبدیل می‌کند و برنامه‌های آن بر اساس ادغام بین چهار محور است:

حفظ میراث موسیقایی و تلاش برای انتشار آن.

انجام فعالیت های موزه ای

ترویج مطالعات و تحقیقات

تهیه برنامه های فنی و فعال سازی

مرکز موسیقی عربی و مدیترانه ای قرار بود مقر اقامتگاه باستانی باشد که توسط بارون رودولف دیلینجیر بین سال های 1912 و 1922 در مکانی کم ارتفاع در روستای سیدی بو سعید در 17 کیلومتری شمال تونس ساخته شد. بارون رودولف دیلینجیر نقاش متعلق به مکتب شرق شناسی و محقق بزرگ در زمینه موسیقی بود. او به‌ویژه به خاطر دایره‌المعارف علمی موسیقی خود با عنوان «موسیقی عربی» در پاریس توسط انتشارات پل گوتنار به چاپ رسید. به عنوان یک مرجع مهم در شش بخش از تحقیقات نادر در نظر گرفته شده است. از زمان تأسیس، مرکز موسیقی عرب و مدیترانه به دنبال تضمین ادغام تخصص ها در حوزه وسیعی است که موسیقی نشان می دهد. مرکز موسیقی عربی و مدیترانه علاوه بر بخش احیا، مطالعات و تحقیقات، خزانه ملی ضبط صداهای ملی را در خود جای داده است، ساختاری ضروری که وظیفه جمع آوری میراث موسیقی تونس به منظور حفظ و اشاعه و ساخت آن را بر عهده دارد. قابل دسترس برای محققان در زمینه موسیقی. مرکز موسیقی عربی و مدیترانه ای همچنین شامل یک کارگاه آلات موسیقی است که در دو مقیاس مساوی فعالیت می کند که یکی از آنها نگهداری از مجموعه آلات موسیقی متعلق به مرکز است و دیگری به انجام تحقیقات در زمینه علم ساخت آلات موسیقی.

3- مرکز تحقیقات و مطالعات گفتگوی تمدن ها و ادیان تطبیقی در شهر سوسه ​​:

موسسه ای عمومی برای تحقیقات علمی با ماهیت اداری است که از شخصیت حقوقی و استقلال مالی برخوردار بوده و تحت نظارت اداره تحقیقات علمی وزارتخانه آموزش عالی، تحقیقات علمی و فناوری اطلاعات و ارتباطات می باشد. وظایف این مرکز حول محور انجام تحقیقات و مطالعات علمی عمیق در گفتگوی تمدن ها و ادیان تطبیقی ​​است. به همین منظور، وی متهم است:

  • کمک به غنی‌سازی میراث فکری از طریق حمایت از تحقیقات علمی و انجام ارزیابی‌ها و مطالعات آینده‌نگر در زمینه تطبیقی ​​تمدن‌ها و ادیان.
  • برگزاری نمایشگاه ها، سمینارها و مجامع علمی با همکاری نهادها و ارگان های ذیصلاح ملی و علمی در چارچوب شبکه ای که مؤسسات و ساختارهای مرتبط با فعالیت مرکز را گرد هم می آورد.
  •  برگزاری دوره های آموزشی و روزهای مطالعاتی در زمینه گفتگوی ادیان و تمدن ها در چارچوب مشارکت مرکز و سایر نهادهای ذیربط.
  • گردآوری تولیدات فکری و اسناد مکتوب، دیداری و شنیداری مرتبط با حوزه‌های ادیان و تمدن‌ها با هدف درمان و بهره‌برداری از آنها و تسهیل در انتشار آن‌ها.
  •  ایجاد رصدخانه بانک ها و پایگاه های اطلاع رسانی در زمینه های تمدنی و تطبیقی ​​ادیان.
  • برگزاری نمایشگاه های مرتبط با اهداف مرکز
  •  انتشار تحقیقات و مطالعات تکمیل شده توسط مرکز در قالب کتاب، جزوه و نشریات دیداری، شنیداری یا الکترونیکی.

4- مرکز مطالعات اسلامی در شهر قیروان: 

موسسه دولتی است که تحت نظارت وزارت آموزش عالی و تحقیقات علمی وابسته به دانشگاه زیتونه است و دفتر مرکزی آن در شهر قیروان در خیابان بیت الحکمه واقع شده است.

*ارائه اطلاعات عینی که به شناخت صحیح اسلام و علوم و معارف مرتبط با آن کمک می کند.

* انجام مطالعات و تحقیقات در زمینه علوم اسلامی.

* کمک به حمایت از تحقیقات علمی در زمینه معارف اسلامی و تلاش برای توسعه آن.

* معرفی نتایج مطالعات تکمیل شده، انتشار و انتشار تحقیقات.

* کمک به پژوهشگران و تهیه مدارک و وسایل مناسب مورد نیاز آنها.

*معرفی شخصیت های تونسی و آفریقایی و تألیفات و دستاوردهای آنان در تمامی علوم به ویژه علوم قرائت و تفسیر و سنت و فقه.

* احیای میراث اسلامی و حمایت از مراقبت از آن.

* گردآوری نسخ خطی مرتبط با علوم اسلامی و تهیه نمایه سازی اطلاعاتی آنها.

* انتشار فهرست های خطی مرکز و غیره و در دسترس قرار دادن آنها برای محققان از تونس و خارج از کشور.

* ایجاد ارتباط همکاری با مراکز مطالعات و تحقیقات اسلامی مرتبط با علوم اسلامی و وابسته به دانشگاه‌های مختلف تونس و اسلامی و سایر کشورها برای تبادل اطلاعات، تحقیقات و فهرست‌ها.

* برگزاری مجامع علمی و سمینارهای دوره ای و غیر ادواری که متخصصان علوم اسلامی از تونس، جهان اسلام و غیره در آن شرکت می کنند.

کد خبر 21518

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 8 =