آنطور که نشریات و رسانههای آلمان گزارش دادهاند؛ شمار مبتلایان به کرونا در این کشور افزایش زیادی داشته است و مسئولان در ایالتهای مختلف، تلاش میکنند تا با لغو تجمعات ورزشی، فرهنگی، سیاسی و تعطیلی مراکز آموزشی، جلوی شیوع بیشتر این بیماری را بگیرند. آمارها نشان میدهند که ایالتهای نوردراین-وستفالن(۲۱۰۰ مبتلا)، بادن-وورتمبرگ(۹۷۷ مبتلا)، بایرن(۸۸۶ مبتلا)، نیدرزاکسن(۲۸۷ مبتلا)، برلین(۲۶۳ مبتلا) و اینلاند-فالتس( ۲۰۰ مبتلا) بیشترین تعداد مبتلایان به بیماری کرونا را در خود جای دادهاند. در عین حال، مسئولان برخی ایالتهای مرزی نیز نگران شیوع کرونا در این مناطق هستند. به طور مثال، ایالت زارالند به دلیل نزدیکی به کشورهای فرانسه و لوکزامبورگ، در هفتههای اخیر با چالشهای زیادی روبرو شده است و مسئولان این ایالت تلاش میکنند تا شرایطی برای مراقبت بیشتر از شهروندان ایجاد کند. یکی از راههایی که این ایالت در نظر گرفته، تعطیلی مراکز آموزشی است. البته این تعطیلی تنها محدود به ایالت زارالند نیست. آمارها نشان میدهد که در آلمان ۱۱ میلیون دانشآموز وجود دارد و با بالا گرفتن خطر شیوع گسترده ویروس کرونا، اکثر دولتهای ایالتی تصمیم گرفتهاند با تعطیلی مهدکودکها و مدارس، کودکان و نوجوانان را از خطر ابتلا به بیماری دور کنند. آنطور که تاگسشو گزارش داده، به جز ایالت زارالند، مهدکودکها و مدارس در ایالتهای برلین، بایرن، نیدرزاکسن، بادن- ورتنبرگ، هسن، راینلاند فالتس، برمن، هامبورگ، تورینگن، نوردراین-وستفالن نیز تعطیل شدهاند. برخی از مدارس تا بیستم و برخی دیگر حتی تا سیام ماه مارس تعطیل خواهند بود. این در حالی است که در برخی ایالتها مانند نیدرزاکسن، شاگردان دبیرستانی تا ۱۵ آوریل از رفتن به کلاسهای درس معاف شدهاند. البته به نظر میرسد که تعطیلی مدارس هم به دغدغه جدیدی برای خانوادههای آلمانی بدل شده است.با وجود گسترش کرونا، هنوز ادارات و سازمانهای زیادی در آلمان به کار خود ادامه میدهند. از سوی دیگر، در آلمان تاکید میشود که برای محافظت از کودکان در برابر بیماری کرونا، باید آنها را از مادربزرگها و پدربزرگهایشان جدا کنند. بنابراین خانوادهها برای نگهداری از کودکان با چالش جدیدی روبرو شدهاند. البته مسئولان در ایالتهای مختلف راهحلهایی برای این مشکل نیز پیدا کردهاند. آنطور که گزارشها نشان میدهد در اکثر ایالتها، به رغم تعطیلی مدارس، مراکز نگهداری از کودکان باز است. به طور مثال، میشائیل پیاتسولو، وزیر فرهنگ ایالت بایرن اعلام کرده است که مراکز نگهداری از کودکان در این ایالت دایر است و خانوادههایی که شاغلند، میتوانند کودکان خود را به این مراکز بسپارند. او همچنین به خانوادهها اطمینان داده که این مراکز با رعایت نکات بهداشتی از کودکان مراقبت خواهند کرد. از سوی دیگر، دولتهای ایالتی از سازمانها و ادارات مختلف خواستهاند که در اعطای مرخصی به کارمندان خود منعطف باشند. بنابراین در اکثر ایالتها، والدین میتوانند با هماهنگی با مدیر سازمان و یا اداره خود، در کنار فرزندانشان بمانند. با این وجود، شرایط افراد در ادارات مختلف، متفاوت است. ممکن است یک فرد بتواند مرخصی با حقوق بگیرد و شخص دیگری مجبور شود بدون حقوق در کنار فرزندش قرار در خانه بماند.
لغو برنامههای هنری و فرهنگی
افزایش شیوع کرونا، همچنین باعث لغو بسیاری از رویدادهای فرهنگی و هنری در آلمان شده است. آنطور که رسانههای آلمانی گزارش دادهاند؛ نمایشگاه کتاب لایپزیگ، نمایشگاه صنعت توریسم برلین، نمایشگاه موسیقی فرانکفورت، برنامههای مربوط به ۲۵۰امین سالگرد تولد بتهوون در شهر بن و نمایشگاه هنری آرت کلن از جمله برنامههای فرهنگی و هنری آلمان هستند که به دلیل شیوع کرونا لغو شدهاند. علاوه بر این، درهای بسیاری از سالنهای تئاتر و اپرا در ایالتهای مختلف بر روی تماشاگران بسته شده است. با این وجود، بسیاری از کارشناسان و منتقدان فرهنگی و هنری در آلمان معتقدند؛ در شرایطی که کرونا بسیاری را وحشتزده کرده، برگزاری برنامههای هنری و فرهنگی میتواند روحیه را در جامعه حفظ کند. کارستن پروبست، منتقد هنری در این باره به رادیو آلمان گفت:«راههای زیادی برای برگزاری برنامههای فرهنگی و هنری در شرایط فعلی وجود دارد. به عنوان مثال، بازدید از بسیاری از موزهها مانند پرگامون از طریق آنلاین امکانپذیر است. همچنین پخش کنسرتهای بدون مخاطب و یا پخش برنامههای هنری و فرهنگی از طریق شبکههای اجتماعی میتواند به بالابردن روحیه عمومی کمک زیادی میکند.»
هرچند پروبست معتقد است که در شرایط کنونی، شبکههای اجتماعی و اینترنت میتوانند به تبادل ارتباطات فرهنگی کمک کنند، اما او نگران است که اجرای برنامههای فرهنگی از طریق شبکههای اجتماعی به یک عادت بدل شود. این منتقد هنری در این باره گفت:« به اعتقاد من حضور تماشاگران در صحنههای هنری و بازدید عموم از نمایشگاههای مختلف باعث ایجاد ارتباطات انسانی بیشتری میشود. این در حالی است که تکنولوژی در طولانیمدت میتواند بر روابط انسانی تاثیرگذار باشد.»
لینکهای گزارش:
https://www.tagesschau.de/inland/corona-schulschliessungen-101.html
https://www.tagesschau.de/inland/corona-schulen-eltern-101.html
https://interaktiv.morgenpost.de/corona-virus-karte-infektionen-deutschland-weltweit/
https://www.sueddeutsche.de/kultur/coronavirus-corona-kultur-1.4841283
نظر شما