آقای چیپراس رئیس سابق ائتلاف چپ در نشستی با عنوان «۵۰ سال پس از استعمار» با بیان اینکه در این ۵۰ سال پس از استعمار فرصت های قابل توجهی از دست رفته است، گفت: ما در این ۵۰ سال به یک جهش توسعه ای اساسی دست پیدا نکردیم.

دیدگاه رئیس سابق حزب ائتلاف چپ یونان در خصوص ۵۰ سال پس از استعمار

آقای چیپراس رئیس سابق ائتلاف چپ در نشستی با عنوان «۵۰ سال پس از استعمار» که توسط روزنامه «کاتی مرینی» برگزاری می شد، حضور یافت. وی در سخنرانی خود با بیان اینکه «در این ۵۰ سال پس از استعمار فرصت های قابل توجهی از دست رفته است، زیرا ما در این ۵۰ سال به یک جهش توسعه ای اساسی دست پیدا نکردیم» افزود که «ما به دلیل خیانت، به ارزش‎های پسا استعمار هدایت شدیم.»

آقای چیپراس به خاطرات اولیه خود از دوران پسا استعمار اشاره کرد:«من چهار روز پس از این دوره استعماری به دنیا آمدم، بنابراین نمی توانم خاطراتی از آن سال‎های پرمخاطره اولیه داشته باشم. خاطراتی از دهه ۸۰ به بعد دارم. البته موج شوک پسا استعماری آن‎قدر قوی بود که سال‎ها ادامه داشت. من در کودکی انتظار تغییرات بسیار بزرگی را که این دهه به ارمغان آورد به یاد دارم. من شب انتخابات سال ۸۱ و فضای جشن را به یاد دارم. در آن زمان سیاست وارد هر خانه شده بود. امروز فقط می‎توانم قدردانی کنم که لحظه پسااستعمار یک تقاطع تاریخی بزرگ بود. بخشی از چپ در آن زمان اشتباه می‌کردند که می‌گفتند این اقدام ناتو است. این یک لحظه گذار اساسی به یک دموکراسی عادی بود، که تا حدی خواسته های دوره پیش از دیکتاتوری را برای یک دموکراسی پارلمانی که فراتر از مداخله قدرت‎های خارجی یا داخلی عمل می کرد، برآورده کرد.

نخست وزیر سابق در صحبت درباره «آینده چپ یونان» استدلال کرد که «چپ نمی تواند با تحولات همگام شود و چشم انداز هیجان و زندگی بهتر را ارائه دهد. چپ باید منعکس کننده ارزش های خود باشد. ارزش های او عدالت اجتماعی، همبستگی، دموکراسی متفاوت است، فقط او می‎تواند از آنها دفاع کند. ما تصویری متفاوت از تصویری که در نظر داشتیم ارائه دادیم.»

من برای کشور خوشحال نیستم زیرا پس از ۵۰ سال پیشرفت آرام، جوانان دوباره کشور را ترک می‎کنند. شکافی در قرارداد اجتماعی پسا استعماری وجود دارد. بدیهی است که نسل‎های جدید می‎بینند که بدتر از نسل‎های قبلی زندگی خواهند کرد.

وی در مورد روابط یونان و آمریکا و ضد آمریکایی حاکم بر دوران پسا استعمار اظهار داشت: «آمریکایی ستیزی من حتی در جوانی همیشه زمینه داشت. او به ویژه از نگرش دولت آمریکا در طول این هفت سال انتقاد کرد، اما مدعی شد از مارتین لوتر کینگ و از جنبش‎هایی که در آمریکا در حال شکل گیری بود، الهام گرفت. چیپراس از اینکه دولت او نقشی در عادی سازی روابط با ایالات متحده ایفا کرده است، ابراز خوشحالی کرد.

آقای چیپراس به شدت از نخست‌وزیر به خاطر «جایگاه ضعیف حاکمیت قانون» انتقاد کرد و اعلام داشت:«دموکراسی ما پنجاهمین سالگرد خود را جشن می‌گیرد، اما یک نقطه سیاه وجود دارد، نقطه سیاه شنود مکالمات افراد در یونان است. این یک رسوایی بی سابقه بود، نیمی از نظام سیاسی تحت نظارت هستند و بعد از یک سال و نیم حتی یک مورد هم پیگرد قانونی نشده است. برعکس، تلاش برای لاپوشانی در پارلمان باعث ایجاد احساس ناراحتی در جامعه می شود. دموکراسی ما وزنه های تعادل نهادی قوی ندارد و در چارچوب درهم تنیدگی با منافع اقتصادی عمل می کند. حاکمیت قانون در یونان بیمار است. او دارد رنج می برد. ضعف فضای مترقی و اپوزیسیون، ضعف مطبوعات، قوه قضائیه، شرایط منفی ایجاد می‎کند که جریان ضد سیاسی را تقویت می‎کند.»

سخنرانی وی یکی از مهم ترین سخنرانی وی پس از کناره گیری از حزب خود بود که علاوه بر شرایط خاص سیاسی و اقتصادی دولت که با بحرانی ترین شرایط اقتصادی روبرو بود اشاره دارد و در عین حال از خودانتقادی ابایی نداشت.

منبع: naftemporiki  

Αλ. Τσίπρας: Ατυχής η διαχείριση στις τηλεοπτικές άδειες και στην υπόθεση Novartis (naftemporiki.gr)

کد خبر 19170

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 8 =