معرفی اجمالی کمیسیون ملی فرهنگ و هنر فیلیپین: ( NCCA )
کمیسیون ملی فرهنگ و هنر فیلیپین " National Commission on the Culture and the Arts " که امروزه به عنوان انعکاس شعله تخیل و سرچشمه هنر و فرهنگ فیلیپین محسوب می شود در سال ۱۹۸۷ میلادی و در زمان ریاست جمهوری خانم " کورازون آکینو) طی فرمان اجرایی شماره ۱۱۸ نخست با نام " کمیسیون ریاست جمهوری در فرهنگ و هنر " تاسیس و در سال ۱۹۹۲ میلادی یعنی پنج سال بعد به کمیسیون ملی فرهنگ و هنر تغییر نام داد و این نام طی قانون شماره ۷۳۵۶ به تصویب رسید.
( ان – سی – سی - ا ) یک ارکان سیاست گذار و واحد هماهنگ کننده برای حفظ ، توسعه و ارتقاء هنر و فرهنگ فیلیپین است. از جمله وظایف این ارگان فرمول بندی ,سیاستگذاری و تخصیص اعتبار برای توسعه فرهنگ و هنر است. انجام این تعهد بخشی از مقررات قانون اولیه است که به موجب آن این کمیسیون تاسیس شد.
کمیسیون ملی فرهنگ و هنر فیلیپین ارگانی برای ایجاد هماهنگی میان سازمان های زیر است و آن ها را مانند چتری حمایت می کند.
- Cultural Center of the Philippines – مرکز فرهنگی فیلیپین
- National Historical commission of the Philippines – کمیسیون ملی تاریخ فیلیپین
- National Museum of the Philippines – موزه ملی فیلیپین
- The National Library of the Philippines – کتابخانه ملی فیلیپین
- National Archives of the Philippines – آرشیو ملی فیلیپین
کمیسیون زبان فیلیپینی " Komisyon sa Wikang Filipino " –نیز طی قانون شماره ۹۱۵۵ جمهوری فیلیپین به پنج سازمان قبل پیوست که به دنبال توسعه فرهنگ زبان فیلیپینی است.
برخی از قوانین، مقررات و مصوباتی که طرح ها و برنامه های کمیسیون ملی فرهنگ هنر بر آن اساس عمل می کنند:
کمیسیون ملی فرهنگ و هنر فیلیپین به همراه شش سازمان که زیر مجموعه آن محسوب می شوند به دنبال اجرای برنامه های فرهنگی و هنری و تجهیز منابع مالی در این راستا از جمله کمک های اعطا شده است. قانون جمهوری شماره ۷۳۵۶ در عین حالی که سخن از تاسیس کمیسیون ملی فرهنگ و هنر می زند کمک های اعطائی را زیر نظر دارد.
چشم انداز کمیسیون ملی فرهنگ و هنر فیلیپین :
جوامع فرهنگی و هنری این سرزمین به فرهنگ فیلیپینی به عنوان سرچشمه و عامل حضور در سطح ملی و جهانی می نگرند.
مسئولیت و ماموریت های کمیسیون ملی فرهنگ و هنر فیلیپین :
بر اساس بند های شماره ۸ و ۱۲ قانون جمهوری شماره ۷۳۵۶ شکل گیری این کمیسیون برای سازمان دهی و اجرای سیاست ها و طرح هایی است که در قانون جمهوری شماره ۷۳۵۶ آمده اند که عمدتا بر اساس موارد زیر تنظیم شده اند:
- فرمول بندی و تنظیم سیاست های توسعه فرهنگ و هنر
- بکار گیری این سیاست ها با همکاری دیگر سازمانها و زیر مجموعه های وابسته
- همکاری و سرپرستی در مورد وجوه عطایای ملی برای توسعه فرهنگ و هنر
- ترغیب و تشویق ابداعات هنری در چارچوب آزادی های هنری کشور
- توسعه و ارتقاء فرهنگ و هنر ملی فیلیپینی
- حفظ میراث فرهنگی فیلیپین
- تشویق به توسعه مداوم و متعادل فرهنگ کثرت گرا توسط خود مردم
- حفاظت، ارتقاء و حمایت از میراث تاریخی و فرهنگی کشور
- حصول اطمینان از توزیع گسترده محصولات هنری و فرهنگی در میان تعداد بیشتری از شهروندان در سراسر کشور و خارج از مرزها به منظور ایجاد حس تمجید و شادمانی استفاده از این محصولات و دست آورد ها
- حفظ و گرد آوردی اطلاعات پیرامون فرهنگ سنتی و ابداعات مربوطه به آن ها به عنوان عواملی محرک در راستای تقویت فرهنگ ملی
- حصول اطمینان از اجرای برنامه ها و فعالیت ها بر اساس استانداردهای عالی در موارد تاکید شده در برنامه های مورد نظر و ادامه بحث ها و تبادل نظر ها در سمپوزیم ها، کارگاههای آموزشی، نشریات و غیره بر اساس بالاترین هنجارهای موجود در ادبیات فیلیپین
در مجموع می توان اذعان داشت کمیسیون ملی فرهنگ و هنر وظایفی را در راستای سازمان بندی سیاست ها، همکاری با سایر ارگان های ذیربط و ارائه کمک در راستای اجرای برنامه ها را در دست دارد. اجرای مقررات و بند های مندرج در قوانین ریاست جمهوری شماره های ۷۳۵۵ و ۱۰۰۶۶ نیز بر عهده این ارگان فرهنگی و هنری است.
از دیگر وظایف عمده ای که بر عهده کمیسیون ملی فرهنگ و هنر است می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- تشویق و فراهم کردن امکان سازمان دهی شبکه های ناحیه ای به منظور مشورت پیرامون فرهنگ و هنر و حصول اطمینان از اجرای آن در سراسر کشور و اجرای تمهیداتی برای شرکت شهروندان، بر اساس قوانین و مقررات تنظیم شده در برنامه ها، پروژه ها و نظارت بر اعتبارات تخصیص داده شده
- تاسیس دبیرخانه ای زیر نظر مدیر اجرایی امور اداری کمیسیون فرهنگ و نظارت بر کارهای روزانه از قبیل فرمول بندی و اجرای وظایف و پیگیری آنها
- برقراری سیستمی بر اساس کارهای شبکه ای و همکاری با ارگان های دولتی درگیر در امور هنری و فرهنگی به منظور بکار گیری مفید برنامه ها ، استراتژی ها و فعالیت ها و حصول اطمینان از جلوگیری از موازی کاری ها توسط ارگان های فرهنگی و زیر مجموعه های کمیسیون فرهنگ با یکدیگر
- تشکیل کمیته ها با مکانیسم های مورد نظر در راستای کمک به تسریع اجرای طرحها و استراتژی ها
- فراخوانی، همکاری و همیاری با موسسات فرهنگی هنری دولتی و غیر دولتی برای جذب کمک های آنان
- جمع آوری اعتبارات از بخش های دولتی و غیر دولتی، محلی، کشوری و بین المللی به منظور اجرای وظایف محوله
- دریافت و پذیرش اعانه ها و دیگر کمک ها نقدی و غیر نقدی و خدمات در راستای اجرای برنامه های کمیسیون
- نظارت و سرپرستی اعانات جمع آوری شده برای امور فرهنگی و هنری و تعیین حسابرس
- فراهم کردن صورت بودجه و برنامه های سالانه و تقدیم به رئیس جمهور
۱۰-دادن مشاوره به رئیس جمهور در زمینه امور فرهنگی و هنری و تهیه مدال ها، نشان ها و لوح های تقدیر برای کسانی که تلاش وافری را برای توسعه و ارتقاء هنر و فرهنگ فیلیپین انجام داده اند.
۱۱- نظارت بر اعلام اسامی هنرمندان ملی بر اساس اعلامیه شماره ۱۰۰۱ مورخ ۱۹۷۲ و دیگر عناوین و افتخارات مربوط به فرهنگ و هنر
۱۲- تهیه تدارکات مراسم تشییع و تدفین هنرمندان ملی و افرادی که صاحب عناوین هنری فرهنگی برجسته هستند
۱۳- انجام اقداماتی به عنوان ارگان پیشرو در راستای بر گزاری ماه ملی هنر در فوریه هر سال، هفته جهانی تاتر اعلام شده از سوی یونسکو ( ۲۱ الی ۲۷ ماه مارس هر سال)، ماه میراث فرهنگی ( ماه مه هر سال)، هفته ملی رقص ( چهارمین هفته ماه آوریل هر سال)، ماه ملی ادبیات ( ماه آوریل هر سال)، روز یکشنبه گرامیداشت موسیقی ( آخرین هفته ماه جو لای هر سال)، ماه مردم بومی( ماه اکتبر هر سال)، ماه موزه و کالری های هنری ( ماه اکتبر هر سال)، ماه کتابخانه و خدمات اطلاع رسانی ( ماه نوامبر هر سال)
۱۴- انجام اقداماتی در راستای حفظ و نگهداری میراث فرهنگ ملی و اموال، (شرح در زمینه اموال در مدارک جداگانه آمده است)
۱۵- اعلام مالکیت های معنوی و مهم فرهنگی و وضوح کامل آن ها
۱۶- همکاری با یونسکو به منظور حفظ و مدیریت میراث فرهنگ جهانی موجود در کشور
۱۷- تاسیس واحدی مستقل برای ادامه ثبت حق مالکیت فرهنگی
۱۸- امضاء موافقتنامه با صاحبان اموال فرهنگی خصوصی با توجه به توصیه واحد های دست اندر کار و آژانس های فرهنگی در زمینه ثبت مالکیت فرهنگی اقلام مورد نظر
۱۹- اعلام صدمات احتمالی فیزیکی به اموال فرهنگی که عامل تغییر در این اموال می شوند.
۲۰- همکاری با واحد پلیس، واحد تحقیقات ملی، نیروهای مسلح، گارد ساحلی و دیگر ارگان های ذیربط شامل دفتر امور صیادی، وزارت محیط زیست و منابع طبیعی و واحد های رسیدگی به تخلفات و اداره مهاجرت برای حصول اطمینان از اجرای قوانین فرهنگی و هنری و حفظ مایملک هنری و فرهنگی کشور
۲۱- کشف و عودت اموال فرهنگی که تحت قیمومیت اتباع کشور های خارجی است و برگشت آن ها به فیلیپین
۲۲- برگزاری جلسات آموزشی برای آژانس های درگیر در امور فرهنگی و هنری به منظور آموزش حفاظت از اموال فرهنگی
۲۳- نظارت بر اعتبارات مالی داده شده و حصول اطمینان از صرف آن ها در راستای حمایت از سازمان های درگیر در امور تاریخی، باستانشناسی، معماری و هنری و انجام تحقیقات در راستای مایملک فرهنگی
۲۴- انجام برنامه های سالیانه در راستای شناخت نخبگان در زمینه های تاریخی ، باستانشناسی، معماری، هنری و فرهنگی و معرفی آن ها به رئیس جمهور برای دریافت جوایز گوناگون بویژه در زمینه حفظ و نگهداری میراث فرهنگی
۲۵- تاسیس و راه اندازی مراکزی به نام " ریزال" در کشورهایی که فرزندان فیلیپینی ها همراه با خانواده های خود اقامت دارند و یا جوامع بزرگ فیلیپینی مقیم خارج از کشور بویژه آن دسته از کودکانی که نیاز به آموزش در مورد فرهنگ نیاکان و آگاهی از پیشرفت های کشور خود دارند.
۲۶ – اعطاء جوایز و پاداشت به فیلیپینی هایی که موفق به کشف آثار باستانی و معرفی آنها به کمیسیون ملی فرهنگ و هنر می شوند. این اقدام در راستای اجرای مقررات مندرج در قانون جمهوری شماره ۱۰۰۶۶ است.
۲۷- تحقیق و تفحص در مورد فعالیت هایی که امکان اجرای مشترک آن با دیگر ارگانهای دولتی میسر است از جمله همکاری با وزارت کشور، انستیتو تاریخ فیلیپین، موزه ملی و سایر ارگان های ذیربط به منظور ارائه لوایح قانونی مورد نیاز و پیگیری فعالیت های دیگر.
۲۸- سایر مواردی که لازم به بررسی بیشتر داشته باشند برای اعلام تصمیم نهایی به دفاتر رئیس کمیسیون ملی، دبیر اجرایی و مسئولین بخش های مختلف کمیسیون ارجاع داده می شوند.
۲۹- یافتن و تداوم اجرای مقرراتی که در راستای انجام وظایف کمیسیون ملی فرهنگ و هنر و موارد مندرج در قانون جمهوری شماره ۷۳۵۶ باشند.
موارد در نظر گرفته شده در قانون شماره ۷۳۶۵:
تعدادی اعلامیه در جوف این قانون گنجانده شده و تعدادی قانون نیز در کنار این قانون و برای بیان وظایف عمده ای کمیسیون آورده شده اند. این اعلامیه ها و قوانین عبارتند از:
- اعلامیه شماره ۶۸۳ مورخ ۲۸ ژانویه ۱۹۹۱ میلادی که به موجب آن، کمیسیون ملی فرهنگ و هنر به عنوان واحد مجری گرامیداشت ماه هنر در فیلیپین که مصادف با ماه فوریه هر سال است شناخته می شود.
- اعلامیه شماره ۷۹۸ مورخ ۱۲ سپتامبر ۱۹۹۱ میلادی که به موجب آن، کمیسیون ملی فرهنگ و هنر به عنوان واحد مجری گرامیداشت ماه موزه ها و بر پائی گالری های هنری در ماه اکتبر هر سال شناخته می شود.
- اعلامیه شماره ۸۳۷ مورخ ۱۹ نوامبر ۱۹۹۱ میلادی که به موجب آن، کمیسیون ملی فرهنگ و هنر به عنوان واحد مجری گرامیداشت جشن کتابخانه ها و خدمات اطلاع رسانی در ماه نوامبر هر سال شناخته می شود.
- اعلامیه شماره ۷۳۵۵ مورخ ۳ آوریل ۱۹۹۲ میلادی که به موجب آن، کمیسیون ملی فرهنگ و هنر به عنوان واحد مجری برنامه تقدیر از مبتکران در زمینه هنر و فرهنگ ملی شناخته می شود.
- اعلامیه شماره ۱۵۴ مورخ ۱۹ مارس ۱۹۹۳ میلادی که به موجب آن، کمیسیون ملی فرهنگ و هنر به عنوان واحد مجری جشن هایی معرفی می گردد که به مناسبت هفته ملی رقص در چهارمین هفته ماه آوریل هر ماه برگزار می گردند.
- قانون اجرایی شماره ۸۰ مورخ ۵ مارس ۱۹۹۹ میلادی کمیسیون ملی فرهنگ و هنر را به عنوان واحدی می شناسد که مسئول هماهنگی میان ش سازمان فرهنگی و هنری است که زیر مجموعه این کمیسیون هستند.
- قانون اجرایی شماره ۹۱۵۵ مورخ ۱۱ آگوست ۲۰۰۱ میلادی { قانون ارائه آموزش های پایه مورخ سال ۲۰۰۱ میلادی } نظارت بر امور اجرائی سازمان های زیر مجموعه را بر عهده کمیسیون ملی فرهنگ و هنر قرار داده است.
- اعلامیه شماره ۴۳۹ مورخ ۱۱ آگوست ۲۰۰۳ میلادی که به موجب آن، کمیسیون ملی فرهنگ و هنر به عنوان واحد مجری گرامیداشت ماه ملی میراث فرهنگی در ماه مه هر سال شناخته می شود.
- اعلامیه شماره ۱۲۶۲ مورخ ۲۱ مارس ۲۰۰۷ میلادی که به موجب آن کمیسیون ملی فرهنگ و هنر به عنوان واحد مجری هفته جهانی تآتر اعلام شده از سوی یونسکو در ۲۱ الی ۲۷ مارس هر سال شناخته می شود.
- قانون جمهوری شماره ۱۰۰۶۶ مورخ ۲۶ مارس ۲۰۱۰ میلادی { قانون میراث فرهنگی مورخ ۲۰۰۹ میلادی} کمیسیون ملی فرهنگ و هنر را ملزم به حفاظت و نگهداری میراث فرهنگ ملی و حمایت کننده از کمیسیون و سازمان های زیر مجموعه آن اعلام می کند.
- اعلامیه شماره ۱۹۰۶ مورخ ۵ اکتبر ۲۰۰۹ میلادی که به موجب آن، کمیسیون ملی فرهنگ و هنر به عنوان برگزار کننده ماه گرامیداشت بومیان در اکتبر هر سال شناخته می شود.
- اعلامیه شماره ۹۳۳ مورخ ۱۹ دسامبر ۲۰۱۴ میلادی که به موجب آن، کمیسیون ملی فرهنگ و هنر به عنوان برگزار کننده فستیوال موسیقی روز یکشنبه آخرین هفته ماه جو لای هر سال شناخته می شود.
- اعلامیه شماره ۹۶۸ مورخ ۱۰ فوریه ۲۰۱۵ میلادی که به موجب آن، کمیسیون ملی فرهنگ و هنر به عنوان برگزار کننده جشن سالانه ادبیات ملی در ماه آوریل هر سال شناخته می شود.
نظر شما