موسسه ویروسشناسی روبرت کخ آلمان چندی پیش هشدار داد که آلمان ممکن است تا دو سال دیگر، درگیر ویروس کرونا باشد. این بیماری در هفتههای اخیر، باعث هجوم مردم به فروشگاهها، گسترش بیکاری، تعطیلی اماکن عمومی و توقف کار بسیاری از شرکتهای بزرگ وکوچک آلمان شده است. در این شرایط، هنوز برخی از آلمانیها به توصیه مسئولان برای ماندن در خانه بیاعتنا هستند و با حضور در خیابانها و مراکز عمومی، باعث شیوع بیشتر این بیماری میشوند. از این رو، مسئولان دولت آلمان، مقررات جدیدی برای حضور شهروندان در خیابانها وضع کرده است. براساس گزارش شبکه رادیو و تلویزیون شمال آلمان، دولت فدرال از مردم خواسته است تا از تجمع بیش از دو نفر در خیابانها پرهیز کنند. همچنین به همه شهروندان توصیه شده است تا از دیدارهای خانوادگی نیز اجتناب کنند. علاوه بر اینها، تمام کافهها، رستورانها، آرایشگاهها و سالنهای زیبایی در ایالتهای مختلف آلمان تعطیل شدهاند. آنطور که خبرگزاریها گزارش میدهند، نیروهای پلیس بر اجرای مقررات جدید نظارت خواهند کرد و متخلفان را جریمه میکنند. پیشتر، مسئولان دولت بایرن مقررات شدیدتری برای تردد در اماکن عمومی وضع کرده بودند، اما بهنظر میرسد که قوانین جدید دولت فدرال به تایید مسئولان تمام ایالتها رسیده است. مرکل در این ارتباط به رسانهها گفت: «ما خواستار کاهش تماسهای اجتماعی هستیم و میخواهیم این قوانین در سراسر آلمان به صورت یکسان اعمال شود.»
حمایت از کادر درمان
یکی دیگر از دغدغههای اصلی مسئولان دولت فدرال در شرایط کنونی، کمبود تختهای بیمارستانی و کادر درمانی است. در هفتههای اخیر، مسئولان مراکز درمانی در ایالتهای مختلف آلمان به شدت، نسبت به کمبود تختهای بیمارستانی و کادر درمانی اعتراض کردند. بالاخره هفته گذشته، اعتراض آنها نتیجه داد و ینس اشپان، وزیر بهداشت آلمان اعلام کرد که دولت فدرال برای حمایت از کادر درمانی در بحران کرونا، بودجه مناسبی اختصاص داده است. بر این اساس، مراکز درمانی که با کمبود تخت روبرو هستند، ۵۶۰ یورو بابت هر تختی که در اختیار بیماران کرونایی میگذارند، دریافت خواهند کرد. علاوه بر این، به گفته وزیر بهداشت فدرال، کلینیکها نیز در صورت ایجاد مراکز مجهز به تجهیزات تنفسی، ۵۰ هزار یورو دریافت میکنند. در کنار اینها، مقرر شده است تا تجیهزات بیشتری نیز برای کادر درمانی در نظر گرفته شود. این تجهیزات توسط مسئولان ایالتها تهیه و در اختیار بیمارستانها قرار میگیرد. همچنین وزارت بهداشت از پزشکان بازنشسته خواسته است تا در صورت امکان به کار بازگردند.
اختصاص بودجه میلیاردی برای جبران خسارت
البته تمهیدات دولت فدرال به همین جا ختم نمیشود. بیماری کرونا، خساراتهای مالی زیادی به شهروندان و شرکتهای مختلف در آلمان وارد کرده است. آمارها نشان میدهد که به دلیل شیوع گسترده کرونا در آلمان، بسیاری از کسبوکارها تعطیل شدهاند و افراد زیادی با مشکلات مالی روبرو هستند. برخی از کارشناسان اقتصادی آلمان معتقدند که این بیماری میتواند ۲۵۵ تا ۷۲۹ میلیارد یورو به اقتصاد آلمان ضرر برساند. اولاف شولتس، وزیر اقتصاد فدرال نیز اعلام کرده است که این بیماری، بیش از هر بلایای طبیعی به آلمان صدمه مالی وارد خواهد کرد. از این رو، کابینه دولت ائتلافی به ریاست آنگلا مرکل در هفته اخیر، برای کاهش پیامدهای بحران کرونا و کمک به واحدهایی تولیدی و خدماتی زیاندیده یک بسته حمایتی را در قالب متمم بودجه به میزان ۱۵۶ میلیارد دلار به تصویب رساند. این در حالی است که این بودجه، بالاتر از مرز وامی است که در قانون اساسی آلمان مشخص شده است. با این وجود، بسیاری معتقدند که این بودجه در هفته اخیر در بوندستاگ و شورای فدرال نیز به تصویب خواهد رسید.
کمک به کمک به خانوادهها
از سوی دیگر، دولت اعلام کرده است؛ از شهروندان آلمانی که از عهده اجاره خانه و خرج اعضای خانواده برنمیآیند نیز حمایت میکند. هوبرتوس هایل، وزیر کار آلمان در این شرایط یک بسته کمکی بزرگ مهیا کرده است. در این بسته، تسهیلاتی برای کمدرآمدترین اقشار جامعه در نظر گرفته شده است. حتی قرار است؛ مراحل اداری دستوپاگیر برای اعطای تسهیلات حذف میشود تا هیچ کس به دلیل نیاز مالی آسیب نبیند. هایل در این باره گفت: «ما مردم را تنها نمیگذاریم. دولت آلمان مراقب شهروندان خواهد بود.»
علاوه بر این، وزیر خانواده آلمان به خانوادههایی که در شرایط کنونی نمیتوانند مایحتاج کودکان خود را تهیه کنند، وعده کمک داده است. فرانسیسکا گیفی در این باره گفت:« سعی میکنیم به خانوادههایی که با مشکلات مالی روبرو شدهاند، کمک کنیم. براساس تصمیمات جدید، هر خانواده نیازمند میتواند حداکثر ۱۸۵ یورو اضافی برای هر بچه در ماه دریافت کند.»
از سوی دیگر، دولت فدرال سعی دارد تا به والدین شاغلی که به دلیل تعطیلی مدارس، امکان نگهداری از کودکان خود را ندارند، کمک کند. مسئولان دولت آلمان از یک سو، میخواهند والدین هنگام مرخصی نگران دستمزد خود نباشند و از سوی دیگر نگران شرایط مالی شرکتها و سازمانها هستند. آنها میخواهند بودجهای برای رفع این مشکلات در نظر بگیرند، اما هنوز دولت مرکل تصمیم قطعی خود را در این باره اعلام نکرده است.
منبع: مرکور، ولت، زوددویچه، شبکه رادیو و تلویزیون بایرن، اشپیگل
لینکهای گزارش:
https://www.merkur.de/politik/corona-krise-union-soeder-gruene-handeln-massnahmen-scholz-wirtschaft-schutzschrim-handy-
ortung-demokratie-fdp-zr-۱۳۶۰۴۰۴۵.html
https://www.sueddeutsche.de/politik/coronavirus-bundeskabinett-schulden-rekordsumme-۱.۴۸۵۳۹۹۲
نظر شما