دین

  • موسیقی در سوریه با صبغه دینی مذهبی

    موسیقی در سوریه با صبغه دینی مذهبی

    موسیقی به عنوان یک فعالیت تحت نظارت و تشویق دولت در زمان گفته می شود؛ نهضت جهان عرب توسط محمد علی پاشا (1760-1849) حاکم مصر وارد کشورهای عربی شد. گروه های موسیقی نظامی تشکیل و مدارسی برای آموزش موسیقی تأسیس شد. از آن زمان موسیقی به عنوان عنصری همگام با مدرنیته در جوامع مصر و شام وارد و پرداختن…

  • نگاهی بر مسجد جامع اُمَوی دمشق

    نگاهی بر مسجد جامع اُمَوی دمشق

    مسجد جامع اموی در دمشق یکی از شواهد زنده بر بزرگی و عظمت تمدن سوریه و یکی از شاهکارهای درخشان تمدن و فرهنگ اسلامی است که نه تنها قدمت و سابقه آن به دوران هزار و چهارصد ساله اسلامی محدود نمی شود، بلکه ریشه و بنیانی دیرینه به بلندای چهار هزار سال در تاریخ بشریت داشته و در حقیقت بیانگر سیر و تاریخچه…

  • "انتخاب اولین کشیش زن در تاریخ سوریه "

    "انتخاب اولین کشیش زن در تاریخ سوریه "

    خانم "ماتیلد میخائیل صباغ"، اولین زن سوری است که در تاریخ کلیسای سوریه به عنوان کشیش منصوب می گردد. محل فعالیت او در استان حسکه ( شمال شرقی سوریه) و به عنوان کشیش کلیسای پروتستان انجیلی این استان معرفی شده است.

  • تاثیر بحران سوریه بر اتباع و پیروان اهل البیت(ع)

    بحران چند ساله سوریه تمامی شهروندان این کشور را بگونه ای به خود مشغول نموده است، دیگر فرق ندارد این شهروند از چه دین و مذهبی است که گرفتار و متضرر شده است.  در این بین پیروان و اتباع اهل البیت (ع) به گونه ای مظلومانه و دردناک و در برخی اماکن شاید بیش از دیگران ضررهای جانکاه و سنگینی را تاکنون…

  • بحران سوریه و تأثیر آن بر شخصیت ها و اماکن دینی

    با توجه به اینکه این بحث به تأثیر بحران سوریه بر اوضاع دینی کشور اهتمام دارد لازم است در ابتدا به برخی دلایل مستقیم وغیر مستقیم این بحران اشاره مختصری داشته باشیم

  • جنجال و فضا سازی در مورد تخریب مقبره خلیفه اموی مر بن عبد العزیز در سوریه

    عمر بن عبدالعزیز هشتمین خلیفه اموی است و نسَبَش از طرف مادر به خلیفه راشد عمر بن الخطاب می رسد . عمر بن عبدالعزیز به دلیل اقامه عدالت در دوران خلافت دو سال و پنج ماه اش به پنجمین خلیفه راشد معروف است" .

  • تقابل اندیشۀ لائیک " لائیسم " و تدیّن در سوریه

    با فروکش‌ کردن آتش جنگ در سوریه و برقراری ثبات نسبی در بیشتر مناطق آن، مجالی برای طرح پرسش‌های اساسی در ‌مورد چرایی، چگونگی، انگیزه‌ها و زمینه‌ های رویداد سوریه پیش آمد و پژوهشگران و مراکز مطالعاتی سوریه با دیدگاه‌ ها وگرایش‌ های متفاوت به این موضوع پرداخته و می‌ پردازند.