۶ تیر ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۸
سفر رئیس جمهور یونان به شمال یونان و دیدار با مسلمانان این منطقه

خانم سکلروپولو رئیس جمهوری یونان به منظور احترام و نشان دادن اهمیت همزیستی مسلمانان و مسیحیان منطقه در خلال ماه مبارک رمضان که همزمان با دوران روزه داری مسیحیان بود، هفته گذشته به شمال یونان سفر و با نمایندگان مسلمانان و مسیحیان این منطقه دیدار و گفتگو کرد.

خانم  سکلروپولو رئیس جمهوری یونان به منظور احترام و نشان دادن اهمیت همزیستی مسلمانان و مسیحیان منطقه در خلال ماه مبارک رمضان که همزمان با دوران روزه داری مسیحیان بود، هفته گذشته به شمال یونان سفر و با نمایندگان مسلمانان و مسیحیان این منطقه دیدار و گفتگو کرد. خانم " کاترینا سکلروپولو" رییس جمهور یونان در یک سفر چهار روزه به شمال یونان از شهر و روستاهای مسلمان نشین و حتی روستاهای دور افتاده در نزدیکترین نقطه مرزی با ترکیه بازدید کرد و ضمن دیدار با مسئولان مذهبی دو جامعه مسلمان و مسیحی با شهروندان این مناطق گفتگو کرد. براساس گزارش شبکه خبری پر بیننده یونانی زبان" این" رئیس جمهور یونان همزیستی مسالمت آمیز مسلمانان و مسیحیان در منطقه شمال یونان را مثال زدنی و بی نظیر توصیف کرد.

رئیس جمهور یونان ابتدا به روستای دیدیمتیخوس رفت با شهروندان مسیحی و مسلمان دیدار و در مورد زندگی آنان در منطقه و مشکلاتشان صحبت کرد. وی مورد استقبال شهردار و دیگر مقامات محلی قرار گرفت و سپس به کلیسای سنت جرج رفت و با مترو پل آنجا  کشیش سوفلیاس  دمسکینوس  دیدار و در مراسم مذهبی این کلیسا شرکت کرد. در خلال اجرای مراسم یک کشیش از کشور اوکراین نیز با ۵ فرزند خود که به یونان پناهنده شده است حضور داشت و از مردم و مترو پل خواست که برای اوکراین دعا کنند.

در دیدار رییس جمهور یونان در مسجد دیدیمتیخوس، مفتی و ناظر بر اوقاف روستای دیدیمتخیوس، آقای عثمان حمزه طی سخنانی گفت: همزیستی مسالمت آمیز و برادرانه مسیحیان و مسلمانان منطقه یک الگویی برای پیروان ادیان مختلف و توحیدی  برای جهانیان است. وی ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص اعمال مسلمانان در ماه رمضان، عید پاک مسیحیان ارتدکس را تبریک گفت.

سفر رئیس جمهور یونان به شمال یونان و دیدار با مسلمانان این منطقه

رئیس جمهور یونان نیز توقفی در محل عبادی  علویان کرد (جم اویت)  داشت و با رئیس مدرسه مومنین علی (ع) اقلیت علوی این منطقه و آقای ابراهیم خیره رئیس مرکز فرهنگی و انجمن فرهنگی علویان دیدار و گفت و گو کرد. محل عبادات و راز و نیاز علویان در منطقه "درری اوی بزرگ" واقع در شمال یونان و در نزدیکی مرزهای ترکیه قراردارد. این مکان اولین تکیه ای است که به عنوان محل عبادات برای جامعه مذهبی علویان ساخته شده است. رئیس و مسئول مرکز فرهنگی و آموزشی علویان خطاب به رئیس جمهور یونان گفت: ما افتخار می کنیم و مایه مباهات ماست که در این کشور زندگی می کنیم و از یونان و مسئولان آن برای ساخت تکیه ویژه جامعه علویان صمیمانه تشکر و قدردانی می­نمایم.

رئیس جمهور یونان در دیدار از مدرسه علویان گفت: تمام انسان ها  حق دارند به صورت آزادانه مراسم و عبادات مذهبی خود را برگزار کنند و مذهب عامل وحدت است و باید از این عامل به عنوان احترام به پیروان ادیان مختلف و زندگی مسالمت و پیشرفت انسان ها بهره مند شویم.

گفتنی است که در این گزارش اطلاعی از تعداد علویان در شمال یونان منتشر نشده و این اولین باری است که رسانه های یونان از حضور جامعه علویان در یونان سخن به میان می آورند. دولت یونان و رسانه های این کشورها بارها به تعداد و جمعیت علویان در ترکیه اشاره و سوء رفتار این کشور با علویان را گوشزد کرده­اند و تا حدود علویان را رقیبی برای دولت ترکیه می­دانند. از این جهت آنان تا حدودی در جامعه یونان محبوبیت دارند، اما از حضور اقلیت و جامعه علویان در شمال یونان تا کنون سخنی به میان آورده نمی شد.

منبع خبرگزاری رسمی یونان ( انا)

ماه رمضان در شمال یونان

به بهانه حضور رئیس جمهور یونان در جمع روزه داران و مسلمانان شمال یونان گفت و گویی با دکتر یشار شریف داماداغلو روحانی مقیم شمال یونان و استاد دانشگاه ارسطو در خصوص ماه رمضان در آن منطقه توسط رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در یونان انجام شد که در ادامه بدان می پردازیم. ماه رمضان امسال در یونان نسبت به سال گذشته دارای از نظر تعداد برنامه های مذهبی و حضور گسترده تر روزه داران نسبت به سال گذشته متفاوت بود. البته عمده این تفاوت به کاهش حسایت ها نسبت به شیوع ویروس کرونا بر می­گردد. باید گفته شود که مسلمانان مقیم یونان و یا مسلمانان یونانی عمدتاً در شمال یونان یونان ساکنند. البته مسلمانی نیز در دیگر شهرهای این کشور همچون  شهر کوچک "تیوا " واقع در ۸۵ کیلومتری شمال شهر آتن، در جزایر کو، در جزیره رود س و دیگر شهرهای کوچک و به صورت محدود نیز ساکن هستند. اگرچه آمار رسمی از تعداد مسلمانان در یونان بندرت منتشر می شود ولی آنچه مسلم است، مسلمانان ساکن شمال یونان یعنی درشهرهای  اکسانتی، کموتنی، ردوپیس ، دیددیمو تیخو و روستاهای اطراف این مناطق به ۳۰۰ هزار نفر می­رسند.

مسلمانان مقیم شهر آتن و شهرهای دیگر یونان و به خصوص شهر تسالونیکی دومین شهر بزرگ  این کشور عمدتاً مهاجرانی از کشورهای اسلامی هستند و حدود ۴۵۰ الی ۵۵۰ هزار نفر برآورد می شوند. به عبارتی حدود ۹ الی ۱۰ درصد جمعیت کل این کشور را مسلمانان بومی و مهاجران تشکیل می دهند و بعد از مسیحیان ارتدکس، یعنی مذهب رسمی این کشور، در رده دوم از نظر جمعیتی قرار دارند. البته براساس قوانین یونان یهودیان مقیم و بومی این کشور که تعداد آنان بسیار نسبت به مسلمانان و حتی کاتولیک ها کمتر است، به عنوان دومین اقلیت مذهبی به رسمیت شناخته می شوند.

امسال مساجد و نمازخانه های مستقر در یونان به علت کاهش نسبی محدودیت هایی که به علت شیوع ویروس کرونا، اعمال شده بود، از شور و هیجان خاصی برخوردار است. دکتر یشار شریف داماد اوغلو مدرس دروس اسلامی دانشگاه ارسطوی تسالونیکی در این باره می گوید: امسال تغییرات اساسی در روش اعلام آغاز و رویت هلال ماه مبارک رمضان صورت گرفته است، زیرا امسال هیاتی از علما و مسلمانان علاوه بر رایزنی با علمای دیگر کشور های اسلامی که دارای افق مشابه ای با شمال یونان هستند، در منطقه شمال یونان، رصد آغاز ماه مبارک رمضان را بر عهده داشتند. براساس گزارش وی امسال برنامه ای ترتیب داده شده است که به ایتام منطقه در خلال ماه مبارک رمضان توجه ویژه ای شود و اطعام  برای آنان در وعده سحر و افطار در نظر گرفته شود. به آنان رسیدگی بیشتر شود و برای آموزشهای آنان نیز تدارکاتی، صورت گرفت.

وی ادامه داد: در خلال ماه مبارک رمضان از مدعوین زن و مرد پس از اقامه نماز مغرب پذیرایی به عمل می آید، خطیب های مساجد ، نصایح و آموزش های دینی را مطرح و به سوالات آنان پاسخ  می دهند و سپس برای علاقه مندان به فراگیری قرآن کریم ، قرآن تدریس می شود، که هم معنای آن و هم نحوه قرائت با صوت قرآن نیز برای جوانان و نوجوانان  تدریس می گردد. در ماه رمضان جاری حضور جوانان و مردم امسال بسیار نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری دارد و به همین دلیل مساجد شمال یونان که در حدود ۳۰۰ مسجد است برنامه ریزی گسترده  تری در خصوص ماه مبارک داشتند. همچنین ترتیبی اتخاذ شده است تا افرادی که در فاصله زیادی از مراکز مذهبی و مساجد  همچون اشتغال در مزارع و کارخانه های خارج از مناطق مسکونی، مشغول بکار هستند، بتوانند از فیض این ماه مبارک از طریق فضای مجازی بهره مند شوند. علاوه بر این برنامه های آموزشی خاصی در مورد تعلیمات قرآنی و دینی در مدارس و مساجد، حتی در روستاهای دور افتاده در شمال یونان، نیز تدارک دیده شده است تا جوانان و نوجوانان  بیش از پیش در این ماه مبارک، با تعلیمات دینی و آموزش های قرآنی آشنا شوند.

وی درخصوص سنت های مردم شمال یونان در این ماه مبارک گفت: شهروندان مسلمان مقیم شمال یونان با همکاری با مسئولان مساجد، در اماکن مذهبی و یا در منازل  خود اقدام  به تهیه غذاهای سنتی و حلوا های مختلف محلی  نموده و به صورت منظمی از روزه داران پذیرایی به عمل آورده می شود. هدف اصلی از گرامی داشت سنت های مذهبی در ماه مبارک رمضان، علاوه بر نشان دادن وحدت بین مسلمین، ارائه  چهره نورانی و لطیف از سنت ها و تعلیمات الهی و اسلام به پیروان دیگر ادیان در جامعه ای است که اکثریت آن مسیحی است. در همین حال برنامه هایی نیز برای اهل قبور در نظر گرفته شده است و مردم به صورت دسته جمعی و به همراه روحانی و مسئول منطقه در بعضی از شب ها به مزار از دست رفتگان می روند و ضمن قرائت فاتحه ، حلوای خیراتی را بین حاضرین و به خصوص به مستمندان تقسیم می کنند.

لازم به ذکر است، مسلمانان شمال یونان اکثراً حنفی مذهب و علاقه مند و محب اهل بیت (ع) هستند.  ایشان نواده گان مسلمانانی هستند که از دوران عثمانی در یونان سکنی گزیده اند.  علاوه بر شمال این کشور،  مسلمانانی نیز در جزایر " کو" و جزیره "رودس" حضور دارند که علی رغم جمعیت کم، دارای مسجد  خاص خود هستند و در ایام ماه مبارک رمضان به فعالیت های معمول در این ماه می پردازند. جزیره کو نیز دارای مفتی خاص خود است که امور مسلمانان مقیم این جزیره را بر عهده دارد.

اما در شهر آتن، اکثر مسلمانان خارجی مقیم این شهر را مسلمانان مهاجر از کشورهای مختلف اسلامی  تشکیل می­دهند که به این کشور سفر کرده  و در آتن مشغول به کار هستند. اگرچه در این رابطه آمار رسمی از طرف مقامات دولتی اعلام نمی گردد ولی برآورد می شود، که حدود ۵۰۰ هزار نفر از مسلمانان کشورهای مختلف جهان اسلام در این  شهر زندگی می­کنند. نمازخانه ها و محل های فرهنگی مستقر در شهر آتن معمولاً از اول ماه مبارک رمضان هر روزه  شاهد برگزاری نماز جماعت و افطار برای مومنان است. نمازخانه ها و محل های فرهنگی مسلمانان شیعیان مقیم شهر آتن و حومه دارای تعدادی نمازخانه و مراکز فرهنگی و مذهبی به رسمیت شناخته از طرف دولت یونان است.  شیعیان مقیم این شهر دارای برنامه های ویژه ایام سوگواری و مراسم شهادت مولای متقیان امام علی(ع) هستند و نسبت به برگزاری مراسم روز جهانی قدس اقدام می کنند.  شیعیان دارای انجمن سراسری تحت نام انجمن شیعیان مقیم یونان بوده و نمازخانه هایی همچون، امام بارگاه جعفری شیعیان پاکستانی، واقع در جنوب و غرب شهر آتن، گلزار حضرت زینب(س) واقع در جنوب شهر آتن، انجمن فرهنگی مهدیه ی افغان های مقیم را در اختیار دارند. 

کد خبر 12726

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 10 =