فضای مجازی و به عبارت بهتر صفحات فیسبوک محل اصلی تبلیغات انتخاباتی و تخریب رقبا در انتخابات ریاست جمهوری ۱۵ سپتامبر شده اند.

فضای مجازی و به عبارت بهتر صفحات فیسبوک محل اصلی تبلیغات انتخاباتی و تخریب رقبا در انتخابات ریاست جمهوری ۱۵ سپتامبر شده اند. در روزهای گذشته فیلم های کوتاه و تصاویر زیادی در این صفحات رد و بدل می شود و طرفداران و مخالفان نامزدهای انتخاباتی در این فضا با هم به رقابت می پردازند.

عادل الجربوعی عضو هیئت عالی انتخابات اعلام کرد که استفاده از صفحات فیسبوک که برای آن پول پرداخت شده است ممنوع می باشد. این صفحات صفحاتی هستند که افراد برای استفاده از آن ها به شرکت فیسبوک پول می دهند تا از این طریق با تعداد زیادتری از تونسی ها ارتباط داشته باشند و نیا نامزدها به تبلیغات انتخاباتی را برطرف کند. نگرانی هیئت عالی انتخابات به خاطر احتمال دخالت پول کشورهای خارجی در انتخابات ریاست جمهوری است. و این امری است که قانون انتخابات تونس آن را ممنوع اعلام کرده است.

یکی از فعالان فیسبوک که صفحه مشهوری در این سایت دارد و نمی خواهد که نامش فاش شود می گوید که مشکل استفاده از فیسبوک داشتن صفحات تبلیغاتی برای ۳۰ کاندیدا نیست ، بلکه آنچه خطرناک است خرید و اجاره صفحات برای تبلیغات اشخاص و یا فحش دادن به رقبا است. به گفته وی برخی احزاب در انتخابات سال ۲۰۱۴ اقدام به خرید صفحاتی نمودند که بعضا تا ۸۰۰ هزار فالور داشتند و برای این کار تا حدود ۷ هزار دلار(۲۰ هزار دینار تونس) هزینه کردند. برخی

دیگر صفحات را برای مدت کوتاهی به مبلغ ۳ و نیم هزار دلار(۱۰ هزار دینار) اجاره کردند. این کار موجب شد تا جنگ نیابتی میان رقبا بالا بگیرد تا شاید هر کدام طرفداران بیشتری پیدا کنند.

در این صفحات با نمایش کلیپ های مربوط به مثلا ۵ سال قبل که در آن ها در باره حقوق زنان و دین اسلام و نحوه برخورد با دشمنان انقلاب سخن گفته شده و انتشار تصاویر و مطالب مختلف چهره نامزدهای رقیب مانند محمد عبو از حزب تیار الدیمقراطی و عبدالفتاح مورو از حرکت النهضه را تخریب کرده و گذشته آن ها را زیر سوال می برند.

فیسبوک یکی از منابع اصلی اخبار تونس است که بنا بر اعلام مراکز تخصصی تعداد مشترکین تونسی فیسبوک بیش از ۷ میلیون اعلام شده است. این در حالی است که در انتخابات سال جاری از جمعیت ۱۱ و نیم میلیون تونس حدود ۷ میلیون نفر می توانند در انتخابات شرکت کنند. طبق آمار ۱۹% از مردم تونس بی سواد هستند و فیسبوک می تواند از عوامل موثر در انتخاب آن ها باشد.

کد خبر 1365

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =