امسال در ماه سپتامبر دو سینمای مشهور وین به نام های فوتیف کینو  و کینو دفرانس آثار کارگردانان برخی از کارگردانان ایرانی را به نمایش گذاشته است  این فیلمها عبارتند از کلاس های فارسی،آینده سه ، روی کاناپه در تونس و یلدا که در ادامه می آید.

امسال در ماه سپتامبر دو سینمای مشهور وین به نام های فوتیف کینو (Votiv Kino)  و کینو دفرانس (Kino de france) آثار کارگردانان برخی از کارگردانان ایرانی را به نمایش گذاشته است  این فیلمها عبارتند از :

کلاس های فارسی

 کلاس های فارسی Persischstunde   یک درام سینمایی از وادیم پرلمن Vadim Perelman کارگردان آمریکایی-اکراینی است که برای اولین بار در بهمن ماه  ۱۳۹۸  به عنوان بخشی از جشنواره فیلم برلین به نمایش درآمد. این فیلم اساساً براساس داستان اختراع زبان توسط ولفگانگ کولهازه  Wolfgang Kohlhaase نویسنده و کارگردان آلمانی به دو زبان آلمانی و فرانسوی ساخته شده است. این فیلم سالهای جنگ جهانی دوم را نشان میدهد که یک یهودی بلژیکی به نام ژیل همراه با دیگر یهودیان  دستگیر و به یک اردوگاه کار اجباری در آلمان منتقل می شود. او با ادعای اینکه یهودی نیست بلکه یک فرد ایرانی است با نام رضا  از اعدام فرار می کند. دروغی که در ابتدا او را نجات می دهد ولی سپس مأموریتی غیرممکن به ژیل واگذار می شود و آن چیزی نیست جز اینکه به یک افسر آلمانی که رئیس آشپزخانه اردوگاه است و رویای افتتاح یک رستوران در ایران را پس از پایان جنگ دارد، فارسی یاد بدهد. از آنجا که ژیل اصلا تسلطی به زبان فارسی ندارد ، مجبور است آن را ابداع کند و زبانی تخیلی را به او آموزش میدهد.

آینده  سه  

فیلم فراز شریعت، فیلمساز ۲۶ ساله ایرانی‌تبار به عنوان یکی از نمایندگان نسل جوان سینمای آلمان محسوب می‌شود که  توانسته است با رویکردی متفاوت به این موضوع بپردازد. پدر و مادر او مهاجران ایرانی هستند ، خود او در کلن به دنیا آمده و در دانشگاه هیلدس‌هایم در رشته هنرهای نمایشی تحصیل کرده است. زندگی و سرنوشت شخصی شریعت را در فیلم " آینده ۳" می‌توان دید. حتی پدر و مادر خودش نقش پدر و مادر قهرمان داستان در فیلم را ایفا می‌کنند.   فیلم او که سبک درام دارد ، آینده۳ Futur ۳ در سپتامبر سال گذشته  به عنوان بهترین فیلم آلمانی در بخش استعدادهای جدید کارگردانی انتخاب شده بود و امسال از ۲۴ شهریور در سینمای فوتیف کینو به زبان آلمانی در حال اکران است..

 این فیلم  داستانی است درباره بلوغ، حس خوشبختی و رویاهای تحقق‌نیافته ، پناهندگان ، همجنس بازی، پارتی های شبانه و بدلیل دستگیری فراز شریعت و حکم دادگاه برای کار اجباری در کمپ پناهندگان وتجربیاتش در این دوران ، عملا واگویی داستانهای زندگی خود اوست.

روی کاناپه در تونس  

فیلم "بر روی کاناپه در تونس" ، اولین فیلم سینمایی ساخته مانل لبیدی ، کارگردان تونسی-فرانسوی است. لبیدی در این کمدی داستان زنی را  به تصویر میکشد  که در جستجوی هویت خود است.  این فیلم با دو زبان فرانسوی و عربی در سینمای کینو دفرانس از تاریخ ۵ مهر اکران در حال اکران است.

در این فیلم گلشیفته فراهانی  بازیگر ایرانی مقیم فرانسه نقش روانشناسی به نام سلما را بازی می کند که قصد دارد پس از سقوط بن علی ، به کشور خود تونس برگردد و یک کلینیک برای روانکاوی در آنجا افتتاح کند. او در این مسیر و برای تحقق بخشیدن به برنامه هایش با موانع بسیاری مواجه می شود، اما همچنین با علاقه زیادی به مسیر خود ادامه می دهد، زیرا در مدت کوتاهی در میابد که  مردم تونس در سالهای پس از انقلاب نیاز شدیدی صحبت و بیان مشکلات خود دارند. کلینیک  او دریچه ای را به روی جامعه ای مملو از تضادها و  افرادی با گرایش های مختلف از جمله یک پیشوای مذهبی افسرده ، فردی با گرایش های فرویدی و شخصی با رویاهای سیاسی  باز می کند که او در مواجهه با این افراد  با شوخ طبعی برخورد می کند.

یلدا Yalda

فیلم یلدا که همچنین با نام شبی برای بخشش نیز شناخته می‌شود فیلمی به کارگردانی و نویسندگی مسعود بخشی و تهیه‌کنندگی علی مصفا محصول سال ۱۳۹۷ است که در سینمای فوتیف کینو وین با زیرنویس انگلیسی از تاریخ ۵ مهراکران می شود.  مسعود بخشی در این فیلم زندگی دختر جوانی به نام مریم را به تصویر می کشد که به اتهام کشتن نامزد خود ناصر به اعدام محکوم شده است. با این حال ، در یک برنامه تلویزیونی به او فرصت داده می شود تا از مونا ، تنها دختر مقتول ، طلب بخشش کند. ضبط  این برنامه که در شب یلدا انجام می شود ، طبق برنامه پیش نمی رود و اتفاقات غیرمنتظره ای  این دو زن را به تصمیم گیری متفاوتی سوق می دهد.

توضیح : مدیریت این دو سینما  بر عهده ی  آقای میشائیل استیسکالMichael Stejskal  است که همچنین او مدیریت انجمن توزیع فیلم اتریش را نیز بر عهده دارد . سالانه حدود ۱۵۰ هزار نفر برای دیدن فیلم به این دو سینما مراجعه می کنند. سینمای فوتیف کینو دارای سه سالن  مجزا با ظرفیت های ۶۶ و۸۵ و ۱۷۶ نفر است که  مناسب برای برگزاری مراسم ها نیز می باشد و جشنواره فیلم های فرانسه زبان و فیلم های عبری و همچنین بخشی از جشنواره ویناله همه ساله در این سینما برگزار می شود. این سینمای پیشرفته قادر به اکران فیلم های ۳۵ میلیمتری نیز است. سینمای کینو دفرانس نیز دارای دو سالن مجزا با ظرفیت های ۱۱۲ و ۸۲ نفر می باشد.این دو سینما عموما محصولات کشور فرانسه و یا مرتبط با آن کشور را در خود نمایش می دهند و پیش از این فیلمهای اصغر فرهادی نیز در این سینماها به نمایش در آمده بود.

کد خبر 3629

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =