-
احمد سودی؛ شارح بوسنیایی ادبیات فارسی در قلمرو عثمانی
احمد سودی؛ شارح بوسنیایی ادبیات فارسی
سنت مطالعه و پرداختن به زبان و ادبیات فارسی در قلمرو امپراتوری عثمانی شمار زیادی از مترجمان، مفسران، پژوهشگران، نویسندگان و ادیبانی را پدید آورده است که آثار خود را بر اساس نمونههای کلاسیک فارسی نوشتهاند. در این سنت غنی، بیشک احمد سودی بوشنیاکی (بوسنوی) (متوفی ۱۵۹۹م) جایگاهی بسیار مهم دارد.
-
ذوالفقار زوکو جمهور؛ جهان از دریچه کاریکاتور
در ۲۴ سپتامبر ۱۹۲۰، ذوالفقار زوکو جمهور، نویسنده سفرنامه، نقاش، کاریکاتوریست، فیلمنامهنویس سینما و تلویزیون، طراح صحنه تئاتر و طراح لباس، مدیر هنری فیلم و منتقد هنر بوسنیایی در شهر کونیتس متولد شد. او در ۲۷ نوامبر ۱۹۸۹ در هرزگ نووی درگذشت و دو روز بعد در کونیتس به خاک سپرده شد.
-
جواد کاراحسن؛ چهره بی تکرار ادبیات معاصر بوسنی و هرزگوین
جواد کاراحسن (۱۹۵۳-۲۰۲۳) یکی از برجستهترین نویسندگان و روشنفکران بوسنیایی معاصر بود که نقش مهمی در ادبیات مدرن بوسنی و هرزگوین داشته است. او نه تنها نویسندهای خلاق و پرآوازه بلکه منتقد ادبی، نمایشنامهنویس و استاد دانشگاه نیز بود. آثار او اغلب به بررسی تاریخ، فرهنگ و انسانشناسی جوامع بالکان،…
-
آرامگاه یک ایرانی جزو آثار ملی بوسنی و هرزگوین
در 12 مارس 2018، کمیسیون حفظ آثار ملی بوسنی و هرزگوین، تکیه اوگلاواک و دو مزار با گورستان های اطراف آن را یک اثر ملی اعلام کرد. آنگونه که در این مصوبه آمده است، بنای تاریخی ملی شامل ساختمان تکیه نقشبندیه و آرامگاه شیخ عبدالرحمن سیری با مقبره اوگلاواک و آرامگاه شیخ حسین خراسانی با مقبره پلوچنیک…
-
نصب بنای یادبود «تورتکو» یکی از پادشاهان قرون وسطی بوسنی و هرزگوین در سارایوو
بنای یادبود پادشاه تورتکو (Tvrtko)، یکی از پادشاهان بوسنی و هرزگوین در قرون وسطی هفته گذشته در مقابل ساختمان شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین در سارایوو نصب شد. بنیامینا کاریچ، شهردار سارایوو نیز در نصب بنای یادبود مذکور حضور داشت.