محققان دانشگاه مونستر، در یک پروژه تحقیقاتی جدید، تأثیر ادیان بر تحولات اجتماعی و سیاسی را مورد ارزیابی قرار می‌دهند.

                                                       

محققان دانشگاه مونستر، در یک پروژه تحقیقاتی جدید، تأثیر ادیان بر تحولات اجتماعی و سیاسی را مورد ارزیابی قرار می‌دهند. این پروژه تحقیقاتی با عنوان "پویایی سنت و نوآوری" زیر نظر گروه تحقیقاتی “ سیاست و دین” در دانشگاه مونستر انجام می‌شود و محققان پروژه بر روی تاثیر پیروان ادیان بر تغییرات اجتماعی و سیاسی کار می‌کنند.

پروفسور دکتر نیل جانسن، سخنگوی گروه تحقیقاتی “سیاست و دین” در مراسمی که روز جمعه برای معرفی این برنامه تحقیقاتی برگزار شد، گفت:« ما تحقیقات خود را درباره ارتباط میان دین و سیاست و همچنین فرهنگ از سال ۲۰۰۷ آغاز کرده‌ایم و خرسندم که بگویم ما از اولین گروه‌های تحقیقاتی در جهان هستیم که در این باره کار کرده‌ایم. نتایج تحقیقات ما نشان می‌دهد که دین ممکن است مانند یک موتور محرک در تغییرات سیاسی و اجتماعی عمل ‌کند. شاید عجیب باشد اما ادیان، نقش مهمی در تغییرات اجتماعی و سیاسی گذشته و حال داشته‌اند.»

او در ادامه صحبت‌هایش به اعتراضات کلیساهای کاتولیک و پروتستان در دوره پایانی حیات جمهوری دمکراتیک آلمان، نقش نیروهای پروتستان در سیاست آمریکا، اسلام‌گرایی در ترکیه، نفوذ یهودیان ارتدوکس در اسرائیل، تعامل گروه‌های زیست‌محیطی مذهبی و همچنین قدرت گرفتن راستگرایان در موسسات مذهبی مسیحیان اشاره کرد و گفت:« این موارد نشان می‌دهند که ادیان چگونه در تغییرات و تحولات اجتماعی و سیاسی نقش دارند.»

به گفته او سوال اساسی پروژه تحقیقاتی  "پویایی سنت و نوآوری" این است که ادیان به چه شیوه‌ای در منازعات اجتماعی و سیاسی عمل می‌کنند و آیا باعث اصلاح و توسعه آنها می‌شوند؟

در مراسمی که برای معرفی این برنامه تحقیقاتی برگزار شده بود، پژوهشگران  گروه تحقیقاتی “سیاست و دین” و مسئولان دانشگاه مونستر حضور داشتند. در این مراسم گفته شد که پروژه "پویایی سنت و نوآوری" تا سال ۲۰۲۵ ادامه خواهد یافت.

 شبکه تحقیقاتی “سیاست و دین” از سال ۲۰۰۷ کار خود را آغاز کرده است و در میان شبکه‌های تحقیقاتی برتر آلمان، تنها شبکه‌ای است که بر روی موضوع دین کار می‌کند. آنطور که در سایت دانشگاه مونستر آمده است: ۱۴۰ پژوهشگر از حوزه‌های مختلف علوم انسانی و علوم اجتماعی و از ۱۰ ملیت مختلف بر روی پروژه تحقیقاتی  "پویایی سنت و نوآوری" کار خواهند کرد. این پژوهشگران پیش از این، بر روی پروژه‌های شخصی مرتبط با این پروژه کار کرده‌اند. به گفته جانسن تحقیقات این پژوهشگران در سال‌های اخیر نشان داده است که دین می‌تواند به عنوان موتور محرک در تحولات سیاسی و اجتماعی عمل کند.

منبع:

https://www.uni-muenster.de/Religion-und-Politik/aktuelles/2019/mai/PM_Eroeffnungsfeier_Exzellenzcluster.html

کد خبر 1198

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 17 =