وب سایت خبری النشره لبنان در ۱/۸/۲۰۲۱ برابر ۱۰/۵/۱۴۰۰ طی گزارشی اعلام کرد: میشل عون رئیس جمهور لبنان پس از وقوع حادثه تیراندازی و درگیری در منطقه خلده در جنوب بیروت، از فرماندهی ارتش خواست تا اقدامات فوری برای برقراری آرامش در منطقه خلده و دستگیری عوامل حادثه را در دستور کار قرار دهد. میشل عون معتقد است که شرایط فعلی اجازه هیچگونه نقض امنیتی یا اقدامات فتنه انگیز را نمی دهد و باید آن را در نطفه خبر کرد و همه طرفها باید برای رسیدن به این هدف همکاری کنند.
توضیح:
خلده منطقه ای است در جنوب بیروت و از نظر ساختار جمعیتی عمده ساکنین آن را شیعیان و اهل تسنن تشکیل می دهند. طی سالهای گذشته فتنه افروزان داخلی که «حسن فضل الله» نماینده پارلمان لبنان آنهاد را عوامل رژیم صهیونیستی می داند تلاش های بسیاری کردند تا این منطقه به عنوان نقطه ای فتنه خیز برای شروع درگیری های داخلی باشد. لذا در سال گذشته نیز تعدادی افراد مسئله دار به بهانه ممنوعیت نصب پرچم امام حسین علیه السلام در آغاز ماه محرم بر سر در فروشگاهی در این منطقه اعتراض و موجبات درگیری را فراهم نمودند و تعدادی زخمی و فردی هم به نام حسن غصن کشته شد. گرچه طراحان خیلی تلاش کردند تا حزب الله را وارد این معرکه نمایند، ولی سرانجام این موضوع با تدبیر حزب الله به پایان رسید. حال بعد از گذشت حدود یکسال از آن واقعه، آقای علی شبلی یک از اعضای حزب الله لبنان در تاریخ نهم مرداد ماه در یک مراسم عروسی در جنوب لبنان به دست احمد غصن برادر حسن غصن با انگیزه انتقام با شلیک چندین گلوله به شهادت می رسد و در مراسم تشیع جنازه شهید علی شبلی هم که در دهم مرداد ماه برگزار شد، افرادی که هویت آنها هنوز شناسایی نشده است جمعیت تشیع کننده را به رگبار گلوله بسته و ۳ نفر شهید و حدود ۱۰ نفر زخمی می شوند. البته شدت این درگیرها نگران کننده گزارش شده است.
ادامه این درگیری ها در مجموع باعث نگرانی جامعه لبنان از وقوع یک جنگ داخلی شد. لذا میشل عون رئیس جمهور لبنان به سرعت دستور شناسایی عوامل حادثه و فتنه انگیزی را صادر و دستور داد تا ارتش در این محله مستقر شود. همچنین سایر شخصیت های سیاسی از جمله حسان دیاب نخست وزیر دولت پیشبرد امور لبنان و «نجیب میقاتی»، نخست وزیر مأمور به تشکیل کابینه لبنان، فرماندهی ارتش لبنان جریان المستقبل به رهبری سعد الحریری، ولید جنبلاط، رییس حزب سوسیالیست ترقیخواه لبنان طلال ارسلان رییس حزب دموکراتیک لبنان، حزب سوسیالیست و ناسیونالیست سوری که در لبنان و سازمان صلیب سرخ جهانی به این فتنه انگیزی واکنش نشان داده و از طرفین خواسته اند که از هرگونه اقدامی که منجر به تشدید اختلافات طایفهای و مذهبی می شود، خودداری کنند. جنبش حزبالله نیز با انتشار بیانیهای از نیروهای امنیتی و مسئولان قضائی لبنان خواست که جانیان و عاملان ترور "علی الشبلی" و شهدای دیگر را مورد تعقیب قرار داده و مجازت کنند.
همچنین سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان در دیدار ویژه با خطیبان ماه محرم که در تاریخ ۱۴۰۰/۵/۱۲ برگزارشد با اشاره به وقایع اخیر خلده اظهار داشت: به هر مسیری که دشمن قصد دارد ما را بکشاند نمی رویم. کشاندن حزب به درگیری به معنای تصمیم (دشمن) برای آغاز جنگ داخلی است.
آنچه در خصوص وقایع لبنان از جمله حوادث خلده می توان گفت، این است که به نظر می رسد فرانسه و غرب در راستای تضعیف جبهه مقاومت و حمایت از رژیم صهیونیستی تلاش دارند تا حزب الله را وارد درگیری های داخلی نمایند. چرا که این موضوع می تواند بهانه ای شود برای طرح مجدد خلع سلاح حزب الله و همچنین کنار کشیدن حزب الله از مشارکت در دولت جدید لبنان. همچنین از سوی دیگر با توجه به انتخاب آقای نجیب میقاتی در ۴ مردادماه به عنوان نخست وزیر جدید لبنان با کسب رای ۷۲ نماینده پارلمان و اعلام نظر صریح وی مبنی بر تشکیل کابینه از افراد متخصص غیر سیاسی براساس اعمال نظر غرب و فرانسه، لذا به نظر می رسد غربی ها و عمال منطقه ای آنها در یک برنامه از قبل طراحی شده تلاش دارند با این فشارها حزب الله را به حاشیه برانند و در این فضای پرتنش مقدمات تشکیل دولت بدون حضور حزب الله را فراهم نمایند.
البته حزب الله هم در این شرایط خاص که هر لحظه ممکن است کشور بر اثر بحران عمیق اقتصادی به فروپاشی برسد، چاره جز همراهی مردم برای نجات لبنان را ندارد، لذا حزب الله می بایست با قراردادن خود در وضعیت خاص، سطح آمادگی خود را برای دفاع از اهداف کلان جبهه مقاومت حفظ نماید.
https://www.elnashra.com/news/show/۱۵۱۹۷۶۳
نظر شما