آقای دیمیتریس مانتزوس، نماینده پارلمانی حزب «پاسوک» (حزب سوم پارلمان) در گفتگو با ایستگاه رادیویی SKAI درخواست همیشگی خود را از جامعه بین المللی برای حل و فصل غزه تکرار کرد. او مدعی شد دستور برای تخلیه رفح و بمباران های مداوم اسرائیل با هدف کاهش تنش نیست و ما میترسیم که تراژدی انسانی با صدها غیرنظامی کشته شده در فلسطین ادامه یابد. این موضوع باید با آتش بس فوری و آغاز مذاکرات برای صلح و راه حل عادلانه دو کشوری در منطقه پایان یابد. گروگانها باید فوراً توسط حماس آزاد شوند. حماس در شرایط کنونی با اتخاذ چنین سیاستی، به مردم فلسطین و خواسته های عادلانه آنها برای تشکیل کشور حمله می کند. نقض قوانین بین المللی با قتل عام غیرنظامیان توسط نیروهای اسرائیلی به قیمت فلسطینی هایی که از خانههای خود آواره شدهاند نیز باید متوقف شود.
آقای الکسیس هاریتسیس، رئیس حزب «چپ جدید» نیز خواستار اقدام فوری برای آتش بس فوری در غزه و آتش بس در همه جبهه ها شد. بحرانی ترین لحظه اکنون است. اکنون همه چشمان جهان به رفح معطوف شده است. اکنون مبارزه برای جلوگیری از تشدید کشتار در بحرانی ترین حالت خود قرار دارد. فردا خیلی دیر خواهد بود. اکنون زمان آن فرا رسیده است.
رئیس حزب چپ جدید با قاطعیت تاکید کرد: «آتش بس عمومی و آتش بس در همه جبهه ها برای توقف فوری این کشتار ضروری است. تهاجم و تخلیه رفح که طبق قوانین بین المللی جنایت جنگی محسوب می شود، باید هم اکنون متوقف شود و کانال های بشردوستانه باز نگه داشته شوند. شکاف امیدی که باز شده به شدت متزلزل به نظر می رسد. دولت اسرائیل نه تنها در برابر پیشنهاد آتش بس ایستاده است، بلکه چند ساعت بعد، حملات هوایی و تهاجم زمینی به گذرگاه بشردوستانه رفح را انجام داد. طرف های درگیر باید فورا به دیپلماسی بازگردند. پیشنهاد سه مرحلهای مصر و قطر می تواند مبنایی برای آتش بس باشد.
از دیدگاه این حزب، یونان باید به همراه سایر کشورها برای آتش بس فوری در غزه فشار دیپلماتیک بر اتحادیه اروپا اعمال کند. یونان با اجرای قطعنامه وحدت رویه پارلمان یونان در دسامبر ۲۰۱۵، کشور فلسطین را مطابق با قطعنامه های سازمان ملل به رسمیت بشناسد. یونان باید با اسپانیا، ایرلند، اسلواکی و مالت (کشورهایی که قبلاً تمایل خود را برای به رسمیت شناختن فلسطین ابراز داشته اند) هماهنگی کند و در اتحادیه اروپا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین و خروج نیروهای اشغالگر ارتش اسرائیل از سرزمین های اشغالی فلسطین در کرانه باختری مبارزه کند.
این حزب خواستار خروج ناوچه یونانی از خلیج عدن شده و تاکید دارد «یونان نباید هیچ دخالتی در جنگ داشته باشد. این موضوع را صرفا آقای میچوتاکیس نخست وزیر میخواهد. مردم یونان در قتل عام شریک نمی شوند. نخست وزیر نگاه خود را از نسل کشی دور نمی کند. حزب ما برای صلح و عدالت و ایستادن در سمت صحیح تاریخ، مبارزه خواهد کرد.»
مقامات یونانی در خصوص حملات اسرائیل به رفح موضع گیری شفافی نداشته اند. طرف یونانی مدعی است که اروپا و کشورهای خلیج فارس و جهان عرب تلاشهای خود را به هم پیوند زده تا پیشنهاد مشخصی برای حل و فصل مسئله خاورمیانه ارائه شود، ارسال بلامانع و کامل کمکهای بشردوستانه به مناطق آسیب دیده برقرار شده و مسئله گروگان ها، که جریحه ای واقعی برای ارزشهای بشری است، به طور قطعی حل شود.» وزیر خارجه همچنین خواستار برقراری فوری آتش بس در غزه، آزادی گروگانها، اجرای بدون تاخیر قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل و تضمین افزایش قابل توجه ارسال کمک های بشردوستانه به فلسطینیان شد.
آقای کوچوباس دبیر کل حزب کمونیست یونان بار دیگر خواستار «توقف نسل کشی مردم فلسطین» شد و از دولت یونان خواست تا از حمایت از «دولت تروریستی اسرائیل» دست بردارد. در بیانیه جدید آقای کوچوباس آمده است «صدای خود را با مردم سراسر جهان، با هزاران دانشجو در امریکا و کشورهای دیگر که فریاد «آزادی فلسطین» را سردادند و خواهان توقف نسل کشی مردم فلسطین، خروج نیروهای اسرائیلی از نوار غزه و به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین هستند می پیوندیم.» دبیر کل حزب کمونیست تاکید کرد «دولت یونان همین الان باید از حمایت از دولت تروریستی اسرائیل دست برداشته، مداخله یونان در جنگ را متوقف کرده و ناوچه "ایدرا" را از دریای سرخ باز گرداند.»
آقای خاریچیس رئیس چپ نوین، احزاب چپگرای پارلمانی یونان منجمله ائتلاف چپ، پاسوک، کمونیست و مسیر آزادی را به اجرای ابتکاری مشترک برای مسئله فلسطین فرا خواند.
منابع: Μάντζος στον ΣΚΑΪ 100.3: Άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα | ΣΚΑΪ (skai.gr)
نظر شما