-
مقاومت ایستادگی و توسعه ایران در ۴۶ سال اخیر
ما شاهد مجموعه ای از دستاوردها در 45 سال پس از انقلاب هستیم که همه افتخارات به برکت رهبری فداکار، متعهد، روشن فکر و مخلص ایران پس از انقلاب است. نمونه های زیادی از مقاومت و توسعه کشور ایران وجود دارد که رهبری و مردم پاکستان می توانند از آن درس بگیرند. مردم پاکستان از انقلاب اسلامی ایران بیاموزند…
-
نگاه مرحوم نجم الدین اربکان به انقلاب اسلامی ایران؛ پنجره ای به سوی آرمان سعادت بشری
نگاه نجم الدین اربکان به انقلاب اسلامی ایران
مرحوم پروفسور نجم الدین اربکان به عنوان یکی از معماران تاریخی ترکیه نوین، انقلاب اسلامی را گامی بزرگ در مسیر رسیدن به آرمان سعادت بشری میدانست. او انقلاب اسلامی را اقدامی در راستای تحقق حق در مبارزه با طاغوت میدانست و همواره از دوستان و شاگردانش میخواست که بدون تاثیرپذیری از فراز ونشیبهای…
-
تحلیل کارشناس اندیشکده روسی به مناسبت 10 فوریه روز دیپلمات:
تغییرات بزرگ ، چالشهای جدیدی به همراه دارد
در قرن بیست و یکم، دیپلماسی بیش از پیش خود را در صحنه عمومی پیدا کرده است. این فقط در مورد رسانههای الکترونیکی و شبکههای اجتماعی صدق نمیکند، بلکه در مورد در دسترس بودن اطلاعات و حق شهروندان برای دسترسی اطلاعات نیز مطرح است. جهان در یک نقطه عطف قرار دارد. بسیاری از انتظارات مثبت مرتبط با…
-
آموزش در قزاقستان (بخش اول)
سیستم آموزشی در قزاقستان نقش اساسی در توسعه ظرفیت انسانی کشور ایفا میکند و متخصصان ماهر را تربیت کرده و ارزشهای مدنی را تقویت مینماید. از زمان استقلال این کشور در سال ۱۹۹۱، قزاقستان توجه ویژهای به اصلاح نظام آموزشی خود داشته و آن را با چالشهای مدرن و استانداردهای بینالمللی سازگار کرده…
-
مسئله روهینگیا، روابط با آمریکا ، هند و چین اولویت سیاست خارجی بنگلادش در سال 2025 م
اولویت های سیاست خارجی بنگلادش در سال 2025
توحید حسین سرپرست وزارت امور خارجه امروز تاکید کرد که حفظ روابط دوجانبه قوی با سه کشور بزرگ آمریکا، هند و چین در کنار رسیدگی به بحران روهینگیا، اولویتهای کلیدی بنگلادش در سال 2025 خواهند بود. وی در پاسخ به این سوال که آیا اولویت خاصی برای یک کشور نسبت به کشور دیگر وجود دارد، اظهار داشت که…
-
آمارهای گردشگری قرقیزستان در سال 2024
بر اساس اطلاعات سرویس مرزی کمیته دولتی امنیت ملی جمهوری قرقیزستان، در سال 2024، 8 میلیون و 625 هزار و 86 نفر از این کشور بازدید کردند که 80317 نفر بیشتر از سال 2023 است که تعداد گردشگران 8 میلیون و 544 هزار و 769 نفر بود. این ارقام مربوط به افرادی است که تحت سه دسته فوق وارد کشور شدهاند.
-
سبک زندگی پایدار، راهکارها و نهادها
به خاطر زمین، خاموش!
پارلمان ایتالیا با قانون ۳۴/۲۰۲۲، روز ۱۶ فوریه را به عنوان روز ملی صرفهجویی در انرژی و سبک زندگی پایدار تعیین کرده است. همسو با این مدیریت تقویم، در سال ۲۰۰۵، ابتکار "من با نور کمتری روشن میشوم" توسط کانال 2 رادیو رای با برنامه کاترپیلار ایجاد شد که هر سال در ۱۶ فوریه - سالگرد اجرایی شدن…
-
علم و دانش در کشور غنا
در بخش نخست به وضعیت آموزش در کشور غنا به لحاظ آماری پرداخته و نشان داده شد که این کشور یکی از مهمترین کشورهای آفریقایی در توجه به علم و دانش است. در ادامه به چرایی این موضوع و دستاوردهای علمی غنا پرداخته میشود.
-
دیدگاه اندیشمندان روس:
مفاهیم نسلکشی و قومکشی
مفهوم هولودومور را که آنگلوساکسونها توسعه دادند و با موفقیت از طریق رسانههای جمعی به افکار عمومی ملت اوکراین معرفی کردند، یادآوری میکنیم. نتیجه این عملیات (البته از جمله عناصر دیگر) جنگ روسیه و اوکراین بود که در آن عملا اعضای همان قوم در حال مرگ هستند. بنابراین سیاستمداران آنگلوساکسون به…
-
روشهای دیپلماسی عمومی غرب در ترکیه: ساخت و پشتیابی رسانههای همسو
رسانه ها در یک قرن اخیر با افزایش میزان سوادعمومی و امکان برقراری ارتباط مستقیم مردم عادی با روزنامه ها و بعدتر با رادیو و تلویزیون تبدیل به ابزار اصلی دولت های مختلف برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی کشورهای دیگر شده است. این وضعیت در یک دهه اخیر با ورود اینترنت به زندگی روزمره مردم و گسترش شبکه…
-
طرح ترامپ برای الحاق کرانه باختری و حمله به غزه
طرح ترامپ برای الحاق کرانه باختری و حمله به غزه
اظهارات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه «اسرائیل بعد از پایان درگیری، منطقه غزه را تحویل آمریکا می دهد»، که پرده از طرح تخلیه غزه، پاکسازی قومی و سپس اعزام نیرو برای تهاجم به سرزمین های فلسطین بود با موجی از شگفتی جهانیان مواجه شد.
-
اولین نظرسنجی سال 2025 منتشر شد: کدام حزب پیشرو است؟
اولین نظرسنجی سال 2025 منتشر شد: کدام حزب پیشرو است؟
موسسه مطالعات اجتماعی(Toplum Çalışmaları Enstitüsü) نخستین نظرسنجی سال 2025 را منتشر کرد. براساس این نظرسنجی که با مشارکت 1500 نفر در تاریخ 27 تا 28 دسامبر 2024 انجام شده است؛ میزان رای حزب عدالت و توسعه که پس از تحولات سوریه افزایش یافت، با اعلام میزان پایه حقوق کاهش یافت و حزب جمهوری خواه…
-
کلیسای کاتدرال درقلب جاکارتا (Katedral Jakarta)
کلیسای کاتدرال در جاکارتا
اندونزی به عنوان یکی از بزرگ ترین کشورهای مسلمان و چندفرهنگیترین جوامع جهان، با موفقیت در مدیریت تنوع مذهبی و فرهنگی، الگویی ازهمبستگی و تعامل مسالمتآمیز میان پیروان ادیان و گروههای قومی مختلف به شمار میآید. این موقعیت موجب شد تا اندونزی محلی برای تبادل ادیان و فرهنگ ها معرفی شود...
-
مروری برسینمای پاکستان در سال 2024
سینمای پاکستان در سالی که گذشت
سینمای پاکستان در گذشته به اوج فعالیت خود بوده است و تولیدات این کشور در سطح جهانی شناخت خود را داشتند، اما در چند سال اخیر صنعت سینمایی پاکستان نشیب و فراز هایی داشته است که این نشیب و فراز ها باعث مشکلات و تا حدی تنزل صنعت سینمایی پاکستان شده است. در اینجا سینمای پاکستان در سال 2024 میلادی…
-
علم و دانش در کشور غنا
علم و دانش از اصلیترین پایههای توسعه هر کشوری در عرصههای مختلف و از جمله عرصه فرهنگی است. در واقع، سطح توسعه فرهنگی هر کشوری، ارتباط مستقیمی با آمار جامعه باسواد آن کشور دارد. در این رابطه غنا به عنوان یکی از مهمترین کشورهای آفریقا توجه ویژه¬ای به دانش و علم در این کشور داشته و در مقایسه…
-
آوای ستایش
موسیقی، زبان مشترک میان فرهنگی ایران و ایتالیا می شود
مزامیر فصل شصت و شش آیه هشت: ای قومها، خدای ما را ستایش کنید! بگذارید آواز ستایش شما شنیده شود. غزل غزلها فصل دو آیه دوازده: گُل ها از زمین روییدهاند و زمان نغمهسرایی رسیده است. آواز فاخته در سرزمین ما به گوش میرسد!
-
چهلمین دوره جشنواره بینالمللی «زمستان سارایوو» افتتاح شد
با برگزاری رویدادهای گوناگون در نقاط مختلف شهر سارایوو، چهلمین دوره جشنواره بینالمللی «زمستان سارایوو» در روز جمعه، ۷ فوریه، افتتاح شد.
-
چگونه قزاقستان با اسراف مقابله میکند؟
اسراف یکی از مشکلات حاد اجتماعی و اقتصادی است که قزاقستان با آن مواجه است. این مشکل هم شهروندان و هم نهادهای دولتی را تحت تأثیر قرار میدهد، که اهمیت آن را برای بحث در تمام سطوح دوچندان میکند. در این مقاله، دلایل اسراف، تاثیرات آن در سطح جامعه و دولت، و همچنین تلاشهای دولت و رئیسجمهور قاسم-ژومارت…
-
گلستان و گلستان خوانی در بوسنی و هرزگوین
گلستان همراه با چند اثر دیگر ادبیات فارسی در منطقۀ بالکان به عنوان غربیترین نقطۀ رواج زبان فارسی، که سرزمین بوسنی در قلب این منطقه واقع شدهاست، از جایگاه کم نظیری برخوردار بوده است. این آثار ادب فارسی که در استانبول و دیگر کانونهای قلمرو عثمانی نیز بیشترین رواج را داشتند، عبارتاند از مثنوی…
-
یادداشتهای مطبوعات روسی پس از تحلیف ترامپ:
ترامپ از پوتین پیروی میکند
دونالد ترامپ به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور ایالات متحده سوگند یاد کرد. او در سخنرانی افتتاحیه خود گفت که آمریکا در حال ورود به «عصر طلایی» است و به تعدادی از زمینههای کلیدی کار دولت خود اشاره کرد. اما مهمترین چیز این بود که ترامپ قول داد به جنون دگرباشان جنسی پایان دهد و این تز را در قانون…
-
معرفی بخش فارسی رادیو و تلویزیون مرکزی چین
هم اکنون بخش فارسی، در شبکه های اجتماعی مختلف از جمله فیسبوک، اینستاگرام، تلگرام و ...، حدود سه میلیون نفر دنبال کننده دارد. در سال ۲۰۱۴ میلادی، تولید مشترک برنامۀ رادیویی «مروارید شرق« توسط بخش فارسی رادیو و تلویزیون مرکزی چین و «شبکۀ رادیویی فرهنگ» صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، تبدیل…
-
گفتوگو با فردین هاشمی؛ شکست مدرنیزاسیون در افغانستان، نتیجه بیباوری تصمیمگیران سیاسی بود
شکست مدرنیزاسیون در افغانستان.
فردین هاشمی زاده سال ۱۳۶۱ در شهر هرات است. او دکترای روابط بینالملل دارد و استاد سابق دانشگاه کابل است.
-
نگاهی به کارنامه ادبی محمدناصر رهیاب
محمدناصر رهیاب متولد سال ۱۳۳۳ در غوریان هرات است. وی فارغالتحصیل دانشکده زبان و ادبیات فارسی دری دانشگاه کابل بود.
-
افول قدرت USAID
با بر سرکار امدن ترامپ وی برنامهای برای کاهش شدید نیروی انسانی پروژههای کمکرسانی ایالات متحده در سراسر جهان ارائه داد و قصد دارد تعداد کارکنان آژانس USAID را به کمتر از ۳۰۰ نفر کاهش دهد
-
تلاش عروسکبازان پاکستان برای بقا
با پیشرفت تکنولوژی و ظهور شکلهای مدرنتر سرگرمی، نمایشهای سنتی عروسکی محبوبیت خود را از دست دادهاند. این هنر، که زمانی در جشنوارهها، مدارس و رویدادهای فرهنگی رونق داشت، اکنون برای یافتن جایگاه خود در جهان معاصر تلاش میکند.
-
آزار و اذیت زنان در پاکستان و معرفی "دکمه بکی" برای محافظت از زنان
آزار و اذیت زنان در پاکستان
پاکستان کشوری اسلامی است که 97 در صد جمعیت آن را مسلمانان تشکیل می دهند و مسلمانان این کشور پایبند به تعالیم مذهبی اسلام هستند که مخالف به آزار و اذیت زنان است، اما باز هم متاسفانه آمار آزار و اذیت زنان در این کشور در چند سال اخیر افزایش یافته است. دولت در صدد جلوگیری از این مسئله است، اما…
-
قانون جدید رسانههای جمعی در قرقیزستان: چالشها و واقعیتها
این قانون حاوی مقرراتی است که کنترل دولت بر فعالیت رسانهها، از جمله رسانههای خارجی را تقویت میکند. برخی از اعضای پارلمان بلافاصله فکر کردند که تقویت کنترل دولتی بر محتوای رسانهها از قوانین روسیه کپی شده است. اما در واقع این اظهارات پا در هوا هستند و شواهد واقعی ندارد. تئوری توطئه مشابهی…
-
تأثیر سیاستهای ترامپ بر روابط چین و آفریقا
چین بزرگترین شریک تجاری دو طرفه آفریقا است و در سال 2023، تجارت بین دو طرف به رکورد 282.1 میلیارد دلار رسید و پیشبینی میشود که تا سال 2024 این رقم به نزدیک 300 میلیارد دلار برسد.
-
معرفی کتاب " یاد مبارک : زندگی نامه حضرت محمد (ص) و اهل بیت (ع) "
کتاب " یاد مبارک : زندگی نامه حضرت محمد (ص) و اهل بیت (ع) " اثری تاریخی و پژوهشی است که توسط آقای "دکتر منظور خدا" استاد گروه مطالعات اسلامی "دانشگاه مردم" داکا نگارش یافته و حاوی شرح حال و تاریخ زندگانی پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) ، فاطمه زهرا (س) ، حضرت علی (ع) ، امام حسن (ع) و امام حسین (ع)…
-
اگر هند و پاکستان هرگز از هم جدا نمیشدند، جهان چگونه بود؟
تقسیم هند در سال ۱۹۴۷ منجر به ایجاد دو کشور هند و پاکستان شد و بعدها در ۱۹۷۱، بنگلادش نیز به عنوان کشوری مستقل پدید آمد. این جدایی نه تنها جغرافیای جنوب آسیا را تغییر داد، بلکه تأثیر عمیقی بر سیاست، اقتصاد و امنیت منطقه و جهان گذاشت. اما اگر این تقسیم هرگز اتفاق نمیافتاد، شبهقاره هند میتوانست…